10

Rauhoittavaa hoitoa rosacealle ja herkälle iholle

Katja Kokko | 11.4.2017

Kaupallinen yhteistyö: Eco Beauty Wellness, sisältää alekoodin

Monen rosaceasta ja herkästä, reaktiivisesta ihosta kärsivän on haastavaa löytää sopivia tuotteita iholleen. Kesää kohti mennessä muut ihotyypit yleensä paranevat, mutta rosacea tunnetaan iho-ongelmana, joka ärtyy auringosta ja kuumuudesta. New Yorkista kotoisin oleva, marokkolaisiin korkealaatuisiin luomuraaka-aineisiin perustuva Kahina Giving Beauty tuo helpotusta mm. rosacealle ja herkälle iholle. Kommentit sarjan tuotteista ovat olleet, että ne rauhoittavat ihon kuumotusta ja ärsytystä sekä tuntuvat lempeän tasapainottavilta samalla, kun ne vähentävät punoitusta, kirjavuutta ja pigmenttiläiskiä, puhdistavat epäpuhtauksia sekä siloittavat ihoa. Tuotteet sopivat erinomaisesti myös atooppiselle iholle sekä hormonaalisista epäpuhtauksista kärsivälle iholle.

Kahina ei ole pelkästään huippulaadukas ja tyylikäs ihonhoitosarja, vaan myös vastuullinen ja eettinen. Sarjan perustaja Katherine L’Heureux tekee läheisesti yhteistyötä paikallisten berberinaisten kanssa Marokkossa, jotka tuottavat arganöljyn Kahinan tuotteita varten, sillä yksi Kahinan missioista on parantaa naisten asemaa ja itsenäisyyttä Etelä-Marokkossa. Olen kirjoittanut perusteellisemmin Kahinan arvoista ja toiminnasta berberinaisten hyväksi viime syksynä, löydät postauksen tästä linkistä. Suosittelen lukaisemaan jutun, jos se on mennyt sinulta ohitse.

Kokosin tähän postaukseen Kahinan valikoimasta rosacealle ja herkälle iholle sopivan ihonhoitosetin. Joukossa on myös sarjan uutuus, Moisture Mask kosteusnaamio, joka on todella syväkosteuttava, kirkastava ja tulehduksia rauhoittava. Jos sopivien tuotteiden löytämisessä on ollut haasteita, suosittelen kokeilemaan mitä ihosi tuumii kesän yli tällä kombolla.

Rosacean oireita ovat punoitus ja couperosa erityisesti poskien ja nenän seudulla, voimakas pintakuivuus (iho voi jopa hilseillä tai kuoriutua) ja ihon pinta on kuin kilpi, joka tuntuu hylkivän tuotteita. Iholla esiintyy myös epäpuhtauksia ja finnejä rosacean asteesta riippuen. Ihoa voi kuumottaa ja rosacealle on erittäin tyypillistä, että kuumotus ja punoitus pahenevat auringosta, kuumuudesta, lämpötilojen vaihtelusta sekä voimakkaasti maustetusta ruoasta, alkoholista sekä sopimattomasta ruoasta.

Kahinan Facial Cleanser puhdistusemulsio on yksi parhaimpia maitoputsareita, mitä tiedän. Se on koostumukseltaan erittäin ohut ja hyvin riittoisa, ja sopii erityisen hyvin ärtyneelle iholle, varsinkin rosacean kaltaiselle, joka on yhtä aikaa kuiva, herkkä ja epäpuhdas. Puhdistusemulsion hinta-laatusuhde on loistava, se on valmistettu uudistavaan aloe vera -mehun ja arganöljyn muodostamaan pohjaan. Lisäksi putsari sisältää entsymaattisesti ihoa kuorivaa papaijauutetta sekä salisyylihappoa sisältävää paju-uutetta, jotka kirkastavat ja heleyttävät ihoa ollen kuitenkin helliä iholle. Bisabolol, neroli, blue tansy, rosmariini ja kamomilla rauhoittavat tulehduksia ja tuovat helpotusta kuumottavalle ja ärtyneelle iholle.

Levitä putsari kuivalle iholle hieron sitä kasvoille ja kaulalle parin minuutin ajan. Kostuta tämän jälkeen sormenpäät veteen ja emulgoi putsari pois iholta hellävaraisin, pyörivin liikkein ja taputtele lopuksi kasvot kuivaksi pehmeään pyyhkeeseen.

Toning Mist kasvosuihke on rosaceaiholle ja hormonaalisista epäpuhtauksista kärsivän pelastus, sillä se virkistää ihoa, rauhoittaa ärsytyksiä, puhdistaa epäpuhtauksia, kosteuttaa ja kirkastaa sameaa ihoa. Kasvovesi sisältää uudistavaa aloe veraa, rauhoittavaa ja elvyttävää ruusuvettä sekä ihoa hellästi kuorivia paju- ja haapauutteita. Alfalfan, arganlehden ja valkoisen teen uutteet sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka kirkastavat ihoa ja neutraloivat vapaita radikaaleja. Suihke on erinomainen sisäisestä ja ulkoisesta stressistä kärsivälle iholle.

Suihkuta kasvovettä puhtaille kasvoille ja taputtele sen jälkeen neste hellävaraisesti ihoon. Voit myös halutessasi suihkuttaa sen kämmenille ja painella sen jälkeen iholle. Käsin levittämällä kasvoveden saa imeytymään ihoon paremmin, jolloin iho ottaa vastaan paremmin sen jälkeen levitettävät hoitotuotteet.

Rosacean hoidossa joukon tärkein tuote on Brightening Serum, kirkastava seerumi, joka levitetään iholle kasvoveden jälkeen aamuin illoin. Tämä on tehotuote rosacean lisäksi couperosalle sekä pigmenttiläiskille. Se kosteuttaa tehokkaasti, rauhoittaa, kirkastaa ja kiinteyttää ihoa sekä jättää ihon pehmeäksi ja sileäksi. Seerumin keskeisimpiin raaka-aineisiin kuuluva wakame-merilevä sisältää runsaasti iholle tärkeitä mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja, kuten kalsiumia, rautaa, kaliumia ja monipuolisesti B-ryhmän vitamiineja, jotka ovat tärkeitä etenkin rosacealle ja herkälle iholle. Lisäksi se tukee hyaluronihapon muodostumista ja vahvistaa kollageeni- ja elastiinisäikeitä. Seerumi sisältää myös ihon kosteuspitoisuutta parantavaa hyaluronihappoa. Hietamerinarsissi ehkäisee melaniinisynteesiä, eli pigmenttiläiskien muodostumista ja seerumin voimakkaat antioksidantit, kuten spirulina, wakame ja rannikkomänty kirkastavat läiskiä. Probioottinen uute vahvistaa ihon bakteerikantaa ja santelipuu, bisabolol, blue tansy, laventeli, geranium, piparminttu, frankinsensi sekä ruusu rauhoittavat ja ehkäisevät tulehduksia ja uudistavat ihoa.

Kirkastavan seerumin ohella toinen tärkeä tehotuote on Serum öljyseerumi, eli ihoöljy. Rosaceaiho on usein hyvin pintakuiva ja hilseilevä, jopa hieman kilpimäinen. Iho on ensin tärkeää kosteuttaa huolellisesi kasvovedellä ja seerumilla, jotta öljy saadaan imeytymään siihen. Öljyseerumi sitoo kosteutta ihoon, pehmittää ja siloittaa ihoa sekä ravitsee ihoa syvältä.

Öljyseerumissa on uskomattoman laadukkaat ja ravinnerikkaat raaka-aineet, joihin nähden sen hinta ei ole kallis. Pohjaöljynä toimii Kahinan huippulaadukas arganöljy ja toisena raaka-aineluettolassa on kahvinsiemenöljy, jolla on todistetusti ihoa kiinteyttäviä ja kirkastavia vaikutuksia. Se imeytyy ihoon nopeasti ja sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka korjaavat vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita. Lisäksi seerumista löytyy rauhoittavaa bisabololia, joka on erittäin hyvä raaka-aine herkälle iholle ja rosacealle, granaattiomenensiemenuutetta, joka on puolestaan tunnettu antioksidanttipommi. Tyrni sisältää runsaasti betakaroteenia, joka auttaa ehkäisemään UV-säteilyn haitallisia vaikutuksia ihossa. Rosmariiniuute parantaa tulehduksia ja porkkanansiemenöljy, laventeli, kamomilla, neroli, ylang ylang sekä mirha rauhoittavat sekä auttavat korjaamaan vaurioitunutta ihoa.

