Cheap & Chic

Heleä meikki teinitytölle

Cheap & Chic | 15.8.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Teinien ihonhoidosta ja meikkaamisesta on tullut viime kuukausien aikana niin paljon juttutoiveita, että päätin toteuttaa toiveenne. Meikkimalliksi pääsi 11 vuotias kummityttöni, jolle olin luvannut meikkikurssin lahjaksi jo keväällä. Hänen toiveensa meikistä oli, että sen pitää olla luonnollinen ja heleä, ei liian näkyvä, mutta kuitenkin sellainen, että sen huomaa.

Minusta on ihanaa, että siinä iässä kun meikkaaminen alkaa kiinnostaa, hakeutuu ammattilaisen oppiin heti kättelyssä niin välttyy sellaisilta ylilyönneiltä kuin allekirjoittanut omassa teini-iässään (voin julkaista tästä kuvamateriaalia, jos koskaan toivun myötähäpeästä teini-ikäistä Katjaa kohtaan). Kun minä olen tarttunut ensimmäistä kertaa meikkisuteihin, ohjeet katsottiin Sinä & Minä -lehdestä ja luomille sudittiin Lumenen sinistä luomiväriä ja kasvoille ainakin viisi astetta liian tummaa meikkivoidetta. Vannon, ettette halua tietää mitä tein kulmakarvoilleni!

Kummityttöni on siis selvästi järkevämpää sorttia kuin tätinsä hänen iässään ja luonnonkosmetiikka on hänelle itsestään selvyys. Valitsin meikkiin tuotteet, jotka ovat edullisia, mutta eivät mitään pilipalimeikkejä: Avrilin mielettömän hyvän BB-voiteen, luomiväripaletin ja ripsivärin sekä Lily Lolon poskipunan ja huulikiillon.

Ihonhoito on syytä aloittaa samalla, kun aloittaa meikkaamisen. Välttämättömiä tuotteita ovat puhdistusmaito, kasvovesi sekä kosteusvoide. Kiikutin kummitytölleni myös laadukkaat ihonhoitotuotteet, mutta teen ihonhoidosta vielä täysin oman postauksen, sillä tuotteiden valinnassa täytyy huomioida tietenkin ihotyyppi sekä muutama muukin seikka. Eli kattava juttu teinien ihonhoidosta on tulossa ja siihen on luvassa tuotevinkit kolmesta eri hintaryhmästä.

Yllä kuva kasvoista ilman meikkiä ja tässä ohjeet simppeliin meikkiin:

1. Levitä BB-voide kasvoille sormin, myös silmäluomille ja silmänalusille. Häivytä voide huolellisesti hiusrajaan ja leuan alle. Puuteria ei tarvita erikseen, koska Avrilin BB-voiteesta ei jää iholle tahmeaa eikä rasvaista pintaa ja haluamme välttää pakkeloitua vaikutelmaa viimeiseen asti. Heleys on cool!

2. Silmäluomet voi puuteroida kevyesti ennen luomivärien levitystä, mutta se ei ole pakollista. Yleensä nuoren iholla luomivärien pysyvyys ei ole kuitenkaan ongelma. Levitä luomiväripaletin vaaleinta väriä yläluomen liikkuvan osan sisänurkkaan sekä aivan silmä sisäkulmaan. Paletin kahdesta väristä voi valita haluamansa.

3. Levitä paletin alarivin keskimmäistä väriä yläluomen liikkuvalle osalle ulkonurkasta lähtien kohti sisänurkkaa ja häivytä se vaalean värin kanssa yhteen niin, että väri vaihtuu kauniisti liukuen noin silmän puolessa välissä. Häivytä väriä ylöspäin niin, että kun katsot suoraan omiin silmiisi peiliin, väri näkyy aavistuksen luomivaon yläpuolella. Levitä sitten samaa väriä alaripsien tyveen ulkonurkasta aloittaen ja väriä häivyttäen sekä kaventaen kohti sisänurkkaa. Yhdistä väri silmän ulkonurkasta yläpuoleen. Luomiväripaletin väreillä voi tehdä erilaisia väriyhdistelmiä tähän tyyliin ja vaaleaa luomiväriä voi käyttää yksinäänkin koko yläluomen liikkuvalle osalle.

4. Levitä ripsiin pari kerrosta ripsiväriä.

5. Harjaa kulmakarvat ojennukseen ylös- ja ulospäin.

6. Hymyile peilille niin saat poskipäät esiin ja levitä poskipäille kevyesti vaaleaa poskipunaa. Minä valitsin kummitytölle todella haalean ja pastellisen pinkin, jossa on kaunis kuulto. Tällä värillä ei  tarvitse pelätä övereitä.

7. Sipaise huuliin vaalea huulikiilto ja meikki on valmis!

Onko teillä jotain juttutoiveita teini-ikäisten ihonhoidosta? Käyttävätkö omat lapsenne jo meikkejä ja ihonhoitotuotteita?

Alekoodi

Koodilla KATJA10 saat 10% alennuksen koko House of Organicin tuotevalikoimasta 31.8.2017 saakka. Valikoimasta löytyy mm. Avrilin ja Lily Lolon tuotteet.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,