Beauty

Kahina Giving Beauty – vastuullista ja lempeää ihonhoitoa

Beauty | 31.8.2016 | Katja Kokko

Yhteistyössä Eco Beauty Wellness

Marokosta inspiroitunut ja marokkolaisiin korkealaatuisiin kasviraaka-aineisiin pohjautuva Kahina on vieraillut muutaman kerran blogissani, mutta sarjan tarina ja taustat taitavat silti olla suurelle osalle teistä vielä tuntemattomia. Kahinan arvot ja tapa toimia ovat kuitenkin niin kohdallaan, että sarja ansaitsee ehdottomasti näyttävän esiintulon. Tutustuttuani Kahinaan perinpohjaisesti, menetin sydämeni tälle äärimmäisen kiehtovalla tavalla kauneutta ilmentävälle sarjalle, joten lähdetäänpä matkalle marokkolaisiin tunnelmiin new yorkilaisella vivahteella.

New Yorkissa asuva Katharine L’Heureux tutustui arganöljyyn matkallaan Marokkoon vuonna 2007. Nainen oli tehnyt pitkän uran luomalla ylellisiä kestävän kehityksen brändejä ja tutustuminen berberinaisten tuottamaan arganöljyyn sekä sen lukuisiin hyötyihin ihonhoidossa sai hänet niin pauloihinsa, että Katherine päätti lähteä rakentamaan omaa ihonhoitosarjaa arganöljyn ympärille.

Kahina lanseerattiin vuonna 2008. Sarjassa hyödynnetään arganöljyn lisäksi useita marokkolaisia kasviraaka-aineita: kaktusviikunaöljy tunnetaan arganöljyn ohella runsaasta määrästä antioksidantteja, erityisesti E-vitamiinipitoisuudesta sekä omega-rasvahapoista. Nämä öljyt parantavat ihon kosteuspitoisuutta sekä ehkäisevät ja häivyttävät ihon ikääntymisen merkkejä. Perinteinen marokkolainen rhassoul-savi sisältää valtavasti mineraaleja ja puhdistaa ihoa. Vihreä tee kirkastaa ja tekee ihosta elinvoimaisen näköisen. Blue tansy, eli marokkolainen kamomilla, aloe vera sekä ruusu rauhoittavat ihoa. Rosmariini on puolestaan antiseptinen. Näiden lisäksi Kahina käyttää parhaita, korkealaatuisia raaka-aineita ympäri maailman ja tuotteet valmistetaan USA:ssa viimeisintä luonnonkosmetiikan teknologiaa noudattaen ilman turhia, iholle hyödyttömiä tai haitallisia raaka-aineita. Kahinan elegantit, mustat lasipakkaukset eivät läpäise valoa ja parantavat siten tuotteiden säilyvyyttä. Pakkaukset ovat kierrätettäviä.

DSC_0002

Ylellisten pakkausten, korkealaatuisten ja tehokkaiden tuotteiden lisäksi Kahinan filosofiaan ja arvoihin kuuluu paljon muutakin. Autenttisuus, läpinäkyvyys ja ihmisyys ovat syvällä Kahinan sydämessä. Sarjan käyttämä, berberinaisten valmistama kylmäpuristettu luomuarganöljy, on korkeinta mahdollista laatua ja Katherine vierailee säännöllisesti Kaakkois-Marokossa lähellä Saharan autiomaata varmistamassa, että sen tuottamisen jokaisessa vaiheessa noudatetaan öljyn laadun varmistavia menetelmiä. Arganpähkinöitä ei esimerkiksi koskaan kerätä puusta, vaan ainoastaan maasta, tällöin ne ovat tarpeeksi kypsiä. Pähkinöiden keräämisessä täytyy kuitenkin varmistua siitä, etteivät ne ole vuohien syömiä. Muuten pähkinöihin tarttuu ikävä haju, jonka vuoksi öljy joudutaan käsittelemään sen poistamiseksi ja pähkinöiden ravinteet luonnollisesti kärsivät. Keräämisen jälkeen pähkinöiden täytyy kuivua viikko ennen kuin ne kuoritaan ja murretaan käsin – yhteen litraan öljyä tämä voi viedä jopa kahdeksan tuntia.

Arganöljyn valmistaminen on raskasta työtä ja suurimmalle osalle berberinaisista ainoa tulon lähde. Se mahdollistaa monille naisille taloudellisen itsenäisyyden, jota olisi muuten lähes mahdotonta saavuttaa. Katherine haluaa maksaa naisille työstä oikeudenmukaisen korvauksen, jonka vuoksi hän työskentelee paikallisten, naisten oikeuksia tukevien järjestöjen kanssa, jotka valvovat palkanmaksua. Kahinan koko nimi, Kahina Giving Beauty, merkitsee antamista takaisin, giving back: yritys lahjoittaa prosentin vuotuisesta liikevaihdostaan suoraan organisaatioille, jotka tukevat Etelä-Marokossa naisia ja heidän perheitään, mm. Education for All (Morocco EFA) sekä The High Atlas Foundation -organisaatioille.

Suurin osa arganöljyä valmistavista berberinaisista ei osaa lukea eikä kirjoittaa, jonka vuoksi he käyttävät erilaisia symboleja henkilöllisyytensä ilmaisemiseen. Katherine on kerännyt naisilta erilaisia merkkejä ja allekirjoituksia Marokossa vierailessaan ja yksi niistä – arabialaisessa designissa tunnusmerkkinä käytetty viisisakarainen tähti – päätyi koristamaan Kahinan jokaisen pakkauksen kylkeä.

kahina3

Olen ehtinyt käyttää Kahinan tuotteita nyt sen verran pitkään, että pystyn muodostamaan käsityksen, millaisesta sarjasta ihonhoidollisesti on kyse. Aiemmin olin kokeillut tuotteita sieltä sun täältä, jonka vuoksi kokonaiskuva ei meinannut hahmottua (paitsi vartalotuotteiden osalta, jotka ovat aivan jumalaisia!). Nyt kuvailisin Kahinan tuotteita erittäin rauhoittaviksi ja tasapainottaviksi, jotka sopivat kaikille ihotyypeille, varsinkin herkälle iholle, sekä erilaisista iho-ongelmista kärsiville, kuten rosacean, couperosan, atopian, aknen ja pigmenttiläiskien hoitoon. Tuotteet eivät tunnu iholla hyvällä tavalla ”miltään”. Ne ovat erittäin lempeitä ja kosteuttavia. Laitoin Marikonkin testijoukkoni koekaniiniksi, sillä hänen, jos jonkun iho reagoi todella herkästi. Mariko totesi tuotteiden tuntuvan ihanan pehmeältä ja rauhoittavalta.

Testijoukkoni sisälsi Facial Cleanser puhdistusemulsion, virkistävän Toning Mist kasvoveden, kirkastavan Brightening Serumin, Eye Serum silmänympärysseerumin, Serum öljyseerumin sekä Arganöljyn. Tuotteet ovat kertakaikkiaan loistavia!

Olen ollut hyvin pitkään tuhtien putsareiden ystävä; öljyjen, balmien tai täyteläisten puhdistusvoiteiden. Vasta tämän kesän aikana tuotetestailujen myötä olen löytänyt ohuiden emulsioputsareiden loistavuuden – aiemmin pidin niitä melko tehottomina. Meikin irrottamiseen ne eivät olekaan kaikkein parhaimpia ja siksi aloin käyttämään apuna konjac-sientä, jolloin puhdistaminen singahti ihan uusille leveleille. Varsinkin herkälle ja akuutista ärsytystilasta kärsivälle iholle (kuten tulehtuneet finnit tai ihottumat) ohut vesiliukoinen puhdistusemulsio on mitä mainioin (ilman sientä käytettynä), hellempää putsaria ei olekaan. Meikkipohjan irroittamiseen kannattaa puolestaan tehdä kaksoispuhdistus: levitä ensin iholle muutama tippa arganöljyä ja hiero huolellisesti parin minuutin ajan. Älä huuhtele kasvoja, vaan levitä öljyn päälle 3-4 painallusta puhdistusemulsiota ja pyörittele iholla jälleen pari minuuttia. Huuhdo lopuksi vedellä tai pyyhi putsari pois konjac-sienellä tai kostealla musliiniliinalla.

