Beauty

Genuine Beauty Guide: suuri putsariopas

Beauty | 13.4.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Ihon puhdistus on kauneudenhoitorituaaleista minulle kaikista rakkain. En koskaan kyllästy kokeilemaan uusia puhdistusaineita, mutta olen silti vankasti uskollinen muutamille loistoputsareille, jotka ovat viime vuosien varrella päätyneet yhä uudelleen ja uudelleen peilikaappiini ja saaneet ihoni voimaan entistä paremmin. Kokosin yhteen kaikki rakastamani sekä hyväksi toteamani putsarit eri hintakategorioista kaikille ihotyypeille. Päivitän opasta aina uusien loistotuotteiden löytyessä, joten kannattaa tallentaa sivu kirjanmerkkeihin, niin löydät sen tarvittaessa helposti. Kaikista kategorioista ei ole toistaiseksi löytynyt edullista vaihtoehtoa. Lisäksi oppaan lopusta löytyy muutama putsarihelmi, joita on koostumuksensa puolesta vaikea laittaa mihinkään kategoriaan, joten ne ovat omana villinä osastonaan mukana.

Ihon puhdistaminen aloittaa ihonhoidon

Ihon puhdistamiseen liittyy paljon virheellisiä käsityksiä ja puhdistusrituaalin kanssa hutiloidaan lähes aina. Ihon puhdistaminen aloittaa koko ihonhoidon ja luo pohjan sille. Se valmistelee ihon hoitotuotteille, mutta puhdistaminen on jo hoitoa. Yksi virheellisistä käsityksistä liittyy siihen, miltä ihon kuuluisi tuntua puhdistuksen jälkeen. Moni kuvittelee, että puhdas iho on lähes narisevan puhdas, eikä saa tuntua lainkaan öljyiseltä. Moni luulee, että epäpuhtauksien ja rasvaisen ihon hoidossa tärkeintä on ihon huolellinen peseminen, jotta epäpuhtauksia ei syntyisi.

Vaikka ihon puhdistaminen on tärkeää ja siinä kuuluu olla huolellinen, se ei tarkoita pesevillä aineilla ihon rasittamista. Saippua, puhdistusvaahdot ja -geelit pesevät ihoa suojaavan hydrolipidikalvon (eli happovaipan) pois iholta, joka on ”ihon omaa kosteusvoidetta”, sitä suojaava hapan kalvo ja sen tasapaino sekä tukeminen on yksi ihonhoidon tukipilareista. Putsari, joka sisältää runsaasti peseviä aineita, pesee tämän tärkeän happovaipan pois. Tällöin ihon entsyymitoiminta häiriintyy ja iho joutuu pitkittyneeseen ”hätätilaan”, joka johtaa ihon rakenteesta ja kunnosta riippuen ihon pintakuivuuteen, karheuteen, kuivumiseen, ihon ”paksuuntumiseen” tai ”kilpimäisyyteen” sekä mahdollisesti erilaisiin iho-ongelmiin. Kun ihon pinnasta tulee pintakuiva kilpi, siitä ei mene mikään sisään eikä mikään tule ulos ja erityisesti epäpuhtauksien hoito vain pitkittyy, iho on kuin stressin alla.

Älä hutiloi

Ihon kuuluisi tuntua puhdistamisen jälkeen pehmeältä ja joustavalta, ei kireältä ja kuivalta. Puhdistuksessa tulee olla huolellinen hutiloimisen sijasta eikä sitä tulisi koskaan tehdä suihkussa, vaan rituaaliin paneudutaan kunnolla jo ennen suihkua. Levitä putsari kuivalle iholle ja hiero sitä huolellisesti kasvoille, kaulalle ja decolteelle 1-2 minuutin ajan, jotta puhdistusaine tunkeutuu kunnolla ihohuokosiin puhdistaen meikin ja epäpuhtaudet perusteellisesti. Putsarin ihoa hoitavat ja aktiiviset aineet pääsevät myös tällöin vaikuttamaan ihoon. Puhdistusaineen hieronta tehostaa ihon mikroverenkiertoa ja ihon aineenvaihduntaa aloittaen ihonhoitorituaalin tehokkaasti ja tehden ihon vastaanottavaiseksi muille hoitotuotteille.

Kostuta lopuksi sormenpäät veteen ja emulgoi putsari vähitellen pois iholta pyörivillä liikkeillä ja taputtele kasvot kuivaksi puhtaaseen pyyhkeeseen. Voit myös poistaa putsarin kostealla musliiniliinalla pyyhkimällä, joka tehostaa puhdistusta antamalla iholle hellävaraisen kuorinnan. Pitkällä aikavälillä liina vähentää tehokkaasti myös mustapäitä. Musliiniliinaa ei kuitenkaan tule käyttää iholle, jolla on koholla olevia kipeitä tai tulehtuneita finnejä eikä herkälle, ärtyneelle ja hyvin ohuelle iholle.

Puhdistusöljyt

Puhdistusöljyjä löytyy kahdenlaisia: vedellä pois huuhtoutuvia ja liinalla pyyhittäviä. Puhdistusöljyt, jotka voi huuhtoa pois vedellä, sisältävät pinta-aktiivisia aineita, joiden ansiosta ne emulgoituvat iholta vedellä. Laadukas puhdistusöljy sisältää luomulaatuisia kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja minimaalisen vähän kasviöljyjä hajottamalla johdettuja esteriöljyjä. Ihonhoidollisia vaikutuksia voi tehostaa maseroiduilla yrttiöljyillä tai eteerisillä öljyillä. Öljypuhdistus poistaa paksuimmankin vedenkestävän meikin kasvoilta ja silmistä sekä hoitaa ja ravitsee ihoa. Pidemmällä aikavälillä ihon väri kirkastuu ja sen pinnasta tulee pehmeä ja sileä.

Puhdistusöljy sopii käytettäväksi sellaisenaan tai osana kaksoispuhdistusta. Kaksoispuhdistuksessa öljyn päälle hierotaan puhdistusmaito ja koko komeus poistetaan vasta lopuksi yhdellä kertaa vedellä tai musliiniliinalla. Jotkut puhdistavat öljyn ennen kakkosvaiheen maitoa, tämäkin on aivan ok metodi. Kaksoispuhdistus on hellävarainen, mutta tehokas tapa puhdistaa iho todella perusteellisesti ilman hydrolipidikalvon vaurioittamista.

Mille ihotyypille sopii?

Puhdistusöljy ehkäisee tehokkaasti ihon kuivumista, jonka vuoksi se sopii erityisen hyvin kuivalle, ohuelle ja ikääntyvälle iholle sekä atooppiselle iholle ja couperosalle. Lisäksi puhdistusöljy on erinomainen valinta normaalille, seka- ja kuivarasvaiselle iholle. Akneiholle ja rosacealle puhdistusöljy ei välttämättä ole paras valinta, mutta iho-ongelmien hoitoon ei ole yhtä ja oikeaa tapaa, ja jotkin aknetapaukset voivat myös hyötyä öljypuhdistuksesta.

Puhdistusöljy on auttaa myös puhdistamaan matkoilla aurinkovoiteen syvältä ihohuokosista yhdessä musliiniliinan tai puhdistusmaidon kanssa.

Parhaat öljyputsarit

Luksus 

Tata Harper Nourishing Oil Cleanser: tämä öljyputsari on ollut suosikkini sen lanseerauksesta lähtien ja edelleen nimeän sen ykköseksi helppokäyttöisyytensä vuoksi. Putsari nimittäin huuhtoutuu helposti pois iholta ja erityisesti talvella rakastan käyttää sitä sellaisenaan, mutta parhaimmillaan se on yhdistettynä Tatan Refreshing Cleanseriin tai kuorivaan Regenerating Cleanseriin. Tämän kanssa ei tarvitse erikseen silmämeikinpoistoainetta, sillä se ei ärsytä silmiä ja sillä voi hieroa myös silmämeikit. Auringonkukka-, oliivi-, aprikoosinkivi- ja jojobaöljyn muodostamaa pohjaa on rikastettu Tatan oman viljelmien alfalfalla, arnikalla, kehäkukalla, raunioyrtillä, purasruoholla sekä rohtosalkoruusulla, jotka rauhoittavat ja ravitsevat ihoa.

In Fiore Illuminating Cleansing Essence: In Fioren öljyputsari on silkkaa nautintoa ja ylellisyyttä. Raaka-aineluettelo kertoo myös, mistä hinta on peräisin ja tämä on ehdottomasti kokeilemistani öljyputsareista laadukkain, hoitavin ja ravitsevin. Viinirypäleensiemen-, jojoba- ja risiiniöljyt muodostavat putsarille täydellisen pohjan, sellaisen, jonka valmistaisin myös omaan öljyputsariini. Hoitavuutta on tehostettu lisäksi eteerisillä öljyillä, joiden ansiosta putsari on myös aromaterapeuttinen nautinto, täydellinen kauneusmeditaatio. Tätä öljyä ei voi huuhtoa vedellä, joten se tarvitsee kaverikseen musliiniliinan, mutta tarkoitus on yhdistää se In Fioren puhdistusmaitoon, sillä ne muodostavat yhdessä merkin kulttimaineessa olevan 4-2-4 puhdistusmetodin. 

Max & Me Purity and Grace Oil Cleanser: puhdistusöljyjen luksusta, joka on valmistettu kallisarvoisista ja erittäin hoitavista luomuviljellyistä aprikoosinkivi-, marula-, tamanu- ja seesamiöljyistä, jotka ravitsevat ihoa tehokkaasti omega-rasvahapoilla, antioksidanteilla ja vitamiineilla. Hoitavuutta tehostavat vielä runsaasti betakaroteenia sisältävä tyrniöljy sekä nerolin, laventelin, katajan, seetrin ja iisopin eteeriset öljyt, jotka puhdistavat ja kirkastavat ihoa, rauhoittavat tulehduksia sekä virkistävät ja puhdistavat mieltä.

Patyka Biokaliftin Remarquable Cleansing Oil: Patykan puhdistusöljy on luksusputsarien edullisin ja siinä on aivan ihanan silkkinen koostumus. Öljypohjan muodostavat ohuet seesamiöljy ja aprikoosinkiviöljy sekä auringonkukkaöljy ja hasselpähkinäöljy. Tehoaineina tuotteesta löytyy rauhoittavaa mäkikuismaa ja bisabololia, antioksidanttipitoista kaktusviikunaa sekä ravitsevaa ruusunmarjaöljyä. Tässä öljyputsarissa on loistava hinta-laatusuhde!

Keskihintainen 

Juice Beauty Stem Cellular Cleansing Oil: omenan, sitruunan ja viinirypäleen kantasoluilla rikastettu puhdistusöljy sisältää runsaasti antioksidantteja sekä C- ja E-vitamiineja, jotka auttavat kirkastamaan ihon sävyä. Silkkinen puhdistusöljy huuhtoutuu lämpimällä vedellä iholta, mutta omassa käytössäni olen todennut, että musliiniliinan kanssa tämä öljy poistuu parhaiten. Uimahallissa tykkään tosin huuhtoa tämän vain vedellä, jolloin sitä jää aavistus ihon pinnalle suojaamaan klooriveden tuhoilta. Tässä putsarissa ovat hinta ja laatu erittäin kohdallaan.

Edullinen 

Sante Granaattiomena Meikinpuhdistusöljy: todella edullinen, mutta hintaansa nähden uskomattoman laadukas öljypuhdistus, joka tosin myydään pienessä 100 ml pullossa. Tämä putsari ei huuhtoudu vedellä. Öljy sisältää mm. soija-, risiini-, jojoba- ja manteliöljyä sekä antioksidanttipitoista granaattiomenauutetta. Todellinen Cheap & Chic -helmi!

Puhdistusbalmit

Puhdistusbalmit ovat käytännössä huoneenlämmössä kiinteässä muodossa olevaa öljyä, joka sulaa ihon lämmöstä nestemäiseksi. Balmin tekevät kiinteäksi niiden sisältävät kasvivahat, kuten kaakaovoi, mangovoi tai sheavoi. Puhdistusbalmit voivat olla öljyputsareiden tapaan musliiniliinalla pyyhittäviä, tai iholta pois huuhtoutuvia, jos ne sisältävät pinta-aktiivisia aineita.

Jotkin puhdistusbalmit toimivat myös monitoimituotteena ja niitä voi käyttää myös naamiona tai hoitavana balsamina iholle. Tällaisia ovat esimerkiksi May Lindstromin The Honey Mud, joka toimii naamiota ja Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Beauty Balm, jota voi käyttää myös ihoöljyn tavoin iholle jätettävänä hoitotuotteena.

Mille ihotyypille sopii?

Puhdistusbalmit sopivat parhaiten kuivalle, ohuelle, ikääntyvälle, normaalille, seka- ja kuivarasvaiselle iholle sekä atopialle ja couperosalle. Aknelle ja rosacealle en valitsisi puhdistusbalmia, mutta tässäkin on hyvä muistaa jokaisen ihon yksilöllisyys.

Parhaat puhdistusbalmit

Luksus 

May Lindstrom The Honey Mud: kun tätä kinuskilta tuoksuvaa puhdistusvanukasta on kerran kokeillut, paluuta ei oikein ole. Tämä ei ole koostumukseltaan samanlaista balmia, kuin perinteisen rasvaiset balmit, joka johtuu sen sisältämästä hunajasta ja savesta. Hämmentävää kyllä, vaikka tuote ei sisällä raaka-aineluettelon mukaan emulgaattoria, se on helppo huuhtoa vedellä. Tämä putsari sopii kaikille ihotyypeille ja on niin omanlaisensa, että se sopisi kenties paremmin kategorioimattomien putsarien joukkoon, mutta olkoot nyt tässä. Tämä on kenties kaikkien aikojen paras putsari. Paaaaaljon enemmän, kuin vain putsari, tiedät sen, kun kerran kokeilet.

