Beauty

Keijukaisenergiaa ja pullotettua taikuutta

Beauty | 27.1.2017 | Katja Kokko

Yhteistyössä Naturelle.fi, sisältää tarjouksen

Jos valaistuminen on mahdollista ihonhoitorituaalien kautta, niin nyt ollaan asian ytimessä. Uudistuneeseen Naturelleen on nimittäin rantautunut uusi luonnonkosmetiikkasarja, joka on kuorrutettu semmoisella keijukaisenergialla, että maadoittuneemmankin henkilön jalat kohoavat taatusti maanpinnan yläpuolella ja hihhuleimmat tyypit saattavat alkaa levitoimaan. Joten pitäkäähän hatuistanne kiinni, nyt mennään!

Max and me on itävaltalainen BDIH-sertifioitu ihonhoitosarja, jonka tuotteet värähtelevät rakkaudellisilla taajuuksilla. Sarjan perustajat, Tanja ja Max, ovat luoneet brändin oman rakkaustarinansa inspiroimana. Sarjassa yhdistyvät heidän holistinen näkemyksensä elämästä, hyvinvoinnista ja kauneudesta sekä intohimo luoda maailmaan jotain, joka värähtelee ympärilleen rakkaudellista ja positiivista energiaa. Visio on konkretisoitunut muutamien mutkien kautta ihonhoitosarjan muodossa, jonka vaikutukset ulottuvat paljon syvemmälle, kuin pelkillä tehokkailla tuotteilla. Vaikka tämä kaikki saattaakin kuulostaa melko hihhulilta, niin Tanjalla ja Maxilla on loistava huumorintaju ja sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Juuri tällaista energiaa maailmaan kaivataan tällä hetkellä, kun elämme valtavien myllerrysten keskellä, joiden vaikutuksista kenelläkään ei ole vielä aavistusta.

Siispä sukelletaan hieman syvemmälle keijukaisten maailmaan.

Tanja on kasvanut maaseudulla ja pienestä pitäen kerännyt sekä kasvattanut kasveja. Olleessaan hyvin nuori, hän alkoi jo tuntea kykynsä aistia energioita sekä nähdä asioita intuitiivisesti. Tanja opiskeli taloustieteitä Wienin yliopistossa ja työskenteli luovana johtajana mainosmaailmassa, kunnes jokin voima veti hänet juurilleen opiskelemaan kinesiologiaa, energiaparannusta sekä aromaterapiaa. Opinnot olivat luonnollinen johdatus takaisin kasvien ihmeelliseen maailmaan, johon yhdistyi Tanjan luovuus ja lopulta omien ihonhoitotuotteiden formulointi.

Samaan aikaan pariskunta matkusti paljon ympäri maailmaa ja tutustui reissaamisen ohella erilaisiin hoitomenetelmiin sekä kauneusrituaaleihin, jolloin lopullinen visio omasta kauneudenhoitosarjasta kirkastui täydellisesti.

Max and me käyttää tuotteissaan pelkästään luomuviljeltyjä ja villinä kasvaneita raaka-aineita, jotka pariskunta valitsee todella pieteetillä (Instagarmista pystyi taannoin seuraamaan, kun he olivat maailman parhaan italianolkikukkaöljyn jäljillä Korsikalla). Käsityönä valmistetut tuotteet sisältävät ainoastaan kokonaisia kasviraaka-aineita: ravinnetiheitä kylmäpuristettuja kasviöljyjä, kasvivahoja, eteerisiä öljyjä ja kasviuutteita. Tämän vuoksi sarjassa ei ole emulsioita, kuten kosteusvoiteita, sillä tuotteissa halutaan säilyttää kokonaisten kasviraaka-aineiden energia. Tiesittekö, että eteerisillä öljyillä on omat planeettahallitsijat sekä energiapolariteetti, eli yin tai yang? Kuulostaa kenties jälleen huuhaalta, mutta niinpä vain yli 4600 vuotta sitten elänyt egyptiläinen kuuluisa lääkäri Imhotep oli myös tunnettu astrologi. Kun ajassa matkustetaan taaksepäin, luonnon parantava voima, energiat ja astrologia ovat olleet luonnollinen osa lääketiedettä ja ihmisen hoitamista kokonaisuutena. Kenties ripaus tätä ikivanhaa viisautta olisi hyvä muistaa myös tänä päivänä?

