Cheap & Chic

Cheap & Chic Guide: parhaat meikit alle 25€

Cheap & Chic | 23.2.2016 | Katja Kokko

DSC_0135

Nyt alkaa postaussarja, jota moni teistä on toivonut kovasti: edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden huiput. Aloitan parhaista meikkituotteista, jonka jälkeen käsittelyyn pääsevät kasvojen-, vartalon- ja hiustenhoito kukin omassa postauksessaan.

Parin viikon tutkimusmatkalla edullisten meikkituotteiden maailmaan tuli testattua jos jonkinlaista putelia ja jälleen kerran vastaan tuli todellisia helmiä – sellaisia, jotka tulevat olemaan käytössä jatkossakin. Myös pari aivan timanttia löytöä tuli tehtyä ja niillä tarkoitan tuotteita, jotka ovat jopa parempia, kuin kalliimmista merkeistä aiemmin käyttämäni!

Testasin pääsääntöisesti kolmea hyvin saatavilla olevaa edullista meikkisarjaa: Benecosia, Laveraa sekä Logonaa. Tarkoitus oli aluksi löytää parhaat alle 20 euroa maksavat tuotteet, mutta nostin summan 25 euroon, sillä pois olisi jäänyt liian monta todella hyvää tuotetta. Sääntönä oli löytää aidosti ja oikeasti laadukas tuote, mutta myös pyrkiä aina valitsemaan se kaikista edullisin. Eli kalliimman tuotteen sai valita vain, jos se oli ratkaisevasti parempi, kuin edullisempi vaihtoehto.

DSC_0130

En muista koska meikkaaminen olisi ollut näin inspiroivaa! Oli todella mielenkiintoista koluta tuotteita läpi perinpohjaisesti. Valinnan vaikeus iski monen tuotteen kohdalla, joten joihinkin kohtiin olen laittanut useamman vaihtoehdon, sillä kaikki eivät tykkää tai voi käyttää samanlaisia tuotteita.

Olen valinnut meikit omista tarpeistani käsin, eli tuotteita, joilla voin toteuttaa parhaalla mahdollisella tavalla oman arkimeikkini. Tämän vuoksi päätin jättää mineraalimeikit kokonaan testauksen ulkopuolelle, sillä en ole niiden ystävä arjessani.

DSC_0148

Tässä Cheap & Chic oppaani parhaisiin alle 25 € meikkituotteisiin:

BB/CC-voide

Latvialaisen Madaran pikkusisko Mossa ei ole onnistunut säväyttämään ulkoasullaan ainakaan kuvissa. Mutta kun sain käsiini  Skin Perfector BB-voiteen, tulikin pakkauksesta jotenkin todella kansainvälinen fiilis. No sisältöhän tässä lopulta ratkaisi – Mossan BB-voide toimii: tasoittaa ihon sävyn, antaa kevyen peittävyyden ja jättää ihon kuultavaksi. Tämä riitti itselleni vallan mainiosti meikkipohjaksi. Kokeilin lisäksi Logonan CC-voidetta, jonka koostumus oli myös erinomainen, mutta värisävyt turhan punapohjaisia.

Meikkivoide

Meikkivoiteiden kohdalla haasteeksi osoittautui juurikin sopivan värin löytäminen, sillä useat värit olivat aivan liian punertavia, vaikka koostumus olisikin ollut kaikin puolin loistava. Parhaimmat sävyt on onnistunut luomaan Lavera, jolla onkin takana osaamista jo 25 vuotta – kyllä siinä ajassa luulisi jotain tuotekehityksestä oppivan! Pitkä tausta todella näkyy Laveran meikeissä, sillä useat tuotteet löivät minut ällikällä täyttäen aivan täysin ammattilaisen kriteerit laadukkaalle tuotteelle. Ehdottomasti paras meikkivoide on Laveran Liquid Foundation, josta itselläni testissä oli sävy 02 Ivory Nude. Meikkivoide peittää todella hyvin, levittyy erittäin kauniisti ja pysyy koko päivän paikoillaan.

Lisäksi ihastuin Laveran Mousse Make-Up vaahtomeikkivoiteeseen. Se on koostumukseltaan ihanan ilmavaa ja kuohkeaa vaahtoa. Meikkivoide on silkkisen ohut ja puolipeittävä. Hyvin kuivalle tai epätasaiselle iholle en tätä suosittelisi, Liquid Foundation sopii sen sijaan kaikille ihotyypeille. Vaahtomeikkivoiteesta hyviä sävyjä ovat 01 Ivory ja 03 Honey.

Peitevoide

Peiteivoiteista yksi oli kirkkaasti ylitse muiden: Laveran Concealer sävyssä 03 HoneyPeitin tällä tummat silmänaluset ja tasoitin silmäluomet. Koostumus on nestemäinen ja levittyy erittäin hyvin korostamatta juonteita tai kuivuutta silmien alta. Aikaa ennen luonnonkosmetiikkaa rakastin nestemäisiä peitevoiteita, mutta luovutin luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni hyvin nopeasti, sillä vuosia niistä kaikki rullasivat iholla. Takana ovat ne ajat, kiitos Laveran. Tykästyin lisäksi Logonan Light Beige Concealeriin ja jopa vihreään Neutralizeriin, mutta Lavera päihitti nämä peittävyydellään.

Puuteri

Irtopuutereista tarjonta oli vähän heikkoa ja se paras löytyy Laveralta. Kiinteistä puutereista voiton vie Logonan Compact Powder samettisella ja kevyellä koostumuksellaan.

DSC_0151

Poskipuna

Hyviä poskipunia löytyi useita. Rakastuin kaikista eniten Logona Poskipuna duon sävyyn 02 ja tämä muuttikin pysyvästi omaan meikkipussiini. Olen pitkään kaivannut hyvää mattaposkipunaa ja nyt se vihdoin löytyi. Pakkaus on niin iso, että tuote voi kestää hyvin parikin vuotta.

Kuultavista poskipunista paras on Laveran poskipuna 01 Charming Rose, jonka sävy on ihanan hento. Benecosin Sassy Salmon on puolestaan mattapintainen ja raikkaan värinen. Vaikka se ei voittajaksi noussutkaan, niin pakko mainita tämä, sillä hinta on sen verran edullinen. Lopputuloksesta tuli erittäin kaunis, kun sen päälle sipaisi hitusen Benecosin Highlight Powder korostuspuuteria.

Aurinkopuuteri

Parhaan aurinkopuuterin tittelistä ei tarvitse käydä kahta sanaa, se on Laveran Golden Sahara 01, joka muutti pysyvästi meikkipussiini. Ihana tuote!

Korostustuote

Benecosin Highlight Powder korostuspuuterin mainitsinkin jo. Tuote on loistava ja edullinen tapa herättää eloon liian mattapintainen ja tunkkainen meikkipohja sekä tuoda kasvoille luonnollista kuultoa.

DSC_0154

Silmämeikinpohjustus

Jälleen timantti! Benecosin silmämeikinpohjustusvoide on vastaus kaikkiin toiveisiini. Vuosikausia pohjustin luomeni erään synteettisen merkin nestemäisellä luomivärillä, mutta luovuin tästä lystistä luonnonkosmetiikkaan siirtymisen myötä. Tämä tuote näyttää kullanhohtoiselta nestemäiseltä luomiväriltä, mutta muuttuu iholla huomaamattomaksi ja liimaa luomivärit paikoilleen koko pitkäksi päiväksi. Tästä tuli luottotuote välittömästi! Itse teen pohjustuksen levittämällä luomille ensin hyvin ohuesti meikkivoidetta, sitten sipaisun peitevoidetta ja tämän jälkeen kevyesti irtopuuteria. Sen jälkeen ohuesti silmämeikinpohjustusvoidetta, jonka päälle levitetään luomivärit.

Luomiväri

Lisää timantteja! Laveran luomivärit olivat aivan huikean hyviä: runsaasti pigmenttiä ja loistava värivalikoima. Alkuun harmittelin lukuisia kiiltäviä sävyjä, kunnes löysin sävyt Matt’n Cream 08 ja Matt’n Copper 09 – täydelliset mattavärit, joilla loihtii maitosuklaan värisen nudemeikin hetkessä ja värit pysyvät todella hyvin paikoillaan.

