BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: syyskirkastus

Beauty | Inken purkkinurkka | 16.9.2017 | Inke

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Vieraileva kirjoittaja Inke on ihan tyytyväinen, jos lauantai-illan suunnitelmiin kuuluu vain kuorinta ja kasvonaamio. 

Kuten olette ehkä huomanneet, syksy alkaa olla melko vahvasti läsnä ja haaveet intiaanikesästä voidaan siirtää seuraavaan vuoteen. Yksi takuuvarma merkki uuteen vuodenaikaan siirtymisestä ainakin itselleni on se, kun huomaan, että olisi viimein aika vaihtaa meikkivoiteen sävyä taas pykälän verran toiseen suuntaan. (Niin, syksyn tulon huomaa myös siitä, että täytyisi vaivautua sukkahousukaupoille. Ja siitä, kun sateenvarjon unohtaminen kostautuu varmasti jossain vaiheessa päivää. Viinivalintakin on vaihtunut vaivihkaa punaiseksi. Se on menoa nyt.)

Ei sillä, että valittaisin: minä olen syysihminen henkeen ja vereen. Samalla, kun varastoin kesämeikkivoiteet ja aurinkopuuterit, siistin villaneuleeni uuteen kauteen ja varmistin, että meikkipussistani löytyy takuulla tarpeeksi monta erisävyistä tummanpunaista huulipunaa (yksi kyllä vielä tarvitaan!), nappasin käyttöön myös uusia, sesonkiin sopivia ihonhoitotuotteita. Päivetys otti ja lähti – nyt toivotetaan heleys tervetulleeksi!

Pääsin testailemaan jenkkisarja Juice Beautyn Green Apple –sarjan uutuustuotetta, Brightening Essence -hoitonestettä, jonka nappasinkin heti ensi testauksen jälkeen osaksi päivittäistä, syksyistä ihonhoitorutiiniani. Pikaisella vilkaisulla tuotetta ei valitettavasti vielä taida olla saatavilla kotimaan kaupoista, mutta eiköhän tämä pian meillekin rantaudu – testailujeni perusteella ainakin toivon niin!

Korealaisen kosmetiikan maailmasta minulle tutuksi tulleet essencet eli hoitonesteet kuulostivat minullekin ensi alkuun vain yhdeltä ylimääräiseltä lisätuotteelta, kunnes perehdyin asiaan paremmin. Puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen, ennen seerumeja ja kosteusvoiteita käytettävät hoitonesteet eivät kuitenkaan ole mitään turhakkeita – ainakaan tällaisilla tehoaineilla ladattuina!

Hoitonesteellä ei siis ole tarkoitus korvata ihon pH-arvon pesun jälkeen palauttavaa kasvovettä eikä sen tehtävänä ole myöskään korvata seerumeita.

No, mitäpä sitten? Hoitonesteen tehtävänä on lisätä ihoon kosteutta vielä kasvoveden jälkeenkin sekä valmistella iho vastaanottamaan seerumeiden supervoimat. Välivaihetta ilmankin takuulla pärjäisi, mutta mikäli ihonhoitorutiiniltaan odottaa näkyvämpiä tuloksia, miksipä ei lisäisi tuotekavalkadiinsa myös tavoitteita tukevaa hoitonestettä!

Juice Beautyn Green Apple -sarjan Brightening Essencen tuotelupauksena on pehmentää, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa sekä tuoda kasvoille kirkkaampi, kuulaampi sävy. Antioksidanteilla, kuten koentsyymi Q10:llä sekä hedelmähappoja sisältävällä omenamehulla ladattu koostumus on suunniteltu heleyttämään ja kirkastamaan ihoa. Eli siis juuri sitä, mitä alkusyksyn hieman samealta tuntuva iho kaipaa!

Juice Beautyn Green Apple -tuotelinja on varsinainen tehopakkaus, joka on suunniteltu ihoon kirkkautta kaipaavien, pigmenttihäiriöiden, ikääntymisen merkkien tai epäpuhtauksien kanssa painiskelevien tarpeisiin. Herkkäihoisten kannattanee siis kääntyä toisten sarjojen puoleen, mutta mikäli ihon heleyttäminen todella kiinnostaa, Juice Beauty kertoo hoitonesteen olevan tehosarjan ainoa myös herkkäihoisille sopiva tuote.

Siinä, missä kasvovettä joko suihkutellaan pullosta tai pyyhitään iholle pumpulilapulla, suosittelisin, että astetta geelimäisempi hoitoneste levitetään iholle hellästi painellen ja taputellen. Kun neste on ehtinyt vetäytymään ihoon, on seerumin ja voiteen tai öljyn vuoro.

Itse olen käyttänyt hoitonestettä iltaisin ja saatellut kasvojeni ihoa hellästi kohti sellaista syksyä, jossa syyssuosikkini – siis se tumma huulipuna – pääsisi oikeuksiinsa myös ilman superpeittävää meikkivoidetta vastaparinaan. Ja kuulkaas, maalissa ollaan – lopputulos on toivottu ihan vain pelkän kevyen, sävyttävän päivävoiteen sekä taktisesti mutta maltillisesti asetellun peitevoiteen voimin. Tuomio? Toimii.

Tunnustettakoon, että olen päivittäisen hoitonesteen lisäksi kaivellut lisäkuulautta toisestakin purnukasta. Kerran viikossa tai puolessatoista olen nimittäin kääntynyt Juice Beautyn sähäkimmän kuorinnan, Green Apple Peel Full Strengthin puoleen.

Katjakin on testaillut kuorintaa ja todennut sen olevan jopa niin tehokasta, että on jopa siinä ja siinä, kuuluisiko tuote vain ammattikäyttöön. Oma ihoni on paksuhko eikä järin herkästä hätkähtävä, mutta tätä käytettäessä on aivan jokaisen katsottava niin kelloon kuin kalenteriinkin sekä huolehdittava asianmukaisesta jälkihoidosta: kosteuttavista naamioista, ihoa vahvistavista ja korjaavista seerumeista, öljyistä ja voiteista.

Kuorinta kuumottelee hieman jopa omalla, juuri mihinkään välittömästi reagoimattomalla ihollani ja jättää jälkeensä hetkeksi pienoisen punoituksen. Käyttö kannattaakin aloittaa varovasti ja kasvattaa vaikutusaikaa hiljalleen kolmesta minuutista maksimiaikaan eli kymmeneen minuuttiin.

Hedelmäuutteita ja -happoja, salisyylihappoa sekä mm. C- ja A-vitamiinia sisältävä kuorinta on omiaan epäpuhtaalle iholle, mutta korjaa myös pigmenttihäiriöitä sekä auringossa vaurioitunutta ihoa.

Varovaisen testailun jälkeen hienoisista epäpuhtauksista kärsivälle, oikein hoidettuna perustyytyväiselle iholleni varsin passeliksi todettu kuorinta on oma, salainen aseeni niihin hetkiin, kun haluan näyttää aivan erityisen hehkeältä. Aikaa naamion ja näyttävän näyttäytymisen väliin täytyy silti varata: naamion jälkeistä punoitusta ja sitä seuraavaa upeaa kuulautta erottavat kyllä yhdet hyvät ja pitkät yöunet. Oi, mikä glow!

Pakko muuten asiaa sivuten todeta: sen lisäksi, että syksyn ihonhoitorutiinini on saanut omenaista lisää, himoitsen myös kotimaisia syysomenoita kaikissa väreissä ja lajikkeissa. Sattumaako?! Happamia vihreitä, pehmeämpiä punaisia, makean kanelisia ja sisältä vaaleanpunaisia… Näitä tulee tulevina viikkoina menemään takuulla ihan just niin paljon kun vaan jaksan kotiin kantaa. Piirakoita, mehuja, kirpsakoita välipaloja – toivottavasti kaikki rouskuttamani omenat tekevät taikojaan myös sisäisesti nautittuna!

Vinkkejä ihoa heleyttävistä hoitokikoista – ja parhaista syysomenalajikkeista – otetaan lämmöllä vastaan!

Testituotteet saatu valmistajalta.

Avainsanat: , , , , , , ,