Mahalo The Unveil: key lime pien tuoksuinen erittäin hoitava puhdistusbalmi, joka huuhtoutuu ihanan helposti pois iholta. Kirkkaanvihreä balmi on hyvin riittoisaa ja sisältää todella tiivistetyssä muodossa runsaan joukon ihoa pehmittäviä, puhdistavia ja rauhoittavia raaka-aineita, joten sen hoitavuudesta kannattaa ottaa kaikki irti ja suorittaa puhdistusrituaali antaumuksella. Aktiivisten aineidensa vuoksi tämä putsari ei sovi silmämeikin poistamiseen, sillä se voi kirvellä silmiä.

Keskihintainen

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm: rakastettu kulttituote villiruusubalsami pystyy melkein mihin vain: puhdistukseen, naamioksi, arpivoiteeksi, anti-agevoiteeksi, pigmenttihäiriöiden hoitoon… pitkä lista vain jatkuu. Putsarina se tarvitsee kaverikseen musliiniliinan, jollainen tuleekin mukana pakkauksessa. Must have tuote myös matkoille monikäyttöisyytensä vuoksi.

Puhdistusmaidot

Puhdistusmaito on ohutta, juoksevaa emulsiota, jonka pohjana toimivat kasviöljyt sekä jokin neste, yleensä vesi, jokin kukkaisvesi tai esimerkiksi aloe vera -mehu. Puhdistusmaito sisältää emulgaattorin, jonka avulla se huuhtoutuu veden kanssa pois iholta, mutta poistamiseen voi myös käyttää musliiniliinaa. Puhdistusmaito on hyvin hellävarainen ihon hydrolipidikalvolle, eikä se kuivata ihoa. Tuhti meikki ei kuitenkaan välttämättä irtoa puhdistusmaidolla. Tällöin puhdistuksen voi suorittaa joko kahteen kertaan tai poistaa meikin ensin puhdistusöljyllä, eli tehdä iholle kaksoispuhdistuksen.

Mille ihotyypille sopii?

Puhdistusmaito sopii hyvin kaikille ihotyypeille. Aknelle, rosacealle, POD:lle sekä rasvaiselle iholle, jolla esiintyy runsaasti epäpuhtauksia, suosittelen puhdistusmaitoa mieluummin, kuin öljyjä tai balmeja, sillä ne on helppo levittää ja huuhtoa pois iholta kevyesti aiheuttamatta iholle mekaanista rasitusta, joka voi ärsyttää tulehtunutta ihoa.

Parhaat puhdistusmaidot

Luksus

In Fiore Gentle Cleansing Emulsion: jos haluat maksimoida ihoa hoitavien ja hellivien raaka-aineiden määrän ja minimoida iholle hyödyttömät täyteaineet ja liialliset pinta-aktiiviset aineet, on In Fioren ylellinen puhdistusemulsio valintasi, joka myös rauhoittaa ärtynyttä ja punoittavaa ihoa.

Kypris Cleanser Concentrate: tässä pieneen purnukkaan pakatussa puhdistustiivisteessä on jotain maagista. Ensinnäkin helmen kokoinen nokare riittää helposti koko kasvolle ja purnukka kestää käytössä kaksi kuukautta. Toisekseen moni tukkeutumista kärsinyt lukija ja asiakas on raportoinut tämän putsarin käyttöön otettuaan tukkeumien kadoneen tipotiehensä. Ilmeisesti tehokkuudeen salaisuus piilee antibakteerisessa moringaöljyssä, kaktusviikunaöljyssä sekä blue tansyn, kamomillan, santelipuun ja geraniumin rauhoittavissa ja tasapainottavissa eteerisissä öljyissä.

Kahina Facial Cleanser: Kahinan puhdistusmaito on kyllä joukon hinta-laatusuhteeltaan timanttisin. Tätä putsaria suosittelen mielelläni ongelmaihollekin, kuten aknelle tai rosacelalle, sillä samaan aikaan, kun aloe vera, kamomilla, blue tansy ja bisabolol rauhoittavat ihoa, arganöljy ravitsee ja suojaa ja papaijan sekä pajun uutteet puhdistavat ihoa entsymaattisesti ja kirkastavat ihoa.

John Masters Organics Linden Blossom Face Cleanser: aloe vera -mehuun valmistettu puhdistusmaito, joka sopii erityisesti kuivalle, herkälle ja ikääntyvälle iholle. Aloe veran lisäksi tämä lempeän tehokas putsari sisältää rauhoittavaa ruusuvettä ja metsälehmuksen uutetta, antioksidanttipitoista ginseng-uutetta sekä antibakteerista tamanuöljyä.

Keskihintainen

Esse Cream Cleanser: yleensä puhdistusaineista löytyy raaka-aineluettelon ensimmäisenä aineena vesi. Essellä se on rooibos-uute eikä tuote sisällä lainkaan puhdistettua vettä. Rooibos sisältää runsaasti antioksidantteja, joten puhdistusrituaalisi alkaa vapaiden radikaalien tuhojen neutraloimisella. Tämä putsari on sopii loistavasti kaikille ihotyypeille ja varsinkin epäpuhtaalle iholle.

Esse Sensitive Cleanser: myöskään Essen herkän ihon putsari ei sisällä lainkaan puhdistettua vettä, vaan sen tilalla on käytetty aloe vera -mehua. Tämä putsari on paras valinta ongelmaiholle, kuten aknelle, rosacealle, POD:lle ja hyvin ärtyneelle iholle.

Sóley Hrein Lotion Cleanser: islantilaisen Sóleyn puhdistusmaidon tehoaineet ovat kotoisin Islannista: sianpuolukka, siankärsämö, koivu ja paju-uute puhdistavat, rauhoittavat ja kirkastavat ihoa. Hellävarainen puhdistusmaito soveltuu kaikille ihotyypeille.

Edullinen

Lavera Gentle Cleansing Milk: kun haluat pihistellä putsarilla, tämä herkällekin iholle sopiva klassikko on loistava valinta.

Logona Rich Cleansing Milk: Logonan uusi puhdistusmaito, joka tuli edellisen suosikkini, Rose & Aloen tilalle. Sarjan tuotteet ovat omassa hintakategoriassaan laadukkaita ja tämä putsari soveltuu erinomaisesti herkälle ja ärtyneelle iholle, sillä ruusuvesi, ruusunmarjauute, aloe vera ja merilevä rauhoittavat ihoa sekä auttavat neutraloimaan vapaita radikaaleja.

Sante Gentle 3-in-1 Cleansing Milk: hellävarainen ja kosteuttava puhdistusmaito kasvoille ja silmämeikille. Aloe vera, chiansiemenöljy sekä sheavoi ravitsevat ja pehmittävät ihoa ja raikas, vesimäinen tuoksu sopii hyvin vahvoja tuoksuja karttavalle.

Puhdistusvoiteet

Puhdistusvoide on paksuhkoa, täyteläistä ja kermaista voidetta, joka huuhtoutuu iholta pois vedellä sen sisältämän emulgaattorin ansiosta, mutta poistamiseen voi käyttää myös musliiniliinaa. Puhdistusvoiteen täyteläinen koostumus on yleensä peräisin kasvivahoista tai jostain muusta sakeuttajasta, kuten setyylialkoholista.

Mille ihotyypille sopii?

Puhdistusvoide sopii kaikille ihotyypeille, mutta siitä hyötyvät erityisesti kuiva, ikääntynyt, ohut, atooppinen sekä couperosaiho, sillä se ehkäisee tehokkaasti ihon kuivumista.

Parhaat puhdistusvoiteet

Luksus

Tata Harper Refreshing Cleanser: on oma suosikkini tästä kategoriasta. Virkistävä puhdistusvoide on erittäin hellävarainen ja ravitseva, joka heleyttää ihoa greipinkuoriuutteen, pajun ja granaattiomenan ansiosta. Luksusputsari ei sisällä lainkaan puhdistettua vettä, vaan sen tilalla on käytetty rauhoittavaa, kosteuttavaa ja korjaavaa aloe vera -mehua. Erinomainen valinta herkälle ja ohuelle iholle, jollei ei voi käyttää kuorintoja, sillä tämä putsari ”kuorii” ihoa äärimmäisen hellävaraisesti ilman rakeita.

Keskihintainen/Edullinen

Absolution La Crème Douce Démaquillante: jos pitäisi valita putsari pelkän pakkauksen perusteella, valitsisin tämän kermaisen puhdistusvoiteen, sillä sen pakkaus on paitsi tyylikäs, myös todella kätevä tuubin korkissa olevan annosteluaukon ansiosta, jolloin korkkia ei tarvitse irrottaa lainkaan. Loistavan putelin lisäksi putsari tehokas, hoitava ja hellävarainen.

Neal’s Yard Remedies Calendula Cleanser: ykkösputsari kuivalle ja herkälle iholle, kun haluaa minimoida putsariin käyttämänsä rahan, mutta maksimoida laadun – eikä piilotella pakkausta kylpyhuoneen kaapin uumenissa.

Neal’s Yard Remedies Frankincense Refining Cleanser: samat sanat tälle putsarille, paitsi että tämä on ikääntyvän ja elinvoimaisuutta kaipaavan ihon valinta. Putsarin aktiiviset aineet sisältävät merilevää, peptidejä, hyaluronihappoa, kurkumaa ja baobaböljyä, joten se kannattaa hieroa iholle kiireettömästi ja nautinnolla. Pakkauksessa tulee mukana luomupuuvillasta valmistettu musliiniliina.

Pai Camellia & Rose Gentle Hydrating Cleanser: täyteläinen puhdistusvoide, joka hoitaa ja ravitsee ihoa. Kameliaöljy sisältää runsaasti vitamiineja ja rasvahappoja se on yhdistetty putsarissa risiini- ja manteliöljyyn. Kolmikko muodostaa yhdessä loistavan pohjan puhdistusvoiteelle, jonka pakkauksessa tulee mukana musliiniliina.

Mia Höytö Sievä Hydrating Cleansing Cream: suomalaisen Mia Höydön kermaisessa puhdistusvoiteessa on hyödynnetty pohjoisen luonnon kasvien tehoja, kuten tyrniöljyä, puolukansiemenöljyä ja ruusunmarjaöljyä, jotka kirkastavat ihoa. Lempeän tuoksuinen putsari sopii hyvin myös herkälle iholle.

Herbfarmacy Refining Cleanser: erittäin hoitava ja laadukas puhdistusvoide, joka sisältää puhdistetun veden sijasta aloe vera -mehua. Rohtosalkoruusu, kamomilla ja kehäkukka rauhoittavat ihoa samalla kun risiiniöljy ja aprikoosinkiviöljy puhdistavat tehokkaasti meikin ja epäpuhtaudet kuivattamatta ihoa. Pakkauksessa on mukana musliiniliina.

Kuorivat puhdistusaineet

Kuorivat puhdistusaineet ovat pehmeitä, mekaanisia rakeita sisältäviä puhdistusmaitoja tai -voiteita. Suurin osa niistä soveltuu päivittäiseen käyttöön hellävaraisuutensa ansiosta, mutta suosittelen niitä mieluummin 2-3 kertaa viikossa ihon syväpuhdistukseen. Tämä on jälleen yksilöllinen ihotyyppikysymys: paksumpi ja rasvaisempi iho kestää varmasti päivittäisen käytön, kun taas ohuelle iholle kuoriva puhdistusmaito menee jo viikottaisesta kuorinnasta.

Kuoriva puhdistusaine kannattaa pakata mukaan aurinkolomalle ja hankkia kesäksi, sillä se auttaa syväpuhdistamaan fysikaalisen aurinkosuojan iholta ja huokosista perusteellisesti.

Mille ihotyypille sopii?

Kuoriva puhdistusaine sopii normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle sekä ikääntyvälle iholle ihon rakenteesta ja kunnosta riippuen päivittäiseen puhdistukseen tai syväpuhdistukseen 2-3 kertaa viikossa. Kuivalle ja ohuelle iholle se sopii kuorinnaksi kerran viikossa. Kuorivaa puhdistusainetta voi käyttää myös kuuriluontoisesti muutaman kerran viikossa ihon kunnon ja tarpeiden mukaan. Aknelle, rosacealle, POD:lle ja iholle, jolla esiintyy kipeitä tai tulehtuneita epäpuhtauksia en suosittele kuorivaa putsaria mekaanisten rakeiden vuoksi, sillä ne ärsyttävät näppylöitä ja ihottumaa entisestään.

Parhaat kuorivat puhdistusaineet

Luksus

Tata Harper Regenerating Cleanser: Tata on tässäkin kategoriassa suosikkini. Putsariin on saatu täydellisen tehokas koostumus, joka ei kuivata laisinkaan. Ihosta tulee sileä ja pehmoinen kuin vauvanpeppu. Raikkaan tuoksuisen putsarin kuorivat rakeet ovat jauhettua aprikoosinkiveä ja mekaanisesti kuorivaa vaikutusta tehostavat lisäksi greipinkuoren ja pajun uutteet, jotka kirkastavat ihoa ja supistavat ihohuokosia. Ei ihme, että tuote on saanut hyviä arvosteluja!

Max & Me Sweet Serenity Mask & Wash: luksushintainen puhdistusnaamio on mielestäni 3 in 1 tuote: putsari, kuorinta ja naamio yhdessä. Manukahunaja on kallis raaka-aine, joka näkyy tämän putsarin hinnassa, mutta myös tehoissa. Käsittelyn jälkeen kasvot näyttävät juuri saunassa käyneiltä, ihanan terveiltä ja hehkuvilta. Sekoitan putsarista vesitilkan kanssa tahnan kämmenellä, hieron kasvoille ja annan vaikuttaa 5-10 minuuttia, jonka jälkeen emulgoin tuotteen kosteilla sormilla pois. Todellinen elottoman, ärtyneen, harmaan ja janoisen ihon SOS-tuote!

Keskihintainen

Esse Refining Cleanser: savipohjainen puhdistustahna, joka ei sisällä varsinaisia kuorivia rakeita, vaan savihiukkaset kuorivat ja syväpuhdistavat ihoa lempeästi. Tässä putsarissa on sen verran pinta-aktiivisia aineita, ettei se sovellu kuivalle iholle, mutta on puolestaan loistava detox-putsari normaalille, sekaiholle, rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle sekä miehen paksulle iholle.

