Beauty

Kasteinen ihokuulto

Beauty | 28.9.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Rakastan erilaisia ihon kuultoja ja inspiraationi eri kuultotyypeistä (kyllä, iho voi kuultaa ainakin kymmenellä eri tavalla) vaihtelee kausittain ja vuodenaikojen mukaan. Viime aikoina suurin kiinnostus on suuntautunut Etelä-Koreaan, jossa naiset näyttävät meikittömiltä, mutta eivät suinkaan ole meikittä ja ihossa on aivan erityinen kuulto. Parhaiten tätä kuultotyyppiä kuvaa englanninkielinen sana dewy, kasteinen ja kostea. Tällainen iho näyttää kostealta, mutta ei suinkaan märältä tai öljyiseltä. Iho on elinvoimaisen, hyvin kosteutetun ja nuorekkaan näköinen, sillä kostea iho on myös täyteläinen, joka madaltaa juonteita.

Kirjoittaessani viime viikolla juttua Patykan uudesta puhdistusöljystä, bongasin sarjan kansainvälisiltä sivuilta uuden tuotteen, Hydra-Defense Anti-Pollution Mist kasvosuihkeen. Kiinnitin heti huomiota sen poikkeukselliseen pakkausmateriaaliin, joka näytti siltä kuin pullossa olisi ollut ponnekaasua (jota ei sallita luonnonkosmetiikassa). Kävin Joliessa muutaman päivän kuluttua ja minulle selvisi, että luonnonkosmetiikan kriteereistä ei suinkaan ole luistettu, eli kaasua ei pakkauksesta löydy. Suihke on sarjassamme tuote jota et tiennyt tarvitsevasi.

Suihke muodostaa iholle näkymättömän seitinohuen suojahunnun ilman saasteita vastaan. Samalla se kiinnittää meikkiä, kirkastaa ja kosteuttaa ihoa sekä ehkäisee ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Se auttaa meikkiä pysymään paikoillaan koko ajan tehden meikistä samalla kuulaamman näköisen. Tuotteella voi siis ehkäistä liiasta puuterista syntyvän jauhoisen ja pakkeloidun vaikutelman. Olen kokeillut vuosien varrella lukuisia meikinkiinnityssuihkeita, mutta yksikään niistä ei ole saanut ihoa näyttämään yhtä hyvältä – kasteisen kuulaalta.

Tuotetta suihkutetaan meikin päälle kevyenä sumuna noin 20 cm etäisyydeltä ja annetaan sen kuivua. Toki sitä voi käyttää saastesuojana myös meikittömällekin iholle.

Suihke sisältää hyaluronihappoa ja aloe veraa, jotka kosteuttavat ihoa ja siloittavat juonteita. Gojimarjauute, karpalovesi ja butterfly tree -kukan uute antavat iholle antioksidanttisuojan, ehkäisevät pigmenttiläiskien muodostumista ja tuovat happea iholle. Kasteisen näköinen huntu syntyy irish moss- levän ja tuotteen teknisten raaka-aineiden avulla.

Koitin eilen ikuistaa kasteista lookia kasvoillani. Nämä kännykällä räpsäistyt kuvat varmaan kertovat enemmän kuin maailailut aamukasteen raikkaasta ihosta, hehe. Rakastan suihkeen jättämää pintaa, iho näyttää ihanan freesiltä ja kuulaalta.

Patyka Hydra-Defense Anti-Pollution kasvosuihke, 19,90 €, Jolie

Joko olette ehtineet kokeilla tätä uutuutta? Millaisen kuullon ystäviä itse olette? Pidättekö enemmän hohteesta vai tämmöisestä luonnollisesta kuullosta? Vai vannotteko mattapinnan nimeen?

Kuvat Katja Kokko

Tuote saatu blogin kautta

Avainsanat: , , ,

Beauty

17 kommenttia artikkeliin “Kasteinen ihokuulto”

 1. Hanna

  Kokeilin vasta äskettäin meikin kiinnittämistä kasvovedellä ja ihastuin juuri sen tuomaan kosteutettuun lopputulokseen. Käytössä on Flow’n ruusuvesi, mutta tämä taitaa mennä hankintalistalle. Kokeiluun johti juurikin matta, jauhomainen lopputulos, jonka Zuiin meikkivoide saa aikaan.

 2. Saara

  Mä olen käyttänyt Logonan ruusualoe kasvovettä samaan tapaan. Lily lolo oli onneton, pieni puteli, joka loppu nopeasti ja pullo falskasi. Tätä pitää kokeilla myös!

 3. maria

  Minä jotenkin tykkään enemmän mattaisesta lopputuloksesta aamuisin; päivän aikana se oma kiilto puskee sopivasti esiin. Mitä meikkituotteita olet näissä kuvissa käyttänyt? 🙂

  • Ymmärrän, etenkin jos iho rasvoittuu hieman enemmän. Mutta toiset on matan ystäviä 🙂 Tässä kasvoillani on 100 % Puren 2nd Skin meikkivoide ja Zuiin voidemainen poskipuna 🙂

 4. Mona

  Näytät ja näyttää ihanalta -täytynee kokeilla! Sopivasti Joliella postikuluton toimistuskin nyt päällä 🙂
  Mulla on ollut tapana suihkauttaa kasvovettä vielä aina meikin päälle viemään vähän sitä liikaa mattaa pois. Joskus myös ruiskutan tipan kuivaöljyä käsiin kostukkeeksi ja sillä samalla pyyhkäisen poskipäihin vähän kuultoa. Tästä suihkeesta saattaisi kuitenkin tulla melkoinen lemppari… kiitti vinkistä!

  • Mona

   Moi Katja!
   Tilasin. Tykkään! Ihan erilainen tulos kuin kasvovedellä, tavallaan meikatumpi, mutta ottaen huomioon, että meneekin meikin päälle, niin se on mielestäni vain hyvä asia. Kiitos vinkistä -en tiennytkään, että tarvitsin kipeästi juuri tämän tuotteen! 😉

 5. Ninni

  Entisenä mattaisen ihon ystävänä on ollut melkoinen työ tottua kuultavaan meikkipohjaan omalla sekaiholla, mutta pakko se on myöntää että se supermattainen lopputulos näyttää melkoisen tunkkaiselta ja noh, ysäriltä! 😀 Erilaisia kuultoja olen ruvennut lisäämään hohdepuuterien ja hohtotippojen avulla ja vaihtamalla mattapuuterin läpikuultaavan. Pistin tämänkin herkun tilaukseen (kuten varmaan kymmenen muuta tuotetta sun suosituksesta) koska muistuttaa suuresti aikoinaan myynnissä ollutta Clarinsin 3D-face mistiä (?) joka lupasi suojaa katusaasteita ja jopa tietokoneen säteitä vastaan. Patykan Neroli-kasvovoide on yksi luottotuotteista joten en usko tämänkään pettävän.

  Hyvää syksyä!

 6. Anna

  Menee kyllä kokeiluun! Luuletko, että toimii mineraalimeikkipuuterin kanssa? Mulla ollut käytössä tähän asti flown ruusuvesi.

 7. Kukka

  Ihana, hehkuva iho (sinulla nyt tietysti hehkuu iho ilman tuota suihkettakin)! Itsellä yleensä tulee kiiltoa/kuultoa ihoon luonnostaan, kun on sekaiho, joka kesällä rasvoittuu enemmän. Tällä hetkellä olen tykästynyt yhdistelmään Zuiin meikkivoide (joka ei minulla ole mattainen) ja Zuiin meikkipuuteri kevyesti ja lähinnä tiettyihin kasvonosiin. Tuo Zuiin meikkipuuteri tuo ehkä sellaisen ns. soft focus -lookin (?).

  Tästä kuulto/matta-jutusta tulikin mieleeni, että värianalyysin mukaan erityisesti keväälle sopii ohut, läpikuultava (dewy) meikkipohja. Ja tästä taas tuli mieleen, että oletko Katja perehtynyt värianalyysiin ja koetko sen kiinnostavana vai rajoittavana systeeminä?

 8. Kukka

  Patykan kasvosuihkeen INCI:n lukaistuani sieltä löytyi suureksi yllätykseksi propyleeniglykoli! Itse en kyllä ”akkunestettä” iholleni laittaisi…

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>