BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: turbohuulet

Beauty | Inken purkkinurkka | 30.9.2017 | Inke

Mitä käsittämättömämmiltä kosmetiikkauutuudet kuulostavat, sitä suuremmalla todennäköisyydellä vieraileva kirjoittaja Inke niistä innostuu.

Sheet maskit ja silmänalusnaamiot ovat ainakin itselläni jo muuttuneet kiehtovista kauneuskummajaisista ihan pysyväksi osaksi ihonhoitorutiinejani. Miehenikään enää hädintuskin hätkähtää, kun hiippailen kylppäristä olohuoneeseen pelottava kasvonaamionaamari kasvoillani tai milloin minkäkin väriset naamiolaput silmien alle liimattuna. Ja kyllä – ne toimivat, kun iho tuntuu kaipaavan tehokosteutusta tai kun silmänaluset kertovat yöunien jääneen turhan lyhyiksi.

Yksi osa kasvoista oli kuitenkin jäänyt vähemmälle huomiolle tällaisten tehohoitonaamioiden suhteen, mutta nyt on sitten korjaantunut tämäkin seikka. Saanko esitellä: huulinaamio!

Eipä tule varmaan suurenakaan yllätyksenä enää tässä vaiheessa, mutta näiden ”kumisten” huulinaamioidenkin historia on mitä todennäköisimmin saanut alkunsa ihastuttavan ihmeellisen kosmetiikan kotiseuduilta Japanista tai Etelä-Koreasta. Ei voi muuta kuin hattua nostaa – itselläni ei olisi todennäköisesti tullut mieleenkään, että tällaistakin voisi tarvita…

Aivan hulvattoman lookin loihtimisen sekä täydellisen Instagram-materiaalin mahdollistamisen lisäksi huulinaamiot lupaavat hoitaa muitakin hommia: tavoitteena on hoitaa, kosteuttaa, voidella ja täyteläistää huulet. Eikös vain tullutkin jo kiire naamiota testaamaan?

KNC Beauty sai alkunsa, kun sen perustaja, kauneustoimittajataustainen Kristen Noel Crawley näki huulinaamioita Tokion matkallaan mutta pettyi, kun yhtään luonnollista versiota ei ollut saatavilla. Eipä siinä sitten auttanut muu kuin kääriä hihat ja ryhtyä hommiin! Kahden ja puolen vuoden kehitystyön tuloksena syntynyt All Natural Collagen Infused Lip Mask -huulinaamio on ainakin toistaiseksi yrityksen kruununjalokivi – sekä ainoa tuote. Naamioita ei vielä toistaiseksi saa Suomesta, mutta toivottavasti joku ottaa tästä vinkin ja nappaa nämä söpöläiset valikoimiinsa pikapikaa!

Ruusuöljyä, kirsikkauutetta ja E-vitamiinia sisältävässä hyvällä tavalla lelulta näyttävässä naamiossa on myös huulia ja huultenympärysten ihoa kiinteyttävää ja vahvistavaa kollageenia. Koska kollageeni ei ole kasviperäistä, ei naamiokaan täytä luonnonkosmetiikalle määriteltyjä kriteerejä – mutta kaikki sen ainesosat ovat kuitenkin luonnollisia. Hieno homma: vaikka olenkin luonnonkosmetiikkaa suosiva kosmetiikan sekakäyttäjä, suoraan suuni päälle muhimaan laitan ehdottomasti mieluiten luonnonmukaisen naamion.

Itse pidän huulistani huolta ensisijaisesti rasvaamalla, satunnaisesti kuorimalla sekä vettä juomalla – jos nesteytys unohtuu, huomaan sen kyllä myös huulista. Näiden huulinaamioiden valmistajan käyttösuositus on kahdesta kolmeen 15-20 minuutin satsia viikoittain, johon minusta ei kaikesta kosmetiikkahörhöydestäni huolimatta ole. Syynä tähän kustannussyiden lisäksi on myös se, että suun kiinni sinetöivän naamion kanssa hiljaa pötköttely tuntuu olevan minulle liki mahdotonta hommaa. Asiaa on yhtäkkiä aina aivan hirveästi, kun suu olisi pidettävä supussa. Kaupan päälle saa siis pienen meditaatiohetken.

Jos – ja kun! – näille naamioille kuitenkin on hetkensä, on se ehdottomasti ennen iltamenoa ja huulipunaa. Huulinaamio tehokosteuttaa huulten ja niiden ympäryksen ihon jättäen jälkeensä täydellisen kanvaksen huulimeikille. Kaiken kestävän, mutta usein kovin kuivattavan mattapunan esivalmisteluina tällainen on lähestulkoon ehdoton, mutta huulinaamiosta on hyötyä myös ennen kepeämpiä huulipunalookeja.

Ehdinkin jo mainita tumman huulipunan olevan minulle yksi syksyn merkeistä – ja näin myös tänä vuonna. Niin paljon kuin pidänkin dramaattisen tummanpuhuvista huulista muutoin minimalistisen meikin parina, voi tummia huulipunia käyttää toisinaan myös kepeämmin.

Tänä syksynä kovin trendikäs smudged lip -look on itse asiassa aika armollinen: jos huulipuna on alun alkaenkin levitetty hieman epätäydellisesti, ei sen kuluminen ole niin kovin dramaattista. Täydellinen vaihtoehto ravintolareissulle tai iltaan, jolloin voi olettaa olevan niin hauskaa ja vauhdikasta, ettei punan korjailu satu tulemaan mieleenkään.

Kun huulet ovat täydellisesti kosteutetut, näyttää hieman epätasaisesti levitetty huulipunakin hivenen boheemilta mutta selkeästi harkitulta vedolta. Ja se on siis hyvä juttu – vahingossa pois kuluneita huulipunia on varmasti tullut itse kullakin esiteltyä ihan riittämiin!

Oma valintani lauantai-iltaan on täydellinen, punaviinin värinen Kjaer Weisin huulipuna sävyssä Adore, joka on kerrassaan upea peittävästi levitettynä, mutta toimii mainiosti myös hennommin huulille taputeltuna.

Teen tällaisen kevytpunauksen usein myös sellaisina päivinä, kun en ole punannut huuliani aamulla, mutta totean iltapäivästä kaipaavani ihan pientä freesausta ilmeeseen. Kannattaa siis unohtaa (ainakin) yksi huulipuna sinne käsilaukun pohjalle pyörimään..

Sipaisen punaa siis aluksi paksusti huulten keskelle, josta levitän sen huulille sormella hennosti taputellen, huulten keskiosan selvästi tummemmaksi jättäen. Toistan tätä kerran tai pari, kunnes olen tyytyväinen lopputulokseen. Keskelle voi sipaista lopuksi kiiltoa, ilmankin pärjää. Dramaattisempaa lookia hakeva voi aloittaa punaamisen taputtelemalla huulille ohuen kerroksen meikkivoidetta. Ja hei, vielä yksi juttu: jos punaa menee taputellessa hieman yli, harkitse vielä, tarvitseeko rajaa siistiä pumpulipuikolla ainakaan supertäydelliseksi. Hieman blurratut huulten rajat näyttävät itse asiassa todella hyvältä – katso vaikka!

Hauskaa lauantai-iltaa, kaivakaahan huulipunat esiin!

Kjaer Weisin huulipuna saatu testiin Jolielta.

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Avainsanat: ,