Cheap & Chic

Suuri purkkigaala 2017: parhaat cheap & chic -tuotteet

Cheap & Chic | 30.12.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Suuri purkkigaala huipentuu tänään viimeiseen osaansa, vuoden parhaisiin cheap & chic -tuotteisiin. Purkkigaalassa on palkittu tähän mennessä parhaat ihonhoitotuotteet, vartalotuotteet, hiustuotteet ja meikit. Huomenna purkkinurkan Inke päättää tämän vuoden listaamalla vuoden purkkikummajaiset ja kauneusilmiöt.

En ole ikinä käyttänyt yhtä paljon aikaa cheap & chic -tuotteiden löytämiseen kuin tänä vuonna. Melkein savu nousi päästäni syynätessäni inci-listoja ja päivitellessäni miten suuria laatueroja tuotteissa on. Cheap & chic -listan tarkoitus on löytää aidosti parhaat ja hoitavimmat tuotteet. Edullisissa tuotteissa kuluttajaa hämää usein kaunis pakkaus ja esimerkiksi voiteen koostumus: silkkinen emulsio tulkitaan helposti laadukkaaksi, vaikka tuotteen raaka-aineluettelo koostuisi 90 %:sti vedestä ja halvoista, hajotetuista kasviöljyistä. Olen halunnut minimoida tällaiset tuotteet listalta ja koonnut sen niin, mitä itse kelpuuttaisin omalle top shelfilleni, jos käytössäni oli rajoitettu budjetti. Kaikki listan tuotteet maksavat alle 25 €, mutta olen pyrkinyt löytämään oikeasti kaikista edullisimmat, mutta parhaimmat tuotteet ja useat tuotteet maksavatkin reilusti alle 20 € ja osa alle 10 €.

Edullisista tuotteista on pakko sanoa myös se, että hinta-laatusuhde ei tunnu noudattavan niissä mitään logiikkaa. Jotkin todella edulliset, kymmenen euron hujakoilla tai sen alle maksavat tuotteet saattavat olla paljon parempia kuin 25 € tuotteet, mutta superedullisista tuotteista löytyy myös erittäin paljon täyttä hötöä. Siksi raaka-aineluetteloiden lukutaidosta ja kosmetiikan valmistamisen ymmärtämisestä on todella paljon hyötyä tässä tuoteviidakossa. Voin sanoa tämän listan sisällön olevan kovempi kuin minään aikaisempana vuotena!

Vuoden parhaat cheap & chic -tuotteet ovat:

1. Urtekram Coconut Body Lotion
2. Avril BB Cream
3. Lily Lolo Pressed Blush
4. LUÉ by Jean Seo Balance hyaluronihapposeerumi
5. Avril Kulmakynä
6. Frantsila Midsummer Rose Ravitseva kasvovoide
7. Lily Lolo Sculpt & Glow Contour Duo
8. Avril Kasvovesi
9. LUÉ by Jean Seo Erase puhdistusjauhe
10. Melvita Extraordinary Water
11. Evolve Radiant Glow Mask
12. Avril Huulipunakynä
13. Avril Puhdistusöljy
14. Lavera Luomiväri
15. Madara Daily Defence Pihlajavoide
16. Frantsila Bright Eyes Beauty Cream
17. Joik Silky Facial Serum
18. Lily Lolo Huulikiilto
19. Avril Volume Mascara
20. Khadi Rose Face & Body Oil
21. Cattier Mango & Argan Suihkuöljy
22. Organic Shop Vartalokuorinta

KASVOT

Putsari

Avril Puhdistusöljy

Loistava puhdistusöljy, joka ajaa asiansa erinomaisesti ja putsaa myös silmämeikin ärsyttämättä silmiä sekä huuhtoutuu pois iholta helposti vedellä. Simppeli ja toimiva tuote, joka kulkee pakkauskokonsa ansiosta mukana myös lentokoneen käsimatkatavaroissa.

Tutustu tässä postauksessa kaikkiin Avrililta valitsemiini loistotuotteisiin.

Kasvovesi

Avril Kasvovesi

Näin edullisesti on silkka mahdottomuus löytää yhtä hoitavaa kasvovettä!

Silmänympärysvoide

Frantsila Bright Eyes Beauty Cream

Kuten sanottua, kategoria cheap & chic on varsinainen emulsioiden villi länsi – kaikenlaista kikkailua on tarjolla! Mutta nyt on kuulkaa niin, että vihdoin ja viimein estradille astelee tässä blogissa supisuomalainen Frantsila, jonka suoraan mummolasta peräisin olevalle pakkausdesignille olen vihdoin heltynyt. Frantsila on Suomen oma Neal’s Yard Remedies ja kun katsoo ensin tuotteiden raakaluetteloa ja sitten hintalappua, silmät putoavat päästä. Onneksi tämä Bright Eyes silmänympärysvoide kirkastaa katseen!

Seerumi

LUÉ by Jean Seo Balance hyaluronihapposeerumi

Ei ole helppoa seerumeidenkaan metsästys tässä hintakategoriassa. Tarjontaa kyllä löytyy, mutta kovin monen kohdalla joudun toteamaan kiitos, mutta ei kiitos. Tässä kuitenkin hyaluronihapposeerumi, joka läpäisee seulani kirkkaasti!

Tutustu syvällisemmin LUÉ by Jean Seon tuotteisiin tässä postauksessa.

Ihoöljy

Joik Silky Facial Serum

Toistan itseäni myös kasvoöljyjen kohdalla. Lähes poikkeuksetta kaikki edulliset kasvoöljyt sisältävät suurimmaksi osaksi hajotettuja kasvöljyjä jolloin aitojen eli kokonaisten kasviöljyjen osuus jää minimaaliseksi. Hinta pysyy toki tällöin alhaalla, mutta niin myös hoitavuuskin. Siksi otin todellakin sydämen asiaksi kaivaa kissojen ja koirien kanssa aidosti hyvän, mutta edullisen kasvoöljyn. No, nyt tuli kyllä vähän liioiteltua, sillä tämä pullo kirjaimellisesti tuotiin kotiovelleni Zuiin Suomi 100-meikin kuvauksia varten ja olin aivan häkeltynyt tuotteen edullisesta hinnasta, mutta loistavasta sisällöstä.

Kosteusvoide

Frantsila Midsummer Rose Ravitseva kasvovoide

Saanen ennustaa ensi vuodeksi Frantsila-hypeä? Mikäli se tästä blogista on kiinni, niin lupaan sen tapahtuvan! Ennen syvällisempää tutustumista Frantsilan tilaan ja tuotteisiin, ongelma oikeasti edullisen JA aidosti hoitavan kosteusvoiteen löytymisestä on ratkaistu. Kerrankin ei tarvitse tehdä kompromissia (paitsi ehkä pakkausdesignissa. Mutta toisaalta, kyllä Egyptian Magicin ulkoasukin saa irvistämään melkein joka kerta. Ja oikeasti veikkaan myös, että mummola-staili on uusi musta.)

Kuorinta

LUE by Jean See Erase puhdistusjauhe

Tämä kauramaitopuhdistusjauhe on aivan ihanan hellä herkällekin iholle ja se syväpuhdistaa sekä kuorii lempeästi. Toimii ohuella ja herkällä iholla kuorintana ja normaalista rasvaiselle iholle syväpuhdistajana. Loistava tuote esimerkiksi aurinkovoiteiden puhdistamiseen kasvoilta, jotka meinaavat tarrata syvälle ihohuokosiin.

Tutustu paremmin puhdistusjauheen käyttöön tässä postauksessa.

Naamio

Evolve Radiant Glow Mask

En usko kenenkään esittävän vastalauseita tämän herkullisen suklaanaamion nimeämisestä vuoden parhaaksi cheap & chic -naamioksi. Rakastan käyttää tätä erityisesti saunan lämmössä. Ihosta tulee ihanan sileä ja pehmeä, ja ihon väri saa todella terveen hehkun.

Löydät kokonaisen listani Evolven suosikkituotteistani tästä postauksesta.

Vuoden kauneussalaisuus

Melvita Extraordinary Water

Ranskalaiselta luonnonkosmetiikan pioneerilta Melvitalta on löytynyt kuulkaas jo muutaman vuoden ajan kirkastava hoitoneste, joka menee kaiken lisäksi hintansa puolesta edullisten tuotteiden kategoriaan. Juttu tästä hoitonesteestä roikkuu luonnoksissani, mutta en ole ehtinyt julkaista sitä. Listataan tuote siitä huolimatta tämän vuoden timantteihin, sillä olikin jo korkea aika nostaa valokeilaan tällainen pimennossa ollut kauneussalaisuus! Narsissia sisältävä hoitoneste kosteuttaa ja kirkastaa ihoa, häivyttää pigmenttiläiskiä, supistaa ihohuokosia sekä auttaa ehkäisemään ihon tukkoisuutta.

VARTALO

Pesuaine

Cattier Mango & Argan Suihkuöljy

Onneksi hyvästä pesuaineesta ei tarvitse tinkiä edullisten tuotteiden hintakategoriassakaan, sillä tämä Cattierin täyteläinen ja maitomainen pesuaine on kestosuosikkini!

Vartalokuorinta

Organic Shop Vartalokuorinta

Organic Shopin vartalokuorinnat löytyivät tältä listalta viime vuonnakin ja miksikäs sitä hyvää muuttamaan etenkin, kun sarja lanseerasi tusinan uusia ja herkullisia kuorintoja tänä vuonna?

Lisää Organic Shopin vartaloherkkuja löydät tästä postauksesta.

Vartalovoide

Urtekram Coconut Body Lotion

Olemme jälleen kerran harmaita hiuksia aiheuttavan tuotteen (=emulsion) kohdalla. Vartalovoiteidenkin laaduissa on melkoinen hajonta ja siksi Urtekramin viiden euron kookosvartalovoide olikin todellinen löytö.

Vartaloöljy

Khadi Rose Face & Body Oil

Khadi pitää edelleen vankasti paikkansa parhaiden tuotteiden listalla. Tämän ayurvedien sarjan tuotteilla on loistava hinta-laatusuhde, jonka vuoksi en vaan kykene suosittelemaan käsi sydämellä mitään toista öljyä, joka maksaa joko saman verran tai jopa enemmän, mutta raaka-aineluettelossa komeilevat hajotetut kasviöljyt aitojen kylmäpuristettujen öljyjen sijasta. Khadin tuoksut ovat intialaisittain melko voimakkaita, mutta omasta mielestäni tämä ruusuöljy on sieltä miedoimmasta päästä, joka olis syy juuri tämän tuoksun nostamiseksi listalle.

Löydät kaikki Khadista kirjoittamani postaukset tästä linkistä.

Monitoimivoide

Madara Daily Defence Pihlajavoide

Pihjalavoide ansaitsee jo kulttituotteen tittelin ja ei voi kuin hattua nostaa Nooralle upeasti tehdystä työstä Madaran kanssa. Tuotteet ovat ehdottomasti Nooran oloisia ja näköisiä. Itse pidän erityisesti vartalotuotteista sekä tästä kettukarkilta tuoksuvasta monitoimivoiteesta, joka sopii erinomaisesti koko perheen ihonhoitoon päästä varpaisiin.

MEIKIT

Meikkipohja

Avril BB Cream

Tämän BB-voiteen ansiosta täydellinen meikkipohja syntyy myös pikkurahalla! Voiteesta löytyy kaksi sävyä ja siinä on aurinkosuojakerroin 10. Sopii erinomaisesti ensimmäiseksi meikkipohjaksi myös meikkaamista aloittelevalle nuorelle tytölle.

Lue ohjeet nuoren tytön heleään ja helppoon meikkiin tästä postauksesta.

Poskipuna

Lily Lolo Pressed Blush

Lily Lolon puristeposkipunat ovat niin loistavia, että minulla ei ole hinnan lisäksi mitään muuta syytä listata niitä cheap & chic -kategoriaan kuin se, että satun omassa käytössäni rakastamaan enemmän voidemaisia poskipunia. Näiden poskipunien värivalikoima on herkullinen, oma suosikkini on Life’s a Peach.

Löydät lisää Lily Lolon suosikkituotteitani tästä postauksesta.

Varjostus- & kuulotuote

Lily Lolo Sculpt & Glow Contour Duo

Jos jonain päivänä kyllästyn voidemaisiin tuotteisiin, tästä varjostus & korostuspaletista tulee välittömästi luottotuotteeni! Kertakaikkien nerokas tuote, jonka värisävyt ovat just eikä melkein nappiin.

Käytin tätä tuotetta viime kesänä Muslan Kirsikan ja Mian ihaniin kesämeikkeihin, kun teimme retken Käärmeluodolle. Löydät meikkilookit tästä postauksesta.

Luomiväri

Lavera Luomiväri

Laveran luomivärit ovat jo ihan klassikkoja ja sarjan meikit ovat muutenkin loistavia. Luomivärien koostumus on täydellisen pehmeä, hyvin levittynä ja väripigmenttiä on runsaasti. Oman suosikkikomboni muodostaa mattasävyt Matt’n Cream ja Matt’n Copper.

Laveran meikkejä löytyy runsaasti myös Beauty Guidesta, johon olen koonnut parhaat alle 25 € maksavat meikit.

Ripsiväri

Avril Volume Mascara

Tätä ripsiväriä on hehkutettu ympäri blogimaailmaa niin paljon ettei se ole taatusti jäänyt huomaamatta keneltäkään. Joudun kuitenkin itse toteamaan, etten ole löytänyt omasta mielestäni aidosti timanttista ripsiväriä edullisista tuotteista. Avrilin tuuheuttava ripsiväri on mielestäni paras edullinen, vaikka omaan käyttööni se ei koskaan jäänytkään. Tiedän kuitenkin, että moni vannoo tämän ripsarin nimeen, joten se ansaitkoot paikkansa purkkigaalassa tänä vuonna.

Kulmakarvaväri

Avril Kulmakynä

Kulmakynän hinnassa voi pihistää vallan mainiosti, sillä tämä pikkurahan kulmäkynä on yhtä hyvä kuin moni yli kympin enemmän maksava versio.

Huulipuna

Avril Huulipunakynä

Avrilille sataa pystejä purkkigaalassa tänä vuonna! En edes harkinnut palkitsevani jotain toista huulipunaa, sillä nämä huulipunakynät ovat aivan loistavia. Värit ovat herkullisia ja mikä tärkeintä, mattapintaisia, kynämuodossa puna on kätevä käyttää ja lisäksi ne eivät kuivata huulia tai tunnu muutenkaan kuivakalta, vaikka kynämäisestä tuotteesta saattaisi toisin päätellä. Omie suosikkisävyjäni ovat Rouge Franc ja Corail.

Näet suosikkisävyt huulillani tässä postauksessa.

Huulikiilto

Lily Lolo Huulikiilto

Ihan sama mikä hintakategoria on kyseessä, Lily Lolon huulikiiltoja ei voita mikään! Oma suosikkisävyni on edelleen Clear, mutta löydät koko herkullisen värivalikoiman täältä.

Mitä timanttisia löytöjä te olette tehneet edullisista tuotteista? Löytyykö listalta omia suosikkejanne?

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,