Cheap & Chic

Cheap & Chic Guide: parhaat meikit alle 25€

Cheap & Chic | 23.2.2016 | Katja Kokko

DSC_0135

Nyt alkaa postaussarja, jota moni teistä on toivonut kovasti: edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden huiput. Aloitan parhaista meikkituotteista, jonka jälkeen käsittelyyn pääsevät kasvojen-, vartalon- ja hiustenhoito kukin omassa postauksessaan.

Parin viikon tutkimusmatkalla edullisten meikkituotteiden maailmaan tuli testattua jos jonkinlaista putelia ja jälleen kerran vastaan tuli todellisia helmiä – sellaisia, jotka tulevat olemaan käytössä jatkossakin. Myös pari aivan timanttia löytöä tuli tehtyä ja niillä tarkoitan tuotteita, jotka ovat jopa parempia, kuin kalliimmista merkeistä aiemmin käyttämäni!

Testasin pääsääntöisesti kolmea hyvin saatavilla olevaa edullista meikkisarjaa: Benecosia, Laveraa sekä Logonaa. Tarkoitus oli aluksi löytää parhaat alle 20 euroa maksavat tuotteet, mutta nostin summan 25 euroon, sillä pois olisi jäänyt liian monta todella hyvää tuotetta. Sääntönä oli löytää aidosti ja oikeasti laadukas tuote, mutta myös pyrkiä aina valitsemaan se kaikista edullisin. Eli kalliimman tuotteen sai valita vain, jos se oli ratkaisevasti parempi, kuin edullisempi vaihtoehto.

DSC_0130

En muista koska meikkaaminen olisi ollut näin inspiroivaa! Oli todella mielenkiintoista koluta tuotteita läpi perinpohjaisesti. Valinnan vaikeus iski monen tuotteen kohdalla, joten joihinkin kohtiin olen laittanut useamman vaihtoehdon, sillä kaikki eivät tykkää tai voi käyttää samanlaisia tuotteita.

Olen valinnut meikit omista tarpeistani käsin, eli tuotteita, joilla voin toteuttaa parhaalla mahdollisella tavalla oman arkimeikkini. Tämän vuoksi päätin jättää mineraalimeikit kokonaan testauksen ulkopuolelle, sillä en ole niiden ystävä arjessani.

DSC_0148

Tässä Cheap & Chic oppaani parhaisiin alle 25 € meikkituotteisiin:

BB/CC-voide

Latvialaisen Madaran pikkusisko Mossa ei ole onnistunut säväyttämään ulkoasullaan ainakaan kuvissa. Mutta kun sain käsiini  Skin Perfector BB-voiteen, tulikin pakkauksesta jotenkin todella kansainvälinen fiilis. No sisältöhän tässä lopulta ratkaisi – Mossan BB-voide toimii: tasoittaa ihon sävyn, antaa kevyen peittävyyden ja jättää ihon kuultavaksi. Tämä riitti itselleni vallan mainiosti meikkipohjaksi. Kokeilin lisäksi Logonan CC-voidetta, jonka koostumus oli myös erinomainen, mutta värisävyt turhan punapohjaisia.

Meikkivoide

Meikkivoiteiden kohdalla haasteeksi osoittautui juurikin sopivan värin löytäminen, sillä useat värit olivat aivan liian punertavia, vaikka koostumus olisikin ollut kaikin puolin loistava. Parhaimmat sävyt on onnistunut luomaan Lavera, jolla onkin takana osaamista jo 25 vuotta – kyllä siinä ajassa luulisi jotain tuotekehityksestä oppivan! Pitkä tausta todella näkyy Laveran meikeissä, sillä useat tuotteet löivät minut ällikällä täyttäen aivan täysin ammattilaisen kriteerit laadukkaalle tuotteelle. Ehdottomasti paras meikkivoide on Laveran Liquid Foundation, josta itselläni testissä oli sävy 02 Ivory Nude. Meikkivoide peittää todella hyvin, levittyy erittäin kauniisti ja pysyy koko päivän paikoillaan.

Lisäksi ihastuin Laveran Mousse Make-Up vaahtomeikkivoiteeseen. Se on koostumukseltaan ihanan ilmavaa ja kuohkeaa vaahtoa. Meikkivoide on silkkisen ohut ja puolipeittävä. Hyvin kuivalle tai epätasaiselle iholle en tätä suosittelisi, Liquid Foundation sopii sen sijaan kaikille ihotyypeille. Vaahtomeikkivoiteesta hyviä sävyjä ovat 01 Ivory ja 03 Honey.