Max and Men valikoimasta löytyy tällä hetkellä kasvojen puhdistusaine, joka toimii myös naamiona, puhdistusöljy, puhdistusliina, kaksi erilaista kasvoöljyä, kaksi kauneusbalsamia sekä peräti seitsemän erilaista vartaloöljyä. Tuotteet ovat aromaterapeuttista nautintoa parhaimmillaan, joita iholle sivellessä matkaa valoakin nopeammin ajassa ja ulottuvuuksissa jonnekin, missä on oikeita keijukaisia parantamassa syvimmät haavamme ja raskaimmat huolemme.

Tanja otti minuun yhteyttä jo viime syksynä, ennen kuin tiesin tuotteiden olevan tulossa Suomeen. Saan paljon yhteydenottoja myös ulkomaisilta sarjoilta, mutta en ole koskaan saanut yhtä pysäyttävää ja rakkaudella kirjoitettua viestiä. Eivätkä viestit jääneet vain yhteen. Sillä energialla, jota Tanja on minulle viesteissään välittänyt, en lainkaan ihmettele, että tuotteisiin on tullut pullotettua jotain näkymätöntä lääkettä, josta tulee oikeasti keventynyt, turvallinen ja lohdullinen olo.

Minä en kuitenkaan ole vietävissä vielä keijukaisten kuvilla ja kauniilla tarinoilla, vaan tuotteista pitää löytyä oikeasti tehojakin. Aina, kun jokin ennalta tuntematon sarja ottaa minuun yhteyttä, jännitän hieman surffatessani sarjan nettisivuille tutkimaan raaka-aineluetteloita. Max and Men kohdalla kohosin maanpinnan yläpuolelle pelkästään lukiessani inci-listoja. Nämä raaka-aineet on valittu viisaudella.

Valikoin tuotteista testiini Sweet Serenity Mask & Washin, I am the Light kasvoöljyn, Sweet Serenity Beauty Balmin, Circle of Protection vartaloöljyn sekä Mesmerizing vartaloöljyn. Huomasin vasta jälkikäteen, että Purity and Grace on puhdistusöljy ja olisin ehdottomasti testannut senkin, jollen olisi hoksannut asiaa liian myöhään.

Putsarin ja naamion yhdistelmä alkaa näköjään olla tuote, joka löytyy yhä useamman sarjan valikoimasta. Mielestäni tämä on suoranaista nerokkuutta; ei pelkästään sen vuoksi, että puhdistus on minulle kauneusrituaaleista rakkain, vaan 2 in 1 on loistava tapa ottaa puhdistusaineesta kaikki tehot irti vaikka joka ilta kasvoja putsatessa. Tai sitten voi hyödyntää tuotteen kokonaan naamion tavoin – miten vain itse haluaa tehdä. Sweet Serenity tarjoilee iholle nimensä mukaisesti suloista seesteisyyttä.

Huumaavan tuoksuinen toffeen värinen putsari muistuttaa koostumukseltaan jotain jälkiruokaa (mutta en saa päähäni sen nimeä) ja siihen sekoitetaan pieni tippa vettä, jolloin koostumuksesta tulee kuin kermaista toffeekastiketta (eihän tätä voi olla käyttämättä naamiona, sillä kasvoja ei haluaisi huuhdella laisinkaan!). Tuote sopii loistavasti stressaantunelle, ärtyneelle, herkälle ja vaikeistakin iho-ongelmista kärsivälle iholle.

Sweet Serenity sisältää valkoista savea (jonka ansiosta se on putsarina hellävaraisesti kuoriva ja syväpuhdistava), manukahunajaa (joka jo itsessään toimisi huipputehokkaana naamiona), sheavoita, mangosteenia (erittäin tehokas antioksidantti), tamanuöljyä, karpaloöljyä, raakakaakaojauhetta, kookosöljyä, ruusunmarjaöljyä, arganöljyä, granaattiomenaöljyä, villikirsikkaöljyä, monoiöljyä ja mustakuminaöljyä. Nämä öljyt itsessään sisältävät aivan huikean määrän antioksidantteja, hivenaineita sekä rasvahappoja – suoranaisen gourmet-illallisen iholle, joten jos näillä ei iho tule ravituksi ja heleäksi, niin en tiedä millä sitten!

Eteeristen öljyjen cocktail sisältää italianolkikukkaa, santelipuuta, ruusua, laventelia, nerolia, geraniumia, ylang ylangia, patsulia ja palmarosaa. Tämä harmoninen kokonaisuus levittää ympärilleen elämäniloa, kiitollisuutta ja seesteisyyttä, kohottaa feminiinistä energiaa sekä avaa sydäntä.

Sweet Serenity -käsittelyn jälkeen kasvot näyttävät siltä, kuin olisi käynyt saunassa. Tuote saa kyllä pahantuulisimmankin kiukkupussin sulamaan silkasta rakkaudesta!

Jos oma sisäinen valo tuntuu olevan kadoksissa, kannattaa ottaa avuksi I am the Light, niin ei mene kauan, että alkaa valo jälleen loistamaan. Sain juuri Tanjalta tiedon, että sarjan Enchanted kasvoöljy oli palkittu maailman kiinnostavimmilla luonnonkosmetiikkamessuilla, Indie Beauty Expossa, parhaana kasvoöljynä. Tämän valossa jäi kaivelemaan, etten valinnut sitä omaan testijoukkooni, mutta I am the Light selkeästi huuteli nimeäni tuotteita valitessa, sillä näillä leveysasteilla valoa kaipaa sisimmän lisäksi myös iho. Tuote sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti elottomalle ja stressaantuneelle iholle, pigmenttiläiskien hoitoon sekä ikääntyvälle iholle.

Pohjaöljyn muodostavat öljyjen kulta, eli arganöljy, ikuinen suosikkini ruusunmarjaöljy, marulaöljy, oliiviöljy, granaattiomenansiemenöljy sekä macadamiaöljy. Ne ravitsevat ihoa runsaalla määrällä vitamiineja, antioksidantteja ja omega-rasvahappoja, ehkäisevät kosteuden haihtumista, kirkastavat ihon väriä, siloittavat juonteita ja tekevät ihon pinnasta kiinteän. Siinä missä arganöljyyn kätkeytyy marokkolaisten naisten kauneuden salaisuus, marulaöljy tunnetaan puolestaan afrikkalaisten naisten salaisuutena.

I am the Lightin eteeriset öljyt resonoivat sydämen energian kanssa, stimuloivat Qi-energiaa ja valaisevat kehon ja mielen. Öljy sisältää lootuksen kukan, ruusun, jasmiinin, frangipanin, mäkikuisman, omenan kukan, nerolin ja valkokuusen eteerisiä öljyjä – tuoksu on sanalla sanoen pökerryttävän ihana, semmoinen, jota on vaikea edes kuvailla.

Balsamien ystävänä halusin kokeilla myös Sweet Serenity Beauty Balmin, joka rauhoittaa ärtynyttä ja stressaantunutta ihoa, parantaa tehokkaasti ihon kosteustasapainoa sekä palauttaa pintakuivan ihon notkeuden ja sileyden. Balsaminkaan kohdalla ei ole säästelty ravitsevien öljyjen ja -vahojen kanssa. Tuote sisältää sheavoita, ruusunmarjaöljyä, tamanuöljyä, murumuru-voita, arganöljyä, karpalonsiemenöljyä, granaattiomenansiemenöljyä, kaktusviikunaöljyä, marulaöljyä ja villikirsikkaöljyä. Ihon vastustuskyvyn kannalta tärkeässä roolissa olevat hyvät mikrobit saavat kunnon annoksen ravinteita näiden öljyjen muodostamasta rasvahappococktailista ja antioksidantit neutraloivat puolestaan tehokkaasti vapaita radikaaleja ja ehkäisevät niitä tekemästä tuhojaan.

Sweet Serenity Beauty Balmin eteeriset öljyt tekevät kokonaisuudesta nautinnollisen ja muuttavat ihonhoitohetken kauneusmeditaatioksi. Italianolkikukka, jasmiini, santelipuu, neroli, ruusu, geranium, ylang ylang ja mäkikuisma tuovat sisäistä rauhaa, tasapainottavat elämänenergiaa, lievittävät alakuloista mielialaa ja puhdistavat chakroja.

Iholle samettiseksi öljyksi sulava balsami sopii kaikille ihotyypeille tehohoidoksi erityisesti iltaisin käytettynä tai talvisin ehkäisemään ihon kuivumista. Pikkuinen nokare aamuisin toimii myös loistavana meikinpohjustajana. Balsami ei sisällä komedogeenisiä öljyjä ja siksi se sopii myös helposti tukkeutuvalle iholle.

Vartalon ihon hemmotteluun Max and Me tarjoilee monipuolisen kattauksen erittäin ravitsevia öljyjä. Meillä länsimaissa, ja erityisesti Suomessa, on tapana panostaa huomattavasti enemmän kasvojen ihon hoitoon, koska olemme tunnetusti käytännöllistä väkeä ja kenties ajattelemme, että se minkä voi vaatteilla peittää, ei ole niin oleellista. Aromaterapiassa ei ole kuitenkaan kyse pelkästään ihon hoitamisesta, vaan erityisesti mielen hoitamisesta ja elämänenergian, Qin tai pranan, tasapainottamisesta. Meistä jokaisella on hieman erilaiset tarpeet ja siitä johtuukin Max and Men laaja vartaloöljyvalikoima. Tuote valitaan oman tunnetilan perusteella, tunnustelemalla, mitä minä henkisesti tarvitsen? Optimaalista olisi aloittaa koko päivä tekemällä itselleen öljyhieronta, mutta jos siihen ei aamuisin halua panostaa, niin kannattaa ottaa illasta sen verran aikaa, että suihkun jälkeen ehtii hieroa vartalonsa ihon nautinnolla. Öljyä voi muuten lämmittää myös tuoksulyhdyssä ennen sen hieromista iholle.

Minä valitsin testiini Circle of Protection öljyn, jonka eteeriset öljyt (magnolia, bourbon geranium, ruusu, manuka, litsi, jasmiini, damaskuksen ruusu, vetiver ja hopeakuusi) värähtelevät iloa ja valoa, lisäävät sisäistä turvallisuuden tunnetta, avaavat negatiivisia tukoksia ja tuovat positiivista energiaa. Pohjaöljyinä ja eteeristen öljyjen kuljettimina toimivat öljyt ovat arganöljyä, marulaöljyä ja ruusunmarjaöljyä. Max and Me todella panostaa kallisarvoisiin ja erittäin ravitseviin pohjaöljyihin, joka erottaa sen monista muista sarjoista. Yleensä olemme tottuneet näkemään pohjaöljyinä edullisempia öljyjä, kuten auringonkukansiemenöljyä, manteliöljyä tai jojobaöljyä, hyviä toki nekin, mutta eivät yhtä ravinteikkaita.

Koska luovaan elämään tarvitsee myös ripauksen unenomaista lumousta, valitsin toiseksi vartaloöljyksi Mesmerizing Body Oilin. Ihoa ravitsevina pohjaöljyinä toimivat legendaarinen arganöljy, ravinnepommi marulaöljy, ruusunmarjaöljy sekä kosteuttava ja pehmentävä amazonialainen passionkukansiemenöljy.

Ripauksen lumoavaa keijukaisenergiaa tuova, karismaa lisäävä ja henkisiä voimia vahvistava eteeristen öljyjen yhdistelmä sisältää jasmiinia, vuorilla villinä kasvavaa laventelia, angelikan juurta, manukaa, nerolia, damaskuksen ruusua sekä vetiveriä. Tämä on virallinen hihhuliöljyni nostattamaan luovaa energiaa ja tuomaan esiin sisäisen taikurini. Käydessäni viikko sitten astrosessiossa, Kirsi sanoi, että tästä vuodesta on tulossa minulle erityisen luova – en varsinaisesti kyseenalaista asiaa, jos sivelen itseni säänöllisesti tällä öljyllä!

Max and Men kaltaisella sarjalla on mielestäni paikka tässä maailmassa. Ihanaa, että joku ajattelee ihonhoidon holistisuutta ja henkisiä vaikutuksia sen sijaan, että piilottelisi niitä, sillä tästä kaikesta luonnon raaka-aineissa ja eteerisissä öljyissä on ollut tuhansia vuosia kysymys sen lisäksi, että ne hoitavat ihoa tehokkaasti myös ulkoisesti.

Naturellen verkkokauppa on uudistunut tällä viikolla ja sen kunniaksi saat 10% alennuksen koodilla UUSI10 12.2.2017 asti. Etu ei koske Mahaloa, Kypristä, Nuoria, May Lindstromia eikä lahjakortteja, mutta kaikkea muuta kylläkin, myös Max and Meta. Lisäksi Naturellessa on tästä lähtien aina ilmaiset toimituskulut!

Minkälainen ensivaikutelma teille tuli Max and Mesta? Mitä tuotetta haluaisit kokeilla eniten…? 

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,

Beauty

13 kommenttia artikkeliin “Keijukaisenergiaa ja pullotettua taikuutta”

 1. NinaK

  Uiui, nyt kuulostaa hyvältä! Mulle on aina merkannut tuotteiden tuoksu paljon. Jos ei miellytä, niin en käytä vaan oon nauttinut, kun olen löytänyt jonkun ihoa ja mieltä hoitavan tuotteen. Eniten kiinnostaa.. Hmm 🙂 I am the light kuulostaa hyvältä mutta myös nuo eri vartaloöljyt. Pitääkin kurkata mitä kaikkia vartaloöljyjä on. Ja puhdistusöljy kiinnostaa myös 🙂

  • Kyllä, tuoksu on niin tärkeä osa tuotetta! Puhdistusöljyä haluan itsekin kokeilla, kunhan olen taas käyttänyt nykyisiä putsareita tyhjäksi 🙂 Vartaloöljyistä kyllä löytyy, mistä valita!

  • NinaK

   Mulla lähtee puhdistusöljy tilaukseen.. Edellisiä on vielä jäljellä, mutta tää vaan kutsuu mua nyt. Kuten myös vartaloöljy. Katsoin ekaksi kuvia ja tuotteiden nimiä, ja niin vaan kävi että eniten puhutteleva piirros oli just se mitä sisällön kuvauksenkin perusteella eniten nyt kaipaan. Hyvin ovat siis onnistuneet luomaan kokonaisuuden kuvia ja nimiä myöden <3 Saksankieliset nimet uppos muhun vielä paremmin / sain fiiliksestä kiinni.

   • Ihanaa, toivottavasti tykkäät! Haluan kyllä kans kokeilla tuon puhdistusöljyn, kun edelliset on käytetty 🙂 Mun mielestä kans tuotteiden nimet on ihania! Ja kuvausten perusteella juuri tarkoituskin valita tuote raaka-aineiden sijasta. Kun nuo pohjaöljyt on suht samat kaikissa, mutta eteeriset öljyt vain vaihtelevat terapeuttisen vaikutuksen mukaan. Itse en saksaa osaa, mutta hauskaa jos ne upposi vielä paremmin 🙂

 2. Merja

  Ihana. Ehdottomasti kokeilen tätä sarjaa.
  Muistutatko vielä, jos on budjetti tiukoilla, niin mihin tuotteisiin kannattaa panostaa. Ja mitkä voisi ostaa myös edullisempina.

  Edullisemmat puhdistus tuotteet ja panostus iholle jatettäviin tuotteisiin?

  • Ihoöljy, kasvovesi ja seerumi. Niihin kannattaa panostaa. Pihistää voi putsarissa. Vaikkakin itse rakastan panostaa juuri ylellisiin putsareihin ja olen alkanut nähdä sen paljon enenmmän hoitotuotteena, kuin pelkkänä putsarina. Mutta se ei toki jää iholle ja jos täytyy valita, mihin satsaa, niin on se silti ihoöljy, kasvovesi ja seerumi. Ja hyvän öljyputsarin voi myös tehdä itse. Kirjastani löytyy paljon reseptejä ja niistä voi muokata simppelimpiäkin, jos haluaa. Jos pihistät putsarissa, niin valitse kuitenkin öljy ja maito geelin tai vaahdon sijasta.

  • Merja

   Kiitos vastauksesta Katja. Minulta löytyy sinun kirja, joten teen juuri noin että valmistan tuon putsarin kirjan ohjeiden mukaan. Kiitos ❤

 3. Jennie

  Putsari ja I am the Light öljy kiinnosteli, mutta olinpa ällistynyt kun klikkasin kauppaan katsomaan putsari-naamion hintaa, nämä on todella luksusluokan kamaa :O Öljyn hinta oli maltillisempi, kun putelikoko oli aika iso. Mutta konsepti kuulostaa kivalle ja vetoaa tällaiseen hihhuliin kyllä muuten. Ensivaikutelma ihan kiinnostava, mutta jostain syystä brandi ei vaikuta niin arvokkaalle ulkonäkönsä perusteella, nämä on niin subjetiivisia tunnelmia. Esim. verrattaen Tataan ja Mayhin, jotka huokuvat ulkoista ihanuutta, mutta tämä jättää vähän viileäksi. Tämä siis ulkoisesta luukista, sisältöjen asiantuntija en ole, mutta kuulostaa laadukkaalta ja perusteelliselta tuotesuunnittelulta. Onnea matkaan vaan..! 🙂

  • Juu, putsari-naamio on tosiaan kallis verrattuna vaikkapa sitten puhdistusöljyyn, joka maksaa 59 €. Ja muut tuotteet ovat myös edullisempia, ns. normihintoja tämmöisen todella laadukkaan kosmetiikan joukossa. Mutta ymmärrän tuon putsari-naamion hinnan, kyllä ne laadukkaat raaka-aineet vaan maksavat. Sarjan ulkoasu on täysin erilainen, kuin Maylla tai Mahalolla (itse asiassa lasipullot ovat tismalleen samoja, joita May käyttää), kenties käsin tehdyt piirrokset tuovat sen erilaisen viban ulkoasuun, jolloin vaikutelma ei ole samalla tavalla ylellinen? Mukava kuitenkin nähdä erilainen ja poikkeava ulkoasu, pieni piristys muiden tuotteiden keskellä, mutta en itsekään koko kylppäriäni keijumetsäksi muuttaisi 🙂

  • Jennie

   Minun esteettistä silmää häiritsee jotenkin se valkoinen etiketti tummalla lasilla, ilman etikettiä olisi ehdottomasti parempi, kaikki suoraan lasille painettuna. Ja ehkä eri fontti ja eri kokoisena 😀 Mutta piirrokset on tosi kivat, ne ei vaan pääse edukseen tässä etiketillä 🙁

   • Ymmärrän mitä tarkoitat, etenkin fontin suhteen 🙂 Pienet asiat, mutta suuri merkitys esteetikon silmään! Suoraan lasiin painamisen kustannukset voi kyllä olla melkoiset, tai miten tuommoista piirrosta edes saisi painettua lasiin..? Tosin onhan kyllä Kyprikselläkin monimutkaiset kuviot lasiin painettu… nämä piirrokset kyllä vielä vaikeammat, luulisin, niin paljon ohutta viivaa ja pienen pieniä yksityiskohtia.

  • Jennie

   Varmaan nykytekniikalla onnistuu haastavatkin jutut painaa, mutta valinta voi tosiaan olla kustannuskysymys ja heille on varmaan ollut tärkeää saada nämä hahmot mukaan kuitenkin. Voi olla että tulisivat paremmin esiin valkoisella lasilla, jolloin piirroksen harmaan eri sävyt tulisi paremmin esiin, kuin esim. mustalla lasilla valkoinen kuvio. Kyllähän brändit päivittää ulkoasujaan.. Itsekin suunnittelin omaa logoa ja fonttia ja nyt sitä katsoo kyllä aika tarkalla silmällä toistenkin valintoja ihan opinkin vuoksi. Esim. fontin valinta on tärkeä ja haastava juttu!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>