Beauty

de Mamielin hellässä huomassa

Beauty | 5.9.2017 | Katja Kokko

Sain keväällä postia Kalliosta. Liinu’n Organic Beautyn Karoliina oli lähettänyt minulle niin hyväntuoksuisen paketin, että rappukäytävässä kulkijatkin varmaan pökertyivät postimiehen jäljiltä. Minä meinasin pökertyä viimeistään paketin avattuani, sillä sieltä paljastui joukko niin kauniisti pakattuja purnukoita, ettei vastaaviin aivan joka päivä törmää (tästä sainkin juuri postausidean: maailman kauneimmat luonnonkosmetiikkapurnukat!).

Nämä purnukat ovat olleet käytössäni koko kesän ja nyt niistä viimeinenkin alkaa olla viimeistä pisaraa myöten nautittu. Tämä ihana sarja on nimeltään de Mamiel. Uskollisimmat lukijani varmasti muistavatkin minun kirjoittaneen sarjasta kaksi vuotta sitten. de Mamiel on kotoisin Briteistä ja se on Liinun hoitolan uusin tulokas ja rakkaus. Niin, rakkaus todellakin, sillä tämä sarja vie sydämen, jollei salamannopeasti, niin ainakin vuorenvarmasti.

Kevään ensimmäisellä mökkireissulla kiikutin sarjan puhdistusöljyn ja kasvoveden mukaan saareen. Seurueen mieshenkilöt sekosivat huumaavista kukkaistuoksuista – olisittepa nähneet sen lotraamisen, kun suomalainen mies hölvää hipiälleen antaumuksella kukkaistuoksuisia ihonhoitotuotteita. Alkukesästä kävin Karoliinalla de Mamiel -kasvohoidossa enkä muista hetkeen torkkuneeni yhtä onnellisena hellivien tuoksujen ympäröimänä. Testipakettini sai vielä täydennystä sarjan seerumista ja sävyttävästä päivävoiteesta (päivävoiteesta vinkkasinkin blogissa jo kesän alussa).

Nyt kun tuotteista kaikki on tyhjennetty viimeistä pisaraa myöten sävyttävää päivävoidetta lukuunottamatta, on tullut aika todeta, kuinka paljon rakastuinkaan niihin! Puhdistusöljy taitaa olla maailman paras ja kasvoveden tuoksua ei onnistu päihittämään edes May Lindstromin Jasmin Garden. Väkisinkin tuotteita tulee verrattua juuri Mayn tuotteisiin, koska mustaan mironlasiin pakatut purkit ovat niin yhdennäköisiä, vaikka joudunkin aina muistuttamaan itseäni sarjojen olevan keskenään aivan erilaisia. Siinä missä Mayn tuotteista ei löydy lainkaan ns. teknisiä raaka-aineita, de Mamielin valikoimaan kuuluu myös kevyet emulsiot ja esimerkiksi sarjan puhdistusöljy huuhtoutuu iholta pois vedellä, joka lisää sen käyttömukavuutta. Tällaiset tuotteet jäävät Mayn (tämän hetkisestä) ideologiasta uupumaan.

de Mamielin perustaja Annee on kehittänyt täysin oman tapansa työskennellä kauneudenhoidon alalla yhdistämällä modernin tieteen, aromaterapian, akupunktuurin, kiinalaisen lääketieteen ja holistisen filosofian. Tuotteiden raaka-aineita valitessa hän kiinnittää huomiota kasvin kasvun kaikkiin vaiheisiin, lähtien maaperästä, jossa kasvit kasvavat. Kasvien kemiallisen koostumuksen kokonaisvaltainen ymmärrys ja se, miten ne toimivat yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa on Anneelle tärkeää, jotta hän voi varmistaa niiden elinvoiman ja tehon säilymisen myös tuotteissa.

de Mamielin Pure Calm Cleansing Dew on aivan heittämällä ihanin puhdistusöljy, jota olen koskaan kokeillut. Se on samettisen tuntuista iholla, puhdistaa hyvin kaikki meikit, ei kirvele silmämeikkiä poistettaessa, tuoksuu taivaalliselle ja huuhtoutuu iholta pois vedellä. Niin ja pakkaus on lisäksi kaunis. Mitä muuta täydelliseltä puhdistusöljyltä voisi enää toivoa? Hinta on kaiken lisäksi erittäin kohtuullinen ottaen huomioon, että puhumme nyt luksustason tuotteista ja 100 ml pulloon pakattu tuote on riittoisaa.

Puhdistusöljyssä on loistavat pohjaöljyt: risiiniöljy on mielestäni must kaikkiin puhdistusöljyihin, sillä se irrottaa todella tehokkaasti syvälle ihohuokosiin päivän aikana kerääntyneet ilmansaasteet, meikit ja fysikaalisen aurinkosuojan. Kamelia-, ruusunmarja-, vadelmansiemen-, kaktusviikuna- ja mustaherukkaöljyt sisältävät runsaasti välttämättömiä rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka pitävät ihon elastisena ja pehmeänä ja ravitsevat ihoa. de Mamielin puhdistusöljy ei ole pelkästään puhdistustuote, vaan se myös hoitaa ja ravitsee ihoa sekä rauhoittaa mieltä uskomattoman ihanan tuoksun ansiosta, joka on peräisin eteerisistä öljyistä. Puhdistusöljy sisältää mm. rohtosalkosalkoruusua, nokkosta, gotu kolaa ja puna-apilaa, jotka rauhoittavat ja tasoittavat iholta väsymyksen merkkejä ja punoitusta.

Dewy Facial Mist on jumalaisen tuoksuinen ihoa hoitava kasvovesi, joka vie käsityksen kasvovedestä kokonaan uudelle tasolle. Myöskään se ei ole överihintainen, vaikka sisältönsä puolesta veikkaisin ihan muuta. Aromaterapeuttinen tuoksu on kaikkea muuta kuin voimakkaan yrttinen, tunkkainen tai tukahduttavan kukkainen. Tuoksua on vaikea kuvailla, mutta se on ihanan hento ja kuitenkin voimakkaasti mieleen vaikuttava ja tuo nautinnollisen kiireettömyyden tunteen arkisiin ihohoitohetkiin. Kasvovesi sisältää mm. kirkastavaa pioniuutetta, joka yhdessä hyaluronihapon kanssa parantaa ihon elastisuutta ja vähentää sameutta. Superoksididismutaasi suojaa solukalvoja mm. UV-säteiden vaurioilta ja ympäristön stressitekijöiltä. Hernepeptidit tehostavat soluaineenvaihduntaa ja kiinteyttävät ihoa. Bambuvesi kosteuttaa ja pehmittää ihoa. Ruusu- ja appelsiininkukkavedet kosteuttavat, kirkasvata ja rauhoittavat ihoa. Kasvoveden tärkeimmät eteeriset öljyt ovat persianruusu, villiruusu, palsamipelargoni ja ruusupuu, jotka vaikuttavat liiallista kuumutta poistavasti ja vähentävät tulehdusta. Itse nostaisin esille myös huumaavan tuoksuisen blue tansyn eli marokkolaisen kamomillan, jossa on korkea pitoisuus ihoa rauhoittavaa atsuleenia. Tälle kasvovedelle kun antaa pikkusormensa… on vaikea rakastua enää mihinkään muuhun. Omalla kaikkien aikojen parhaat kasvovedet listallani on noin viisi tuotetta ja tuoksunsa puolesta de Mamiel taitaa kyllä olla ykkönen.

Intense Nurture Antioxidant Serum on maitomainen ja kevyt seerumi, joka tuntuu siltä kuin valelisi ihonsa linnunmaidolla. Seerumin rauhoittava ja kosteuttava vaikutus on selkeä. Uudistavat vaikutukset huomaa puolestaan säännöllisellä käytöllä ja ihosta tulee kuin paras versio itsestään. Seerumin aktiiviset aineet suojaavat ihoa soluvaurioilta ja pitävät sen napakkana, puhtaana ja elinvoimaisena. Malakiitti sisältää runsaasti antioksidantteja ja detoksifioi ihoa. Superoksididismutaasi tehostaa  ihon hapenottokykyä ja tukee solujen uusiutumisprosessia. Seerumi auttaa optimoimaan ihon kosteustasapainoa hyaluronihapon ja keramidien ansiosta, jolloin ihosta tulee tasainen, joustava, täyteläinen sekä virkeän näköinen. Merifenkoli kirkastaa ja energisoi ihoa sekä stimuloi ihon kollageenintuotantoa.  Mm. ruusun, mirhan ja vetiverin eteeriset öljyt tekevät olon seesteiseksi ja rauhoittavat mieltä eikä tämänkään tuotteen kohdalla voi puhua voimakkaasta ja läpitunkevasta tuoksusta, vaan lempeästä ja rauhoittavasta.

Suosin kesäisin mahdollisimman ohutta meikkipohjaa, mikä tarkoittaa käytännössä sävyttävää päivävoidetta, jolla saa korostettua päivetystä. Loppukesän suosikkini onkin ollut de Mamielin Exhale Daily Hydrating Nectar, joka on suojakertoimen 30 sisältävä sävyttävä päivävoide. Osa teistä näki kesällä instastooreissani voiteen, jonka totesin olevan omaan makuuni (ja omalle iholleni) hitusen liian vaalea. Rakastuin kuitenkin tuotteen täydellisen kevyeen ja samettiseen koostumukseen, tyrmäävään tuoksuun ja hyvin kevyeen peittokykyyn. Tai oikeastaan voide ei peitä lainkaan, vaan tuo hitusen pientä tasoitusta iholle. Juuri sen verran, mitä itse kaipaan, koska hyvässä kunnossa olevaa ihoa ei ole tarvetta verhota meikin alle. Ratkaisin pikkuisen liian vaalean sävyn Dr. Hauschkan sävyttävällä värinesteellä, jota sekoitan tipan de Mamielin voiteeseen. Sekoitus on täydellinen ja käytän sitä edelleen päivittäin.

de Mamielin sävyttävä päivävoide sisältää skvalaania, vadelmansiemen-, kamelia-, ruusunmarja- ja mustaherukansiemenöljyjä, jotka kosteuttavat ja ravitsevat ihoa sekä tukevat ihon suojabarriääriä. Avokadouute kirkastaa ihoa ja siankärsämö, rohtosalkoruusu, kehäkukka, gotu kola ja nokkonen puhdistavat ihoa ja palauttavat sen elinvoiman. Tuoksu on taivaallisen kukkainen, joka on peräisin mm. jasmiinin, nerolin ja ruusun eteerisistä öljyistä. Voide sopii kaikille ihotyypeille, myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle. Itse levitän voiteen alle kaikki normaaliin ihonhoitorutiiniin kuuluvat tuotteet ja käytän voiteen meikkipohjan tapaan.

de Mamiel on ehdottomasti May Lindstromin ja In Fioren ohella yksi ihanimpia ja täydellisimpiä ihonhoitosarjoja, joihin olen törmännyt. Sen kohdalla ei tule todellakaan tunnetta, että yritys hyvä kymppi, mutta ei kuitenkaan nyt nappiin. Tämä sarja on puhdasta rakkautta alusta loppuun.

Oletteko kokeilleet de Mamielin tuotteita? Mihin tuotteisiin olette rakastuneet?

Tuotteet saatu blogin kautta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,