Peitevoide

Peiteivoiteista yksi oli kirkkaasti ylitse muiden: Laveran Concealer sävyssä 03 HoneyPeitin tällä tummat silmänaluset ja tasoitin silmäluomet. Koostumus on nestemäinen ja levittyy erittäin hyvin korostamatta juonteita tai kuivuutta silmien alta. Aikaa ennen luonnonkosmetiikkaa rakastin nestemäisiä peitevoiteita, mutta luovutin luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni hyvin nopeasti, sillä vuosia niistä kaikki rullasivat iholla. Takana ovat ne ajat, kiitos Laveran. Tykästyin lisäksi Logonan Light Beige Concealeriin ja jopa vihreään Neutralizeriin, mutta Lavera päihitti nämä peittävyydellään.

Puuteri

Irtopuutereista tarjonta oli vähän heikkoa ja se paras löytyy Laveralta. Kiinteistä puutereista voiton vie Logonan Compact Powder samettisella ja kevyellä koostumuksellaan.

DSC_0151

Poskipuna

Hyviä poskipunia löytyi useita. Rakastuin kaikista eniten Logona Poskipuna duon sävyyn 02 ja tämä muuttikin pysyvästi omaan meikkipussiini. Olen pitkään kaivannut hyvää mattaposkipunaa ja nyt se vihdoin löytyi. Pakkaus on niin iso, että tuote voi kestää hyvin parikin vuotta.

Kuultavista poskipunista paras on Laveran poskipuna 01 Charming Rose, jonka sävy on ihanan hento. Benecosin Sassy Salmon on puolestaan mattapintainen ja raikkaan värinen. Vaikka se ei voittajaksi noussutkaan, niin pakko mainita tämä, sillä hinta on sen verran edullinen. Lopputuloksesta tuli erittäin kaunis, kun sen päälle sipaisi hitusen Benecosin Highlight Powder korostuspuuteria.

Aurinkopuuteri

Parhaan aurinkopuuterin tittelistä ei tarvitse käydä kahta sanaa, se on Laveran Golden Sahara 01, joka muutti pysyvästi meikkipussiini. Ihana tuote!

Korostustuote

Benecosin Highlight Powder korostuspuuterin mainitsinkin jo. Tuote on loistava ja edullinen tapa herättää eloon liian mattapintainen ja tunkkainen meikkipohja sekä tuoda kasvoille luonnollista kuultoa.

DSC_0154

Silmämeikinpohjustus

Jälleen timantti! Benecosin silmämeikinpohjustusvoide on vastaus kaikkiin toiveisiini. Vuosikausia pohjustin luomeni erään synteettisen merkin nestemäisellä luomivärillä, mutta luovuin tästä lystistä luonnonkosmetiikkaan siirtymisen myötä. Tämä tuote näyttää kullanhohtoiselta nestemäiseltä luomiväriltä, mutta muuttuu iholla huomaamattomaksi ja liimaa luomivärit paikoilleen koko pitkäksi päiväksi. Tästä tuli luottotuote välittömästi! Itse teen pohjustuksen levittämällä luomille ensin hyvin ohuesti meikkivoidetta, sitten sipaisun peitevoidetta ja tämän jälkeen kevyesti irtopuuteria. Sen jälkeen ohuesti silmämeikinpohjustusvoidetta, jonka päälle levitetään luomivärit.

Luomiväri

Lisää timantteja! Laveran luomivärit olivat aivan huikean hyviä: runsaasti pigmenttiä ja loistava värivalikoima. Alkuun harmittelin lukuisia kiiltäviä sävyjä, kunnes löysin sävyt Matt’n Cream 08 ja Matt’n Copper 09 – täydelliset mattavärit, joilla loihtii maitosuklaan värisen nudemeikin hetkessä ja värit pysyvät todella hyvin paikoillaan.

Silmänrajauskynä

Parhaat silmänrajauskynät taitaa Benecos ja LaveraMolemmat oikeastaan yhtä hyviä, Lavera hieman pehmeämpi, mutta Benecos edullisempi.

Kulmakynä

Kulmakynissä löytyi hyvin valikoimaa, mutta parhaan jäljen sain Benecosin kulmakynän sävyllä Brown. Värivaihtoehtoja on yhteensä kolme. Loistava kulmakarvageeli löytyy Laveralta. Tämä kaksikko päihittää Lumenen sävytetyn kulmakarvageelin, joka on monen luottotuote, vaikka kaikki muu olisikin jo luonnonkosmetiikkaa.

Ripsiväri

Ripsiväri oli ja on edelleen haastavin kaikista meikkituotteista valmistaa luonnonkosmetiikan kriteerien mukaan. Tätäkin juttua varten testasin useita ja sain pettyä lähes kaikkien kohdalla. Ripsivärillä pitää saada kunnolla tuuheutta ja pituutta, mutta ennen kaikkea se ei saa latistaa taivutettuja ripsiä. Paras oli mielestäni Logonan Volume Mascara, joka suoristi ripsiäni vähiten ja hyvänä kakkosena Laveran Intense Volumizing Mascara. Käyttöön ei kumpikaan näistä kuitenkaan jää, se on rehellisesti todettava. Odotan edelleen Kjaer Weisin haastajaa.

DSC_0142

Huulipuna

Huulipunissa on hyvin laajasti valinnan varaa. Löysin joukosta yhden timantin, joka on aiheuttanut sen, että ihmiset pysäyttelevät minua jopa kadulla ja utelevat mikä huulipuna minulla on. Ihmetuote on Logonan Duo Huulikynä 02 Chestnut, joka on siis paksu kaksipäinen huulikynä. Toinen sävy on hieman tummempi ja toinen vaaleampi. Tuote on kenties maailman nerokkain, mutta myös loistavin koostumus ja pysyvyys, mihin olen huulipunissa törmännyt. Koska tuote on kynämuodossa, huulten rajaaminen onnistuu helposti, mutta ilman stressiä sopivan rajauskynän sävyn löytymisestä. Väri on matta, mutta ei lainkaan kuiva, vaan ihanan täyteläinen ja samettinen. Ja pysyvyys on aivan loistava. Kastanjanruskea Chestnut nousi lempparikseni, sillä muistatte kenties tiilenpunaisen huulipunan metsästykseni? Nyt ollaan erittäin lähellä. Lisäksi testasin sävyä Ruby Red, joka ei ollut se paras itselleni. Aion kuitenkin suunnistaa Ruohonjuureen testaamaan vielä loputkin sävyt, sillä tämä on hamstrauksen arvoinen tuote useassa sävyssä!

Muitakin hyviä huulipunia toki löytyi. Täydellinen pariisin punainen sävy on Laveran Timeless RedHillitty ja luonnollinen koralli puolestaan Benecosin Soft Coral. Kaunis nudesävy, joka taittaa hieman pastelliseen on Benecosin Pink Honey. Ja vinkattakoon vielä teinien suosiossa olevat vaaleanruskeat nudevärit, Laveran Tender Taupe ja Benecosin Cream – minusta on hyvä mainita nämäkin, jos lukijoista sattuu löytymään teini-ikäisten äitejä, joita huolettaa lastensa meikkien ostaminen H&M:ltä. (Tai kenties joku muukin rakastaa ruskeaa nudea.)

Lopuksi voin todeta yhteenvetona, että saksalaiselta Laveralta löytyy kokonaisuudessaan parhaat meikit. Harvoin yksi merkki onnistuu kuitenkaan täydellisesti kaikissa tuotteissa ja oman meikkipussin sisältö koostuukin sen vuoksi useasta merkistä.

Ensi kerralla luvassa parhaat tuotteet kasvojenhoitoon. Löytyykö tästä joukosta teidän suosikkeja?

DSC_0126

Kuvat Katja Kokko

Tuotteet saatu testiin maahantuojilta

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , , ,

Cheap & Chic

30 kommenttia artikkeliin “Cheap & Chic Guide: parhaat meikit alle 25€”

 1. Titityy

  Voi kiitos!

  Postaus tosiaankin osu ja uppos! Kun täällä vähän pohjoisemmassa asuu, on valikoima myös valitettavasti rajallinen. Ja on aika uskaliasta tilata kalliita meikkejä nettikaupasta ilman, että saa testailla.

  Mutta näitä merkkejä löytyy täältäkin, erityiskiitos Laveran luomivärivinkeistä!! Etsinnässä ollut semmoinen nudemeikkiin passaava tuote, mikä ei oo helmiäinen. Nyt tiedän, mistä haen omani huomenna 🙂

  Heleän pinkkejä tulppaaneja tiistaihisi!

 2. Ei ole todellista mikö sattuma! Juuri kävin bussia odotellessa Sokoksella tutkimassa luomivärejä, ja ihastuin juurikin noihin kahteen mainitsemaasi Laveran luomiväriin. Hyppäsin bussin kyytiin ja luin ensimmäisenä tämän 😀

 3. Engela

  Ihana postaus, kiitos! Olen jo pitkään tuskaillut luonnonkosmetiikan kanssa, haluaisin käyttää sitä enemmän, mutta saatavuuden helppous ja hintataso ovat estäneet…
  Laveraa ja Benecosia saa todella laajalti, mutta tuohon Mossaan en ole koskaan törmännyt… Onko merkki myynnissä pelkästään netissä?
  Jään odottamaan innolla kasvojenhoitopostausta!

  • Mer

   Ainakin meilläpäin Mossaa myydään Sokoksella. Mutta on ilmestynyt melko hiljattain, törmäsin ekaa kertaa ehkä kk sitten. Käsittääkseni onkin ihan uusi sarja, mahtaako olla ollut myynnissä missään kauaa..

 4. Hanna

  Kokeile Silk of Marocco ripsaria . Se on kuituripsiväri mutta ei perinteinen malli ollenkaan. Kuitu on mustaa ja harjataan kahden ripsarikerroksen väliin ja ripsien puolivälistä ylös. Pidentää melkoisesti.

 5. Jennie

  Minullakin vähän sama ongelma, monia tuotteita en pääse testaamaan, mutta näitä edullisia löytää ja hinta ei ainakaan ole este. Vaikka voinkin ostaa kalliimpia niin ei haittaa vaikka saa edullisia helmiä 🙂

 6. Veera

  Hei, ootko kokeillu vielä sit Alima Puren ripsari TwistBe:ltä? Tuu piipahtaa joku päivä ja checcaa! 🙂 meille tuli nyt myös VIHDOIN se Lauren Brooke Cosmetiques ihana meikkisarja jossa on tosi paljon hoitavii ainesosii plus se on edullinen! Luulen et tykkäisit!

  • Mossa pääsee blogissa käsittelyyn vielä jatkossakin. En tosiaan tykästynyt kuviin, mitä olen tuotteista nähnyt, mutta kun sain BB-voiteen pakkauksessaan käsiini, siinä olikin mielenkiintoinen fiilis.

 7. Mirkku

  Kiitos postauksesta!
  Harmi, ettet testannut useampaa merkkiä. Itse yritän pitäytyä Animalian kosmetiikkalistan tuotemerkeissä, joten sieltä olisi ollut kiva kuulla kokemuksia esim Couleur Caramelista, Barefaced beautystä ja ZAOsta.

  • Tunnen Couleur Caramelin tuotteet läpikotaisin, mutta merkki ei kuulu suosikkeihini, kun uusia sarjoja on rantautunut Suomeen niin paljon. Aikanaan tämä kuului omiin vakkareihini ja Jolieenkin valitsimme sen yhdeksi sarjaksi. Silkkipuuteri on mielettömän hyvä, joskin Laveran on edullisempi. Myös luomivärit ja huulipunat ovat hyviä, mutta pakko sanoa, että nämä löydökset kyllä ovat nyt mielenkiintoisempia. Kenties kuitenkin joskus teen juttua CC:sta, sillä heidän ekologinen ajatus on kaunis, vaikka pakkaukset eivät olekaan mitään kaunottaria. Barefaced Beautyn tuotteet on suurimmaksi osaksi jauhemaisia mineraalimeikkejä, jotka jätin tarkoituksella pois testauksesta, sillä en ole mineraalimeikkien ystävä. Tarkoitus oli siis valita tuotteita, joilla voisin toteuttaa aidosti toteuttaa oman arkimeikkini. Sertifioitu luonnonkosmetiikka on aina eläinkokeetonta. Sen sijaan Animalian listalla olevista merkeistä suurin osa on synteettistä kosmetiikkaa, joissa ei ole huomioitu ekologisia ja eettisiä yhtä tiukasti tuotteen koko elinkaaressa kuin sertifioidussa luonnonkosmetiikassa.

