Beauty

de Mamielin hellässä huomassa

Beauty | 5.9.2017 | Katja Kokko

Sain keväällä postia Kalliosta. Liinu’n Organic Beautyn Karoliina oli lähettänyt minulle niin hyväntuoksuisen paketin, että rappukäytävässä kulkijatkin varmaan pökertyivät postimiehen jäljiltä. Minä meinasin pökertyä viimeistään paketin avattuani, sillä sieltä paljastui joukko niin kauniisti pakattuja purnukoita, ettei vastaaviin aivan joka päivä törmää (tästä sainkin juuri postausidean: maailman kauneimmat luonnonkosmetiikkapurnukat!).

Nämä purnukat ovat olleet käytössäni koko kesän ja nyt niistä viimeinenkin alkaa olla viimeistä pisaraa myöten nautittu. Tämä ihana sarja on nimeltään de Mamiel. Uskollisimmat lukijani varmasti muistavatkin minun kirjoittaneen sarjasta kaksi vuotta sitten. de Mamiel on kotoisin Briteistä ja se on Liinun hoitolan uusin tulokas ja rakkaus. Niin, rakkaus todellakin, sillä tämä sarja vie sydämen, jollei salamannopeasti, niin ainakin vuorenvarmasti.

Kevään ensimmäisellä mökkireissulla kiikutin sarjan puhdistusöljyn ja kasvoveden mukaan saareen. Seurueen mieshenkilöt sekosivat huumaavista kukkaistuoksuista – olisittepa nähneet sen lotraamisen, kun suomalainen mies hölvää hipiälleen antaumuksella kukkaistuoksuisia ihonhoitotuotteita. Alkukesästä kävin Karoliinalla de Mamiel -kasvohoidossa enkä muista hetkeen torkkuneeni yhtä onnellisena hellivien tuoksujen ympäröimänä. Testipakettini sai vielä täydennystä sarjan seerumista ja sävyttävästä päivävoiteesta (päivävoiteesta vinkkasinkin blogissa jo kesän alussa).

Nyt kun tuotteista kaikki on tyhjennetty viimeistä pisaraa myöten sävyttävää päivävoidetta lukuunottamatta, on tullut aika todeta, kuinka paljon rakastuinkaan niihin! Puhdistusöljy taitaa olla maailman paras ja kasvoveden tuoksua ei onnistu päihittämään edes May Lindstromin Jasmin Garden. Väkisinkin tuotteita tulee verrattua juuri Mayn tuotteisiin, koska mustaan mironlasiin pakatut purkit ovat niin yhdennäköisiä, vaikka joudunkin aina muistuttamaan itseäni sarjojen olevan keskenään aivan erilaisia. Siinä missä Mayn tuotteista ei löydy lainkaan ns. teknisiä raaka-aineita, de Mamielin valikoimaan kuuluu myös kevyet emulsiot ja esimerkiksi sarjan puhdistusöljy huuhtoutuu iholta pois vedellä, joka lisää sen käyttömukavuutta. Tällaiset tuotteet jäävät Mayn (tämän hetkisestä) ideologiasta uupumaan.

de Mamielin perustaja Annee on kehittänyt täysin oman tapansa työskennellä kauneudenhoidon alalla yhdistämällä modernin tieteen, aromaterapian, akupunktuurin, kiinalaisen lääketieteen ja holistisen filosofian. Tuotteiden raaka-aineita valitessa hän kiinnittää huomiota kasvin kasvun kaikkiin vaiheisiin, lähtien maaperästä, jossa kasvit kasvavat. Kasvien kemiallisen koostumuksen kokonaisvaltainen ymmärrys ja se, miten ne toimivat yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa on Anneelle tärkeää, jotta hän voi varmistaa niiden elinvoiman ja tehon säilymisen myös tuotteissa.

de Mamielin Pure Calm Cleansing Dew on aivan heittämällä ihanin puhdistusöljy, jota olen koskaan kokeillut. Se on samettisen tuntuista iholla, puhdistaa hyvin kaikki meikit, ei kirvele silmämeikkiä poistettaessa, tuoksuu taivaalliselle ja huuhtoutuu iholta pois vedellä. Niin ja pakkaus on lisäksi kaunis. Mitä muuta täydelliseltä puhdistusöljyltä voisi enää toivoa? Hinta on kaiken lisäksi erittäin kohtuullinen ottaen huomioon, että puhumme nyt luksustason tuotteista ja 100 ml pulloon pakattu tuote on riittoisaa.

