Beauty

4-2-4: lähtölaskenta kauniiseen ihoon

Beauty | 2.2.2017 | Katja Kokko

Testailen säännöllisesti kiinnostavia luonnonkosmetiikkamerkkejä Suomen rajojen ulkopuolelta, sillä intohimoni on tutkia millaisia tuotteita ja brändejä alati kasvaville markkinoille putkahtelee. Etenkin Jenkeistä löytyy todella kiinnostavia merkkejä, joiden tuotteita leimaa tehokkuus. Minulla on mielessäni TOP 3 lista brändeistä, joiden toivoisin rantautuvan Suomeen. Kärkisijaa listallani on pitänyt viimeiset puolitoista vuotta jenkkisarja In Fiore ja olen ollut jopa toivottoman tuskastunut, kun kukaan ei ole tuonut tuota kenties maailman kauneinta sarjaa vielä Suomeen. Värväsin loppuvuodesta Nykiin matkustavan ystäväni kärräämään minulle sarjan tuotteita rapakon takaa, jotta säästyisin mojovilta tullimaksuilta. Vain hetki sen jälkeen Kalliosta kajahti uutispommi: In Fiore on rantautunut Liinu’n Organic Beautyyn! Aaaah, vihdoinkin! Tätä päivää olen odottanut pitkään ja hartaasti, ette uskokaan!

Ensiksi on vain puhuttava hetki noista pakkauksista. Viininpunainen lasi on uskomattoman kaunista ja ihmettelenkin, miten kukaan ei ole älynnyt aiemmin pullottaa tuotteitaan juuri viininpunaiseen lasiin. Se on todella kaunista ja eleganttia. Pakkausdesign on muutenkin hienostunut, ajaton ja symboloi tyylikkäällä tavalla luonnon kauneutta. Sarjan visuaalinen maailma nettisivuja ja Instatiliä myöten hivelee esteetikon silmää ja kuvia katsellessa huomaa vääjäämättä hartioiden putoavan alaspäin ja hengityksen rauhoittuvan. Tismalleen tällaista fiilistä minä kaipaan kauneusmeditaatiotuotteiltani.

In Fioren salaisuus ulottuu pintaa syvemmälle. Sarjan perustajalla, Julie Elliottilla, on laaja, useiden vuosien aikana hankittu tietämys ja kokemus yrtti- ja kasvilääkinnästä, aromaterapiasta sekä parfyymien valmistamisesta. Lisäksi hän opiskelee antroposofiaa. Julien hajunystyrät tunnistavat hienovaraisimmatkin vivahteet tuoksuista. Tämä on taito, joka asettaa In Fioren monien muiden sarjojen yläpuolelle, sillä huolellisesti suunnitellut tuotteet puhuvat luonnon omaa kieltä kauniilla tavalla ja vaikuttavat myös ihoa syvemmillä tasoilla.

In Fioren kulttituote (tai tuotteet) on sarjan puhdistusrituaali, joka tunnetaan nimellä 4-2-4 puhdistusmetodi. Julie on saanut inspiraation metodiin lukuisilta Japanin matkoiltaan, missä hän ei ole voinut olla kiinnittämättä huomiota paikallisten naisten uskomattoman heleään ja virheettömään ihoon. Salaisuus piilee poikkeuksellisessa omistautuneisuudessa ihon puhdistusrituaalille, jossa yhdistyvät tehokkaat kasviöljyt ja eteeriset öljyt, perusteellinen kasvohieronta sekä lymfa-aineenvaihdunnan ja verenkierron stimuloiminen. Aisteja hivelevät tuoksut tekevät rituaalista aromaterapeuttisen kauneusmeditaation, johon ei voi olla rakastumatta.

4-2-4 metodiin kuuluu kaksi tuotetta, mutta jos lasketaan mukaan myös kasvovesi, tuotteita on kolme, ja jos lasketaan mukaan vielä lopuksi suositeltava balsami, niin yhteensä neljä purnukkaa. Mutta kaksi oleellisinta tuotetta ovat Lustra Illuminating Cleansing Essence puhdistusöljy sekä Treate Gentle Cleansing Emulsion puhdistusmaito.

Homma toimii seuraavalla tavalla:

4 minuuttia: kasvoille, kaulalle ja decolteelle hierotaan 3-5 pumppausta Lustra puhdistusöljyä neljän minuutin ajan pyörivillä ja pumppaavilla liikkeillä (alla ohjeet hierontaan). Tämä auttaa öljyä poistamaan iholta epäpuhtaudet ja lisäämään lymfakiertoa. Homeopaattinen öljy on paljon enemmän kuin puhdistus ja vaikuttaa syvällä soluissa.

2 minuuttia: öljyn päälle levitetään 3-5 pumppausta Treate puhdistusmaitoa, jota hierotaan iholle kahden minuutin ajan. Näin öljyt lähtevät emulgoitumaan iholta hoitaen sitä ja pesemättä mukanaan ihon omia lipidejä ja happovaippaa (joilla on tärkein rooli ihon kunnossa ja ihon suojamekanismissa).

4 minuuttia: iho huuhdellaan puhtaaksi ensin lämpimällä vedellä kahden minuutin ajan ja sen jälkeen kylmällä vedellä kahden minuutin ajan. Tämä stimuloi lymfa-aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja uudistaa ihoa. Rituaalin jälkeen iho näyttää siltä, kuin siihen olisi sytytetty valot.

Metodi vie aikaa tavanomaista wash and go -puhdistusta enemmän, mutta jos sille jaksaa omistautua, voi aloittaa lähtölaskennan kauniiseen ihoon. Rituaaliin kannattaakin suhtautua ilolla ja suurella nautinnolla.

Lustra puhdistusöljy on homeopaattinen öljysekoitus, joka vaikuttaa syvällä ihossa puhdistaen ja kosteuttaen ihoa ja tehden siitä täyteläisen. Se sisältää viinirypäleensiemen-, avokado- ja jojobaöljyjä, joiden rasvahapot ovat tärkeää ravintoa ihon hyville mikrobeille ja tehostavat muiden vaikuttavien aineiden imeytymistä ihoon. Risiiniöljy puhdistaa tehokkaasti sekä stimuloi kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Arnikankukkauutteen flavonoidit rauhoittavat ja uudistavat ihoa, joka altistuu päivittäin lukuisille ulkoisille stressitekijöille. Afrodisoiva jasmiini rauhoittaa punoittavaa ja herkkää ihoa. Lustra on täysin heittämällä kaunein, ihanin, samettisin ja huumaavimman tuoksuinen puhdistusöljy, joka kylpyhuoneestani on koskaan löytynyt!

Treate puhdistusmaito on hellävarainen ihon kirkastaja ja puhdistaja, joka hoitaa mm. ärtyneisyyttä ja punoitusta. Halutessaan sitä voi käyttää yksinäänkin, ilman Lustra puhdistusöljyä. Se puhdistaa ihohuokoset syvältä ja emulgoituu vedellä jättäen iholle kauniin ja terveen hehkun ylläpitäen ihon suojakalvon happotasapainoa. Ruusuvesi rauhoittaa ärtynyttä, herkkää ja stressaantunutta ihoa. Punahattu-, voikukka- ja takiaisenjuuriuutteet purevat puolestaan epäpuhtauksiin hellävaraisesti ja tehokkaasti. Itse rakastan Treatessa jumalaisen tuoksun lisäksi ihanan ohutta koostumusta sekä todella mietoa emulgaattoria, joka tekee tuotteesta erittäin hellävaraisen, mutta kuitenkin poishuuhdeltavan.

Vitale kasvovesi on kuin esiseerumi iholle. Se kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja auttaa hoitotuotteiden vaikuttavia aineita imeytymään syvemmälle. Aloe vera edistää ihon ylimmän kerroksen, epidermiksen, kykyä korjata itseään. Appelsiininkukkavesi, rohtosalkoruusu, jasmiini ja kamomilla kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa. Hamamelis tasapainottaa talineritystä ja supistaa ihohuokosia, ja nokkonen sisältää runsaasti antioksidantteja sekä iholle tärkeitä hivenaineita, jotka ehkäisevät vapaiden radikaalien aiheuttamia vaikutuksia. Vitalen tuoksu on jotenkin ihanan ”tumma” ja hienostunut. Tuote tuo itselleni mieleen itse Coco Chanelin. Olenkin vakuuttunut, että mademoiselle olisi suihkinut kasvoilleen Vitalea, mikäli In Fiore olisi ollut olemassa jo 1900-luvun alussa (ja kenties luonut parfyymin yhdessä Julietin kanssa). Minusta sarjassa on henkäys juuri tuota aikakautta.

Omat kokemukseni 4-2-4 metodista lienevät selvät. Vaikutus on jokaisen kauneusmeditaation jälkeen ällistyttävä. Iho on niin uskomattoman kirkas ja huokoset täysin kadoksissa. Ihoni on tosin taipuvainen pintakuivuuteen talvisin varmasti uimisestakin johtuen, joten ihan joka ilta en voi huuhtoa kasvoja näin runsaalla vedellä. Tuolloin olen käyttänyt musliiniliinaa, ensin kuumaan veteen kastettuna ja lopuksi kylmään. Tämä toimii myös loistavasti ja lisäksi liinalla saa mukavasti kuorivaa vaikutusta, joka antaa ekstrakyytiä mustapäille.

Liinun uudistuneesta verkkokaupasta löytyy kaikki In Fioren suosituimmat tuotteet. Itse odotan valikoiman jatkeeksi vielä sarjan parfyymejä ja vartalotuotteita. Olen kokeillut sarjalta Saffron of Kashmir parfyymin ja oih… tuoksu, johon ei ole sanoja, on vain syviä huokauksia. Jos puhdistusmetodi tuntuu turhan hintavalta investoinnilta, muistutan vielä, että toki tuotteita voi käyttää yksinäänkin, vaikka vaikutus ei ole silloin sama.

Mikä teidän fiilis on In Fioresta? Joko olette kokeilleet tuotteita? Jakakaa ihmeessä kokemuksenne!

Tuotekuvat Katja Kokko

Tuotteet saatu blogin kautta

Avainsanat: , , , , , , , ,