 8. jossy

  Kiva postaus! Jäin (ennen postauksen lukemista) tuijottamaan kuvaasi – näytät taas niin säkenöivältä! Onko tuo huulillasi just se Logonan chestnut? Huippukivalta näyttää toi sävy!

 9. Ulpu

  Kiva postaus. Kävin just viime vkonloppuna ostamassa Benecosin ruskean sekä vaniljan värisen rajauskynän suosittelusi perusteella. Vielä en ole testannut, koska oon ollut kipeänä ja pääasiassa kotona. Yksi huulten rajauskynä löytyy merkiltä ennestään, huulipuna taitaa olla seuraava ostos. Korostutuspuuteri kiinnostaisi myös, mutta epäilyttää, koska mun iho on niin epätasainen ja kirjavuutta on myös… Luomivärinpohjusta tekisi mieli kokeilla, mutta jotenkin en luota sen pitävän luomivärejä paikoillaan mun megaraskailla, rasvoittuvilla luomilla – en oo uskaltanut vielä luopua Urban Decaysta.

  Laveralta ostin hiljattain huulipunan, joka on hyvä, mutta sävy oli turhan huomaamaton. Jospa sitä keväämmällä rohkenisi hankkia raikkaamman/räväkämmän huulipunan. 🙂 Täytyy käydä tsekkaamassa tuo Benecosin korallinen, haluaisin löytää kauniin korallisen/persikkaisen huulipunan, ei liian oranssia eikä ruskehtavaa. Tuo Logonan huulikynän täytyy pitää mielessä myös.

  Kiitos näistä! 🙂

 10. Elina

  Heippa,
  kiitos kivasta postauksesta ja inspiroivasta blogistasi. Kertoisitko, miten tuo Laveran Liquid foundation meikkivoide ja Kjaer weis meikkipohja eroavat toisistaan? Sopiiko jompi kumpi selkeästi paremmin koostumukseltaan sekaiholle, joka kovin pintakuiva? Olen käyttänyt Laveralta em. meikkivoidetta sävy ivory 01, mikähän sävy sopisi Kjaerilta?

 11. Minulla on ollut arkikäytössä jonkun aikaa tuo mainitsemasi Laveran ripsari, ihan ok se on kun laittaa kaksi kerrosta 🙂 Bohoa olisin kaivannut tähän vertailuun, hintataso jää niin monessa tuotteessa tuohon haarukkaan. Muistaakseni Kempparin Noora kehui sarjan ripsaria, joten se täytyy ainakin hakea testiin 😉 Tuo Benecosin pohjustaja on myös hyvä!

 12. Tosi kiinnostava postaus! Mikä sinun suhtautumisesi on talkkiin kosmetiikassa? Mulle yks kosmetologi sanoi, että meikkien tulisi olla talkittomia ja muistaakseni Benecosin (ja Logonanakin?) jotkut tuotteet sisältävät sitä, jonka takia olen vältellyt näiden brändien meikkejä.

  • Mielestäni talkki on tarpeeton raaka-aine, jolle on parempiakin vaihtoehtoja. En kuitenkaan näe pahana, jos on jokunen tuote, jota sitä sisältää. Ts. jos löydät jonkin kivan meikkituoteen vaikka Benecosilta, jossa on talkkia, niin tuskin sen käytöstä mitään haittaa koituu. Eri asia olisi ihan pelkän talkin käyttö, josta onkin kohistu viime aikoina.

  • Kiitos vastauksesta! Tää on mietityttänyt mua paljon. Mulla on Benecosilta kaksi poskipunaa, joita rakastan ja nyt uskallan käyttää niitä hyvällä omalla tunnolla. 🙂 Ajattelen aina sitä kautta, että pahentaako tuote akneani vai ei. Jos on riski, että iho-ongelmat pahenee, jätän mieluummin tuotteen käyttämättä.

  • En valitettavasti ole mikään mineraalimeikkien expertti, koska en ole ikinä tykännyt käyttää niitä, mutta parhaat merkit ovat Everyday Minerals, Alima Pure ja Lily Lolo, niiltä varmasti löytyy hyvä. Tai jos ei löydy niin sitten en osaa kyllä sanoa!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>