Puhdistusöljyssä on loistavat pohjaöljyt: risiiniöljy on mielestäni must kaikkiin puhdistusöljyihin, sillä se irrottaa todella tehokkaasti syvälle ihohuokosiin päivän aikana kerääntyneet ilmansaasteet, meikit ja fysikaalisen aurinkosuojan. Kamelia-, ruusunmarja-, vadelmansiemen-, kaktusviikuna- ja mustaherukkaöljyt sisältävät runsaasti välttämättömiä rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka pitävät ihon elastisena ja pehmeänä ja ravitsevat ihoa. de Mamielin puhdistusöljy ei ole pelkästään puhdistustuote, vaan se myös hoitaa ja ravitsee ihoa sekä rauhoittaa mieltä uskomattoman ihanan tuoksun ansiosta, joka on peräisin eteerisistä öljyistä. Puhdistusöljy sisältää mm. rohtosalkosalkoruusua, nokkosta, gotu kolaa ja puna-apilaa, jotka rauhoittavat ja tasoittavat iholta väsymyksen merkkejä ja punoitusta.

Dewy Facial Mist on jumalaisen tuoksuinen ihoa hoitava kasvovesi, joka vie käsityksen kasvovedestä kokonaan uudelle tasolle. Myöskään se ei ole överihintainen, vaikka sisältönsä puolesta veikkaisin ihan muuta. Aromaterapeuttinen tuoksu on kaikkea muuta kuin voimakkaan yrttinen, tunkkainen tai tukahduttavan kukkainen. Tuoksua on vaikea kuvailla, mutta se on ihanan hento ja kuitenkin voimakkaasti mieleen vaikuttava ja tuo nautinnollisen kiireettömyyden tunteen arkisiin ihohoitohetkiin. Kasvovesi sisältää mm. kirkastavaa pioniuutetta, joka yhdessä hyaluronihapon kanssa parantaa ihon elastisuutta ja vähentää sameutta. Superoksididismutaasi suojaa solukalvoja mm. UV-säteiden vaurioilta ja ympäristön stressitekijöiltä. Hernepeptidit tehostavat soluaineenvaihduntaa ja kiinteyttävät ihoa. Bambuvesi kosteuttaa ja pehmittää ihoa. Ruusu- ja appelsiininkukkavedet kosteuttavat, kirkasvata ja rauhoittavat ihoa. Kasvoveden tärkeimmät eteeriset öljyt ovat persianruusu, villiruusu, palsamipelargoni ja ruusupuu, jotka vaikuttavat liiallista kuumutta poistavasti ja vähentävät tulehdusta. Itse nostaisin esille myös huumaavan tuoksuisen blue tansyn eli marokkolaisen kamomillan, jossa on korkea pitoisuus ihoa rauhoittavaa atsuleenia. Tälle kasvovedelle kun antaa pikkusormensa… on vaikea rakastua enää mihinkään muuhun. Omalla kaikkien aikojen parhaat kasvovedet listallani on noin viisi tuotetta ja tuoksunsa puolesta de Mamiel taitaa kyllä olla ykkönen.

Intense Nurture Antioxidant Serum on maitomainen ja kevyt seerumi, joka tuntuu siltä kuin valelisi ihonsa linnunmaidolla. Seerumin rauhoittava ja kosteuttava vaikutus on selkeä. Uudistavat vaikutukset huomaa puolestaan säännöllisellä käytöllä ja ihosta tulee kuin paras versio itsestään. Seerumin aktiiviset aineet suojaavat ihoa soluvaurioilta ja pitävät sen napakkana, puhtaana ja elinvoimaisena. Malakiitti sisältää runsaasti antioksidantteja ja detoksifioi ihoa. Superoksididismutaasi tehostaa  ihon hapenottokykyä ja tukee solujen uusiutumisprosessia. Seerumi auttaa optimoimaan ihon kosteustasapainoa hyaluronihapon ja keramidien ansiosta, jolloin ihosta tulee tasainen, joustava, täyteläinen sekä virkeän näköinen. Merifenkoli kirkastaa ja energisoi ihoa sekä stimuloi ihon kollageenintuotantoa.  Mm. ruusun, mirhan ja vetiverin eteeriset öljyt tekevät olon seesteiseksi ja rauhoittavat mieltä eikä tämänkään tuotteen kohdalla voi puhua voimakkaasta ja läpitunkevasta tuoksusta, vaan lempeästä ja rauhoittavasta.

