Beauty

Talven must have: kasvoöljy

Beauty | 31.1.2019 | Katja Kokko

Kasvovedellä ja hoitonesteillä lotraamisesta on nyt tullut puhuttua niin paljon, että toivottavasti koko Suomi hölvää kohta menemään 7 skin methodilla naamat kuulaana hehkuen kuin kuorittu ja keitetty kananmuna!

Ihon nesteyttämisen ohella ei kuitenkaan sovi unohtaa sitä vähintään yhtä tärkeää seikkaa, joka on tietenkin ihon öljyäminen. Korealaisessa ihonhoitometodissa ei öljyn tärkeyttä korosteta, joten eivät ne korealaiset sentään neropatteja ihan kaikessa ihonhoitoon liittyvässä ole. Tällä taitaa kuitenkin olla jotain tekemistä siellä vallitsevan ilmankosteuden kanssa. Meillä Suomessa on nimittäin sen luokan extreme-ilmasto, että jos onnistuu pitämään hipiänsä pehmeänä ja kuulaana ympäri vuoden näillä leveyspiireillä, voi tulla noutamaan minulta henkilökohtaisesti Genuine Beauty Guru -mitalin.

Laadukas kasvoöljy on siis laadukkaan hoitonesteen ohella ihonhoidon ykköstuote. Kylmäpuristetut kasviöljyt sisältävät runsaasti omega-rasvahappoja, antioksidantteja ja mineraaleja. Omega-rasvahapot vahvistavat ihon sarveiskerroksen solujen välissä olevaa rasva-ainetta, joka ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Lisäksi ne rauhoittavat tulehduksia, tasapainottavat talineritystä, ravitsevat ihon hyviä bakteereja, siloittavat ja pehmittävät ihoa sekä suojaavat ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä, kuten kylmältä ilmalta ja tuulelta.

Laadukkaan kasvoöljyn tunnistaa seuraavista seikoista:

– Raaka-aineista mahdollisimman moni on luomuviljeltyjä
– Tuote sisältää vain aitoja, kokonaisia kylmäpuristettuja kasviöljyjä (ei esimerkiksi kasviöljyistä hajottamalla valmistettuja esteriöljyjä, joita ovat mm. Dicaprylyl Ether, Coco-Caprylate, Decyl Cocoate ja Isoamyl Laurate.)
– Tuote on joko hajusteeton tai sisältää kokonaisia eteerisiä öljyjä, joilla on aromaterapeuttisen ja tuoksuvan vaikutuksen lisäksi myös ihoa hoitavia vaikutuksia. Tällöin raaka-aineluetteloon tulee merkitä myös eteeristen öljyjen sisältämät tuoksukomponentit, jotka luokitellaan 26:n yleisimmin allergiaa aiheuttavan tuoksukomponentin joukkoon (esimerkiksi linalool, geraniol ja citronellol).
– Tuote ei sisällä voimakkaita säilöntäaineita (koska öljypohjainen tuote ei ole samalla tavalla herkkä mikrobeille kuin vettä sisältävät tuotteet), mutta öljyjen hapettumista voi ehkäistä esimerkiksi E-vitamiinilla (Tocopherol), jolla on hyviä vaikutuksia myös ihoon.
– Tuote on pakattu tummaan lasipulloon, joka parantaa öljyjen säilyvyyttä.

Laadukas kasvoöljy on harvoin mikään halpistuote, koska luomuviljellyt ja laadukkaat raaka-aineet maksavat enemmän. Hintaa pudottaa heti edellä mainitussa listassa olevat esteriöljyt puhumattakaan siitä, jos tuote sisältäisi jotain synteettistä rasvaa – silikoneihin ja mineraaliöljyyn verrattuna luomuviljellyt kasviöljyt maksavat monta kymmentä kertaa enemmän kasvista riippuen.

Neal’s Yard Remediesin kasvoöljyt ansaitsevat hillitöntä hehkutusta, koska ne täyttävät kaikki mainitsemani laatuseikat ja ovat kaiken lisäksi erittäin kohtuuhintaisia. Nyt ne ovat vieläpä 25 % alennuksessa Skin Cityssä, joten oli pakko vinkata juuri näistä öljyistä teille.

Valikoimassa on sekä yksittäisiä kylmäpuristettuja kasviöljyjä että myös usean öljyn cocktaileja, joita on terästetty eteerisillä öljyillä. Yksittäisiä kylmäpuristettuja öljyjä voi käyttää sellaisenaan, niitä voi sekoittaa kosteus- tai vartalovoiteeseen tai niistä voi valmistaa oman haluamansa DIY-kasvoöljyn ja sekoittaa joukkoon myös omat lemppari eteeriset öljyt. Yksittäisten öljyjen ja cocktailien välillä on myös iso hintaero, mikä johtuu mm. eteerisistä öljyistä sekä eri kasviöljyjen välisistä hintaeroista.

Näin valitset sopivan öljyn:

Avokadoöljy sopii hyvin kuivalle, ohuelle ja atooppiselle iholle. Ruusunmarjaöljy on erityisen hyvä arpien hoitoon, couperosalle, ikääntyvälle iholle ja samealle iholle. Arganöljy on sopii puolestaan ikääntyvälle iholle, arville ja kuivalle iholle.

Avokadoöljy 8 € (norm. 11 €), 50 ml
Arganöljy 20 € (norm. 26 €), 50 ml
Ruusunmarjaöljy 25 € (norm. 33 €), 50 ml

Neal’s Yard Remediesin kasvoöljycocktailit:

Öljycocktaileista Orange Flower Facial Oil sopii kuivalle, samealle tai auringon vaurioittamalle iholle. Sen öljypohjan muodostavat macadamia-, jojoba-, iltahelokki-, hamppu-, oliivi- ja granaattiomenaöljyt. Lisätehoa tuomassa on myös kallisarvoinen tyrniöljy. Aromaterapeuttinen vaikutus tulee nerolin, mandariinin ja ylang ylangin eteerisistä öljyistä.

Orange Flower Facial Oil, 28 € (norm. 33 €), 30 ml

Rehydrating Rose Facial Oil sopii normaalille, herkälle ja pintakuivalle iholle sekä ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin. Öljypohja muodostuu viinirypäleensiemen-, hasselpähkinä- ja iltahelokkiöljyistä. Lisätehoa tuovat eteeriset öljyt ruusu otto, patsuli ja geranium. Tämä on kaikista Neal’s Yardin öljyistä suosituin.

Rehydrating Rose Facial Oil, 25 € (norm. 33 €), 30 ml

Rejuvenating Frankincense Facial Oil sopii ikääntyvälle iholle ja pigmenttiläiskien hoitoon. Sen huikean ravitseva öljypohja sisältää macadamia-, baobab-, aprikoosinkivi-, risiini-, iltahelokki-, hamppu- ja viinirypäleensiemenöljyjä. Terästystä tuovat kurkumauute sekä frankinsensin, mandariinin, bergamotin ja mirhan eteeriset öljyt. Frankkuöljy on Neal’s Yardin öljyistä minun suosikkini.

Rejuvenating Frankincense Facial Oil, 28 € (norm. 37 €), 30 ml

Mitkä ovat teidän suosikkikasvoöljyjä?

Kuvat Katja Kokko

Tuotteet saatu blogin kautta

Avainsanat: , , , ,