Lifestyle

Kuulumisia Lontoosta

Lifestyle | 28.1.2019 | Katja Kokko

Hello, muutin Lontooseen!

Instagramin puolella minua seuraavat ovatkin tietoisia elämässäni viime vuoden aikana tapahtuneista suurista muutoksista, mutta ajattelin päivittää kuulumisia myös tänne blogiin kenties jopa pienimuotoisen, päiväkirjamaisen juttusarjan muodossa.

Nythän on siis tapahtunut seuraavaa: olen muuttanut Lontooseen. Tai no, kyllä minulla vielä on koti Helsingissä Ullanlinnassa ja tulee olemaankin vielä pitkään, sillä siellä tulee käytyä sen verran usein, ettei olisi mitään järkeä alkaa säätämään joka kerta asumisjärjestelyiden kanssa.

Muuttoon johtanut tapahtumaketju sai alkunsa viime kesäkuussa Italian joogaretriitillä. Noilla kahdella viikolla oli suurempi merkitys elämälleni kuin osasin tuolloin aavistaa ja en saanut elämääni vain yhtä uutta miestä, vaan kaksi. Johnista tuli minulle rakas joogaopettaja, joka on näyttänyt uuden suunnan joogapolullani, mutta hänen lisäkseen elämääni asteli toinenkin mies, nimittäin se elämänmies. Tämä tosin selvisi minulle vasta myöhemmin viime syksyn aikana, mutta kun se sitten vihdoin kävi selväksi, ei ollut enää epäilyksen häivääkään mistä tässä on kyse.

Tuntuu kuin olisin tullut kotiin. Paitsi että jouduin muuttamaan Lontooseen – ja vielä tismalleen sellaisella hetkellä, kun uusi kotini Helsingissä oli valmis.

Täällä sitä nyt sitten ollaan, koitetaan asettua elämään kaupungissa, johon en olisi koskaan uskonut muuttavani ja josta en varsinkaan ole ikinä haaveillut, vaan päinvastoin: olen kaivannut lähelle luontoa, en tällaiseen suurkaupunkiin. Tähän mennessä landepaukun kulttuurishokkia on onneksi helpottanut se, että lähimpään metsään on kotiovelta kahden minuutin kävelymatka ja paikallinen stadika on viiden minuutin päässä.

Kuvittelin vielä Helsingissä viimeisiä öitä viettäessäni, että tulisi kestämään pitkään, kunnes voisin tuntea täällä odottavaa kotia kodikseni. Sain kuitenkin huomata jo parin ensimmäisen päivän aikana, että tunne kodista ei olekaan riippuvainen ulkoisista olosuhteista, vaikka kaunis, pieteetillä ja intuitiolla laitettu koti onkin minulle tärkeä asia. Mutta vieläkin suuremman tunteen kodista muodostaa toinen ihminen.

Vaikka Lontoon koti ei voisi olla vähempää minun näköiseni, tunnen olevani kotona yhdessä toisen ihmisen kanssa. Edessä on toki projekti rakentaa tästä kodista yhdessä sellainen, että se on myös minun näköiseni (tai sanotaanko näin, että toinen osapuoli hoitaa kaiken käytännöllisyyttä ja organisointia, minä yksityiskohtia ja estetiikkaa vaativan työn). Luvassa on varmasti myös sisustusjuttuja blogiin, mutta mitään paineita en aio tästä kotiprojektista todellakaan ottaa, sillä muutos on kokonaisuudessaan niin valtava monella eri tasolla.

Mitä tulee itse Lontoon tuntemiseen kodikseni, se onkin sitten toinen tarina. Tämä kaupunki on aivan massiivinen eikä tätä oteta haltuun viikossa tai kahdessa, eikä kahdessa kuukaudessa, hyvä jos kahdessa vuodessa. Kun on tottunut, että kotiovelta on matkaa melkein mihin tahansa kymmenen minuuttia kävellen, täällä saan totutella vartin kävelymatkaan pelkästään lähimmälle metroasemalle ja metrolla matkustamiseen vähintään puoli tuntia (viikko sitten vaadin, että ajamme kotoa ”keskustaan” bussilla, koska haluan oppia hahmottamaan edes vähän tätä kaupunkia muualtakin kuin maan alta). Matka joogasalille kestää aamuisin 50 minuuttia, jonka vuoksi kello soi puoli viideltä. Olen todella onnekas, että mies pomppaa pystyyn kellon soidessa alta sekunnissa, kun itselläni kestää aukoa silmiä vähintään kymmenen minuuttia.

Takana on nyt vasta kaksi viikkoa täällä asumista. Vaikka koti tuntuu kodilta, kaupunki tuntuu oudolta. Olen saanut arkirytmistä ja -rutiineista kiinni heti, kiitos joogan, ja se on kaikista tärkeintä, sillä rutiinit ovat minulle hyvinvoinnin perusta. Pystyn keskittymään töihin, vaikka saan varsinaisen kotitoimistoni pystyyn vasta noin viikon kuluttua ja joudun tällä hetkellä tekemään töitä pienellä pöydän kulmalla. Luovuuden ja tuotteliaisuuden kanssa on silti haasteita ja olen yllättäen saanut itseni pari kertaa kiinni jopa syyttämästä itseäni, etten ole kirjoittanut tarpeeksi blogia ja pitäisi saada aikaan enemmän. Onneksi tunnistan nämä ajatuskelat nykyään nopeasti. Takana on valtavan iso projekti uusien nettisivujen sekä kohta ilmestyvän kirjan kanssa, joita olen työstänyt koko viime syksyn kaiken muun työn ohella. Nyt on siis aika keskittyä olennaiseen ja löydettävä tasapaino töiden ja uuteen elämään asettumisen välille.

Muutosta, tästä kaupungista, kodin rakentamisesta, elämänmuutoksesta, elämänkumppanin kohtaamisesta ja tästä kaikesta olisi kyllä tällä hetkellä vaikka kuinka paljon sanottavaa. Kiinnostaako teitä lukea?

Kaunista viikkoa sinne hengästyttävän kauniin talven keskelle!

Avainsanat: , ,

Lifestyle

51 kommenttia artikkeliin “Kuulumisia Lontoosta”

 1. Onnea uuteen kotiin – siis kumpaankin! Rohkeaa ja upeaa.. ei tässä keski-iän kynnyksellä ole niin helppoa enää lähteä rakentamaan elämää alusta jossain muualla, kun kotona on paletti kohdillaan, monella jää laukut pakkaamatta.

 2. Hanna

  Oooi ihanaaaaa, todella paljon onnea elämänmuutoksen johdosta!

  Kiinnostaa erittäin paljon lukea Lontoosta, kun pääset sisälle uuteen kotikaupunkiin. Lontoo on ihan ehdoton lempikaupunkini koko maailmassa, ja haaveena on joskus myös itse päästä sinne asumaan. En todellakaan itse Lapin tyttönä ole mikään suurkaupunki-ihminen, mutta silti Lontoo on hurmannut minut täysin. Ehkä se Lontoon vihreys on juuri se, millä kaupunki erottuu edukseen muista metropoleista, minusta Lontoossa luonto on silti aina lähellä kaikkina vuodenaikoina vaikka kaupunkia onkin, pitää vaan tietää minne mennä.

  Terveisin verrattain uusi seuraaja, vuoden verran olen sinua eri medioissa seurannut ja hurjasti inspiraatiota jutuistasi ammentanut! Kaikkea hyvää uuteen vuoteen!

 3. Monkkeli

  Todellakin kiinnostaa <3. Sieltä löytyy varmasti mistä ammentaa (brexit, ulkosuomalainen, suurkaupunki ja sinne kotiutuminen, brittiläisten tavat vs. omat tavat). Olisi hurjan mielenkiintoista. Kerro meille myös (tai selvitä) miksi brittiläiset ei osaa rakentaa :D. Millaisen byrokratian kanssa joudut kamppailemaan (jos joudut) jne. Kaikki nämä on hurjan mielenkiintoista luettavaa. Toki voisit myös käydä vakoilemassa brittiläisten ihonhoitotapoja ja heidän haasteita sillä saralla, vähän salapoliisityötä ;). Terveisiä täältä lumisesta Helsingistä, sitä on enemmän kuin vuosiin! Kaikkea <3 <3 juttuja odotellen, xo.