Suosin kesäisin mahdollisimman ohutta meikkipohjaa, mikä tarkoittaa käytännössä sävyttävää päivävoidetta, jolla saa korostettua päivetystä. Loppukesän suosikkini onkin ollut de Mamielin Exhale Daily Hydrating Nectar, joka on suojakertoimen 30 sisältävä sävyttävä päivävoide. Osa teistä näki kesällä instastooreissani voiteen, jonka totesin olevan omaan makuuni (ja omalle iholleni) hitusen liian vaalea. Rakastuin kuitenkin tuotteen täydellisen kevyeen ja samettiseen koostumukseen, tyrmäävään tuoksuun ja hyvin kevyeen peittokykyyn. Tai oikeastaan voide ei peitä lainkaan, vaan tuo hitusen pientä tasoitusta iholle. Juuri sen verran, mitä itse kaipaan, koska hyvässä kunnossa olevaa ihoa ei ole tarvetta verhota meikin alle. Ratkaisin pikkuisen liian vaalean sävyn Dr. Hauschkan sävyttävällä värinesteellä, jota sekoitan tipan de Mamielin voiteeseen. Sekoitus on täydellinen ja käytän sitä edelleen päivittäin.

de Mamielin sävyttävä päivävoide sisältää skvalaania, vadelmansiemen-, kamelia-, ruusunmarja- ja mustaherukansiemenöljyjä, jotka kosteuttavat ja ravitsevat ihoa sekä tukevat ihon suojabarriääriä. Avokadouute kirkastaa ihoa ja siankärsämö, rohtosalkoruusu, kehäkukka, gotu kola ja nokkonen puhdistavat ihoa ja palauttavat sen elinvoiman. Tuoksu on taivaallisen kukkainen, joka on peräisin mm. jasmiinin, nerolin ja ruusun eteerisistä öljyistä. Voide sopii kaikille ihotyypeille, myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle. Itse levitän voiteen alle kaikki normaaliin ihonhoitorutiiniin kuuluvat tuotteet ja käytän voiteen meikkipohjan tapaan.

de Mamiel on ehdottomasti May Lindstromin ja In Fioren ohella yksi ihanimpia ja täydellisimpiä ihonhoitosarjoja, joihin olen törmännyt. Sen kohdalla ei tule todellakaan tunnetta, että yritys hyvä kymppi, mutta ei kuitenkaan nyt nappiin. Tämä sarja on puhdasta rakkautta alusta loppuun.

Oletteko kokeilleet de Mamielin tuotteita? Mihin tuotteisiin olette rakastuneet?

Tuotteet saatu blogin kautta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Beauty

8 kommenttia artikkeliin “de Mamielin hellässä huomassa”

 1. Suvi Syrjäläinen

  Cleansing dew on ihanan tuoksuinen ja loistava tuote, tykkään siitä todella paljon. Kuitenkin Mayn the pendulum potion kiilasi mulla ykköseksi, toivottavasti saadaan se pian Suomeenkin. (Tuoksu varmasti jakaa mielipiteitä, mutta itse rakastan sitäkin.) Olen etsinyt kauan hyvää puhdistusöljyä ja nyt tuntuu, että olen sen vihdoin löytänyt! De Mamielilta olen kokeillut myös tuota sävyttävää päivävoidetta, mutta jäi myös liian vaaleaksi lopulta ollessani kesän Jenkeissä. Siispä käytin Juice Beautyn cc voidetta. De mamielilta olen testannut myös kuorintajauhetta. Tykkäsin kyllä, mutta Mayn clean dirt jää silti käyttöön.

  • Siis Mayn Pendulum Potionin tuoksu on semmoinen, että sain melkein raivarit aluksi, kun odotin jotain ihan muuta! Kolmannen kerran jälkeen rakastuin tuoksuun, koska se toi mieleeni savusaunan ja pääsin jotenkin oikeille taajuuksille sen kanssa 😀 Mutta se miksi en kuitenkaan täysin rakastunut tuotteeseen oli juuri se ettei voi huuhtoa pois iholta, jonka ymmärrän Mayn kohdalla täysin, koska se olisi vaatinut emulgaattorin eikä hän niitä käytä. Itse tykkään kuitenkin siitä, että voin valita huuhdonko vai pyyhinkö tuotteen pois. Lisäksi mulla jo pienen määrän meneminen silmään kirvelee tuhottomasti. Mutta muutenhan tuote on täyttä kultaa, todellinen aistinautinto ja raaka-aineet hellii ihoa. To do -listalla on tehdä juttu siitäkin blogiin lähiaikoina, mutta vuorokauden tunnit eivät taas meinaa riittää kaikkiin juttuihin 🙂 Kuorintajauheista en muuten osaa päättää kummasta tykkään enemmän, ovat niin erilaisia. Tällä hetkellä ehkä de Mamiel, koska ihoni ei kaipaa mitään tujua 🙂

 2. Suvi Syrjäläinen

  Toi savusaunavertaus on niin osuva! Kiitos siitä 🙂 Olen yrittänyt nimittäin miettiä, miten sen tuoksua kuvailisin, mutta sähän sen sanoit!

 3. Marjut

  De Mamielin Restorative Cleansing Balm (aivan ihana!) ollut käytössä keväästä saakka myös kuorintajauhe ja huulirasva ovat suosikkejani. Sekä seerumi että kasvovesi kiinnostavat kovasti. Asiasta vielä toiseen – oletko kokeillut/mitä mieltä olet Josh Rosebrookin tuotteista?

 4. Mari Vee

  Hankin innolla alkukesästä muutamat de Mamielit ja hieman petyin. Eivät ole mielestäni ollenkaan niin ihania ja May on edelleen kirkkaasti ykkönen kasvoveden suhteen. Muutenhan sarjan tuotteet eivät oikeastaan vertailukelposia olekaan; eikä pidäkään olla. Brighting cleanse & exfoliate on ihan ok, mutta vertailun vuoksi (vaikkei pitänytkään verrata kasvoveden lisäksi…) Mayn Clean Dirt on paljon parempi. Mamielin tuoksu on toki hyvä, mutta koostumus ja teho ei vakuuta. Mutta ihan ok tuote. Mamielin cleansing balm ja cleansing dew eivät vakuuttaneet nekään. Jäivät kasvoille pyörimään. Mm Mahalon putsaribalmi on paljon parempi. Odotan Mayn pendulum potionia kokeltavaksi kun nykyiset öljyt loppuvat. Ainoa Mamielin tuote, joka on loistava on Exhale Daily Hydrating Nectar spf30, joka ei kyllä juurikaan anna peittävyyttä iholle, mutta on ihanan kevyt ja hyvin imeytyvä seerumin ja emulsion välimuoto jossa on kivasti aurinkosuoja. Mitä tulee tuoksuihin niin lämpenen niissäkin enemmän Mayn yrttisemmille ja mausteisemmille tuoksuille. Makuasioita toki kuten myös vaikutukset iholle. Itselläni Mamiel jää hyllyyn vaikka ihan ok sarja onkin.

  • de Mamielin puhdistusbalmissa ei ole emulgaattoria, kuten Mahalon balmissa puolestaan on, joten se tarvitsee poistoon musliiniliinan. Itseltäni kyllä puhdistusöljy huuhtoutuu moitteettomasti myös vedellä. Mayn Pendulum potionissa ei myöskään ole emulgaattoria, joten se täytyy myös poistaa liinalla (eli jos kaipaat huuhdeltavaa, niin kannattaa huomioida tämä). Puhdistusjauhe on myös täysin erilainen kuin Mayn: se sopii herkälle iholle siinä missä Clean Dirt puolestaan ei kuumentavien mausteiden ja runsaan soodan määrän vuoksi. Ilmeisesti et kokeillut seerumia ja ihoöljyjä?

 5. Heili

  Hei Katja,

  Olen vihdoin lukenut koko blogisi ja käyttänyt nyt kahden kuukauden ajan vain luonnonkosmetiikkaa. Ostin aika monta tuotetta kerrallaan ja iho reagoi aluksi myös vanhalla PODilla. Onneksi se on ollut hyvin vähäistä ja nyt jo kokonaan poissa. Tein tässä tänään pienen inventaarion, jaoin tuotteet niihin, joiden käyttöä aion jatkaa ja niihin jotka aion antaa eteenpäin tai käyttää pois esim. kaulan alueelle. Näinkin nopeasti huomasin mikä toimi minulla ja mikä ei vaan tuntunut omalle iholle sopivalta. Kirjoitan tämän tänne De Mamielin jutun jatkoksi sillä tilasin juuri toisen pullon De Mamielin kasvovettä enkä voi ylistää sitä tarpeeksi.

  Putsarit, kaksi ehdottoman parasta yhdessä. De Mamielin puhdistusöljy, niin hyvä tuoksu että kokemus on lähes uskonnollinen. 😀 ja olen näytteiden muodossa testannut monet puhdistusöljyt mutta tätä ei voita yksikään. De Mamielin öljyn päälle hieron Kypriksen Cleanser Concentraten. Tämä erityisesti auttoi PODiin. Jossain vaiheessa käytin vain tätä yksinään. Nämä kaksi yhdessä ovat kuin taideteos.
  Ja kasvovesi, De Mamielin Mist on ihaninta mitä olen kokenut. Minulle se voitti tuoksussaan Jasmine Gardenin ja Floral Essencen. Mutta nämähän on makuasioita. Kun on lotrannut tätä Mistiä kerroksia kasvoilleen mikä tahansa imeytyy kuin itsestään.
  Seerumeista tykästyin kovasti Kypriksen Antioxidant Dewhun. Ja iltaisin käytän jenkkiläisen True Botanicalsin Cellular Repair seerumia. Joka toinen ilta sekoitan siihen jauheen muodossa c vitamiinia ja joka toinen ilta antioxidant booster jauhetta. Ilmiömäisiä tuotteita.
  Aamuisin kasvoöljyni on True Botanicalsin öljy ja iltaisin Lilfoxin Seabuck + Neroli öljy. Vihdoin ymmärsin öljyn käytön päälle. Nehän imeytyy kuin itsestään jos on kosteuttanut ihon tarpeeksi hyvin kosteusvedellä ja seerumeilla. En hiero öljyjä vaan painelen kämmenellä kasvoille. Iho lämpenee ja öljy on kadonnut eikä iho jää rasvaiseksi. Todella uskon etten lämpiminä aikoina enää käytä voiteita lainkaan, öljy riittää. Nyt talvisin laitan Absolutionin yövoiteen päälle.
  Silmänympärys seerumi on myös True Botanicalsin.
  Muut erinomaiset tuotteet, jotka täydentävät näitä ovat Absolutionin misellivesi ja kuorintavoide. Tietysti Juice Beautyn Apple Peel kuorinta sekä De Mamielin sävyttävä päivävoide.
  Sen sijaan tuotteet, jotka multa jäivät, olivat Kahinan silmänympärysseerumi ja Brightening seerumi. Ne tuoksui niin hassusti vähän tunkkaiselta, en osaa selittää. Josh Rosebrookin hehkutettu Vital Balm Cream lähinnä jämähti kasvojen pinnalle kiiltäväksi kalvoksi. En oikein saanut siitä mitään irti.
  Pahaan pigmenttiläiskään huulen yläpuolella tepsi parhaiten Nuoren Supreme C seerumi. Käytin sen loppuun ja jatkan nyt True Botanicalsin C seerumi kuurilla. C vitamiini on ainoa mikä tehosi siihen tummaan läiskään. Jenkkiläisen Odacite merkin Papaya-Geranium seerumi ei tehnyt mun pigmenttiläiskälle yhtään mitään.
  Dr Hauschkan rauhoittavan kasvoveden ja naamion käytin Tarjan ohjeiden mukaan loppuun, ne olikin hyvin pieniä pulloja. Ja minusta 40ml hoitovesi hintaan 80euroa on jo ihan järkyttävän hintainen. Vaikea sanoa oliko todella sen arvoinen.
  Absolutionin Anti-Age seerumista tykkäsin mutta sen rullausefektin takia sitä tuskin ostan uudestaan. Ja onhan sekin aika hurjan hintainen kokoonsa nähden.

  Mistäköhän tämmöisen tilityksen tarve nyt tuli. Halusin vain kertoa miten erinomaisia niin monet luonnonkosmetiikan tuotteet ovat omassa käytössäni olleet. En enää luovu De Mamielista, Kypriksestä, Absolutionista, Lilfoxista tai True Botanicalsista. Mutta kaikki ei sovi kaikkien iholle. Ja oli varmasti tarpeen kokeilla useampia, jotta ihoni rauhoittuisi ja tottuisi tähän uuteen elämään.

  Kaikesta tästä ihan valtava kiitos tälle blogille. Tämä on oikea luonnonkosmetiikan raamattu. Ensin ei tiedä mitä tekisi kun on niin paljon valikoimaa mutta kokeilemalla selviää. Tietysti minuakin harmittaa että rahaa meni myös niihin tuotteisiin joihin en rakastunut mutta nytpähän tiedän. 🙂

  • No huhhuh, wau! Melkoinen suoritus lukea blogi kokonaan läpi! Ja mikä kunnianosoitus, että ilmeisesti et ole nukahtanut kesken kaiken 😀 Tutkin tarkemmin tuota True Botanicalsia kunhan ennätän ja muutenkin pitää ottaa kommentteihin vastaaminen kiinni. Tämän viikonlopun tarvitsen kokonaan blogivapaata <3

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>