Astrologia

Uudistuksia laatikon ulkopuolelta – Uusikuu Vesimiehessä

Astrologia | 4.2.2019 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 4.2. – 5.3.2019

Helmikuun uusikuu Vesimiehessä tarjoaa meille pitkästä aikaa suhteellisen raikkaita, ilmavia, kevyitä ja uudistavia tuulia. Tunnelma ajassa on sama, kuin perinpohjaisen suursiivouksen jälkeen, kun viimeisetkin vanhat vaatesäkit, ylimääräiset tavarat ja turhat rojut on kannettu ulos asunnosta, ja on aika ostaa keittiön pöydälle iso sateenkaaren värinen kimppu tuoreita tulppaaneja. Siinä sitä sitten istuu, kauan odotetun ja vihdoinkin saapuneen aamuauringon valossa, tyhjä paperi edessä, uusien suunnitelmien kutkutellessa vatsanpohjassa.

Astrologiassa Kuu edustaa tunteita, intuitiota, suhdetta omaan kehoon ja hyvinvointiin, turvallisuutta, rutiineja, kotia, huolenpitoa, sekä kaikkea sitä mikä on vaistonvaraista, reaktiivista ja totuttua. Samalla kun Kuu on äiti meissä, ja näin ollen se miten ruokimme, ravitsemme, hoidamme ja huolehdimme, se on myös se lapsi meissä, joka kaipaa huolenpitoa, hoivaa, ravitsemista ja turvaa. Vesimiehen merkissä Kuu on vieraalla maaperällä, sillä eläinradalta ei löydy toista merkkiä joka olisi yhtä riippumaton, eksentrinen, älyllinen, tunteensa rationalisoiva ja Kuun edustamaa symbioosia välttelevä.

Tämä rationaalinen, looginen ja mieleltään vahva Kuu Vesimiehessä saa vielä pikkuriikkisen lisää analyyttisyyttä ja järkiperäisyyttä, kun ajattelua edustava Merkurius on yhtymässä uudenkuun Aurinkoon ja Kuuhun. Näin ollen julkistan, että helmikuinen uusikuu on nimeltään ”insinöörikuu”. Vesimiehestä sanotaan aina, että arkkityyppisesti se on joko hullu tai nero, ja usein molempia yhtä aikaa. Edellä aikaansa olevan älykön ja poikkeuksellisista ideoista ja lähestymistavoista tunnetun taitajan erottaa salaliittoteorioita vaahtoavasta foliohattupäisestä kylähullusta vain veteen piirretty viiva.

Uudekuun kartalla energiaa, aloitteellisuutta ja toimintaa edustava Mars on yhtymässä Vesimiehen omaan hallitsijaan Uranukseen. Mars ja Uranus Oinaassa tuovat aikaan jännittävän, rohkean, pioneerimaisen, impulsiivisen ja vähän pähkähullun sävyn. Ideat ja suunnitelmat saattavat nyt saada todella nopean aloituksen, sytytyslanka on niin lyhyttä että pahimmillaan koko homma räjähtää käsiin. Parhaimmillaan sen sijaan tämä aika tukee niitä varovaisia ja hiljaisia, jotka eivät uskalla ottaa ensimmäistä askelta tai jotka harkitsevat vuosia pelkän harkitsemisen aloittamista. Tämä aika saattaa antaa tällaiseen tilanteeseen juuri oikeanlaisen sytykkeen ja potkaista homman käyntiin.

Riippuu siis täysin ihmisestä ja elämäntilanteesta, miten nämä ajan kuviot käytännössä toteutuvat. Impulsiiviset, riskejä aamupalakseen nauttivat ihmiset voivat huomata, että pientä harkintaa olisi voinut olla hyvä harjoittaa ennen työpaikasta irtisanoutumista, vuokrasopimuksen polttamista ja erotekstiviestin lähettämistä monivuotiselle kumppanille. Turvallisuushakuisille ja sietämättömiin olosuhteisiinkin nöyrästi tyytyville tämä aika saattaa laittaa kipinän kytemään ja lyödä löylyä vapaudenhalun kiukaalle niin paljon, ettei vanhassa pysty enää sinnittelemään hetkeäkään.

Vesimieskuu on kuitenkin aina ajattelevainen ja viileän objektiivisesti tilannetta monelta eri kantilta tarkasteleva. Kun vesimiesenergiat vahvistuvat ajassa, ne tukevat meitä katsomaan asioita laatikon ulkopuolelta ja suorastaan pakottavat uudistumaan. Ei välttämättä aina kovin radikaalisti, mutta jonkinlaista uutta asennetta, päivitettyä sovellusta, hienosäätöä tai laajempaa näkökulmaa tämä aika nyt kutsuu meitä omaksumaan.

Mikä elämänalue tai osa itsessäsi tuntuu aikansa eläneeltä ja jotenkin jumiutuneelta? Anna uudenkuun radikaalin raikkaiden energioiden tuulettaa tätä aluetta, ja koe uudistunut ilo ja innostus, minkä tämä isossa tai pienessä mittakaavassa näkyvä muutos saa aikaan.

Kuukauden keskeiset teemat: älyllisyys, uudistusmielisyys, raikkaat ideat, uudet toimintatavat, kapina, vallankumous, analyyttisyys, vapaus, riippumattomuus, räjähdysherkkyys, impulsiivisuus, ”Pelle Peloton”, keksijänero, kylähullu, mentaalisuus, ylikorostunut mieli, uudet näkökulmat, raikkaat tuulet, rohkeus irtiottoihin, äkkiriuhtaisut, uuden oppiminen, päivitykset, teknologia, villit oivallukset, ajatuksenriento, ylivirittyneisyys, hermostuneisuus, unettomuus, yliaktiivinen mieli

Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Vesimiehessä yhtymässä Merkuriukseen ja sekstiilissä Jupiteriin. Khiron neliö Venus. Pluto neliö Mars. Neptunus neliö Jupiter ja sekstiili Saturnus. Uranus kolmio Venus ja yhtymä Mars. Jupiter kolmio Mars. Mars kolmio Venus. Venus siirtyy Kauriiseen 4.2. Merkurius siirtyy Kaloihin 10.2. Mars siirtyy Härkään 14.2. Khiron perääntyy Oinaaseen 18.2. Aurinko siirtyy Kaloihin 19.2  Täysikuu Neitsyessä 19.2.. Venus siirtyy Vesimieheen 1.3. Merkurius alkaa perääntyä 5.3. Uusikuu Kaloissa 5.3.

Avainsanat: