Beauty

100 % Pure – kulttisarja Jenkeistä

Beauty | 3.9.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Luonnonkosmetiikkamarkkinoita Suomen rajojen ulkopuolella seuraavat varmasti tuntevatkin sarjan nimeltä 100 % Pure, joka on kotoisin Jenkeistä. Kulttimainetta nauttivan sarjan valikoimasta löytyy yli 700 tuotetta päästä varpaisiin mukaan lukien erittäin laaja meikkikattaus, varsinkin loistavien meikkivoiteiden suhteen. Sarja on saapunut noin sekunti sitten myyntiin House of Organiciin ja veikkaanpa, että purnukat eivät kauan ehdi hyllyjä lämmittää, kun saadaan jo odotella uutta kuormaa Jenkeistä.

Minulle 100 % Pure on ollut tuttu jo monta vuotta, mutta kokeilin sarjan tuotteita ensimmäistä kertaa vasta nyt. Suoraan sanottuna sarjan ulkoasu ei ole herättänyt kiinnostusta, vaikka olen jatkuvasti saanut lukea hehkutuksia niin meikeistä kuin ihonhoitotuotteistakin. Kun Inke sitten heitti sarjan nähtyään, että purnukathan näyttävät aivan korealaiselta kosmetiikalta, huomasin yhdennäköisyyden ja kappasta vaan, sarja alkoi heti näyttää kiinnostavammalta. Tätä ennen olin jo ehtinyt käyttää tuntitolkulla aikaa ihonhoitotuotteiden raaka-aineluetteloiden syynäämiseen ja tämän Korea-yhdennäköisyyden myötä ympyrä vihdoin sulkeutui: 100 % Pure on ihonhoitotuotteissaan korealaisten jalanjäljillä ja tuotteet ovat paitsi huippukiinnostavia, myös loistavia mitä tulee aktiivisiin raaka-aineisiin. Tässä postauksessa en mene sen syvemmin ihonhoitotuotteisiin, koska muuten kirjoitan tätä vielä ensi vuoden puolellakin. Huikkaan silti, että sarjan hydrogeelinaamiot ovat pakko saada -hankinta ja valikoimasta löytyy lisäksi korealaiseen ihonhoitorutiiniin kuuluvia essence-tyylisiä kasvovesiä. Itseäni kiinnostaa kovasti myös Vegetable Detoxifying naamio, sillä pelkästään sen raaka-aineluettelo saa ihoni kirkastumaan (jos joku teistä testaa naamiota, kertokaa kokemuksenne minullekin!). Osa tuotteista on vasta matkalla House of Organiciin, joten kannattaa käydä kyttäämässä valikoiman täydentymistä lähiviikkoina. Ihonhoitotuotteista on tulossa kattava raportti blogiin myöhemmin.

100 % Puren meikkivalikoima on niin yltäkylläinen, että senkin läpikäymiseen saa kulutettua aikaa tuntikausia. Siksipä House of Organicin miehet kääntyivätkin minun puoleeni meikkivalikoimaa suunnitellessaan. Itseäni kiinnostivat erityisesti meikkivoiteet, koska niistä ei edelleenkään ole Suomessa liikaa tarjontaa. Ihotyypit ja mieltymykset erilaisiin koostumuksiin ja peittävyyksiin ovat niin yksilöllisiä, ettei yksi ja sama meikkivoide sovi mitenkään kaikille. Siksi ensimmäinen katsaukseni sarjaan keskittyy erityisesti  meikkivoiteisiin, joista voin heti kättelyssä todeta, että eivätpä ole olleet lukemani hehkutukset tuulesta temmattuja! Odotin, että vähintään yksi kokeilemistani meikkipohjista olisi ollut huono, mutta ei, jokainen niistä oli loistava! Meikkivoiteiden lisäksi seuloin suosittelemistani tuotteista vielä omaan käyttööni kiinnostavimmat ja loihdin niillä meikin tähän postaukseen.

Ennen meikkivoidetestiä en voinut vastustaa kiusausta kokeilla silmieni alle huonosti nukutun yön jälkeen Bright Eyes hydrogeeli-silmänaamiota – ja koukkuun jäin! Näitä on pakko saada lisää, sillä hiljalleen iholla ohenevat aloe vera- ja selluloosapohjaiset naamiot kosteuttavat todella tehokkaasti ja taikovat samalla samean silmänympärysihon tiehensä vihreän teen, vihreän kahvin, maten, kurkun, C-vitamiinin ja hyaluronihapon ansiosta. Tässä on pikapelastus juhlien jälkeisille tai väärällä jalalla noustuille aamuille!

100 % Puren meikkivoiteista ylivoimaisia tekee se, että ne eivät ole pelkkiä meikkipohjia, vaan samalla ihonhoitotuotteita. Jokaisesta meikkipohjasta löytyy reilu tujaus kasviöljyjä ja -uutteita, jotka sisältävät runsaasti antioksidantteja auttaen ihoa suojautumaan vapailta radikaaleilta ja neutraloimaan niiden vaikutuksia. 100 % Puren väripigmentit ovat täysin luonnollisia mineraaleja tai peräisin hedelmistä sekä muista kasveista. Lisäksi emulgaattorit ja muut tekniset raaka-aineet sekä säilyvyyttä parantavat aineet ovat mahdollisimman lempeästi prosessoituja ja luonnollisia. Tuotteissa on siis minimoitu myös sellaiset luonnolliset aineet, jotka on johdettu kokonaisista kasviraaka-aineista toiseksi aineiksi. Luonnonkosmetiikassa näkee hyvin usein sarjoja, jotka ovat kyllä 100 % luonnollisia, mutta suurin osa raaka-aineista on prosessoituja, eli ns. keinotekoisia. 100 % Purella on myös varmasti kaikki mahdolliset sertifikaatit eläinten suojeluun, eläinkokeettomuuteen ja lisäksi suurin osa tuotteista on vegaanisia.

Kirjoitin meikkivoiteista pienen oppaan, joka helpottaa omalle ihotyypille sopivan pohjan valintaa.

Meikinpohjustus

100 % Puren meikinpohjustusvoide Luminous Primer on paras pohjustusvoide, mitä olen ikinä kokeillut. Se tekee ihon täydellisen sileäksi tasoittaen juonteita, huokosia, arpia tai pintakuivaa röhelöistä ihoa. Lisäksi se heijastaa valoa hyvin huomaamattomasti, mutta jättää ihon kuulaaksi, ei kiiltäväksi. Pohjustaja parantaa meikin kestoa ja itse huomasin sen vaikutuksen selkeästi kokeiltuani meikkivoiteita sen kanssa ja ilman. Luminous Primer sisältää aloe veraa, C-vitamiinia, vihreää teetä ja resveratrolia, jotka kirkastavat ihoa ja ehkäisevät ikääntymisen merkkejä. Voidetta levitetään pieni nokare meikkipohjan alle ja sitä ennen käytetään ensin ihan normaalisti ihonhoitotuotteet kasvovedestä seerumiin, öljyyn ja kosteusvoiteeseen.

Sävyttävä päivävoide

Bamboo Blur Tinted Moisturizer on sävyttäväksi päivävoiteeksi melko peittävä. Sanoisin, että sillä saa puolipeittävää jälkeä ja voide jättää iholle mattapinnan, mutta ei kuivan näköistä ja sameaa pintaa. Voiteen sisältämä bambu-pii-yhdiste häivyttää ihohuokosia ja pieniä juonteita, jonka ansiosta ihosta tulee tuotteen nimen mukaisesti hieman ”blurrattu”. Voide levittyy iholle täydellisesti eikä pelkoa rullaavasta pinnasta ole. Granaattiomenansiemenöljy, avokadoöljy ja valkoisen teen uute hoitavat ja ravitsevat ihoa. Voide sisältää myös fysikaalisina aurinkosuojina käytettyjä titaanidioksidia ja sinkkioksidia, vaikka varsinaista suojakerrointa ei tuotteeseen olekaan merkitty. Se kuitenkin antaa varmasti kevyen suojan myös UV-säteitä vastaan. Sävyttävä päivävoide sopii kaikille ihotyypeille, mutta kuivaihoiselle suosittelen alle ihoöljyä, sillä mattapintaa voi olla kuivalle iholle aavistuksen liikaa. Rasvaiselle ja sekaiholle voide on täydellinen (mutta huomioi paljonko peittävyyttä tarvitset), sekä iholle joka kaipaa puolipeittävää ja erittäin kestävää meikkipohjaa. Minulla on käytössä sävy Peach Bisque, joka sulautuu ihooni juuri ja juuri vielä nyt, mutta on talvella asteen liian tumma.

BB-voide

Sarjan BB-voide oli todellinen yllättäjä, sillä vaaleanpunainen tuubi toi mieleen korealaisen teinitytön meikkipohjan. Tämä oli kuitenkin testijoukostani toiseksi paras ja tulen satavarmasti tarttumaan tähän tuubiin vielä monta kertaa. BB-voide peittää aavistuksen paremmin kuin Bamboo Blur sävyttävä päivävoide, mutta tekee sen todella luonnollisesti ja kauniisti valoa taittaen. Hovikuvaajani Mikko ihastui myös kauniisti kuultavaan pintaan. BB-voide levittyy iholle tasaisesti (ei pelkoa, että rullaisi iholla) ja sitä on helppo työstää iholla sormin, sienellä tai siveltimellä sekä säädellä peittävyyttä. Voiteessa on aurinkosuojakerroin 15. Minun voiteeni sävy on Aglow ja se sulautuu ihoon niin hyvin, että uskon saman sävyn sopivan iholleni myös talvella.

Auringolta suojaava peittävä meikkivoide

Healthy Foundation on ehdottomasti peittävyyttä kaipaavan meikkivoide. Se peittää täydellisesti ja voidetta on erittäin helppo työstää ja kerrostaa iholla lisäpeittävyyden saamiseksi sormin, sienellä tai siveltimellä. Tämä meikkivoide on täydellinen kuivarasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle, joka kaipaa runsaasti peittävyyttä, mutta jolle kiinteät kakkumeikkivoiteet ovat liian kuivia ja tanakoita. Healthy Foundation on koostumukseltaan kermaisen täyteläinen eikä se rullaa iholla. Granaattiomenansiemenöljy, vihreä tee ja vihreä kahvi sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta ja täydentävät sen sisältämää fysikaalista aurinkosuojaa. Pakkaukseen ei ole merkitty aurinkosuojakertoimen suuruutta, mutta veikkaan sen olevan noin 20 luokkaa, koska titaanidioksidin ja sinkkioksidin määrä on huomattavasti suurempi kuin BB-voiteessa (jonka suojakerroin on 15). Minä käytin meikkivoiteesta sävyn Peach Bisque, joka oli hitusen liian lämpöisen sävyinen nyt, kun päivetys alkaa jo kaikota iholta, mutta sain sen silti häivytettyä ihoon nätisti.

Ihoon sulautuva ohut meikkivoide

Sekä minä että hovikuvajaani Rasila menetimme sydämemme 2nd Skin Foundationille. Jo pelkästään tuotteen nimi kertoo siitä melkein kaiken olleellisen: meikkivoide on todella kuin toinen iho. Voiteen koostumus ja sisältö ovat kuin seerumia. Tuote on yhtä ohutta kuin kasvoseerumit ja se ei ole lainkaan öljyinen vaan skvalaanin ansiosta kuin… kuin loisi ihonsa uudelleen (kröhöm, no juu, mutta tiesittehän että ihotali eli sebum sisältää luonnostaan skvalaania?). 2nd Skin Foundation mukailee ihoa täydellisesti ja seitin ohuesti. Se on peittävyydeltään puolipeittävä, mutta voidetta voi halutessaan kerrostaa iholle lisäpeiton saamiseksi eikä tämänkään kohdalla ole pelkoa rullaavuudesta tai tippaakaan naamiomaisesta pinnasta. Itse en kaivannut tämän päälle puuteria lainkaan (kuten en muidenkaan sarjan meikkipohjien kanssa) ja se kestää iholla aamusta iltaan lähes iskemättömän näköisenä. Skvalaanin ansiosta 2nd Skin Foundationin alle ei tarvitse erikseen meikinpohjustusvoidetta, joskin sen voi käyttää varmuuden vuoksi mikäli tiedossa on pitkä ja aktiivinen päivä. Saan kaiketi todeta, että luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden uusin suosikkini on tässä! Minä valitsin sävyistä numeron 3, joka sulautuu iholleni taatusti talvellakin. 2nd Skin Foundation on täydellinen valinta myös iholle, joka tukkeutuu helposti, sillä tämä meikkivoide antaa ihon hengittää.

Alla näet kuvat eri meikkipohjat kasvoillani. Kahdessa ensimmäisessä kuvassa kasvojeni alaosassa vasemmalla on BB-voide leuasta posken puoleen väliin.

Kahdessa seuraavassa kuvassa kasvojen vasemmalla puolella yläosassa, posken puolivälistä ylös hiusrajaan saakka on Healthy Foundation. Kuten näkyy, se peittää todella hyvin: pisamat ja otsassa olevat pari näppyä jäivät täysin piiloon.

Näissä kolmessa kuvassa kasvojen koko oikealla puolella on Bamboo Blur Tinted Moisturizer. Eron BB-voiteen ja Healthy Foundationin peittävyyteen näkee selkeästi. Sävystä huomaa myös, että se on hitusen liian lämpöinen, mutta häivyttyy kuitenkin hyvin. Levitin voidetta melko runsaalla kädellä, jonka vuoksi sävy tulee selkeämmin esiin.

Tämän jälkeen putsasin kasvot ja levitin koko kasvoille 2nd Skin Foundationin, jonka seuraksi loihdin kevyen meikkilookin alkusyksyyn sopivilla, hieman kupariin ja ruusukultaan taittavilla sävyillä.

Olen käyttänyt jo reilun vuoden ajan pelkästään voidemaisia poskipunia ja rakkauteni niihin ei vain näytä sammuvan. Kesällä rakastin kuultavia ja valoa heijastavia sävyä, mutta syksyn tullen on ajankohtaista päivittää sävyt mattapintaisiin – tai jos iholla on paljon epätasaisuuksia kuten arpia, epäpuhtauksia tai ryppyjä. 100 % Puren voidemaiset poskipunat ovat mattapintaisia ja kevyesti levittyviä. Väri ei ole liian rasvaista ja tanakkaa, vaan hyvin hienojakoista, jonka vuoksi siitä ei jää rasvasta kiiltävää pintaa, joka voi olla ongelma joidenkin voidemaisten poskipunien kanssa. Nykyisin omat suosikkisävyni ovat murrettuja, kun ennen rakastin raikkaita korallin sävyjä. 100 % Puren voidemaisista poskipunista suosikikseni nousi sävy Brandy ja sen rinnalle hieman kylmempi sävy Blush.

Tämän jälkeen sipaisin poskipäille ruusukultaista hentoa kuultoa Pretty Naked -paletista, jonka veikkaan nousevan yhdeksi 100 % Puren hittituotteeksi. Paletista löytyy hohtava korostusväri, matta poskipuna ja kolme täydellisen sävyistä luomiväriä luonnolliseen meikkiin. Pretty Naked 2 -paletista löytyy puolestaan kokoelma hieman tummempia klassisia sävyjä.

Yläluomille levitin Pretty Naked -paletin tummimman sävyn Chesnut, joka on erityisesti tämän syksyn värejä ajatellen täydellinen: se on yhtä aikaa neutraali ruskea, mutta taittaa aavistuksen kupariin ja joukossa on häivähdys ruusukultaa. Punertavat sävyt ovat tämän syksyn juttu niin pukeutumisessa kuin meikissäkin!

Rajasin yläripsen tyven Long Last Brows vahamaisella kulmakarvavärillä sävyllä Soft Brown. Tämä on täydellinen monitoimituote kulmakarvojen luonnolliseen huolitteluun ja se sopii myös loistavasti silmien rajaukseen kynän sijasta. Itse en käytä tällä hetkellä kulmakarvoissa väriä ollenkaan ja jos rajaan silmät, haluan ehdottomasti pehmeän ja utuisen lopputuloksen. Tämä nappi kestää käytössä taatusti vuodenpäivät, sillä väriä ei tarvitse kuin hipaista siveltimeen.

Ripsivärien suhteen tiedättekin jo mieltymykseni: ripset täytyy pysyä taivutettuina ja värin täytyy pysyä hyvin. Yleensä rakastan korostaa ripsiä runsaalla volyymilla, koska pidän muun meikin niin luonnollisena, mutta huideltuani koko kesän täysin ripsivärittä, tällä hetkellä kiinnostaa enemmän luonnolliset, mutta pitkät ja taipuisat ripset. Ultra Lengthening Mascara Black Tea piti taivutuksen kohtuullisesti, lopputuloksesta tuli kaunis ja värit eivät karisseet poskille. Äärimmäistä täydellisyyttä ripsiväriltäni vaativana en kuitenkaan nosta tätä(kään) ripsiväriä suosikikseni.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä ovat vuorossa huulet. Halusin neutraalin ja huolettoman sävyn ja valkattuani sopivaa sävyä varmaan puolen tunnin ajan (selasin kymmeniä Insta-kuvia vertaillessani eri sävyjä keskenään) päädyin Lip Glaze kiiltopunan sävyyn Sultry ja voilà! Valinta oli täysi napakymppi. Kiiltopunan koostumus on aivan ihana: väri liukuu huulille ihanan kostean tuntuisesti, mutta se ei ole rasvainen eikä liian kiiltävä, ja mikä tärkeintä, tämä sävy ei sisällä inhokkiani eli helmiäistä. Kiiltopuna kosteuttaa niin hyvin avokado-, kaakao-, mango- ja sheavoiden sekä ruusunmarjaöljyn ansiosta, että sillä korvaa ainakin osittain huulirasvan.

Ja kas tässä alla kuva lopputuloksesta, jossa näkyy myös 2nd Skin Foundationin luonnollisuus ja ihoon täydellisesti sulautuva sävy.

Toivottavasti rakastutte 100 % Pureen yhtä paljon kuin minä! Jatkan todella innokkaasti sarjan ihonhoitotuotteiden testailua ja meikkituotteistakin on kokeilematta vielä monia, joten juttua riittää tulevaisuudessakin. Esittäkää toiveita postauksista, jos teillä on mielessä tuotteita, jotka kiinnostavat sarjan valikoimasta erityisen paljon. Ja muistutan vielä, että tuotteista on vasta pieni murto-osa saatavilla, eli valikoima tulee täydentymään lukuisilla tuotteilla.

Onko teillä kokemuksia 100 % Puresta? Miltä tuotteet ja erityisesti meikkivoiteet vaikuttavat mielestänne?

Alekoodi

Koodilla 100%PURE saat 15 % alennuksen kaikista sarjan tuotteista House of Organicin verkkokaupasta.

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,

Beauty

47 kommenttia artikkeliin “100 % Pure – kulttisarja Jenkeistä”

 1. Ulpu

  Mielttömän laaja sarja tämä. Meikkivoiteet vaikuttavat kyllä hyviltä. Mä oon joskus harkinnut Fruit Pigmented Foundationia, mut en oikein ole meikkivoiteiden ystävä. Tuo Healthy Foundation voisi olla mulle hyvä, koska kaipaisin peittoa arville ja kirjavuudelle. Mulla on Fruit Pigmented Brigthening Concealer, se on ihan jees, mutta hiukan turhan vaalea sävy mulle. Talvella ehkä taas menisi. Nätti, luonnollinen meikki tässä. 🙂

 2. piu

  Ihana…..niin kaunis! Kiinnostaa kyllä kovasti tämä sarja. Mitenkä meikkivoiteiden reagointi iholla, mahtaakohan kovasti tummua? Itselläni useimmat meikkivoiteet tummuvat oltuaan hetken aikaa iholla. Täydellinen sävy muuttuu liian tummaksi ja epäluonnolliseksi. Olen kuin appelsiini. Sävyn valinta on vaikeaa.

  • Tummuu noin puoli astetta. En omalla ihollani ole huomannut merkittävää tummumista kyllä 🙂 Mutta en toki voi taata, että sulla ei tummuisi, koska itselläni ei tämmöistä ongelmaa kyllä ole pahemmin muutenkaan.

 3. Miia

  Healthy foundation taitaa lähteä ostoslistalle. Olen etsinyt peittävää luonnonkosmetiikan meikkivoidetta, joka olisi kohtuullisen helppo levittää.
  Creme sävy kai voisi mennä kylmäsävyiselle iholle.

 4. Jee! Tätä on saanut eleven.se kaupasta mutta valikoima on ollut suppea. Törmäsin tähän organicbunnyn blogissa ja mulla on yksi huulipuna ja silmänympärysvoide ja shampoota. Kaikista olen tykännyt tosin ei tuo silmänympärysvoide niiiin ihmeellinen ole kuitenkaan kuin mitä odotin ( aina odotan ihmettä). Noita silmänaluslätkiä meinasin jenkeistä tilata mutta en sitten raaskinut. Ihanaa että niitä saa nyt lähempää

 5. Jutta

  Kiitos Katja blogistasi ja asiantuntemuksestasi! Vuosia ja vuosia taistelin atooppisen ja hyvin herkän ihoni kanssa ja pari viikkoa sitten kasvojeni iho räjähti täysin käsiin (läheni Marikon ihoa). Kortisonit ja apteekin voiteet eivät ole koskaan toimineet kuin ehkä hetkellisesti, mutta ONNEKSI löysin blogisi, josta on nyt tullut ihonhoidon raamattuni 😉 .
  Tuskaisimmalla hetkellä heivasin kaikki käyttämäni tuotteet roskiin ja pika-apua saadakseni painelin lähimpään isoon markettiin ja ostin suosittelemiasi Laveran tuotteita (+Santen puhdistusöljy joka onneksi saapui postissa supernopeasti. Olen muuten käyttänyt sitä koko kasvoihin + puhdistusmaito)) ja kappas, kasvojeni iho rauhoittui jo vuorokaudessa.
  Pari viikkoa nyt mennyt ja ihon kunto on nyt jo tässä ajassa parantunut huomattavasti – hitaasti mutta varmasti. Täydennän nyt tuotteita sitä mukaa kuin rahapussi antaa myöden 😉 .
  Myös tämä meikkivoidepostauksesi tuli kuin tilauksesta, hyvinkin ajankohtainen itselleni! Tuo Healthy Foundation vaikuttaa siltä mitä etsin lähinnä tuon peittävyyden takia. Mietityttää kuitenkin onko se liian ”tuhti” hyvin pintakuivalle iholleni, edelleen kasvoissani on kuivempia kohtia joihin meikkivoide tuppaa ”kökkööntyä”? Ja vielä – levitätkö meikkivoidetta myös silmänympärysiholle + luomet?
  Ihanaa ja kuulasta syksyä sinulle!

  • Ihana kuulla, että ihosi on rauhoittunut! Toivottavastri hyvä kehitys jatkuu! Mielestäni Healthy Foundation ei kökköönny kuiviin kohtiin, koska se ei ns. kuivu iholle. Esim. Marikon kirjavalle iholle olen käyttänyt Kjaer Weisin meikkivoidetta, koska kaipaa paljon peittoa ja vaikka se on tanakka ja kakkumainen, ei ole korostanut kuivia kohtia etenkään, kun laittaa ihoöljyä alle, kuten normaalisti mielestäni kaikkien ihotyyppien pitäisi tehdä. Ennemmin sanoisin, että ohuempi meikkivoide jopa korostaa kuivia kohtia enemmän, kun se ei peitä niitä ja jää läpikuultavaksi kuivan kohdan päälle, jolloin epätasaisuus vain korostuu.

 6. Heini

  Hei minkä sanoisit noista meikkivoiteista olevan hyvä jos on pintakuiva sekaiho johon tulee helposti tukkeutumia? Käytän tällä hetkellä iroisien, absolutionin ja juice beautyn meikkivoiteita. Juice beautysta on se sävy joka itselläsikin muistaakseni on (sand?) joten mikä sävy noista silloin olisi paras?
  Niin ja kyselin jo aiemmin mutten saanut vastausta eli mitä mieltä olet Beauty kitchen -merkistä? Laitan tähän linkin Holland&Barrettin sivuille kun heidän omia sivuja en löytänyt. Esim mitä mieltä olet juuri tästä linkkaamastani kasvoöljystä? Kiitos 🙂

  • 2nd Foundation on hyvä pintakuivalle sekaiholle ja iholle, joka tukkeutuu helposti. Olen käynyt vastaamassa jo aiemmin Beauty Kitcheniä koskevaan kommenttiisi 🙂

 7. taru

  2nd skinissä näyttäisi olevan skvalaania, ei skvaleenia.

  Osassa tuotteista ei näytä olevan säilöntäaineita – miksi? Esim. pipettipullo on jo muutenkin mikrobialtis pakkausmuoto, mutta kun siihen pakataan kasviöljyjä ja -uutteita täynnä oleva tuote ilman säilöntäaineita, alkaa ainakin allekirjoittanutta hirvittää.

  • Totta, hyvä kun huomasit päätevirheen, eikä muuten ole eka kerta, kun jostain syystä kirjoitan sen väärällä päätteellä! Toivottavasti nyt meni jakeluun 😀

   Olen koittanut syynätä säilyvyyttä parantavia aineita myös, koska käytänössähän niitä on pakko olla, koska tuotteen säilyvyys on lainkin mukaan varmistettava ja sarja on EU-rekisteröity. Esim. 2nd Skinin kohdalla (ja monissa muissa tuotteissa) säilyvyyttä parantavina aineina on Lonicera Caprifolium Flower ja Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower uutteiden yhdiste sekä timjani- ja rosmariiniuutteet ja E-vitamiini, mutta joidenkin tuotteiden kohdalla myös itse mietin, että millä nämä on säilötty enkä valitettavasti ole saanut asiaa selville. Kun sarja oli tulossa House of Organiciin, sanoin heille kaipaavani lisätietoja tuotteiden säilömisestä, mutta en tiedä kuinka vaikea Jenkeistä on saada selkeää vastausta (koska sen tiedän, että monet sarjat kiertelevät ja kaartelevat vastauksissaan aivan turhaan). En itse ymmärrä sitä, miksi säilyvyyttä parantavista aineista pitää tehdä ns. pahiksia, etenkin kun kyseessä on luonnonkosmetiikka ja käytetyistä aineista suurin osa on mietoja, mitä myös elintarviketeollisuus käyttää. Mutta tosiaan, monilla kasviuutteilla ja eteerisillä öljyillä voidaan myös säilöä tuotteita. Se pitäisi kuitenkin mainita, jotta kuluttajakin ymmärtäisi.

 8. Titta

  Hei! ihanaa että teit postauksen tästä merkistä ja hyvä että tuotetta saa lähempää kuin jenkeistä. Itselläni on pritty naked paletti käytössä ja olen tykännyt paljon siitä, siinä on niin kivan hempeät sävyt. Ripsiväri on minulla sävssä dark chocolate joka tuoksuu aivan suklaalle. 🙂 Laventeli kasvovesi on myös ihana <3 suihke pullo suihkuttaa niin hempeästi kasvoille laventelivettä ja coffee been caffeine silmänymärysvoide on ollut kovassa käytössä tuoksuu ihanasti paahdetulle kahvipavulle. 😉 Osaisitko sanoa 2nd SKIN meikkivoiteen peittävyydestä peittääkö se aknearvet hyvin?

 9. Mona

  Kiitos tästä postauksesta!
  Oli itselleni täysin tuntematon sarja (ja hirveänä tyyli-natsina en olisi tuon näköisiä purnukoita kyllä mennyt itsekään ensimmäiseksi testaamaan -eivät näytä tarpeeksi vakuuttavilta, vaan turhan teineiltä tosiaan; edullisilta ja vähemmän laadukkailta -hah, kriteerit! Mutta mielikuvillahan sitä markkinoidaan…)

  2nd Skin Foundation ja BB-voide kuitenkin kiinnostavat nyt kovasti =hurjan hyvin demostroit niitä kuvilla yllä!

  Olen itse -”ainoa paha faux pas:ni”- käyttänyt vain ja ainoastaan Jane Iredalen mineraalimeikeistä CC-voidetta, koska ne on ollut ainoa, joka todella sopii minulle: ihonsävyyn parfait, peittää juuri täydellisesti, muttei kuitenkaan ihan liikaa mm. myös maksalaikkiä ja näppyjä, jopa vähän tummia silmänalusia +tärkeimpänä se aurinkosuoja, jota ihoni tarvitsee lähes vuoden ympäri, jotta pigmentit pysyvät edes jotenkin kurissa.
  Olen testannut puoli tusinaa luontaista meikkivoidetta läpi -myös kehutut Iroisiet ja Patykat- mutta mitkään eivät ole olleet läheskään yhtä hyviä. En tiedä tunnetko Iredalen tuotteita ollenkaan…mutta mikäli: uskaltaisitkohan kommentoida, toisivatkohan? Ja kumpaa kannattaisi kokeilla?

  Kiitos!

  • Heh, juuri näin 🙂 Ihmettelen kyllä tätä graafista suunnittelua, mutta tuotteet on kyllä loistavia! Olen tutkinut Iredalen incejä ja ne ovat ok suurimmaksi osaksi. Silikoneja niistä löytyy, mitä ei sallita luonnonkosmetiikassa, mutta jos ei koe niitä pahiksiksi, niin kaikin mokomin. Ja oiskohan jossain tuotteessa ollut kemiallinen UV-filtteri, en ole varma muistanko väärin. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan 2nd Skiniä, on siis todellakin huippuhyvä tuote!

 10. Mari Vee

  Hankin 2nd Skinin ja tänään ensi kertaa kasvoilla. Todella ihana! Menee kirkkaasti nestemäisten meikkivoiteiden kärkeen. Peittää juuri sopivasti ja iho on siisti koko päivän.

 11. EvaDo

  Pretty Naked paletti on aivan mielettömän upea setti! Täydelliset, maanläheiset sävyt suomalaiselle kalpeanaamalle! 😀 Kesät ja talvet sama paletti korostaa luonnollisella tavalla ja näyttää tosi effortless. Itselläni meikit pysyvät tosi hyvin Juicen phytopigments voiteen kanssa, ilman puuteria. Törmäsin sarjaan lukiessani smallbitsofloveliness.com blogia josta lukee aina kaikista ihme orgaanisista sarjoista! Silleen ’vau’!

 12. Niina

  Hei!
  Aloitin roaccutankuurin 3 kk sitten ja naama tuntuu niin kuivalta eikä mikään rasva enää auta 🙁 Olen niin epätoivoinen, että päätin kysyä vinkkejä ihonhoitoon täältä.

  • MillaMagia

   Itellä just Roaccutan 6kk takana. Favoran kosteuttava seerumi alle ja Bephanten emulsiovoide (ei rasva!) päälle ja huuliin Decubal lips&dry spots balm. Kaikki apteekista, niillä pärjäsin superhyvin kuurin loppuun asti 😉

 13. Luumu

  Hei Katja. Kysyn hieman ohi aiheen, mutta kovasti neuvoa kaivaten. Olen nyt käyttänyt reilun viikon verran Juice Beautyn blemish clearing puhdistusgeeliä, seerumia, kasvovoidetta sekä päivisin sarjan bb-voidetta. Iho on noussut pienille näpyille ja tukkeumille kauttaaltaan (erityisesti nenän pielet) poskia lukuunottamatta. Onko tämä normaalia ja ohimenevää vai pitäisikö minun lopettaa tuotteiden käyttö? Ihoni on pintakuiva sekaiho, muttei mitenkään erityisen herkkä. Kiitos!

 14. Kukka

  Hyvä Katja,
  100 % Pure ei ole täysin vegaaninen kosmetiikkasarja, vaikka vegaanisia tuotteita paljon onkin. Joissakin tuotteissa on hunajaa ja mehiläisvahaa. Englanninkielisestä nettimaailmasta löytyy mielenkiintoisia kirjoituksia yrityksen viherpesusta, mene ja tiedä… Mutta anyways, itseäni hieman häiritsee se, että valmistusaineena on kiistanalaista Japaninköynnöskuusamaa (Japanese Honeysuckle), joka sisältää luonnostaan parabeeneja.

  • Hei tosi hyvä kun huomautit! Olen nimittäin alun perin kuullut sarjasta muutama vuosi sitten vegaaniystävältäni, joka on varmaan universumin tiukin vegaani! Ei siis käynyt mielessäkään kyseenalaistaa, että joukossa olisi eläinperäisiä aineita, mutta totta, eipä olekaan kaikki tuotteet vegaanisia, vaikka suurin osa onkin. 700 tuotteen joukkoon mahtuu onneksi monta vegaanista.

   Mitä tulee tuohon viherpesuun, niin netistä tosiaan löytyy vaikka ja mitä. Noihin kirjoituksiin kannattaa suhtautua varauksella, koska erittäin usein kirjoittajat itse eivät ole ihan aidosti kartalla asioista 😀 Netissä lähtee leviämään jutut niin helposti ilman riittävää tietoa ja oikeaa ymmärrystä asioihin, saatika kykyä tarkastella asioita oikeasti pintaa syvemmältä. Olen myös tietoinen tästä Japanese Honeysucklesta ja siitä käydystä kirjoittelusta, mutta en halua osallistua hysterian tai fanaattisuuden levittämiseen. Tässä kuitenkin yksi hyvä kirjoitus aiheesta: http://chemicaloftheday.squarespace.com/most-controversial/2013/3/21/japanese-honeysuckle-extract-discussion-continues.html

   Itseäni kummastuttaa joidenkin 100% Puren tuotteiden incien merkintätapa, mutta mikäli inceistä ei ole jätetty aineita pois (joka olisi lainvastaista), häviää moni sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja sille luonnollisuudessaan.

 15. Terhi

  Hei Katja, Minulla on ostoslistalla ensimmäinen luonnonkosmetiikan meikkivoide. Sain testerin Juicy Beautyn seerumimeikkivoiteesta. Meikkivoide on hyvä ja ajattelinkin sen ensin tilata. Voide on minulleaavistuksen liian peittävän tuntuinen ja hitusen liian kellertävä (sävy sand), mutta kuitenkin tuo kasvoilleni väriä ja tekee ihosta kuulaan. Voisiko 2nd Skin Foundation olla asteen luonnollisempi, osaatko verrata? Kiitos.

  • 2nd Skin on ihan aavistuksen luonnollisempi ja koostumukseltaan ohuempi. Oma sävyni on siitä kellertävä, joten jos JB:n Sand on sinulle liian keltainen, valitse Purelta sävy nro 2.

 16. KristaR

  Hei. Mikähän 2nd skinin sävyistä mahtaisi olla sopivin? Minulla ei ole hajuakaan oman ihoni väristä. Juice Beatyn cc-voide löytyy vaaleanpana sävynä ja tavallisesti käytän Everyday mineralsin golden fair w0 -mineraalimeikkipohjaa. Käytän myös itseruskettavaa, mutta liian tummat meikit tummuvat entisestään kasvoillani. Mahtaisiko sävy 2 olla liian tumma?

  • Hitsi kun en tiedä millainen sävy 2 on, en ole nähnyt livenä sitä. Mutta 3 on jo suht vaalea, joten uskaltaisin ihan lonkalta sanoa, että 2 voisi olla hyvä 🙂

 17. Malla

  Hei, mitähän eroa on 2nd Skin Foundationilla ja 2nd Skin meikkivoiteella? Molempia on myynnissä House of Organicsissa ja sävyt ovat erit. Mietiskelen itselleni sopivaa meikkivoidetta, tähän saakka olen käyttänyt Jane Iredalen mineraali-irtopohjaa (sävy Amber). Ihoni on pintakuiva, pisamainen, paikoitellen isoja ihohuokosia. Pisamia en halua peittämällä peittää, mutta tasoittaa ihon väriä kylläkin. Hiukseni ovat kuparinpunaiset, olen luonnostani punapigmenttinen, ihon sävy on lämmin. Mitä suosittelisit 100%puren meikkivoiteista?

 18. Jensku

  Hei! Haluaisin kovasti testata 100%puren meikkivoidetta. En ole tähän päivään mennessä löytänyt iholleni sopivaa luonnonkosmetiikan meikkipohjaa..ihoni on rasvoittuva, epäpuhtauksia esiintyy, kirjava( pigmenttiläiskiä) ja kaiken kukkuraksi muutamia syviä ryppyjä otsassa. Kokeiltu on kjaer weiss( kasaantui juonteisiin), zuii( ei peittänyt tarpeeksi, liian rasvainen), iroisie bb- voide( aivan liian rasvainen), lavera ( ei pysynyt muutamaa tuntiakaan). Joten, sopisiko healty foundation rasvoittuvalle iholle? Lisäksi ihoni on erittäin vaalea hieman keltapohjainen, onkohan vaalein sävy tästä kelta vai punapohjainen? Kiitos jos voit jakaa mielipiteesi!

 19. Marika

  Hei Katja!

  Kerroit että 2nd skin ei tuki ihoa. Kuinkahan on BB-voiteen laita? Itselläni on epäpuhtauteen/akneen taipuvainen iho ja nyt se on erittäin hyvässä kunnossa, joten en halua laittaa iholle mitään mikä mahdollisesti tukkii sen.

 20. Emppu

  Heips Katja!

  Harkitsen Bamboo Blur Sävyttävän kosteusvoiteen ostamista, sillä 2nd skin -meikkivoide tuntuu olevan joka paikasta loppu ja muutenkin kaipaisin meikkivoidetta/sävyttävää kosteusvoidetta, joka jättää mattapinnan iholle ja ei ole liian paksun näköinen. Ihoni on todella rasvainen ja akne on vaivannut jo kymmenisen vuotta. Olen kokeillut aiankin kuutta eri meikkivoidetta luonnonkosmetiikan puolelta, mutta melkeinpä kaikki käytännössä ”valuvat” pois iholta kolmen tunnin sisällä laittamisesta, vaikka laittaisin puuteria päälle ja primeria alle.

  Tällä hetkellä käytän Alima Puren pressed foundation -meikkipuuteria. Kaipaisin kuitenkin nyt talven tullessa alle jonkin kevyen meikkivoiteen. Luuletko, että Bamboo blur sävyttävä kosteusvoide voisi sopia iholleni? Peittävyyttä en ihan älyttömästi kaipaa, hiukan kuitenkin, sillä ihoni on todella kirjava. Tärkeintä on, että voide pysyisi iholla ja jättäisi mattapinnan.

  En tohtisi taas tilata täyttä purkkia turhaa voidetta, koska noiden kuuden aikaisemman voiteen kanssa, moni purkki on sitten jäänyt käyttämättä ja luonto kärsii turhaan. 🙁 Siksi ajattelin kysyä, josko osaisit auttaa voiteen valinnassa. 100% pure sarja kuulostaa tällä hetkellä parhaimmalta vaihtoehdolta, mutta näytteitä Bamboo blurista ja 2nd skinistä ei tunnu saavan mistää, kun niin harva verkkokauppa myy tuota sarjaa.

  Kiitos vastauksesta jo etukäteen. 🙂

 21. Terde

  Luonnonmukaisempi primeri lähinnä nauratti. Kokeilin – ei hymyilytä enää. Taidanpa kokeilla muitakin sarjan tuotteita.

 22. Liina

  Moikka! Tämän jutun innoittamana tilasin 2nd skin foundationia. Purkin käteeni saatuani ja alkaessani levittämään tuotetta, koinkin pienoisen yllätyksen ja pettymyksen, kun meikkivoide oli niin vetistä ja litkua.
  Mietinkin onko tässä jokin kikka, miten tulisi levittää ja käyttää?
  Sormilla kun yritin niin valui vaan sormien välistä ja sieni tuntui imaisevan nesteen. Kasvojen ihollekaan en sitä tuntunut saavan kiinnittymään ja levittymään. Sitä tuntui kuluvan paljon ja silti kasvot näyttää kuin meikkivoidetta ei olisi ollenkaan.
  Kaipasin kevyttä ja mukavaa meikkivoidetta, joka tasoittaisi ihon sävyä jne. Lähtökohtaisesti inhoan meikkivoiteita, koska ne tuntuu maskilta naamalla ja pistävät kasvojen ihon hikoilemaan (joka minulla hikoilee muutenkin herkästi). Tästä syystä jätän usein meikkivoiteen kokonaan pois. Kuitenkin toivoin että tästä olisin löytänyt ihon sävyä tasoittavan kevyen meikkivoiteen (se vähä mitä kasvoille sain, tuntuu kuitenkin hengittävältä ja mukavalta), joten miten näin nestemäistä tulisi käyttää?

  • Ravistitko pulloa kunnolla ennen käyttöä? Etenkin 2nd Skin vaatii kunnon ravistuksen. Mutta se on siis koostumukseltaan ”kuin toinen iho”, erittäin ohutta ja vesimäistä. Paljon sitä ei kuitenkaan pitäisi kulua ja se on puolipeittävä ja levittyy kyllä erittäin hyvin. Itselleni tuo kuulostaa siltä että emulsiossa on faasit erottuneet toisistaan ja se pitää ravistaa kunnolla. Tämän levitys onnistuu parhaiten sormilla.

 23. Juulia

  2nd Skin vaikuttaa ihanalta, mutta kuinkahan sitä kannattaisi käyttää, jos haluaisi seuraksi jonkin aurinkosuojan kasvoille – tulisiko 2nd Skin aurinkosuojan alle vai päälle?

 24. Johanna

  Anteeksi kun kommentoin myöhään, mutta onko sinulla tietoa tuosta Mattifying primerista? Tarvitsisin öljyrasvaiselle t-alueelle oikeasti mattapintaistavan (ei kuulautta), joka pidentäisi mineraalimeikkipohjan kestoa? Olen tyytyväinen teatree &willow hoitonesteeseen, käytän nyt Whamisan öljyputsaria (iltaisin), Kahinan maitoa, rauhoittavaa kasvosuihketta, Whamisan refresh, Kahinan kirkastava seerumi. Käytössä myös kevyt minttujäätelövoide ja öljy/iltaisin balmi. Myös Tatan puhdistusgeeli toimii todella hyvin ja hellävaraisesti (2 krt vk:ssa). Iho tuntuu ja näyttää paljon paremmalta etenkin tuotteiden jälkeen. Mineraalimeikkipohjat jättävät kyllä kauniin matan pohjan, mutta öljyrasvaisuus puskee ihon ns terveenmältä paksulta alueelta läpi jo 2 tunnissa. Huokoset näkyy entistä suurempina enkä voi värittömän fixing powderin/paperitaputtelun lisäyksen jälkeen muuta kuin putsata kasvot meikistä kokonaan. Hienojakoinen kasvosuihke käytössä myös meikin päällä. En pysty siksi käyttämään meikkiä, tosin sama tilanne oli myös synteettisen kosmetiikan aikana ihon kunnosta riippumatta. Tuo vaikuttaa pätevältä inciltään, ja olisi ihanaa saada toisinaan meikkiä kasvoille. Nyr Palmarosa primer ei auttanut asiaa. Ps. Kiitos kaikista suosituksistasi! Olit ihan oikeassa niissä. Otan parhaillaan hiljalleen enemmän Whamisaa käyttöön ja kuullostelen ihoani enemmän panikoitumatta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>