Beauty

Kukkatippakasvohoito

Beauty | 7.11.2017 | Katja Kokko

Instastoorejani seuraavat muistavat ehkä, kun reilu kuukausi sitten kävin kukkatippakasvohoidossa. Kyllä, luit aivan oikein. Rakastan kokeilla erilaisia kauneushoitoja ja mitä erikoisempi hoito on kyseessä, sitä enemmän kiinnostukseni herää. Kukkatippahoito kuulostaakin jo niin ihanalle, että sen täytyy olla jotain aivan erityisen suloista.

Museokadulla sijaitseva Natural Goods Companyn Salon & Shop on yksi kaupungin parhaista kauneushoitoloista, sillä siellä työskentelevä ekokosmetologi ja aromaterapeutti Johanna Joutsenniemi on pitkän linjan ammattilainen, jolla on syvällinen osaaminen kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta. Kun kuulin ensimmäistä kertaa kukkatippahoidosta, ilmoittauduin jo vapaaehtoiseksi testaajaksi. Johanna hioi hoidon konseptia pitkään ja vihdoin syksyllä pääsin testaamaan sen.

Kukkatippahoito on holistinen hoitokokonaisuus, joka rentouttaa kehon ja mielen sekä auttaa stressiperäisten iho-ongelmien hoidossa. Kukkatippahoidossa käytetään Providan Dr. Bachin menetelmällä valmistettuja biodynaamisia kukkatippatuotteita. Hoitoreseptit valikoidaan yksilöllisesti ihon, kehon ja mielen tarpeiden mukaan. Hoito sisältää jalkakylvyn, kasvojen entsymaattisen kuorinnan ja naamion sekä kasvojen, selän ja jalkojen lymfaattisen käsittelyn.

Kukkaterapia on kehitetty 20-30 luvulla ja sen kehittäjä on englantilainen lääkäri, bakteriologi ja homeopaatti Edward Bach. Siksi puhutaankin Bachin kukkaterapiasta. Englannissa sijaitsee aivan oma Bach-keskus, jossa järjestelmään kuuluvat 36 kukkauutetta valmistetaan. Kukkaterapian mukaan kasvien energiat lisäävät elinvoimaa ja vastustuskykyä sekä tasapainottavat tunne-elämää, jonka myötä keho pystyy parantamaan itsensä. Vaikka kukkaterapiassa käytettyjen uutteiden tehon ajatellaan perustuvan kasvien energeettisiin osiin ja niitä käytetään sisäisesti, ne vaikuttavat myös ulkoisesti käytettynä ihoon.

Saksalainen luonnonkosmetiikan pioneeri Provida tunnetaan sarjana, joka on aina kulkenut omia polkujaan eikä ole edes luonnokosmetiikan räjähdysmäisen kasvun myötä lähtenyt kilpailemaan pakkausdesiginilla. Purnukat ovatkin taattua mummola-tyyliä ja omasta mielestäni todella sympaattisia ja voisi jopa sanoa, että myös legendaarisia. Providan ihonhoitofilosofia perustuu ayurvedaan, mutta uutuutena sarjaan ovat liittyneet kukkaterapiatuotteet. Kukkauutteet perustuvat täysin samaan ajatukseen kuin Bachin kukkaterapiassa, mutta Provida valmistaa uutteensa itse.

Kävin siis testaamassa Natural Goods Companyn Salon & Shopissa kukkatippakasvohoidon. Hoidon alussa Johanna levitti kukkatipat hoitopedille, joista minä valitsin intuitiivisesti 2-3 kukkauutetta. Valikoiduksi nousivat kanerva, niittyhumala ja sarjatähdikki. Näistä kukkauutteista sanotaan seuraavaa:

Kanerva kehittää lähimmäisistä huolehtimista ja heidän kuuntelemistaan sekä elvyttää itsensä ravitsemista sisältä käsin; tervehdyttää liiallista itsekeskeisyyttä ja siitä johtuvaa yksinäisyyttä.

Niittyhumala avaa korkeampia henkisiä ja tietoisuuden taajuuksia samalla tasapainottaen chakroja. Parantaa kykyä integroida kommunikointi fyysiseen kehoon. Maadoittaa ja auttaa yhtymään Maan sydämenlyöntiin. Auttaa kehoa ja mieltä toimimaan johdonmukaisesti. Niittyhumala on erityisen hyvä, jos kärsii selkäkivuista, niskakivuista, pääkivuista tai huimauksesta ja aivosumusta.

Sarjatähdikki auttaa toipumaan syvästä surusta, shokista tai menetyksestä. Se auttaa selviytymään traumaattisesta kokemuksesta ja lievittää surua. Vaikka ihanteellisinta olisi ottaa uute heti tapahtuman jälkeen, se auttaa myös jälkivaikutuksiin, jotka saattavat nousta pintaan vuosia tapahtuman jälkeen fyysisinä oireina.

Kukkauutteiden valitsemisen jälkeen Johanna valmisti minulle oman kukkatippalaimennoksen kyseisistä uutteista, mitä hän käytti hoidossa sekoitettuna hierontaöljyyn. Hoidon päätteeksi sain oman kukkatippasekoitukseni kotiin mukaan, joka nautitaan sisäisesti veteen sekoitettuna parin viikon aikana.

Hoito alkoi selän lymfatyylisellä hieronnalla, jonka jälkeen oli kasvohoidon vuoro. Kasvohoidossa käytettiin Providan uusia kukkatippoihin perustuvia tuotteita. Sarjasta löytyy kukkatippakasvosuihkeet sekä kukkatippavoiteet ja -naamio. Naamion vaikutusaikana Johanna teki minulle niin ihanan jalkahieronnan, että vajosin täyteen kukkataivaaseen. Hierontamenetelmänä oli sveitsiläinen Psychozon Therapie, energiavyöhyketerapia, joka virkistää ja vahvistaa myös sielun energiavirtausta. Hoito kohdistuu siis ihmisen kokonaisuuteen, ei pelkästään kehoon. Lisäksi energiavyöhyketerapia auttaa poistamaan kehon myrkky- ja kuona-ainekertymiä ja vilkastuttaa eri elimien verenkiertoa. Hieronta tuntui taivaalliselta hipsuttelulta, mutta rentouttava vaikutus ulottui todella syvälle. Johanna on pitkään miettinyt mihin hoitoon hän voisi yhdistää kyseistä hierontamenetelmää ja kukkatippahoito oli sille aivan täydellinen.

Hoidon päätteeksi pyysin Johanna hunajoimaan huulikarvani. Hunajointi on perinteistä sokerointia vieläkin hellävaraisempi keino karvojen poistoon. Hunajoitava alue talkitaan ensin, jonka jälkeen karvat napataan pois kiinteän hunajapalleron avulla. Talkki oli muuten tuota kuvassa näkyvää maailman ihanimman tuoksuista talkkia, jolla on maailman kaunein rasiakin.

Kukkatippahoito oli kaiketi holistisin hoitokokonaisuus, missä olen koskaan käynyt. Oli ihanaa saada oma kukkatippaseos vielä kotiin mukaan, joka jatkaa hoidon vaikutuksia. Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan, ajan voit varata täältä, valitse kategoriasta ”täydentävät hyvän olon hoidot”.

Seuraavaksi olen suunnitellut kokeilevani ayurvedisen hoitolasarja Lakshmin vartalohoitoja, jotka ovat myöskin uutuus Natural Goods Companyn hoitovalikoimassa.

Mikä on elämäsi ihanin kasvo- tai vartalohoito, jossa olet koskaan käynyt?

Hoidon tarjosi Natural Goods Company

Avainsanat: , ,