Beauty

May Lindstrom Pendulum Potion: savusaunan tuoksuinen puhdistusrituaali

Beauty | 26.9.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

May Lindstrom -fanit ovat odottaneet malttamattomina kosmetiikkagastronautin uusimman tuotteen lanseerausta, joka tuli myyntiin Jenkkeihin jo aika päiviä sitten, mutta Euroopan lanseerausta saatiin odottaa viime viikkoon asti. Itse en kuitenkaan malttanut odottaa niin pitkään ja tilasin uuden Pendulum Potion puhdistusöljyn jo kesän lopussa.

Mayn Honey Mud on taivaallisin putsari, mihin olen koskaan törmännyt. Lisäksi sininen unelma Blue Cocoon saa tajunnan laajentumaan ja kimaltava vartaloöljy Good Stuff on niin hyvää tavaraa etten saa siitä nenääni irti. Jasmine Garden kasvovesi on jo kulttituotteen maineessa ja jokainen, joka kokeilee Problem Solver naamiota hämmästyy sen tehoista. Joten syystäkin odotukset Pendulum Potionista olivat korkealla.

Kun tuote saapui, olin tyrmistynyt. Olisi pitänyt ottaa screen shotit minun ja Inken Messenger-keskustelusta, kun tilitin hänelle kiihkeästi mielipiteeni tuotteesta. Ensi nuuhkaisulta reaktioni oli kirjaimellisesti ”mitäs hittoa?”. Tuoksu oli jotain täysin päinvastaista mitä olin odottanut, enkä ollut lainkaan varma oliko se positiivinen yllätys. Lisäksi joko kaakaouute tai perubalsamin eteerinen öljy ei ole kunnolla liuennut öljypohjaan, vaan se on tuotteessa tummanruskeina pisteinä. Tuotteessa on niin voimakkaat eteeriset öljyt ettei sillä ole mitään asiaa mennä silmänympärysiholle, koska se saa silmät kirvelemään (kirvely johtuu ilmeisesti myös tamanuöljystä). Toisaalta, sama juttu on monen muunkin putsarin kohdalla enkä pidä tätä seikkaa kovin häiritsevänä, koska silmille voi käyttää erikseen silmämeikinpoistoainetta esim. Neal’s Yard Remediesiltä tai Avrililta.

Mayn ihonhoitofilosofian mukaisesti tuote ei myöskään sisällä pinta-aktiivisia aineita, jonka vuoksi se ei huuhtoudu pois iholta, vaan käyttö vaatii aina musliiniliinan tai kasvopyyhkeen, jolla se pyyhitään pois. Liinaa ei kuitenkaan voi käyttää herkälle, tulehtuneelle tai näppyläiselle iholle, koska mekaaninen hankaus ärsyttää ihoa entisestään. Tällöin suosittelen pehmeitä kasvosieniä.

Ensimmäisellä käyttökerralla oikeastaan vihasin tuotetta. Melkein satanen putsarista, jossa ärsyttää näin moni asia. Tilanne vaati hieman sulattelua.

En kuitenkaan luovuttanut tuotteen kanssa heti, sillä monien rakkaimpien purnukoitteni kohdalla on käynyt niin, että olen aluksi vihannut niitä. Olenko koskaan kertonut, että näin kävi esimerkiksi suuresti rakastamani Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Beauty Balmin kohdalla? En voinut käsittää kyseistä tuotetta ja käytin sen jalkavoiteena! Se on kuitenkin pitkäaikaisin luottotuotteeni.

Toisen käyttökerran jälkeen raportoin muistaakseni Inkelle, että taidan sittenkin lämmetä Pendulum Potionin tuoksulle. Ja kun jo tiesin välttää silmänympärysihoa, en sokeutunut tuotteen käytöstä toista kertaa. Annoin myös anteeksi epästabiilin koostumuksen ruskeat pisteet.

Kolmannella kerralla tapahtui varovainen rakastuminen. Tuoksu muistutti jotain, joka toi minulle hyvän ja rentoutuneen olon. Papan savusaunaa. Rakastuin.

Pendulum Potionia voisi käyttää raaka-aineiden puolesta halutessaan vaikka vartaloöljynä. Tosin en suosittele tätä, koska en tiedä tuotteen eteeristen öljyjen pitoisuuksia. Koska tuote on tarkoitettu poistettavaksi iholta, pitoisuudet voivat olla korkeammat kuin iholle jätettäviin tuotteisiin sallitaan. Joka tapauksessa, Pendulum Potion on puhdistusrituaali, joka todella hoitaa ihoa. Siksi sitä on turha käyttää kiireessä, vaan suhtautua puhdistusrituaaliin kauneusmeditaationa. Jasmiinin, ylang ylangin, perubalsamin ja frankinsensin eteeriset öljyt tuovat tuotteelle vahvan aromaterapeuttisen vaikutuksen. Ne kohottavat ja parantavat mielialaa, rentouttavat, maadoittavat ja auttavat huomiota kääntymään sisäänpäin.

Puhdistusöljyn pohjan muodostavat tamanuöljy, cameliaöljy macadamiaöljy, avokadoöljy, oliiviöljy ja luumunkiviöljy. Tamanuöljy on antibakteerinen ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Sen käytöstä on raportoitu hyödyllisiä vaikutuksia mm. aknen, ihottumien, auringonpolttamien, psoriasiksen ja arpien hoidossa. Muut luomulaatuiset kasviöljyt täydentävät kokonaisuutta hyvin ja ravitsevat ihoa sekä ehkäisevät sen kuivumista. Kaakaouute kirkastaa sameaa ihoa.

Pendulum Potionista saa parhaan hyödyn irti käyttämällä sen rauhassa. Ota öljyä 2-3 painallusta kämmenille ja hiero kämmeniä yhteen. Aseta kädet kasvoille ja hengitä pari kertaa syvään aromaterapeuttista tuoksua. Hiero sen jälkeen öljy iholle pyörivin liikkein. Muista myös kaula, decoltee sekä korvan taustat. Kastele lopuksi musliiniliina tai kasvosieni lämpimään veteen ja aseta liina kasvoille, paina kevyesti hetken aikaa. Pyyhi sitten öljy pois kostealla liinalla ja toista tarvittaessa.

Pendulum Potion on tuote, joka taatusti jakaa mielipiteitä. Sitä joko rakastaa tai vihaa. Tai jotain siltä väliltä. Itselläni on tuotetta vielä roimasti jäljellä, enkä osaa sanoa tulenko ostaneeksi sen uudelleen. Kenties sen kohdalla tapahtuu kuin Wild Rose Beauty Balmille. Sen voin kuitenkin sanoa, että Pendulum Potion on taatusti yksi vuoden mielenkiintoisimmista uutuuksista.

Joko olette kokeilleet Pendulum Potionia?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,