Silmänrajauskynä

Parhaat silmänrajauskynät taitaa Benecos ja LaveraMolemmat oikeastaan yhtä hyviä, Lavera hieman pehmeämpi, mutta Benecos edullisempi.

Kulmakynä

Kulmakynissä löytyi hyvin valikoimaa, mutta parhaan jäljen sain Benecosin kulmakynän sävyllä Brown. Värivaihtoehtoja on yhteensä kolme. Loistava kulmakarvageeli löytyy Laveralta. Tämä kaksikko päihittää Lumenen sävytetyn kulmakarvageelin, joka on monen luottotuote, vaikka kaikki muu olisikin jo luonnonkosmetiikkaa.

Ripsiväri

Ripsiväri oli ja on edelleen haastavin kaikista meikkituotteista valmistaa luonnonkosmetiikan kriteerien mukaan. Tätäkin juttua varten testasin useita ja sain pettyä lähes kaikkien kohdalla. Ripsivärillä pitää saada kunnolla tuuheutta ja pituutta, mutta ennen kaikkea se ei saa latistaa taivutettuja ripsiä. Paras oli mielestäni Logonan Volume Mascara, joka suoristi ripsiäni vähiten ja hyvänä kakkosena Laveran Intense Volumizing Mascara. Käyttöön ei kumpikaan näistä kuitenkaan jää, se on rehellisesti todettava. Odotan edelleen Kjaer Weisin haastajaa.

DSC_0142

Huulipuna

Huulipunissa on hyvin laajasti valinnan varaa. Löysin joukosta yhden timantin, joka on aiheuttanut sen, että ihmiset pysäyttelevät minua jopa kadulla ja utelevat mikä huulipuna minulla on. Ihmetuote on Logonan Duo Huulikynä 02 Chestnut, joka on siis paksu kaksipäinen huulikynä. Toinen sävy on hieman tummempi ja toinen vaaleampi. Tuote on kenties maailman nerokkain, mutta myös loistavin koostumus ja pysyvyys, mihin olen huulipunissa törmännyt. Koska tuote on kynämuodossa, huulten rajaaminen onnistuu helposti, mutta ilman stressiä sopivan rajauskynän sävyn löytymisestä. Väri on matta, mutta ei lainkaan kuiva, vaan ihanan täyteläinen ja samettinen. Ja pysyvyys on aivan loistava. Kastanjanruskea Chestnut nousi lempparikseni, sillä muistatte kenties tiilenpunaisen huulipunan metsästykseni? Nyt ollaan erittäin lähellä. Lisäksi testasin sävyä Ruby Red, joka ei ollut se paras itselleni. Aion kuitenkin suunnistaa Ruohonjuureen testaamaan vielä loputkin sävyt, sillä tämä on hamstrauksen arvoinen tuote useassa sävyssä!

Muitakin hyviä huulipunia toki löytyi. Täydellinen pariisin punainen sävy on Laveran Timeless RedHillitty ja luonnollinen koralli puolestaan Benecosin Soft Coral. Kaunis nudesävy, joka taittaa hieman pastelliseen on Benecosin Pink Honey. Ja vinkattakoon vielä teinien suosiossa olevat vaaleanruskeat nudevärit, Laveran Tender Taupe ja Benecosin Cream – minusta on hyvä mainita nämäkin, jos lukijoista sattuu löytymään teini-ikäisten äitejä, joita huolettaa lastensa meikkien ostaminen H&M:ltä. (Tai kenties joku muukin rakastaa ruskeaa nudea.)

Lopuksi voin todeta yhteenvetona, että saksalaiselta Laveralta löytyy kokonaisuudessaan parhaat meikit. Harvoin yksi merkki onnistuu kuitenkaan täydellisesti kaikissa tuotteissa ja oman meikkipussin sisältö koostuukin sen vuoksi useasta merkistä.

Ensi kerralla luvassa parhaat tuotteet kasvojenhoitoon. Löytyykö tästä joukosta teidän suosikkeja?

DSC_0126

Kuvat Katja Kokko

Tuotteet saatu testiin maahantuojilta

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , , ,