Body & Mind

Sisilia kutsuu uimaan ja joogaamaan

Body & Mind | 30.10.2017 | Katja Kokko

Sanoin pari kuukautta sitten ääneen blogin puolella mikä on yksi suurimmista unelmista elämässäni: asua osa vuodesta tai jopa kokonaan Etelä-Euroopassa. Fiilistelläänpä vähän lisää.

Kun suljen silmät, näen vanhan ja ison kivisen talon vehreissä maalaismaisemissa. Lähellä on turkoosi meri ja taustalla kohoaa vuoristo. Olen hyvin todennäköisesti Italiassa, ainakin mitä voi päätellä ympäröivistä tuoksuista. Pihalla kasvaa nimittäin sitruunapuita, mandariinipuita, oliivipuita, luumupuita ja lähimmälle viinitilalle ei ole pitkä matka. Jostain leijailee tuoreen kalan tuoksu. Lähellä on hevostallikin, jollei omassa pihapiirissä. Talo on niin iso, että sinne majoittuu toistakymmentä henkilöä. Pihalla on iso uima-allas. Täydellinen paikka hyvinvointiretriittien pitämiseen! Ja niitähän siellä järjestetäänkin heti alkukesästä pitkälle syksyyn.

Tämä unelma toteutuu ainakin melkein ensi vuoden syyskuussa, kun järjestämme uimavalmentajani Laura Mannisen FitPit Oy:n kanssa jooga- ja uintileirin Sisiliassa, Trabian kylässä. Kun aloimme yli vuosi sitten suunnitella ja visioida reissua, kahlasimme läpi kymmeniä eri kohdevaihtoehtoja ja kymmeniä eri villoja sekä taloja. Trabian kylä ja Villa Cecilia kolahtivat molemmille niin täydellisesti, että kaikki muut tuntui sen jälkeen jotenkin väärältä ja mitäänsanomattomalta. Valtavan kokoisessa villassa on täydellisyyttä hipova tunnelma ja luksuspuitteet, mutta kuitenkin ihanan kotoisalla ja rennolla fiiliksellä höystettynä. Kuvat kertovat varmasti tässä tapauksessa enemmän kuin mihin meikäläisen verbaalinen sanavarasto ikinä yltää (bloggauksen lopusta löytyy video villasta). Paikka on yksinkertaisesti täydellinen!

Päärakennuksesta sekä kolmesta lisärakennuksesta koostuva huvilakokonaisuus tarjoaa hulppeat puitteet lomalle. Kokonaisuutta täydentää puutarhamainen piha-alue, jossa muun muassa kolme uima-allasta yhdistyvät vesiputouksella. Sijainnista ei myöskään ole tässä kohteessa tingitty – lähin ranta löytyy 50 metrin päästä ja Trabian muut palvelut kävelyetäisyyden päästä.

Huvilarakennuksia ympäröivä piha-alue hehkuu rauhallisuutta ja käytössämme on koko villan luksus tilat (siis vain meille!). Vesiputouksella yhdistyvä allasalue muodostuu pääaltaasta, 12 hengen porealtaasta sekä lasten altaasta. Allasalueen viihtyvyyttä lisää aurinkotuolit, puutarhakalusteet sekä mukavasti varjoa tarjoavat palmupuut. Viimeistelty puutarhamainen piha tarjoaa mukavasti tilaa koko seurueelle.

Hyvinvointiloman ohjelma koostuu aamuisin tehtävästä astangajoogaharjoituksesta, joka sopii kaikille aloittelijoista pidempään jooganneille sekä iltapäivän uintitreeneistä, jotka hiotaan niin ikään ihan kaiken tasoisille sopiviksi (ja voin luvata, että Laura osaa opettaa ihan kenet tahansa uimaan!). Tämän lisäksi viikon aikana on mahdollisuus kokeilla yin joogaa ja luvassa on parina päivänä myös ekstra treenejä kuten vesijumppaa ja kehonpainoharjoittelua.

Ohjelmassa on tilaa myös vapaa-ajalle, jotta jokainen pääsee mielensä mukaan tutustumaan Trabian kylään ja Sisilian upeaan luontoon, joka on kuuluista puhdasvetisistä, kirkkaista rannoistaan, antiikinaikaisista raunioista ja nähtävyyksistä sekä tietenkin tulivuori Etnasta. Ja jos jolle kulle sattuu olemaan epäselvää, niin mainittakoon, että en ole koko elämäni aikana syönyt missään niin herkullista ruokaa kuin Sisiliassa (lue parin vuoden takaisen reissuni ruokaraportti täältä).

Voit rakentaa reissusi haluamallasi tavalla. Palvelujen hintaan (850 €) kuuluu aamiainen ja lounas, jotka ovat – kuten sanottua – taatusti herkulliset. Voit majoittua Villa Ceciliassa tai halutessasi myös järjestää majoituksesi itse. Villassa on eri hintaisia ja eri tyyppisiä majoituksia parivuoteella, kahdella erillisellä vuoteella sekä yhden hengen huoneita. Löydät tarkat hinnat ilmoittautumislomakkeesta. Mainitse myös lomakkeessa, olisitko kiinnostunut lisäpalveluista kuten osteopatiasta, sillä harkitsemme tällaisen mahdollisuuden lisäämistä palveluihin.

Minusta tuntuu, että myös universumi pitää tätä hyvinvointilomaa timanttisena ideana, sillä Finnair on aloittanut myymään suoria lentoja Sisilian pääkaupunkiin Cataniaan ensi syksylle jo nyt. Hinta on tällä hetkellä 260 € luokkaa.

En meinaa pysyä nahoissani, koska olen niin innoissani tästä reissusta. Tämä retriitti on kertaluontoinen kokeilu ja jos palaute on hyvää ja kaikki menee nappiin, jatkoa seurannee tulevaisuudessa.

Tutustu lisätietoihin hyvinvointilomasta FitPitin sivuilla, mistä näet myös tarkan alustavan aikataulun sekä hinnat (huom. majoituksen hinnat löytyvät ilmoittautumislomakkeesta). Jos sinulla on jotain erityistä kysyttävää, voit meilata tai soittaa Lauralle: info(at)fitpit.fi/050-5200025.

Ehkä se oma unelmien taloni onkin hieman vaatimattomampi, mutta vain kivenheiton päässä Villa Ceciliasta. Kohti unelmia!

Avainsanat: , , , , , ,