Herbfarmacy Exfoliating Cleanser: kosteuttava ja rauhoittava syväpuhdistusvoide erittäin lempeästi kuorivilla rakeilla on täydellinen kuorinta herkälle iholle tai muutaman kerran viikossa ihon syväpuhdistukseen. Tässä on koko joukon pehmeimmät ja lempeimmät rakeet.

John Masters Organics Jojoba & Ginseng Exfoliating Cleanser: kokeilin tätä putsaria opasta varten ja rakastuin välittömästi. Jos rahat eivät riitä Tata Harperiin, ei John Masters jää kyllä kovin kauas kakkoseksi. Pelkkä veriappelsiinin ja mandariinin eteeristen öljyjen raikkaan makea tuoksu vie jo hajunystyrät mennessään. Jojobavaharakeet kuorivat todella hellävaraisesti, eivät aivan yhtä tehokkaasti kuin Tatan putsarissa, mutta toisaalta on hyvä, että kuorivissa vaikutuksissa löytyy vaihtoehtoja. Sianpuolukka ja ginseng-uute sisältävät runsaasti antioksidantteja ja toimivat tehoaineina erityisesti pigmenttiläiskien hoidossa.

Puhdistusaineet, joille en ole keksinyt kategoriaa

Muutamalle loistavalle puhdistusaineelle en ole keksinyt kategoriaa, sillä ne eivät istu täydellisesti oikein mihinkään kategoriaan. Osa näistä putsareista tuntuu aavistuksen öljyiseltä, kun ne levittää iholle, mutta muuttuvat hieroessa voidemaiseksi. Ulkonäöltään nämä muistuttavat geelin ja puhdistusvoiteen sekoitusta tai näyttävät hyytelömäiseltä. Jokainen näistä putsarista huuhtoutuu vedellä pois iholta, mutta ei kuitenkaan pese ihoa puhdistusgeelin tavoin. Öljyisyys on peräisin tuotteiden öljypitoisuudesta, jota niissä on huomattavasti enemmän, kuin puhdistusmaidoissa. Keksiikö joku kategorian näille?

Tata Harper Purifying Detox Cleanser: jos on altistunut suurkaupunkien ilmansaasteille, tällä putsarilla voi tehdä detox-kuurin iholle. Jatkuvaan käyttöön se sopii epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle. Putsari on koostumukseltaan aivan ihanaa hyytelömäistä geeliä muistuttavaa emulsiota ja se putsaa tehokkaasti kuivattamatta ihoa. Tämä putsari ei sovellu silmämeikille vaikuttavien aineidensa vuoksi, sillä neilikan, inkiväärin ja sitruunaruohon eteeriset öljyt kihelmöivät iholla vilkastuttaen mikroverenkiertoa ja voivat kirvellä silmiä. Putsari kuorii ja kirkastaa ihoa entsymaattisesti sekä supistaa ihohuokosia papaiinin (papaijan sisältämän entsyymin) ja paju-uutteen ansiosta. Tämä on erittäin tehokas putsari, josta ottaisinkin kaiken irti antamalla sen vaikuttaa hetken aikaa iholla ennen pois huuhtelua. Kirkastavan vaikutuksen huomaa välittömästi – todellinen value for money -tuote!

Neal’s Yard Remedies Rejuvenating Frankincense Facial Wash: Neal’s Yardilla on kaksi aivan loistavaa putsaria, jotka näyttävät aivan maidolta, mutta tuntuma iholla paljastaa välittömästi, ettei tuote olekaan maito, vaan hieman saman tyyppinen, kuin edellä mainittu Tatan putsari. Kuivalle ja herkälle iholle en tätä putsaria valitsisi, mutta se sopii loistavasti normaalista seka- ja rasvaiselle iholle sekä paksuhkolle ikääntyvälle iholle. Itse olen rakastunut tämän putsarin muhkeaan tuntumaan, kun sitä hieroo iholle ja parin minuutin kuluttua se tuntuukin aivan öljyputsarilta, mutta huuhtouu perinteistä puhdistusöljyä helpommin pois iholta. Tämän putsarin vaikuttavat aineet ovat mm. ihoa kiinteyttävä ja uudistava frankinsensiöljy, korjaava ja rauhoittava kehäkukka, kirkastava porkkanauute, kosteuttava hyaluronihappoa sekä ravitsevat auringonkukka-, aprikoosinkivi- ja jojobaöljyt. Levitä tämä putsari ehdottomasti kuivalle iholle!

Neal’s Yard Remedies Orange Flower Facial Wash: tässä putsarissa on samanlainen koostumus, kuin Frankincense-versiossa. Putsarin vaikuttavat aineet ovat kirkastava neroliöljy sekä rauhoittavat ja korjaavat kehäkukka ja aloe vera. Ravitsevat öljyt ovat auringonkukkaöljy ja jojobaöljy. Tämä putsari sopii siis selkeästi nuoremmalle seka- ja rasvaiselle iholle.

Evolve Gentle Cleansing Melt: tämä putsari näyttää purnukassaan hyytelöltä ja tuoksuu siltä, että sitä voisi tarjoilla jälkiruoaksi. Tuotteesta erikoisen tekee sen emulgaattori, joka on valmistettu glyseriinistä, manteliöljystä, sukroosilauraatista ja appelsiininkukkavedestä. Se avulla tuote muuttuu veden kanssa kosketukseen joutuessa maitomaiseksi ja huuhtoutuu pois iholta samalla likaa ja meikkiä irrottaen. Emulgaattori on hellävarainen eikä pese happovaippaa pois iholta. Ihoa ravitsevat auringonkukka- ja baobaböljyt ja putsarin herkullinen tuoksu on peräsin vaniljasta ja ruusuöljystä, jotka rauhoittavat ihoa. Täysin koukuttava tuote!

Silmämeikinpoistoaine

Lopuksi haluan vinkata myös silmämeikinpoistoaineesta. Itse tarvitsen harvoin erikseen silmämeikinpoistoainetta, sillä öljyputsari puhdistaa tehokkaasti myös silmämeikin, mutta joillakin kasvoputsari voi ärsyttää silmiä ja toiset taas haluavat ehdottomasti käyttää erikseen silmämeikinpoistoainetta.

Neal’s Yard Remedies Eye Make-Up Remover: maailman paras silmämeikinpoistoaine, joka poistaa voimakkaankin meikin, mutta ei vedenkestävää ripsiväriä. Ihanan hellävarainen ja virkistävä samaan aikaan, loistava myös meikkaajille, sillä tästä voi tehdä asiakkaan turvonneille tai väsyneille silmille pikakaunistavan silmähauteen pumpulilappujen avulla. Aine sisältää rauhoittavaa ja kosteuttavaa ruusuvettä, uudistavaa ja virkistävää aloe veraa, antioksidanttipitoista ja virkistävää valkoista teetä sekä kiinteyttäviä peptidejä.

Musliiniliina/kasvopyyhe

Musliiniliina on tärkein väline kasvojen puhdistamisessa, sillä se tehostaa puhdistusta ja kuorii ihoa hellävaraisesti. Pitkällä aikavälillä se auttaa vähentämään mustapäiden ja tukkeumien muodostumista. Liinaa ei tule kuitenkaan käyttää herkälle ja ohuelle iholle, eikä kipeille epäpuhtauksille. Tällöin putsari huuhdellaan pois vedellä tai apuna voi käyttää erittäin sileää kasvopyyhettä. Liina tulee pestä jokaisen käytön jälkeen vedellä ja saippualla tai heittää se suoraan pyykkikoriin. Luonnonkosmetiikkamerkkien liinat valmistetaan  luomupuuvillasta.

Paras musliiniliina on mielestäni Neal’s Yard Remediesin. Se on ihanan sileä, tehokas ja hellävarainen. Pain liina on mielestäni toiseksi paras, hieman karheampi, kuin NYR:n ja sopii hyvin paksummalle iholle, jossa on paljon mustapäitä. Pain liinaa myydään myös viiden kappaleen pakkauksissa, joka on fiksua,  jotta saatavilla on aina puhdas liina. Erittäin herkälle ja ohuelle iholle sekä kipeille epäpuhtauksille kannattaa valita Patykan sileä kasvopyyhe, joka muistuttaa materiaaliltaan sileää kasvosientä. Se ei aiheuta iholle mekaanista hankausta ja kuorivaa vaikutusta, eikä ärsytä herkkää ihoa ja kipeitä finnejä.

Jos pitäisi valita suosikki jokaisesta hintakategoriasta, mitkä olisivat sinun kolme suosikkiasi? Voit myös ehdottaa lisäyksiä listalle, sillä päivitän listaa uusien helmien löytyessä.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beauty

39 kommenttia artikkeliin “Genuine Beauty Guide: suuri putsariopas”

 1. piu

  Lavera Eye Make-Up Remover silmämeikinpoistoaine on parasta. Olen kokeillut ja käynyt läpi varmasti kaikki silmämeikinpoistoaineet. Yksikään puhdistusöljy tai aine ei ole toiminut. Meikit löytyvät pyyhkeestä ja lopulta aina silmänalusilta seuraavana aamuna.

 2. Saara

  Hei, kiitos ihanasta postauksesta ! Tämä selvensi hurjasti tietoa putsareista. Itsekin olen puhdistusmaitoa pitkään jo käyttänyt, mutta voisin ottaa rinnalle vielä öljypuhdistuksen. Ihailtavaa kuinka paljon panostat blogiisi ja olenkin ansioistasi koukuttunut luonnonkosmetiikkaan.

  Mitä mieltä olet muuten Konjag-sienestä ihonpuhdistuksessa?

 3. Elluliini

  Minulla käytössä Flow kosmetiikan mustikka ”öljygeeli”. Taitaa olla samantyylinen Evolven putsarin kanssa, sillä tämäkin muuttuu veden kanssa maitomaiseksi. Olen käyttänyt Flow putsaria siten, että pyörittelen aineen kuivalle iholle, kostutan kädet vedellä ja jatkan pyörittelyä. Lopuksi kasvojen huuhtelu vedellä. Olen kokeillut käytössäni myös musliiniliinoja, mutta huomasin niiden käytön myötä ihoni ärtyvän ja reagoivan ”käsittelyyn”. Kuuntelin ihoani ja lopetin liinan käytön. Listaamistasi tuotteista haluaisin ehdottomasti kokeilla Mia Höytö Sievä-putsaria! En osaa sanoa tykkäisinkö enemmän käytössä öljygeelistä vai puhdistusvoiteesta..

 4. Helena

  Kiitos mainiosta postauksesta!! 🙂 Puhdistusöljyt kiinnostavat, erityisesti Patykan puhdistusöljy, mutta mitä mieltä olet Patykan 3-step puhdistuksesta? Onko vaahtoava putsari siinäkin tilanteessa huono ja liian pesevä, jos se yhdistetään öljyyn?

 5. Jutta

  Tata Harperin Regenerating Cleanser ja öljyputsari on kyllä ollut aivan mahtava combo. Menossa jo toiset pullot kyseisiä tuotteita. Puhdistusvoidetta en käytä joka pesulla vaan silloin tällöin öljyputsari jälkeen. Tunnistan kyllä tuon vauvanpylly kuvauksen tuotteen käytön jälkeen. Blogistasi nämä tuotteet bongasin, joten iso kiitos 🙂 Neal’s Yard Remediesin musliiniliina on myös ollut loistava. Onko muuten sinulla mitään vinkkiä välillä kiusaaviin (ilmeisesti hormonaalisiin) leuan ja kaulan alueen finneihin. Googlaamalla löysin Sukilta muutaman kiinnostavan tuotteen: balancing oil ja transformative purifying masque. Mitä luulet olisiko näistä jommasta kummasta apua tai onko ehdottaa jotain muuta? Kuorintana minulla on Supermoodin luxury peel ja naamiona saman sarjan baby face mask. Kasvovetenä läträän dabban kukkaisvesillä ja hommasin juuri seerumiksi kypriksen moonlight catalystin. Kosteusvoiteet on jäänyt nyt vähemmälle kun ei ole oikeen mitään lempparia löytynyt, enemmän käyttänyt öljyjä.

  • Kyllä vaan tuo on timanttinen kombo <3 Tuo Supermoodin yhdistelmä voi hyvinkin toimia ns. täsmäaseena näppylöitä vastaan, tai sitten jokin puhdistava seerumi paikallisesti, Moonlight Catalyst sopii oikein hyvin ja itse olen sitä käyttänyt jos iho oikkuilee. Ja kosteusvoide ei ole niin pakollinen, jos on hyvä kasvovesi, seerumi ja öljy 🙂

 6. Henna

  Kahina Facial Cleanser lähtee ekana tilaukseen, seuraavaksi voisin kokeilla John Masters Organicsin kuorivaa putsaria, ja markettireissulta mukaan tarttuu satunnaiseen käyttöön Laveran Gentle Cleansing Milk

 7. Hanna

  Kiitos tästä(kin) postauksesta! Taas tuli uutta tietoa. Nyt käytössä on Madaran puhdistusvaahto ja odottamassa Mia Höytön geeli… Poiminnoista löytyi monta kiinnostavaa: Kahina facial cleanser, Kypris cleanser concentrate, Juice Beauty stem cellular cleaning oil ja Logona rich cleansing milk. Miten hyvin Patykan öljy toimii ilman vaahtoa? Listan ulkopuolelta kiinnostaisi kokeilla Naturativin puhdistusmaitoa. Yövoide on ainakin ollut ihana.
  Eteerisistä öljyistä kasvojen hoidossa olisi kiva lukea vinkkejä ja suosituksia.

  • Patykan öljyn voi yhdistää esim. Patykan puhdistusmaitoon, jos haluaa, että molemmat tuotteet on samalta sarjalta. Itse en tosiaan noista vaahdoista perusta, ovat tarpeettomia. Naturativin puhditusmaito on muuten ihana! Sitä ei olekaan tässä listassa, täytyy lisätä joukkoon 🙂 Eteerisistä öljyistä voisin tehdä oman postauksen 🙂

 8. Merja

  Kiitos hienosta blogistasi!
  Mua ärsyttää se musliiniliinan pesu johon menee todella kauan aikaa ja vaivaa, että sen saa puhtaaksi… vaikka öljypuhdistuksen jälkeen otan isoimmat töhnät pois kasvopaperilla ja vasta sen jälkeen musliiniliinalla, niin silti sen liinan pesu kestää niiiin kauan… varsinkin jos siihen jää ripsiväriä. Pitäis varmaan olla monta liinaa ja pestä ne kerralla koneessa, nyt on vaan kaksi.

 9. Laura

  Hei! Ei liity tähän, mutta olisi kiva, jos viitsisit hieman auttaa! Tulisiko aina käyttää balmia/seerumia sekä kosteusvoidetta samalla kertaa? Ihoni on nuori sekaiho (ei yleensä finnejä, mutta T-alueella hieman mustapäitä) ja luulen, että suupielessä ja silmäkulmissa on todella lievä POD (lähinnä kuivuus vaivaa) Käytössäni tällä hetkellä ovat Mahalon Rare Indigo & NYR Wild Rose Beauty Balm ja Vintner’s Daughter ja kosteusvoiteena Essen Deep Moisturiser. Kasvovetenä käytän Essen Toner Plussaa ja silmänympäryksiin Essen Eye & Lip Creamia. Kuorin Juice Beautyn Green Apple Peel Full Strengthtilla kerran viikossa ja n. kerran viikossa käytän myös Mahalon Pele Maskia (tarvitsisinko myös kosteuttavan naamion?). Normaalisti aamuisin käytän Konjac sientä ilman puhdistusaineita ja iltaisin puhdistan NYR Calendula Cleanserilla musliiniliinan kanssa. Mitä mieltä olet tuotteiden sopivuudesta ja olisiko ehdottaa muita tuotteita? Suupieliin ja silmänurkkiin olen nyt muutamana päivänä sipaissut Helioksen Calendulavoidetta ja tuntuu, että siitä voisi olla apua. Uskoisin myös, että ruokavaliosta voi myös tähänkin ongelmaan löytyä ratkaisu.. Kiitos jo etukäteen!

  • Riippuu ihon kunnosta, mutta itse käytän. Ei suinkaan ole pakollista, jos iho voi hyvin. Kuulostaa hyvältä nämä kaikki tuotteet, mielestäni ei muuta lisättävää, kuin JB:n kuorinnan jälkeen AINA kosteuttava ja rauhoittava naamio. Kokeile vaikka Kahinan kosteusnaamiota tai Absolutionin Le Soin Purifiant.

 10. Saara N

  Tällä hetkellä Logonan rose&aloe puhdistusmaito ja kasvovesi ovat täydellisiä mulle; herkkä, punoittava, pod oireileva-iho. Toivottavasti uudistuksen myötä eivät liikaa muuttuneet. Ja Tata Harperin öljypuhdistus, konjacsienen kanssa (mun herkän ihon kuorinta!!!).
  Mulle pitää olla tuote, joka vie kaikki meikit kerralla. Ja vedellä huuhtelen lopuksi,viimeinen freesaus!
  Laveran puhdistusmaito kuivatti mun ihoa, Patykan 3-Step liian tehokas, oireili podina. Irosien puhdistus ei myöskään ollut hyvä mulle. Eikä dr.Hausckan puhdistusmaito herättänyt intohimoja..

  • Jep, POD:lle ei mitään vaahtoja. Kiva kuulla, että olet löytänyt Logonan tuotteista herkälle ihollesi sopivat! Toivottavasti myös uudet toimii hyvin. Kahinan putsaria kannattaa myös kokeilla herkälle iholle 🙂

 11. Kerttu

  Hei, käytin viime vuonna pitkään tunnollisesti koko Essen sarjaa ja tykkäsin aivan todella paljon. Iho tuntui hyvälle (ravitulle) – mutta akneni paheni hirveäksi. Veikkaan nyt, että en puhdistanut ihoa tarpeeksi huolellisesti, (paksu meikkivoide) olisi vaatinut kaksoispuhdistuksen, ja käytössäni oli vielä suihkutettava kasvovesi, joten en vanulapusta nähnyt, puhdistuiko iho. Kysymykseni kuitenkin kuuluu, mitä ajattelet Swiss Clinicin neularullasta? Ajattelin palata Esseen huolellisemmalla puhdistuksella, mutta hankkia myös tuon rullan parantamaan tuotteiden imeytymistä ja ihon uusiutumista. Kiitos jo etukäteen

  • Aknen hoito on niin pitkäjänteistä puuhaa, että vaatii kyllä todella tunnollista hoitamista yhdessä kosmetologin kanssa.Vaikea sanoa, mikä on pahentanut sitä, voi olla myös jokin sisäinen tekijä. Minä en kannata mikroneulauksia. Ei tosin ole kokemusta, mutta liian raju käsittely oman ihonhoitofilosofiani mukaan.

 12. Laura

  Kiitos tästä postauksesta! Parhaillaan käytössä oleva Supermoodin Oil Ritual Face Wash -puhdistusöljy on tehokas ja hyvä, mutta kuivattaa ihoani, eli heti pesun jälkeen on kuivia läikkiä ja kiristystä. Minulla on lievästi atooppinen iho. Meikinpuhdistuksen jälkeen kasvojen iho kiristää AINA, pesipä maidolla taikka öljyllä, Mitä mieltä olet Cattier Paris puhdistusöljystä?

  • Tuossa putsarissa voi emulgaattori aiheuttaa ärsytyksen, jos ihosi on kuiva ja herkkä. Kokeile jotain toista puhdistusöljyä tai balmia. Cattierin puhdistusöljyä en ole kokeillut, mutta vaikuttaisi siinäkin olevan paljon noita emulgaattoreita, joten suosittelen mieluummin Tata Harperia, In Fiorea tai edullisista Santea.

 13. Sari

  Hei Katja!

  Kiitos todella mielenkiintoisesta blogista, olen jäänyt ihan koukkuun postauksiisi 🙂 Erityisesti kasvojen puhdistus ja hoito kiinnostaa, jonka johdosta haluaisin kysyä sinun mielipidettäsi.

  Mikä on mielestäsi laadukkain ja tehokkain puhdistusaine 35-vuotiaalle pigmenttihäiriöistä kärsivälle iholle? Joka olisi myös rauhoittava ja kosteuttava. Ihoni on paksu, joten kestää hyvin ”rankempiakin” tuotteita, mutta nykyisin kun painotetaan niin paljon ihon hellävaraista hoitamista ja sitä, ettei tuote pese ihoa liikaa, niin olen alkanut miettiä löytyiskö itsellekin jokin ”parempi” ja hellävaraisempi putsari.

  Olen parin vuoden aikana käyttänyt lähinnä JB:n Green Apple puhdistusgeeliä (geeli tuntuu nykysin olevan kirosana :D) ja tykästyin myös heidän hellävaraisempaan puhdistusmaitoon, jota enää ei ollut Naturellessa saatavilla. Olen myös kokeillut Patykan 3-step puhdistusta, joka oli ihana. Sukin Foaming Cleancer on ollut yhden pullon verran käytössä, mutta jostain syystä en sitä hankkinut uudelleen. Ainakaan nyt ei tule muita
  käyttämiäni puhdistustuotteita mieleen.

  Pidän poishuuhdeltavista tuotteista. Musliiniliinankäyttö kiinnostaa, mutta liinan peseminen on tuntunut niin hankalalta prosessilta, että en ole sille tielle vielä lähtenyt.

  Kahinan puhdistusmaito tuntuu tällä hetkellä olevan kiinnostavin tuote kokeilla seuraavaksi.

  Kiitos, jos jaksat vasta tähän 🙂 Mukavaa pääsiäistä sinulle!

 14. sofia

  Heippa! Kysyn sulta neuvoa, koska luotan sun tietämykseen aika satasella. Mulla on aikomuksena aloittaa Esse sensitive- tuotteiden käyttö (hormonilääkitys aiheuttaa inhottavia näppyjä ja myös hiustenlähtöä). Hiustenlähtöön ajattelin kokeilla NYR:n beauty boost- biotiinia sisältäviä kapseleita, kunhan tulevat myyntiin Suomessa. Osaatko arvioida, onko noiden käyttö samanaikaisesti järkevää, vai voivatko häiritä toistensa vaikutusta? Haluan kuitenkin tehdä vain järkeviä valintoja, koska nämä uudet lääkkeiden haittavaikutukset on todella ikäviä,

 15. Jenni

  Itselläni on herkkä, couperoottinen ja rasvoittuva sekaiho. Ihohuokoset ovat suurentuneet poskilla ja otsassa. Olen pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan ja ihoärtymistäni on helpottanut miedot putsarit. Tällä hetkellä käytössäni on tuo Evolven puhdistus”balmi” ja FLOW kosmetiikan öljyputsari (edullinen myös).

  Olen miettinyt mikähän olisi paras hoito tukemaan tukkeutuneen ja 30v. ihoni toimintoja.. Ihoni ei siis ole paksu ja rasvainen vaan pikemminkin ohut, herkkä ja rasvainen:( Olisko hedelmähappokuorinta paras tuki? Käytössäni on Mossan hedelmähappokuorinta, mutta se ei tunnu tarpeeksi tehokkaalta.

  Niin ja tuosta FLOWn öljyputsarista sen verran, että käytän musliiniliinaa sen putsaamiseen, sillä pelkkä vesipesu ei poista sitä iholta. Se on silti ihanaa ainetta, sillä se ei ärsytä ihoa lainkaan 🙂

  Ps. Ihanaa lukea myös sinun heppajuttuja:) t. Ikuinen heppahöperö

  • Näiden tietojen perusteella en pysty sanomaan mitään yhtä tuotetta. Tärkeää on, että perusasiat ovat kunnossa, eli putsarin lisäksi hyvä kasvovesi ja kosteuttava seerumi, jotka jo auttavat ihoa toimimaan paremmin. Ja lisäksi laadukas öljy. Vasta sitten tulevat täydentävät hoidot ja jos iho on herkkä ja ohut, en suosittele mielellään hedelmähappoja. Savipohjainen syväpuhdistava kuorintavoide olisi hyvä lisä, esim. Essen Microderm Exfoliator. Mutta pitäisi nähdä ihoa paremmin, jotta osaan tarkkaan sanoa. Yöksi voit ottaa Kypriksen Moonlight Catalyst seerumin kuurina, se on tehokas tukkoisuuden avaamiseen, mutta silti hellävarainen. Flown putsarin pitäisi kyllä lähteä vesipesulla, mutta jos olet tottunut vaahdoista tai geeleistä jäävään lopputulokseen, iho voi tuntua siltä ”ettei puhdistu”, koska miedot putsarit eivät vaurioita hydrolipidikalvoa 🙂

 16. Kristina

  Hei Katja ja kiitos kattavasta postauksesta.

  Siirryin syksyllä ihonhoidon osalta lähes kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Nyt on menossa viimeinen tuubi biothermin puhdistusmoussea ja olenkin katsellut jo vähän luonnonkosmetiikan antia putsareiden osalta.

  Mitä mieltä mahdat olla kasvoharjoista?
  Olen itse pitänyt omasta Clarisonicista, mutta onkohan harjaus iholle liian voimakas käsittely? Lisäksi tosiaan mietityttää se putsari, joka sopisi harjan kaveriksi, ehdotuksia? Kyseessä on siis 25-vuotiaan naisen paikoittain epäpuhdas pintakuiva iho.

  Lisäksi olen huomannut, että joko pillereiden lopetuksesta tai maitotuotteista johtuen ohimollani on sellain finnirypäs. Löytyy muutama mustapää ja muutama kipeä valkopää.
  Miten aluetta kannattaisi yrittää lähteä hoitamaan?

  Kiitos etukäteen ja ihanaa viikonloppua! 🙂

 17. Salla

  Todella kattava paketti! Kiitos! Mitä tuotetta suosittelisit rosacea-iholle aurinkovoiteen puhdistamiseen? Onko Essen Refining Cleanser liian tuhti?

 18. Ihan mahtava postaus, kiitos!
  Ihana saada kunnolla infoa ja suosituksia eri ihotyypeille ennen ostopäätöstä ja vielä noin eri hintaluokista! 🙂 olisiko samaa sarjaa mahdollista saada muistakin ihonhoitotuotteista?

 19. Henna

  Hei! Mitä tietosi sanovat palamuotoisista kasvosaippuoista, kuten musta saippua tai Madaran tai Flown palat? Niitä kutsutaan saippuoiksi, joten ovatko ne noita hydrolipidikalvon pois peseviä? Palatuotteet houkuttavat niiden ekologisuuden vuoksi.

 20. Juulia

  Moikka!
  Sulla on aivan ihana blogi ja täynnä asiaa! Pakko vaan kysyä nyt näin kommentin avulla apua, kun tuntuu etten osaa valita ja kaikki kosmetologit, joilla olen käynyt, ovat suositelleet aivan vääriä tuotteita.. Mulla on todella kuiva iho koko kropassa (myös kasvoissa) ja naamaan puskee usein mustapäitä, harvemmin kunnon finnejä, mutta niitäkin välillä. Epäpuhtauksia tulee etenkin silloin, kun iho kuivuu liikaa. Whamisan hoitovesi (näistä hoitavin) on ollut pelastus. Kokeilin putsariksi whamisan puhdistusvaahtoa, jonka ei pitäisi kuivattaa, mutta iho silti kiristyy kuivaksi putsaamisen (veden kanssa) jälkeen. Ihoni ei ilmeisesti pidä myöskään kovinkaan voimakashajuisista tuotteista. Mikä putsari olisi hyvä tällaiselle alle 30-vuotiaan iholle, joka puhdistaisi tehokkaasti ärsyttämättä ja kuivattamatta ihoa? Haluaisin myös kokeilla vedetöntä puhdistusta, sillä sitä en ole vielä kokeillut. Tähän varmaankin sopisi liina, joka ei tuota mekaanista ärsytystä? Mahdollisimman mietohajuinen tuote varmaankin olisi kaikkein paras iholleni?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>