Kahinan puhdistusemulsio on ihana, sillä se antaa ihon olla rauhassa ja tekee vain sen, mitä putsarin pitääkin, eli poistaa lian ja epäpuhtaudet, ei pese eikä vaurioita hydrolipidikalvoa. Putsarin pohjana toimivat aloe vera -mehu ja arganöljy, jotka ovatkin incissä heti ensimmäisinä aineina. Ne kosteuttavat ihoa samalla puhdistaen. Papaijan ja pajun uutteet kirkastavat ja kuorivat ihoa todella hellävaraisesti. Bisabolol rauhoittaa ihoa, kuten myös blue tansy, joka tunnetaan runsaasta määrästä rauhoittavaa atsuleenia.  200 ml kokoinen pullo kestää käytössä todella pitkään. Putsarin tuoksu on todella mieto ja neutraali.

Toning Mist kasvosuihke on syväkosteuttava ja ihon tukkoisuutta poistava kasvovesi. Kosteuttavaan ja rauhoittavaan aloe vera -mehuun sekä ruusuveteen on lisätty pajun ja haavan uutteita, joiden sisältämä salisyylihappo estää huokosia tukkeutumasta ja kuorii hyvin kevyesti. Argan-lehden uute sekä alfalfan ja valkoisen teen uutteet sisälvät runsaasti antioksidantteja, jotka ehkäisevät ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä ja tukevat loistavasti kuorivia ainesosia. Hyaluronihappo ja Sodium PCA sitovat kosteutta ihoon. Kasvoveden tuoksu on mieto ja neutraali.

DSC_0013

Eye Serum silmänympärysseerumi on huipputuote, mikäli kärsii silmänympärysten turvotuksesta, rypyistä, kuivuudesta ja miliumeista. Erittäin ohut seerumi vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja vähentää silmänalusten turvotusta (tuote todella toimii!), parantaa mikroverenkiertoa, siloittaa juonteita ja ryppyjä sekä vahvistaa kollageenia ja parantaa elastisuutta. Tuote sisältää hiivauutetta, joka on yksittäisiä A-, C-, ja E-vitamiineja tehokkaampi parantamaan ihon kosteuspitoisuutta sekä suojaamaan vapailta radikaaleilta. Ruusujuuri on puolestaan adaptogeeni, joka suojaa ihoa tehokkaasti ääriolosuhteilta ja UV-säteilyn haittavaikutuksilta. Lisäksi se kuljettaa iholle happea parantaen ihon aineenvaihduntaa ja tehden siitä elinvoimaisen näköisen. Tattariuute ja hexapeptide-11 siloittavat ryppyjä, oliivinlehti- ja arganlehtiuutteet sisältävät runsaasti antioksidantteja ja kaktusviikuna- sekä arganöljyt lisäksi omega-rasvahappoja, jotka korjaavat ja pehmittävät ihoa.

Kirkastava The Brightening Serum on yksi tehokkaimmista seerumeista, mitä olen koskaan kokeillut ja ensimmäinen Kahinalta koskaan testaamani tuote reilut pari vuotta takaperin. Seerumi kirkastaa ihoa, tasoittaa ihon sävyeroja ja lisää ihon elinvoimaisuutta. Erityisesti pigmenttiläiskien ja arpien hoitoon suunniteltu seerumi antaa näkyviä tuloksia jo 4-6 viikossa. Lisäksi se ehkäisee uusien pigmenttiläiskien syntymistä hillitsemällä melaniinintuotantoa ja vahvistaa ihon omaa suojabarriääriä. Ihon pinnan silkkiseksi tasoittavaa seerumia voi käyttää, vaikka ei pigmenttiläiskistä kärsisikään, sillä se toimii heleyttävänä hoitona kaikille ihotyypeille. Erittäin miedon tuoksuinen seerumi sopii myös herkälle ja ärtyneelle iholle.

Vaikuttavien luomulaatuisten aineiden kirjo on todella vakuuttava: hietamerinarsissi ehkäisee melanosomien kulkeutumista keratinosyytteihin, japanilainen wakame-merilevä sisältää runsaasti mineraaleja ja hivenaineita sekä antioksidantteja ja se on erittäin monivaikutteinen raaka-aine suojaten ihoa tehokkaasti ympäristön haitoilta, ehkäisten ikääntymisen merkkejä, parantaen ihon kosteuspitoisuutta ja vahvistaen kollageenia. Arganöljyn, rannikkomännyn, vihreän teen ja granaattiomenan uutteet suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta ja neutraloivat niiden haittavaikutuksia. Probiootit tukevat ihon vastustuskykyä. Santelipuu, bisabolol, piparminttu ja ruusu rauhoittavat ihoa.

DSC_0038

Serum öljyseerumi on ehdottomasti yksi Kahinan tähtituotteista – jollei jopa se kaikista timanttisin. Hinta-laatusuhteeltaan loistava tuote hyödyntää kaikki arganöljyn parhaat puolet yhdessä kahvinsiemenöljyn, tyrnin, porkkanan ja granaattiomenan kanssa. Seerumin bioaktiivisten aineiden on osoitettu korjaavan kudosvaurioita, ylläpitävän ihon kosteustasapainoa, vähentävän tulehduksia sekä suojaavan ihoa UV-säteilyn haitoilta. Lisäksi bisabolol, kamomilla, laventeli, mirha ja ylang ylang rauhoittavat ihoa tehokkaasti. Öljyseerumin tuoksu on mieto eteerisistä öljyistä huolimatta. Älä anna tuotteen nimen hämätä: kyseessä on täysin öljypohjainen tuote, jota käytetään tavallisen kasvoöljyn tavoin ja se sopii loistavasti tukemaan Brightening Serumin vaikutuksia.

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä kokeilin Kahinan tuotteiden kulmakiveä: puhdasta arganöljyä (jota myydään myös isossa ja edullisemmassa, 100 ml pullossa). Arganöljy on monikäyttöinen ja sopii monipuolisesti kasvojen, vartalon sekä hiusten hoitoon. Runsaan antioksidanttipitoisuuden ja korjaavien rasvahappojen ansiosta se on erinomainen ikääntyvälle iholle sekä ympäristön aiheuttamien iho-ongelmien hoitoon ja erilaisiin ärsytyksiin. Kevyt öljy imeytyy nopeasti eikä jätä ihoa rasvaiseksi.  Öljyä voi käyttää kuivan hiuspohjan hoitoon hieromalla sitä päänahkaan 30 min ennen shampoopesua (pipetin avulla annostelu käy kätevästi) ja lisäksi se on erinomainen taltuttamaan kaksihaaraisia ja kuivia latvoja. Itse keksin käyttää arganöljyä yhdessä sarjan puhdistusemulsion kanssa kaksoispuhdistukseen. Siitä voi myös valmistaa oman öljyseerumicocktailinsa sekoittamalla joukkoon muutaman tipan haluamiaan eteerisiä öljyjä. Arganöljy on useilla jälleenmyyjillä Kahinan suosituin tuote.

Miltäs Kahina vaikuttaa tämän syvällisemmän katsauksen myötä? Oletteko löytäneet sarjasta lempituotteita?

kahina2

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,