Cheap & Chic

Kevään helein meikki

Cheap & Chic | 16.4.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Englantilainen Lily Lolo on monien rakastama luonnonkosmetiikkameikkisarja, jossa yhdistyvät innovatiiviset, laadukkaat ja runsaspigmenttiset tuotteet sekä edullinen hinta. Olen kokeillut aiemmin sarjan mineraalimeikkejä, jotka olivat hyviä ja niillä sai aikaan kaunista jälkeä. Tykästyin varsinkin jauhemaisiin kimalleluomiväreihin, jotka ovat erityisen kauniita kesällä päivettynyttä ihoa vasten, mutta olen kuitenkin arjessa ennemmin kiinteiden, nestemäisten ja voidemaisten tuotteiden ystävä.

Nykyisin meikkaan todella luonnollisesti ja pehmeästi. Meikkipohjaa käytän päivittäin ja talvisin pidän pikkuisen peittävämmästä meikkivoiteesta, sillä se freesaa vaaleaa ja kalpeaa ihoa, mutta myös suojaa viimalta ja pakkaselta. Keväällä päivitän meikkipohjan kevyempään, CC- tai BB-voiteeseen tai sävyttävään päivävoiteeseen. Viime kesänä olin niin ruskettunut, ettei meikkiä kaivannut, kuin olemattoman sipaisun verran.

Käytän päivittäin erilaisia kuultotuotteita, poskipunaa ja varjostusväriä, mutta hyvin pehmeällä kädellä ja puuterin kanssa less is more, jotta ihosta ei tule tunkkaisen näköinen, vaan aavistuksen glossy. Ihon kuullot ja kolmiulotteisuus on kaunista, mutta noin kymmenesosana siitä, mitä Kim Kardashianilla – jokaisella meistä on eri maku ja tyyli, Kimin tyyli sopii toki hänelle.

Sama koskee silmämeikkiä. Pidän kuulloista, valoista ja varjoista, mutta pehmeydestä. Talvisin luomivärin käyttö ei kiinnosta, vaan minulla luomivärit ovat kevään, kesän ja syksyn juttu. En myöskään pidä tarkoista rajauksista, vaan luomivärillä tehdystä pehmeästä rajasta ja sutatusta silmänrajauskynästä. Ripsiväriä tykkään sen sijaan käyttää paljon, mutta toisaalta kesällä saatan vain taivuttaa ripset ja olla ilman ripsiväriäkin. Pienillä jutuilla vaihtelu on mukavaa.

Kulmakarvani ovat luonnostaan tummat ja erittäin tuuheat. Nypin niistä pahimmat hajakarvat melkein päivittäin, mutta välillä kulmat saattavat silti alkaa rehottamaan todella paksuina, jos en ole pitänyt huolta mallista. Muutama vuosi sitten paksut ja voimakkaat kulmakarvat kiinnostivat, nykyisin vain harjaan karvat ojennukseen, enkä jaksa enää täyttää vasemmassa kulmassa olevaa koloakaan, jossa on arpi, kun amsterdamilainen dj mottasi minua silmäkulmaan kymmenen vuotta sitten (ystävän neuvo: jos koskaan eksyt amsterdamilaiselle klubille, älä vahingossakaan käy esittämässä dj:lle biisitoiveita).

Jos nykyään räväytän meikillä, teen sen joko luomivärillä (haha, ylipäätään käyttämällä luomiväriä) tai huulipunalla. Huulet saavat olla vaikka tummanvioletit, mutta tällöin pidän silmämeikin yleensä vain ripsivärissä tai vaaleassa luomivärissä. Jos käytän luomivärejä, valitsen luonnollisen sävyn huuliin. Kostean näköinen nudehuulikiilto on kiinnostanut jo vuoden päivät sekä oman huulen värin korostaminen hennosti, ei sen peittäminen.

Tällä reseptillä lähdin loihtimaan kevään heleintä meikkiä Lily Lolon tuotteilla, jotka ovat juuri rantautuneet myyntiin House of Organicsiin. Valitsin meikkiin tällä kertaa sarjan kiinteitä ja voidemaisia tuotteita jauhemaisten sijasta, sillä niitä on hehkutettu ympäri maailmaa luonnonkosmetiikkablogeissa.

Tähän meikkiin tarvitset Lily Lololta seuraavat tuotteet:

BB-voide (minä käytin sävyä Light)

Eye Primer silmämeikinpohjustaja sekä tummien silmänalusten peittäjä

Illuminator korostuspuuteri sävy Champagne

Mineraaliposkipuna sävy Juicy Peach

Luomiväripaletti sävy Laid Bare

Natural Mascara

Huulipuna sävy Parisian Pink

Huulikiilto sävy Clear

Yllä kuva lähtötilanteesta, eli kasvot ilman meikkiä kosteutettuina ja hoidettuina.

Näin toteutin meikin:

1. Ensin levitin koko kasvoille (myös silmäluomille) BB-voiteen, jonka koostumus on niin kevyt, että se levittyy parhaiten sormilla. Muista häivyttää huolellisesti rajat leuan alle. Yläluomille ja tummiin silmänalusiin levitin Eye Primer paletin keltaista sävyä. Kiinnitin meikkipohjan sipaisemalla isolla siveltimellä kasvoille kevyesti irtopuuteria (mikä tahansa luonnonkosmetiikan irtopuuteri käy, Lily Lololta ei löydy omaa).

Alla kuva kasvoista BB-voiteella. Kuten näkyy, lopputulos on ihanan luonnollinen ja läpikuultava. Aivan kuin kasvoilla ei olisi juurikaan meikkipohjaa. Tämä onkin täydellinen tuote kesää kohti mentäessä, kun pohjan kanssa saa alkaa taas keventämään. Väri on myöskin tismalleen oikea, eikä siitä jäänyt lainkaan rajoja. BB-voide on hieman läpikuultava, jonka vuoksi se sulautuu hyvin monen sävyiseen vaaleaan ihoon. Sävy Light on kellertävä, eli juuri täydellinen.

2. Seuraavaksi levitin poskipunan. Jos käytän varjostuksia, levitän sen ensin ja sitten poskipunan. Vasta viimeisenä korostusvärin. Jotkut tekevät eri järjestyksessä, minä tykkään tehdä näin. Poskipunissa suosin persikkaisia ja koralleja, lämpimiä sävyjä. Valitse kylmä sävy, jos ne sopivat paremmin omaan väritykseesi tai mieltymyksiisi. Suosi heleää ja kirkasta sävyä. Minä valitsin tähän meikkiin jauhemaisen mineraaliposkipunan sen täydellisen sävyn vuoksi, väri on nimensä mukaisesti mehukas persikka ja pidän sen satiinisesta pinnasta, jossa ei ole kuultoa.

Poskipunan oikean kohdan löydät, kun hymyilet peilille, tällöin saat poskipäät esiin. Aseta sivellin poskipäälle ja levitä väri kevyin vedoin kohti korvan yläreunaa (älä levitä väriä ohimoille ja vältä pystysuoraa palkkia). Poskipunan levityksessä liike saa olla kevyesti pyörivää, mutta aina ylös- ei alaspäin (koska tarkoitus on nostaa piirteitä, ei valahduttaa).

3. Poskipunan jälkeen sipaisin kasvoille korostusvärin. Tämä olikin aivan ihana tuote (rakastan erilaisia korotusvärejä) ja pitkästä aikaa ihanaa vaihtelua puuterimaisessa muodossa, olen nimittäin käyttänyt todella pitkään pelkästään voidemaisia korostusvärejä. Korostusvärit tuovat kasvoille heleän wau-efektin ja siksi rakastan niitä. Yleisin kysymys meikkiäni (tai ihoani) koskien onkin, ”mitä ihanaa sinulla on kasvoillasi?”. Vastaus: kuultotuotetta.

Korostus- ja kuultotuotteiden kanssa vähemmän on ehdottomasti enemmän (vaikka myönnän, joskus vähän hulahtaa). Puuterimaisen korostusvärin levittämiseen paras on pulleahko ja ilmava sivellin. Minä käytin Everyday Mineralsin pitkäharjaista häivytyssivellintä, joka toimii itse asiassa paremmin kuultopuuteriin kuin luomivärin häivitykseen, johon sen harjakset ovat aavistuksen liian pitkät.

Levitä korostusväriä kevyesti nenänvarteen (huom. ei koko matkalta, ainostaan nenän keskiosaan), pieni sipaisu amorinkaaren yläpuolelle, kulmaluulle, silmän sisänurkkaan sekä poskipään yläpuolelle, mutta ei silmän alle, vaan suoraan poskiluun päälle tai aavistus sen yläpuolelle.

4. Meikkipohja on nyt valmis, joten on aika siirtyä silmämeikkiin. Laid Bare luomiväripaletissa on käytännössä kaikki luomivärisävyt, mitä elämäni aikani tarvitsen kuultavina (lisäksi tarvitaan toki erikseen samat sävyt mattana sekä ekstrakiiltävinä!). Kylmien sävyjen ystäville löytyy Pedal to the Metal tai Smoke & Mirrors -paletit.

Ensin sekoitin keskenään paletin kahta vaaleinta sävyä ja levitin värin silmän sisänurkkaan, vähän vajaa silmän puolen väliin saakka. Alla kuva siitä.

5. Vaalean värin levityksen jälkeen sotkin keskenään paletin kolmatta ja neljättä sävyä. Blendasin ne ensin kädellä ja levitin tämän jälkeen silmän ulkonurkasta aloittaen koko liikkuvalle luomelle ja häivytin yhteen vaalean sävyn kanssa. Värien välille ei tulisi jäädä selkeää rajaa, vaan värit saavat liukua toisiinsa (pidän itse tällaisesta meikistä). Häivytin värin luomivaon yläpuolelle, siihen kannattaa käyttää pulleaa häivytyssivellintä.

Lopuksi levitin tummempaa väriyhdistelmää litteällä luomivärisiveltimellä alaripsien tyveen melko leveästi (etenkin ulkonurkasta) silmän sisänurkkaa kohti vaalentaen. Muista yhdistää tumma väri ulkonurkasta yläpuoleen. Alla kuvat näistä vaiheista.

6. Silmämeikin voi halutessaan jättää tällaiseksi (kuva yllä) tai tummentaa vielä ripsien tyveä ikään kuin tekisi rajauksen luomivärillä ripsien tyveen. Tähän käytin paletin toiseksi tumminta sävyä ja levittämiseen Everyday Mineralsin töpökkäsivellintä, joka on täydellinen ripsien tyvessä työskentelyyn.

Aloita levitys ulkonurkasta ja levitä tummaa väriä ripsen tyveen noin silmän puoleen väliin saakka häivyttäen. Töpsäytin värin jämät alaripsien tyveen ulkonurkkaan.

7. Sitten taivutin ripset ja harjasin niihin huolellisesti monta kerrosta mustaa ripsiväriä. Alaripsiin riittää kevyempi kerros. Ripsivärikuvista näkee hyvin, kuinka kauniisti luomivärit kuultavat ja miten kolmiulotteinen vaikutelma niillä syntyy ilman vahvoja ja selkeitä rajoja.

8. Viimeinen silaus syntyy huulimeikistä. Töpötin ensin huulille sormella huulipunan Parisian Pink -sävyä, jonka läpikuultava väri korostaa hyvin kauniisti huulen luonnollista sävyä. Tämä sävy on neutraali, ei kylmä eikä lämmin, joten se sopii kaikille.

Huulikiilto on lopuksi kuin piste iin päälle. Sävy on aavistuksen läpikuultava herkullinen persikka, joka toimii huulipunan päällä täydellisesti. Huulikiillossa ei ole helmiäishippusia, vaan siitä tulee ihanan kostean näköinen pinta.

Tadaa, lopullinen tulos olisi tässä. Alimmaisena vielä muistin virkistyksenä kuva meikittömistä kasvoista. Mitä pidätte lopputuloksesta? Minä pidän, paljon! 

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,