Öljyseerumia hierotaan kämmeniin 3-8 tippaa, jonka jälkeen se painellaan ja sivellään kevyesti iholle kasvoveden ja kirkastavan seerumin levittämisen jälkeen. Rentouttavaa aromaterapeuttista tuoksua voi samalla hengittää syvään.

Rosaceaihon kannattaa ottaa rauhoittava ja kosteuttava naamio viikottaiseksi täydennyshoidoksi, jotta iho saadaan pysymään kosteutettuna ja pehmeänä. Moisture Mask kasvonaamio tuntuu kuin viileältä kosteushunnulta, joka rauhoittaa ihon välittömästi. vähentää punoistaa, siloittaa ihoa, palauttaa sen elastisuuden ja parantaa ihon kosteustasapainoa. Naamio on täydellinen SOS-hoito kuivalle iholle, rosacealle, atopialle, couperosalle, ikääntyvälle iholle, stressaantuneelle, pintakuivalle iholle.

Naamiossa on upea yhdistelmä merkittävästi kosteuttavia raaka-aineita, kuten hyaluronihappoa, xylitylclucosidea, anhydroxylitolia, xylitolia sekä trehaloosia, jotka auttavat ihoa sitomaan kosteutta, jolloin ihon kosteuspitoisuus paranee ja juonteet siloittuvat. Poria sieniuute (pakurikääpää muistuttava sieni) rauhoittaa ihoa ja vähentää punoitusta. Myös kaurauute toimii ihoa rauhoittavasti. Viinirypäleenlehtiuute sisältää runsaasti resveratrolia, eli antioksidanttia, joka korjaa soluvaurioita ja suojaa vapailta radikaaleilta. Kaktusviikuna- ja arganöljyt sisältävät ravitsevia omega-rasvahappoja ja vitamiineja sekä antioksidantteja, jotka tuovat elinvoimaisuutta samealle iholle. Blue tansy, santelipuu, bisabolol, laventeli ja ruusu rauhoittavat ärtynyttä ihoa ja tuovat naamiolle mieltä rauhoittavan ja rentouttavan tuoksun.

Moisture Mask kannattaa käyttää iltaisin. Sen voi antaa vaikuttaa iholla 15 minuuttia tai jättää yöksi iholle. Levitä naamiota paksuhko kerros puhdistetuille kasvoille, alle kannattaa suihkaista Toning Mistiä ja halutessaan iholle voi levittää myös Brightening Serumin. Vaikutusajan jälkeen pyyhi naamio pois kostealla musliiniliinalla tai hiero se ihoon vaikuttamaan yön yli ja puhdista aamulla kasvot pyyhkäisemällä ne kasvovedellä tai kostealla liinalla. Itse hyödyntäisin naamion tehoista kaiken irti ja antaisin sen vaikuttaa yön yli. Tästä naamiosta erityisen ihanan tekee sen ohut koostumus, joka ei tuki ihoa. Rosaceakin on yksi niistä haastavista iho-ongelmista, että iho on todella kuiva, mutta pahimmillaan finnejä puskee niin, että iho voi myös tukahtua liian raskaista tuotteista. En lainkaan ihmettele, että naamio on saanut huikean vastaanoton ja pelkkiä ylistäviä arvioita käyttäjiltään, sillä olen itsekin hämmästynyt, miten tuotteessa on kaikki näin kohdallaan. Minähän en tunnetusti kosteusnaamioihin hurahda, sillä ihoni tukkeutuu niistä todella helposti, jos koostumus on vähääkään vääränlainen.

Kahina on myös erinomainen sarja ammattikäyttöön kauneushoitolaan. Jos sarjan jälleenmyynti kiinnostaa, ota yhteyttä maahantuojaan.

Millaisia kokemuksia teillä on Kahinan tuotteista? Mitkä ovat lempituotteitanne? 

Nyt sinulla on loistava tilaisuus kokeilla sarjaa, sillä Kahinan tuotteet ovat 10% alennuksessa maahantuojan verkkokaupassa koodilla Awardwinner10 sunnuntaihin 16.4.2017 asti.

Kuvat Katja Kokko

/ / / / / / / / / / / / / /

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 1. Jaana sanoo:

  Hei, minulla on rosacea huonolla tolalla. Olen käyttänyt Esse tuotteita nyt reilu vuoden ja tilanne on välillä ollut parempi. Mihin kertomasi, tuotteiden sopimisesta erityisesti rosacealle, perustuu? En haluaisi ottaa riskiä että tilanne menee vielä huonompaan…

  • Jokaisen tuotteen kohdalla olen luetellut aktiiviset pääasialliset raaka-aineet, jotka ovat erityisen rauhoittavia, tulehdusta parantavia, kosteuttavia sekä sisältävät runsaasti antioksidantteja. Rosaceaan olisi hyvä yhdistää hoitolahoidot ja hoidon tulee olla kokonaisvaltaista (luitko viikonlopun postaukseni?). En välttämättä lähtisi Essestä siirtymään, jos hoidat sitä yhdessä kosmetologisi kanssa ja teillä on hoitosuunnitelma ja käyt säännöllisesti hoidoissa. Rosacean hoito on yksi niistä vaativimmista. Mutta jos ei ole yliherkkä tai allerginen millekään tuotteiden raaka-aineille, niin en keksi mikä Kahinassa saisi tilannetta pahemmaksi. Tuotteiden raaka-aineet ovat niin loistavia herkälle iholle.

 2. markku sanoo:

  ihotyyppini on juurikin postauksen mukainen, mutta tämän lisäksi kärsin myös pod:sta. uskaltaisiko näitä tuotteita siis kokeilla? aikaisempaa kokemusta ei siis ole. miten tuotteiden tuoksujen kanssa? monesti näillä ”luomummilla” merkeillä kun on hajuherkälle liian voimakkaat tuoksut vaikkei varsinaisia tuoksuja olekaan käytetty.

  • POD voi reagoida herkästi aktiivisia aineita sisältäviin tuotteisiin, joten en varsinaisesti uskalla suositella sarjaa POD:n hoitoon. Esim. Herbfarmacy voisi olla turvallisempi vaihtoehto, siitä kirjoitin muutama viikko sitten ja sarjasta löytyy hyvin miedosti tuoksuvia tuotteita.

 3. Anna sanoo:

  Moi! Tämä sarja kiinnostaa kovasti ja menee ehdottomasti kokeiluun. Ihoni on couperosaan taipuvainen ja välillä myös näppyjä pukkaa. Mitä kosteusvoidetta suosittelisit Kahinan brightening serumin päälle päiväkäyttöön? Itse tykkään käyttää öljyjä illalla, mutta päivällä suosin voidetta. Olisiko tuo Kahinan kosteusvoide suositeltava?

 4. Jonna sanoo:

  Hei Katja! Laitan kysymyksen nyt tämän postauksen jatkoksi vaikka ei suoraan siihen osukaan..
  Minä olen tilannut myös diffuuserin ja pohdin että pitääkö veteen laittaa eteeristen öljyjen lisäksi jotain muuta? Minulla on ihan halpis että en tiedä johtuuko siitä, mutta minusta öljyjen tuoksu ei tule voimakkaana. Kyseessä ultraäänidiffuuseri(?) joka hajottaa veden ilmaan, ei siis höyrystä. Ja öljyhän jää siihen pinnalle kellumaan..

  Ihanaa pääsiäistä!

 5. Jennie sanoo:

  Minulla loppui juuri Kahinan kasvovesi ja sen rinnalla on ollut kirkastava seerumi käytössä. Oma haasteellinen herkkä ja tukkeutuva iho ei ole reagoinut negatiivisesti tuotteisiin, vaan ne ovat tuntuneet iholla todella neutraalille. Eli herkän ihon puolesta voin suositella. Iho on hieman paremmassa kunnossa, ehkä juurikin sen takia, että nämä Kahinan tuotteet ovat rauhoittaneet tilannetta muuten vaikka epäpuhtauksia pukkailee edelleen. Peukutan! Ja tuotteet ovat riittoisia, jopa kasvovesi pienessä söpöläisessä pullossaan 🙂

  • Näitä kommentteja olen myös itse saanut, että normaalisti herkästi reagoiva tuntuu täysin neutraalilta Kahinan tuotteilla ja rauhoittavat ärsytyksiä 🙂