Beauty

Luonnollisempi manikyyri

Beauty | 30.1.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Eco Beauty Wellness, sisältää alekoodin ja tarjouksen

Brittiläisen Nailberryn valikoimassa on täydelliset tuotteet manikyyriin ja kynsilakkamanian aiheuttava värivalikoima.

Kaikista maailman kosmetiikkapurnukoista käytössäni on vielä yksi synteettinen tuote: kynsilakka, sillä siitä ei saa luonnonkosmetiikkaa sitten millään, onhan kyseessä jonkin sorttinen maali. Tai no, markkinoilta löytyy kyllä joitakin ”vesipohjaisia” kynsilakkoja, jotka yltävät joidenkin sertifikaattien vaatimuksiin, mutta niiden toimivuudesta kertonee se, että yleensä tuotteet katoavat verkkokauppojen valikoimista yhtä nopeasti kuin sinne päätyivätkin.

Jos kynsilakkaa haluaa käyttää, kehotan sen kanssa kohtuullisuuteen ja valitsemaan tuotteen, jossa ei ole käytetty mm. seuraavia aineita: ftalaatit, tolueeni, formaldehydi, formaldehydi resiini, kamferi, ksyleeni, etyylitosyyliamidi ja trifenyylifosfaatti. Tämmöiset kynsilakat tunnistaa yleensä merkinnästä 7free, 8free jne.

Itse käytän kynsilakkaa sormenkynsissä kausittain. Pidän lakatuista kynsistä, mutta kirjoitustyön vuoksi kynsilakka ei tahdo kestää montaa päivää peräkkäin siistinä. Sen sijaan käytän kynsilakkaa varpaankynsissä, mutta talvisin saatan antaa niillekin kynsilakkadetoxin.

Pidän kynnet suht lyhyinä ja siistinä viilaamalla ne säännöllisesti sekä hoitamalla kynsinauhoja. Paraskaan käsivoide ei riitä pitämään kynsinauhoja pehmeinä ja ehkäisemään niiden kasvamista kynsilevyn päälle. Pikaiselle kotimanikyyrille on siis paikkansa ainakin kerran viikossa, mutta mikään ei voita ammattilaisen tekemää kunnon manikyyriä. Taannoin eräs lukijani tiedustelikin, että missä olisi saatavilla manikyyrejä, kun nykyisin luonnonkosmetiikkaa käyttäviä kauneushoitoloita alkaa olla jo useampia. Mieleeni ei tullut yhtäkään paikkaa, mutta nyt siihen toivottavasti on tulossa muutos, sillä Eco Beauty Wellnessin valikoimasta löytyy brittiläinen kynsilakka- ja kynsienhoitomerkki Nailberry, joka on myös yrityksen maahantuonnissa. Tästä kannattaa siis ottaa koppi, mikäli sattuu olemaan kauneushoitolan omistaja!

Nailberryn kynsilakat eivät sisällä edellä mainitsemiani aineita eivätkä parabeeneja tai eläinperäisiä aineita. Niiden valmistamisessa on käytetty teknologiaa, jonka ansiosta ilma ja kosteus pääsevät kynteen ja kynnet pysyvät siten paremmassa kunnossa.

Nailberryn värivalikoima on todellinen herkkukattaus ja sen ansiosta innostuinkin viime syksynä kynsien lakkaamisesta uudelleen. Värit myös levittyvät kauniisti ja pysyvät hyvin. Kun pääsin tutustumaan valikoimaan vieläkin paremmin, en ollut pysyä nahoissani, sillä innostuin niin paljon sarjan manikyyrituotteista. Voi kunpa olisikin paikkoja, mistä tämmöisiä manikyyrejä olisi saatavilla! Täältä Lontoosta Nailberry-manikyyrejä tekeviä kynsistudioita kyllä löytyy, mutta näille olisi taatusti kova kysyntä myös siellä Suomessa! Eco Beauty Wellnessin lisäksi Nailberry on myynnissä myös turkulaisessa Raw Beautyssa. Tuotteilla voi toki tehdä manikyyrin kotonakin näillä vinkeillä:

Nailberry-manikyyri

-Aloita viilaamalla kynnet kynsiviilalla saman suuntaisin vedoin kynnen reunoilta kohti kynnen keskiosaa.
-Puhdista kynnet pölystä viilauksen jälkeen ja hiero kynsinauhoille joko Litte Treasure kynsinauhaöljyä tai Coconut Nailbalm kynsibalmia. Hiero aine huolellisesti jokaiseen kynteen työnnellen kynsinauhoja samalla taaksepäin. Voit käyttää kynsinauhojen työntelyyn apuna puista manikyyritikkua. Nämä samat vinkit pätevät myös varpaankynsiin!
-Anna kynsinauhojen hoitoaineen imeytyä tai pyyhi ylimääräiset aineet huolellisesti pois paperilla ennen kynsien lakkaamista.
-Levitä kynsille ensin aluslakka. Se auttaa kynsilakkaa kestämään paremmin ja ehkäisee kynsiä kellastumasta, jos käyttää voimakkaita värejä, kuten kirkkaanpunaista. Nailberryltä löytyy Bare Essentials 2 in 1 alus- ja päällyslakka sekä Acai Nail Elixir, jota voi käyttää sellaisenaankin kynsien kasvattamiseen ja vahvistamiseen.
-Anna aluslakan kuivua ennen värin levittämistä. Vinkki kynsilakan levittämiseen: ”työnnä” ensin sivellintä kohti kynsinauhaa, näin pystyt helpommin hallitsemaan sivellintä ja lakan menemistä kynsinauhojen päälle. Jos sinun on vaikea saada lakkauksesta siistiä, älä lakkaa kynsiä aivan kynsinauhaan asti kiinni äläkä aivan kynsien reunoille asti – tämä saa kynnet näyttämään pidemmiltä ja kapeammilta sekä lakkauksen siistimmältä.
-Useimmat Nailberryn kynsilakat ovat niin runsaspigmenttisiä, että ne peittävät yhdellä kerroksella. Yleensä vaaleammat sävyt vaativat kaksi kerrosta. Anna lakan kuivahtaa kevyesti kerrosten välissä.
-Anna kynsilakan kuivahtaa hetki ja levitä sitten päällyslakka, se parantaa lakkauksen kestoa. Vinkki: Shine & Breathe päällyslakalla saat lakkaukselle todella kiiltävän ja glossyn pinnan.
-Jos lakka valuu kynsinauhojen päälle, sotkut on helppo puhdistaa Miracle Corrector Penillä.

Omia suosikkejani Nailberryn värivalikoimasta ovat mudan värinen Taupe LA, viininpunainen Les Temps des Cerises, klassinen kirkkaanpunainen Rouge, nudenvärinen Honesty, pikimusta Black Berry ja harmahtavan liila Mystere (tätä väriä käyttäisi kyllä kuningatar Elisabet). Innostuin kokeilemaan myös kimaltavista lakoista ruusukultaista Pink Sandia ja läpinäkyvää Stardustia, joka toimii todella kivasti mustan kynsilakan päällä. Värit ovat niin herkkuja, että niiden kanssa meinaa iskeä kynsilakkamania!

Honesty, Rouge, Black Berry & Les Temps des Cerises
Pink Sand
Honesty
Black Berry
Black Berry + Stardust

Nailberryn valikoimaan on tulossa myöhemmin keväällä myös kynsilakanpoistoaine, joka on oletettavasti myös tavanomaista kynsilakanpoistoainetta lempeimmillä kemikaaleilla varustettu. Tätä jään odottamaan, sillä juuri tällä viikolla tuskailin lontoolaisen kempparin kynsilakanpoistoainevalikoiman äärellä, että minkähän myrkyn sitä tässä sitten valitsisi.

Talvisin kynteni katkeilevat helposti kuivasta ilmasta johtuen, jonka vuoksi kynsibalmit ja -öljyt tulevat todella tarpeeseen, mutta nekään eivät yksinään saa kynsiäni pysymään kauniina. Nailberryn Acai Nail Elixir onkin ollut pelastus ja sain sillä repsahtamaan päässeet kynteni kasvatettua kauniiksi alle parissa viikossa. Vahva suositus siis tälle tuotteelle, mikäli kärsit heikoista kynsistä.

Oletteko te kokeilleet Nailberryn kynsilakkoja? Mitkä ovat suosikkisävyjänne?

Les Temps des Cerises

Eco Beauty Wellness tarjoaa koko helmikuun ajan ihania etuja teille lukijoille:

Kynsilakkamania: osta 3 maksa 2

Kun ostat Eco Beauty Wellnessistä kaksi Nailberryn kynsilakkaa, saat kolmannen kaupan päälle. Et tarvitse erikseen alekoodia, vaan alennus tulee automaattisesti. Löydät Nailberryn kynsilakkavalikoiman täältä.

Pikamanikyyri veloituksetta kasvohoidon yhteydessä

Eco Beauty Wellnessin ekokosmetologi tarjoaa helmikuun ajan kasvohoitojen yhteydessä Nailberryn pikamanikyyrin veloituksetta. Kirjoita ajanvarauksen kommenttikenttään koodi katjakokko. Kasvohoitomenu ja hinnasto löytyvät täältä.

15 % alennus Eco Beauty Wellnessin verkkokaupasta

Saat helmikuun ajan 15 % alennuksen Eco Beauty Wellnessin verkkokaupasta koodilla katjakokko15. Tarjous on voimassa vain verkkokaupassa 28.2.2019 asti.

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , ,