Beauty

Levänneen ihon salaisuus

Beauty | 29.10.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Havaintoja 34-vuotiaan henkilön olosta ja ihosta: iän myötä huomaa kuinka tärkeää hyvä yöuni ja kunnon lepo ovat hyvinvoinnille ja kauneudelle. Tästä kun ei enää nuorennuta, niin tiedostan, että unen vaikutusta ei voi liikaa korostaa tämän elämän aikana, vaan sen tärkeys korostuu lineaarisesti hamaan tappiin saakka. Väsymyksen, stressin ja uupumuksen tuntee kehossa, mutta itse näen sen myös erityisesti silmistäni ja ihostani. Koko olemus on aivan erilainen, kun aamulla herää silmät kirkkaana ilman turvotusta ja silmäpusseja, ja iho hehkuu levänneenä.

Kerroin teille pomminvarmasta nukahtamismetodistani tovi sitten. Jos missasit vinkin, voit lukea sen tästä bloggauksesta. Tällä kertaa on luvassa vinkit levänneeseen ihoon ulkoisesti. Ihonhoito on toki tärkeää aamuin illoin, mutta ilta on se aika, jolloin tulee panostaa tehotuotteisiin. Iho hyödyntää aktiiviset aineet parhaiten yön aikana, jolloin sen uusiutusprosessi ja kosteudenhaihtuminen ovat voimakkaimmillaan. Lisää tietoa ihon rytmeistä löytyy Aidosti kaunis -kirjastani.

Suunnilleen joka syksy tähän samaan aikaan kaivan purnukkavarastoistani sinisen tuubin lempiyövoidettani, Neal’s Yard Remediesin Rose & Almond yövoidetta. Ja suunnilleen joka syksy tähän samaan aikaan olen kirjoittanut kyseisestä voidetuubista blogissani. Yleensä en käytä erikseen yövoidetta, mutta kun ruska-aika muuttaa muotoaan tasaiseksi harmaudeksi, kaipaan ihonhoidon iltarutiineihin erityistä lempeyttä ja siihen jos johonkin pitkä kaamosaikamme on kuin tehty: itsensä hoivaamiseen antaumuksella.

Tänä syksynä ihon saatteleminen kauneusunille on hioutunut entistäkin paremmaksi ja sen ansiosta ihoni näyttää aamulla todella levänneeltä, sileältä ja tasaiselta. Teen ensin Whamisan Refresh Tonerilla 7 Skin Methodin, eli kerrostan kasvoveden iholle seitsemän kertaa (lue ohjeet metodiin täältä). Refresh Toner on tarkoitettu rasvaiselle ja sekaiholle, mutta mikään ei estä käyttämästä sitä ihon kunnon ja tarpeiden mukaan myös normaalille iholle kirkastusbuustina. Whamisan kasvovedet ehkäisevät erittäin tehokkaasti ihon tukkoisuutta, mutta Refresh Tonerista saa vielä kunnon tehokuurin ja samalla se on iholle kunnon kosteuspommi, mitä todellakin kaivataan lämpötilojen laskiessa, koska kylmän ilman myötä kosteuden haihtuminen ihosta lisääntyy ja näillä leveyspiireillä ilmastomme on muutenkin kovin kuiva. Kasvovedellä saa siis lotrata ja 7 Skin Method on siihen mitä nerokkain metodi.

Whamisan kasvoveden päälle imeytän 1-2 painallusta Neal’s Yard Remediesin Beauty Sleep Concentratea. Iltaisin käytettävä hoitotiiviste tukee ihon uusiutumista yön aikana, kirkastaa ihoa, sitoo ihoon kosteutta ja rauhoittaa mieltä rentouttavien eteeristen öljyjen ansiosta. Tiiviste sisältää kollageenin muodostumista tukevia tripeptidejä, pienimolekyylistä hyaluronihappoa, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja täyteläistää juonteita sekä pigmenttiläiskiä kirkastavaa narsissiuutetta. Aromaterapeuttinen vaikutus tulee ylang ylangin, appelsiinin, patsulin, bentsoen, sypressin ja muskatellasalvian eteerisistä öljyistä.

Beauty Sleep Concetraten päälle imeytän pienen määrän ihoöljyä, mieluiten ilman eteerisiä öljyjä, jotta rutiinista ei tule aromaterapeuttista sekametelisoppaa. Kaktusviikunaöljy sisältää huikean paljon E-vitamiinia (enemmän kuin mikään muu ihonhoidossa käytettävä kasviöljy), joka on yksi parhaista vitamiineista ihon yöhoitoon, koska se tukee tehokkaasti ihon uusiutumisprosessia, edistää solujen hapensaantia, parantaa ihon mikroverenkiertoa ja ehkäisee pigmenttiläiskien syntymistä. Laadukas kaktusviikunaöljy löytyy Nafhalta sekä Kahinalta.

Viimeisenä on joka syksyisen kuningatartuotteeni vuoro: Neal’s Yard Remediesin Rose & Almond yövoide. Suosittelen laittamaan tämän voiteen ylös tärppituotteiksi, mikäli et juuri nyt tarvitse purnukkatäydennystä, sillä tämä on yksi niistä tuotteista, joissa on timanttinen hinta-laatusuhde. Päivittelen joka ikinen kerta voiteen raaka-aineluetteloa lukiessani sen edullisuutta ja yksinkertaisesti loistavaa sisältöä. Voide sisältää hyvin herkällekin iholle sopivaa manteliöljyä, rauhoittavaa ruusu-uutetta, uudistavaa ruusunmarjaöljyä, tehokkaasti pehmittävää iltahelokkiöljyä, hasselpähkinäöljyä ja kosteuden haihtumista ehkäisevää mehiläisvahaa. Lisäksi kehäkukka korjaa ja rauhoittaa ihoa, oliviinlehtiuute korjaa vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita ja ruusuöljy, geranium sekä laventeli rauhoittavat mieltä ja tukevat voiteen tasapainottavia ja rauhoittavia vaikutuksia. Voiteessa on täydellisen silkkinen ja täyteläinen koostumus, mutta ei lainkaan liian paksu eikä se tuki ihoa tai sisällä hajotettuja, koostumusta muokkaavia esteriöljyjä, jotka saavat lähes pomminvarmasti oman ihoni tukkoon.

Aamulla peilissä on vastassa levänneen näköinen ja sileä iho. Päiväkin alkaa paremmin, kun kasvot eivät näytä väsähtäneeltä.

Ihonhoidon iltarutiinit eivät suinkaan koske vain kasvoja. Luottovoiteeni vartalolle on Neal’s Yard Remediesin Beauty Sleep Body Butter, jota samettisempaa koostumusta saa vartalovoiteelta hakea. Voide levittyy ihanan tasaisesti eikä se jätä ihoa öljyiseksi ja rasvaiseksi täyteläisestä koostumuksesta huolimatta. Beauty Sleep Body Butter sisältää samat eteeriset öljyt kuin Beauty Sleep Concentrate, joten rentouttavan vaikutuksen saa hierottua päästä varpaisiin.

Suihkautan usein myös tyynyliinaan Neal’sin Goodnight Pillow Mistiä, sillä hyväntuoksuisiin lakanoihin on ihana pujahtaa nukkumaan (tähän koukuttuu: minulla on jo toinen pullo menossa). Keväällä ja kesällä en juo juuri lainkaan teetä, mutta iltojen hämärtyessä alan kaivata lämmintä juotavaa. Nautin usein iltaisin rauhoittavaa yrttihauduketta, kuten kuivattuja kamomillankukkia tai Neal’s Yard Remediesin Night Time hauduketta. Stressaavina aikoina apua parempiin yöuniin voi saada myös muutamista ravintolisistä, kuten L-Teaniinista. Neal’s Yard Remediesin valikoimasta löytyy myös Beauty Sleep kauneuskapselit, jotka sisältävät mm. L-Teaniinia, pantoteenihappoa, hyaluronihappoa, kamomillaa, passionkukkaa, B-vitamiineja ja sinkkiä, jotka tukevat ihon hyvinvointia, rauhoittavat hermostoa ja ehkäisevät väsymyksen ja uupumuksen tunnetta. Beauty Sleep kapseleita ei myydä Suomessa, mutta kannattaa napata purkillinen mukaan, jos käyt Lontoossa tai Tukholmassa (Tukholmassa kannattaa suunnata Neal’s Yard Remediesin maahantuojan putiikkiin Eteritiqueen, joka on kaupungin monipuolisin luonnonkosmetiikkakeidas ja verkkokauppa toimittaa myös Suomeen).

Oletteko kokeilleet Neal’s Yardin Beauty Sleep tuotteita? Käytättekö erikseen yövoidetta?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , ,