Lifestyle

Viininpunainen neule

Lifestyle | 30.8.2016 | Katja Kokko

DSC_0017-3

Jos minulta kysytään, kuka valmistaa paitsi kauneimmat, mutta myös pehmeimmät ja laadukkaimmat neuleet, on vastaus helppo: suomalainen Arela. Siksipä olinkin pakahtua onnesta, kun syksyn kaunein viininpunainen pooloneule saapui elämääni Arelan ihanien naisten toimesta.

Arela tunnetaan parhaista materiaaleista, pääsääntöisesti laadukkaasta kashmiristaan. Kashmirin lisäksi merkin vaatteissa käytetään laadukasta puuvillaa ja merinovillaa. Yksikään merkin kashmirneule ei ole mennyt huonoksi omassa käytössäni, kun ne hankittuani minua opetettiin huoltamaan niitä oikein (kashmirkampa on välttämätön kapistus). Arelan sivuilta löytyy opas kashmirin huoltoon, ja lisäksi heidän myymälässään on tarjolla palvelu, johon neuleensa voi viedä huollettavaksi. Yksi Arelan tärkeimpiä arvoja onkin kestävyys ja kashmirin huolto on osa Arela For Good -konseptia, jonka tavoitteena on säilyttää vaatteet mahdollisimman pitkäikäisinä sekä avata keskustelua kulutusvalintojemme takaa. Neuleiden hoitopalvelun lisäksi Arela järjestää second hand -tapahtumia vaatteidensa myyntiin sekä kestävyyteen liittyviä keskustelutilaisuuksia.

DSC_0018-2

Arelalle on tunnusomaista suunnittelussaan yksinkertaiset ja ajattomat mallit, jotka toimivat monenlaisissa tilaisuuksissa ja lisäksi mallistot suunnitellaan kaikki koot huomioiden. Värit ovat joka kaudessa kiinnostavia ja tarkkaan harkittuja. Niissä näkyy perheyrityksen naisten pettämätön tyylitaju.

Tämän syksyn mallisto Bluets & Rust kertoo tarinoita menneistä rakkauksista, elämänmittaisista ystävyyksistä ja tunteiden kauniista, mutta häilyvästä luonteesta. Mallien löysissä, funktionaalisissa leikkauksissa on kaikuja 70-luvun alusta. Amerikkalaisen kaupungin katunäkymä brownstone-taloineen, hiekkaisine teineen ja ruosteisine rautatiekiskoineen näkyvät malliston väripaletissa, kuten myös kirpeän syyspäivän taivaansini ja pimenevän syysyön pehmeä, tumma sininen. Bluet, lemmikki, symboloi ikuisuutta ja pysyvyyttä – kun taas rust, ruoste, viittaa siihen, miten vahvoinkin side voi hapertua ajan kanssa. (Olen tosin sitä mieltä, että ainakin suhde viininpunaiseen pooloneuleeseen tulee vain vahvistumaan ajan myötä.)

arela

Tulevana viikonloppuna 3.-4.9. klo 11-18 Kaapelitehtaalla järjestetään Design Market, Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma, joka on Helsinki Design Weekin vetonaula. Myös Arela on mukana tapahtumassa poistuvilla väreillä ja malleilla Design Market -hintaan. Osasto sijaitsee Puristamo-hallissa paikalla 124.

Perjantaina 9.9. klo 18 Arela järjestää Galleria Forum Boxissa Vaate tilana -nimisen rennon keskustelutilaisuuden pukeutumisvalinnoista. Ohjelmassa on lisäksi tanssiesitys ja kuplivaa.

Olen nyt hyvän tovin tässä fiilistellyt suomalaisia vaate- ja asustemerkkejä ja iloinnut siitä, kuinka vaatekaappini sisältö alkaa kääntyä Suomi-voittoiseksi. Miettikää miten upeita merkkejä meiltä tulee: Arela, Terhi Pölkki, Samuji, Marimekko, R/H, Minna Parikka, IvanaHelsinki, Onar – ja monia muita. Liputan vahvasti suomalaisuuden puolesta, nämä merkit saavat päät kääntymään missä päin maailmaa tahansa.

Mitäs pidätte Arelan syysmallistosta? Löytyykö teiltä kaapista merkin vaatteita? Aiotteko osallistua Design Weekin tapahtumiin?

DSC_0007-3

Kuvat Mariko Pajalahti

Neule saatu blogin kautta

Avainsanat: , , ,

Lifestyle

12 kommenttia artikkeliin “Viininpunainen neule”

 1. piu

  Ihania ovat……olisi ihanaa käyttää suomalaisia merkkejä……valitettavasti täysin mahdotonta taloudellisesti. Pakko asioida tavanomaisissa ketjuliikkeissä 🙁

  • ReetaJohanna

   Arelan tuotteet tehdään Nepalissa ja muualla Aasiassa, joten mielestäni kyse ei ole suomalaisista tuotteista. Onneksi löytyy ihania ihan koto-Suomessa tehtyjä tuotteita, kuten Pura.

   • Jos tällä perusteella määriteltäisiin suomalaisuutta, ei suomalaiseksi voida kutsua myöskään Samujia, Marimekkoa, Minna Parikkaa, Terhi Pölkkiä ja monia muita suomalaisia merkkejä. Olisi toki hienoa, jos kaikki tuotanto tapahtuisi Suomessa, mutta valitettavasti se on suurimmalle osalle yrityksistä taloudellisesti kestämätöntä ja toisekseen sopivan valmistajan löytäminen on monelle mahdottomuus.

  • ReetaJohanna

   No minä en niitä suomalaisiksi kutsukaan. Eniten korpeaa se esim.Marimekossa, että ratsastetaan vanhalla maineella, vaikka tuotteiden laatu on nykyään surkeaa, mutta hinnat ovat pysyneet samana. Maksan mieluusti sen 200-300 euroa kotimaassa tehdystä tuotteessa, mutta en aasiassa. Onneksi kaikki voivat tehdä omat päätökset. Itse yritän kukkarollani näyttää, mitä arvostan.

   • Ymmärrän pointtisi hyvin. Mutta myös asioiden toisen puolen, josta olen keskustellut suunnittelijoiden kanssa ja ymmärrän myös heitä erittäin hyvin. Marimekon kohdalla olen samaa mieltä kanssasi joidenkin tuotteiden kohdalla. Onneksi tarjolla on jokaiselle jotakin ja omilla valinnoillaan voi näyttää, mitkä asiat ovat omien kulutusvalintojen takana. Keskustelun herättämiseenhän Arelakin pyrkii.

  • En ole koskaan törmännyt tähän, mutta näyttää ihanalta! Itse myin kaikki Teekini pois ja nykyään joogavaatteet on tosi yksivärisiä. Mutta ehkä yhdet värikkäätkin menisi joukkoon…

 2. VMV

  Ihailin Samujin samoja housuja verkkokaupassa, vaan en ehtiny :P. Arelan tuotteita haluan live-hypistelemään! Santosh (Nomadi-liike Hkissä) on toinen suomalainen kashmir-tuotteistaja, heiltä mullon cashmere-kollarit+liehuke-pusero. ˆˆ ko merkkiä hyödynnän myös heti, kun meille lapsia sikiää 😀 Ihania pipoja ja..

 3. Laura

  Hei Katja! Ihania syksyisen värisiä vaatteita olet hankkinut/saanut itsellesi! Täällä haaveilen itse uusista joogakuteista :). Onko sinulla vielä kontakteja, että voisit saada Wellicious merkistä alennuskoodin blogiin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>