  • En halua vielä edes ajatella byrokratiaa! Kunhan saan nyt council tax laskun tilattua niin en hetkeen mieti näitä juttuja. Voin nimittäin kuvitella mikä paperisota on vielä edessä, koska kannan verorahani Suomeen suomalaisen yritykseni kautta. Ellei tässä nyt tule pistettyä pystyyn jotain kv-bisneksiä 😀

 4. Ulpu

  Toki kiinnostaa lukea! Mä oon tosi iloinen sun puolesta, hassua miten se ilo ja myötäeläminen tuntuu niin voimakkaalta, vaikka ei tunneta kuin täällä blogin kautta. <3

 5. Heili

  Terveiset kaukaa Lapista! Ihmeellisen kaunis Suomen luminen luonto johon minä täysin kaupunkilaistyttö rakastuin palavasti. Näin elämä vie. Toinen ihminen näyttää tietä ja itsensä löytää jostain aivan uudesta maisemasta. Tottakai haluan kuulla ihan kaiken miten voit ja miten sopeudut ja toivon että kaikki muuttuu helpoksi ja kotoisaksi pian! Minusta sovit upeasti Lontoon maisemiin! Toki se kaupunki on massiivisen kuluttava mutta myös niin järjettömän upea! Mieli korkealle!!! <3

 6. Heili

  P.S. nyt kun iho voi upeasti Essen probioottien tehtyä erinomaisesti tehtävänsä olen täysin hurahtanut Korealaiseen ihonhoitoon. Whamisa ei sheet maskeja lukuun ottamatta sopinut mulle. Mutta olen löytänyt pari sarjaa jotka läpäisee mun kriteerit. Oletko kuullut Sioris sarjasta tai Peach and Lily Collectionin tuotteista? Aivan jäätävää tulosta.. Peach and Lily on nettikauppa mutta omistaja kehitti oman linjan. Sä löydät näistä varmasti jotain ikäviä aineita mutta toivottavasti ne on edes lähellä luonnonkosmetiikkaa. Käytän edelleen Esseä myös. Jännä kombo menossa mutta iho on niin kiitollinen. Vaikka on ollut parinkymmenen asteen pakkasia. 😀

 7. Piia

  Voi, kuinka ihanaa! Olen äärettömän onnellinen puolestasi, että olet löytänyt rinnallesi sen tärkeän ihmisen. Itse en ole kovinkaan sentimentaalinen ihminen mutta olen seurannut sinua ahkerasti somessa nyt useamman vuoden ajan, ja sen kautta varmaan koen, että jollain tapaa sinut tuntisin (vaikka eihän se nyt niin mene). Ihanaa huomata, kuinka onnelliselta näytätkään kaikissa somepostauksissasi!

  Minua kyllä kiinnostaisi lukea vaikka minkänäköistä postausta uudesta elämänvaiheestasi ja uudesta kotikaupungistasi. Lontoo on minullekin rakas paikka, sanoisin sen olevan mahdollisesti lemppari kaupunkini Euroopassa, joten kaikki siihen ja elämääsi liittyvät jutut olisivat erittäin mukavaa luettavaa. 🙂

 8. Eeva

  Ihan mahtava uutinen! Home is where the heart is❤️Lontoossa asuneena rakastan sitä kaupunkia aina vaan. Mielenkiinnolla tuntemuksiasi ja tarinoitasi odottaen! Onnea todella paljon uuteen elämän vaiheeseen!

 9. Piia-Marika

  Aika hienoa, joskin ei yllättävää! Sen on aistinut kuvien kautta instassa. Itsekin tahtoisin kovasti kuullaa kuinka asetut Lontooseen sekä ylipäätään uuteen elämään. Samoin innokkaana sisustajana kaikki sisustusjutut kiinnostaa. Todella paljon onnea ja myötätuulia teille molemmille!!

 10. Heidi

  Onnea uuteen suhteeseen ja kotiin! Näytätte NIIN onnellisesta tuossa yhteiskuvassa, sinä suorastaan hehkut 🙂 Mielenkiinnolla odottelen Lontoo juttuja. Olen jo parin vuoden verran seurannut blogiasi, mutten ole tainnut koskaan aiemmin kommentoida mitään. Nyt tuli kuitenkin tarve onnitella 🙂

 11. Rosa

  Onnea uuteen elämään Lontooseen! Olisi todella kiva lukea jatkossakin elämästäsi Lontoossa. Suurkaupungilla on omat hyvät puolensa ja haasteensa ja olisi kiva kuulla, millaisia havaintoja tulet tekemään hyvinvoinnin, arjen, ihonhoidon, sisustuksen yms aiheiden ympäriltä!

 12. Itse Englannissa asuneena, toki yli 10 vuotta sitten, mutta kokonaiset 5 vuotta, muistan lämmöllä sen, miten paljon kansainvälisempi Lontoo ja Iso-britannia on. Se sopi minulle hyvin ja on asia jota kaipaan. En kaipaa kylmiä taloja, vanhoja hanoja, uppopaistettua ruokaa.
  Onnea kuitenkin uuteen elämään ja rakkauteen. Se on aina ihana asia.

 13. Taika

  Ehdottomasti kiinnostaa lukea kuulumisia Lontoosta! Asuin siellä mieheni kanssa 2011-2016, ja käymme edelleen usein moikkaamassa vanhoja mestoja. Suomalaisena oma suosikkipaikkani oli kasvitieteellinen puutarha Kew, ja etenkin sen metsäinen nurkkaus. Lontoo oli minusta heti kotoisa kaupunki: se on iso, mutta itseään ei tunne lainkaan niin pieneksi kuin vaikka Tokiossa (mutta etäisyyksissä sen huomaa, matka-ajan pienin yksikkö on käytännössä tunti!) Kaipaan Lontoosta erityisesti sen kansainvälisyyttä, ja minulle huomattavasti sopivampaa ilmastoa.

  • Innolla odotan, että tästä kaupungista alkaa löytyä niitä omia lempipaikkoja! Nyt toistaiseksi koitan vain asettua rutiiniin, joten aikalailla joogasalin, kodin ja lähellä olevien kauppojen ympärillä pyörii elämä. Viikonloppuisin sitten aina joku uusi paikka haltuun

 14. Sanna

  Joo, lisää Lontoo-juttuja! Heh, sun kasvihierontavideo teki syksyllä niin kovan vaikutuksen mun pieneen, että taas yks ilta Aa, 3 vee pyysi, että ohjaan kasvihieronnan ennen unia

 15. Tanja

  No meille monivuotisille lukijoille tämähän on ollut vain aikakysymys, milloin viet joltain jalat alta ja lennähdät itsekin, joten mahtavaa että sellainen tapahtui! Toivon sulle pikaista kotiutumista erityisesti asuinalueellesi, koko Lontoo kolkkineen tullee sitten ajan kanssa 🙂 lämpöisiä myötätuulia ja kiinnostaisi hyvinkin kuulla myös näistä sun arkitapahtumista, uskon että en ole ainoa sun lukija, joka kaipaa myös tällaista sisältöä! Varsinkin jos itse näet jakamisen mielekkääksi.

 16. Mari Vee

  Niin ihanaa luettavaa! Onnea teille molemmille! Ihanaa kuulla kaikkea teidän yhteiselosta ja uuden kodin rakennusjuttuja jne.

 17. Maria

  Onneksi olkoon, ihana uutinen! Ja ehdottomasti kiinnostaa lukea lisää Lontoosta, elämänkumppanin kohtaamisesta (välillä kun tuntuu, että sitä omaa ei ole olemassakaan) ja muusta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>