Beauty

Syksyn suuri poskipunamania

Beauty | 1.10.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Zuii Organic, postaus sisältää alekoodin

Vaihdoin poskipunan käytön tavallisesta puristeposkipunasta voidemaiseen pari vuotta sitten, jonka jälkeen en ole osannut palata enää tavallisen poskipunan käyttöön. Voidemainen poskipuna on helppokäytöinen ja nopea levittää eikä sillä tule vedettyä yhtä helposti väriövereitä kuin tavallisella poskipunalla. Voidemainen poskipuna antaa terveen kuullon iholle ilman kimaltavia pigmenttejä ja lopputuloksena on luonnollisesti hehkuva iho.

Olen aina rakastanut poskipunaa ja se on kuulunut vakiomeikkeihini jo lähemmäs 20 vuotta. Luovun poskipunan käytöstä ainoastaan, jos ihollani on kunnon rusketus, mikä tapahtuu käytännössä vain eteläisellä pallonpuoliskolla. Voidemaisessa poskipunassa on ihanaa huolettomuutta ja se toimii erinomaisesti myös huulilla sekä luomille sipaistuna, jos väri on tarpeeksi on neutraali.

Kukkaismeikkisarja Zuii lanseerasi tänä syksynä uudet voidemaiset Lip and Cheek Creme napit. Tässä onkin tämän syksyn tärkein meikkituote ja sen kunniaksi on luvassa kunnon väri-iloittelua näillä monikäyttöisillä kukkaismeikeillä.

Mutta voidaanko kuitenkin ensin puhua hetki näistä timantin näköisistä pakkauksista? Zuiin muut tuotteet on pakattu minimalistiseen ammattilaistyyliin mustiin pakkauksiin, samanlaisiin kuin monen muunkin meikkisarjan tuotteet. Timanttipurnukat olivatkin täysi yllätys, enkä ollut aluksi ihan varma mitä mieltä olin niistä, kunnes tajusin, että nehän ovat aivan mahtavia!

Luonnonkosmetiikan pakkausmaailma on tänä päivänä todella kaunis ja monet pakkaukset ovat niin kauniita, että ne toimivat osana sisustustakin. Mutta se mikä on puuttunut, ovat juuri mahtipontisen näköiset krumeluuripakkaukset. Tämä johtuu varmasti osittain sertifikaattien tiukoista vaatimuksista pakkausmateriaaleja kohtaan, mutta kenties myös uskalluksen puutteesta? Siksi Zuiin timanttipakkaukset ovat tervetullut bling bling -tuulahdus luonnonkosmetiikkamaailmaan.

Lip and Cheek -napit ovat Zuiin tapaan tietenkin täysin vegaanisia ja väripigmentit ovat 100 % luonnollisia, peräisin kukista hedelmistä kuten keikarinkukasta, pitaijasta, granaattiomenasta, rypäleensiemenestä ja karpalosta. Sheavoi, cameliaöljy, macadamiaöljy ja perinteisen mehiläisvahan korvaavat carnaubavaha ja candelillavaha ravitsevat ja pehmittävät ihoa sekä ehkäisevät huulilla käytettynä niiden kuivumista. Sävyjä on kaiken kaikkiaan kuusi erilaista neutraaleista ja murretuista intensiivisen kirkkaisiin sekä kylmistä lämpimiin – jokainen löytää takuulla oman suosikkinsa.

Kokosin kaikki kuusi Lip and Cheek timanttinappia yhteen ja tein niistä pienen oppaan voidemaisen poskipunan käyttöön, poskipunan oikean paikan löytämiseen ja listasin vinkkejä erilaisiin levitystekniikoihin. Postauksen lopusta löydät myös alekoodin Lip and Cheek -puniin.

Poskipunan oikea paikka

Mielestäni poskipunan levittäminen kasvojen muodon mukaan on vanhanaikainen tapa eikä toimi tavallisen kuluttajan käytössä. En ole koko meikkaajanurani aikana levittänyt poskipunaa asiakkaan kasvojen muodon mukaan pyrkimyksenäni muotoilla kasvoja. Oman näkemykseni mukaan poskipunan paikka on poskipäällä. Jokaisen ihmisen poskipäät ovat erilaiset, joten poskipuna tulee automaattisesti levitettyä kasvojen muodon mukaan olivatpa ne sitten pitkät, leveät, pyöreät tai sydämen muotoiset.

Näin löydät poskipunan oikean kohdan:

1. Hymyile peilille, jolloin saat poskipääsi esiin.

2. Levitä poskipuna poskipään päälle hymyillen, suunta kohti korvanjuuren yläreunaa. Kts. kuvat alla.

3. Jätä nenänpieleen noin kahden sormen verran tilaa.

4. Varo levittämästä väriä nenän alapuolelle.

Näissä kuvissa sekä poskillani että huulillani on lempisävyni Dione, joka on neutraalin vaaleanpunainen sävy jokapäiväiseen käyttöön. Täydellinen sävy nudesävyjä rakastavalle sekä niille, jotka haluavat huomaamattoman, omaa huulen sävyä nätisti korostavan värin. Dione on myös turvallinen valinta niille, jotka arastelevat käyttää poskipunaa.

Yksi sävy taipuu moneksi

Olen ollut jo jonkin aikaa tykästynyt neutraaleihin ja murrettuihin poskipuniin, mitä en olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut. Poskipuna on ollut itselleni aina tuote, josta valitsen puhtaan ja raikkaan sävyn, mutta niin sitä vain mieltymykset muuttuvat ja toinen suosikkini napeista on Janus, burgundinpunainen neutraali ja hillitty sävy, jossa on kuitenkin syvyyttä. Levitin sen kuvia varten huulille kahdella tapaa: kolmessa alla olevassa ensimmäisessä kuvassa väri on levitetty paksummin ja intensiivisemmin. Kahdessa jälkimmäisessä kuvassa olen puolestaan taputellut värin huulille kevyesti.

Näissä kuvissa myös poskilla on sävy Janus hyvin kevyesti sipaistuna. Dioneen verrattuna se tuo hieman enemmän väriä poskille, mutta kevyellä kädellä levitettynä se on silti hyvin luonnollinen.

Poskipunan levitys beauty blenderillä

Muotilehtien beauty editorialeissa ja muotinäytöksissä näkee usein meikkilookeja, joissa poskipunaa on levitetty reilusti poskipäille sekä ohimoille. Se näyttää kuvissa todella upealta, mutta en ole ikinä uskaltautunut kokeilemaan vastaavaa ihan normaalissa elämässä. Nyt päätin irrotella. Valitsin väriksi Helenen, puhtaan ja raikkaan persikan sävyn, joka imartelee kauniisti ihon sävyä ja tuo kasvoille raikkautta. Levitykseen päätin käyttää sormien sijasta beauty blenderia, munan muotoista meikkisientä, joka helpotti värin levitystä tähän tyyliin huomattavasti. Suosittelen kokeilemaan beauty blenderiä, jos sinulla on vaikeuksia poskipunan levittämisen kanssa tasaisesti. Sienellä töpötellen lopputuloksesta tulee pehmeä helpommin, mutta väriä saa sipaista sieneen vähän reippaammin.

Näin levität poskipunan villisti ohimoille asti:

1. Ota väriä reippaasti beauty blenderiin ja piirrä sen kapealla päällä poskipäälle selvät viivat.

2. Jatka viivan piirtämistä kasvojen ulkoreunasta ohimoille kohti otsaa. Viiva saa tehdän selkeän kulman. Varo levittämästä väriä liian lähelle silmää.

4. Lähde tämän jälkeen häivyttämään ja pehmentämään värin reunoja käyttäen apuna beauty blenderin leveää päätä.

Sipaisin raikasta Heleneä myös huuliin, mutta vain huulten keskiosaan sydämenmuotoisesti. Melko villin näköinen look, vaikka toteutin sen paljon hillitymmin kuin muotilehtien sivuilla sillä ajatuksella, että tämä tyyli sopisi vaikka johonkin iltajuhliin. Kasvot näyttävät tosi freeseiltä verrattuna ylimpiin kuviin, missä poskillani on nudesävyinen Dione eikä tämä look kaipaa kyllä seurakseen lainkaan silmämeikkiä.

Värileikki vastakohdilla

Seuraavaksi kokeilin minulle kaikista vierainta sävyä, kirkkaanpinkkiä Caria. Sävy on todella upea ja herkullinen, kaikkien pinkkejä rakastavien must-have, mutta minun väritykseeni se on aivan liian viileä poskipunaksi. Sen sijaan huulissa kylmät pinkit toimivat minullakin. Ja kuka keksi säännön, ettei samaan meikkiin voisi yhdistää kylmää ja lämmintä sävyä? Päätin rikkoa rajoja ja jättää poskille persikkaisen Helenen, mutta punata huulet pinkillä Carilla. Koska väri-iloittelu itsessään on jo tarpeeksi näyttävä, poistin Helenen ohimoilta ja jätin sen perinteiseen tapaan vain poskipäille. En kuitenkaan levittänyt punaa niin laajalle alueelle kuin yleensä olen tottunut, vaan väritin niin sanotusti rajojen sisäpuolella.

Poskipunaa luomiin

Voidemaisten poskipunien myötä olen hiljalleen lämmennyt myös voidemaisille luomiväreille, vaikka ne eivät suinkaan sovi kaikille, sillä voidemainen luomiväri karkaa väistämättä luomivakoon, jonka vuoksi se ei toimi ryppyisillä ja kovin rasvaisilla luomilla.

Valitsin väriksi Arielin, viileän raikkaan korallin, joka ei tee silmistä itkettyneen näköisiä. Sipaisin väriä keskelle yläluomia ja punasin samalla sävyllä myös posket, mutta vain hipaisten väriä kevyesti napistaan. Olen varmasti lukenut naisten lehtien sivuilta satoja kertoja meikkiniksin, jossa boheemi ranskatar huitaisee huolettomasti huulipunaansa myös luomille, ja pitänyt sitä aina yhtä epäuskottavana ja epäkäytännöllisenä. Nytpä tuli testattua tämä käytännössä ja hitsi vie, sehän toimii ja näyttää myös hyvältä!

Näissä kuvissa huulilla on vain aavistus nudensävyistä Dionea.

Vahva puna tarkasti siveltimellä

Väreistä dramaattisin on purppuransävyinen Pan, joka korostaa kauniisti vaalean ihon kuulautta ja näyttää upealta myös todella tummalla iholla. Levitin tämän värin siveltimellä, koska sen avulla huulet saa rajattua tarkemmin, jos väriä haluaa käyttää voimakkaan intensiviisesti. Viininpunainen on syksyn kestosuosikki ja sen voi taputella huulille kevyesti, jos haluaa pitää päivämeikin hillittynä, mutta jos piipahtaa töiden jälkeen vaikka lasillisella, meikki muuntautuu sutjakkaasti näyttävämmäksi, kun päästää värin oikeuksiinsa. Näissä kuvissa myös poskillani on Pan, joka sopii viileydestään huolimatta minullekin, koska se on murretumpi, kuin kirkkaanpinkki Cari.

Rakastuin Zuiin uusissa Lip and cheek -punissa kaikkeen: niiden upeisiin timanttirasioihin, kauniilla ja inspiroivalla tavalla rakennettuun värikokoelmaan, punan täydelliseen koostumukseen, joka ei ole liian rasvainen poskille eikä liian kuiva huulille ja tietenkin siihen, että tuotteet ovat paitsi vegaaneja, myös täysin kasviperäisiä intensiivisen kirkkaista sävyistä huolimatta – tähän eivät monet pysty ja vieläpä kukkais- ja hedelmäpigmentein. Sehän on nyt siis todettava, että tässä on maailman paras voidemainen poskipuna!

Alekoodi

Saat koodilla Katja 15 % alennuksen kaikista Lip and Cheek poski- ja huulipunista Zuiin omasta verkkokaupasta 1.-8.10.2017.

Mikä väreistä ja lookeista on suosikkisi? Oletko jo kokeillut uusia punia?

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , ,