Beauty

Timanttinen konjac-sienilöytö

Beauty | 26.8.2016 | Katja Kokko

DSC_0003-3

Nyt on pakko tulla vinkkaamaan timanttisesta konjac-sienestä, jonka löysin eilen täysin sattumalta Pinosta Fredalta. Olen rakastunut kevään ja kesän aikana konjac-sienen käyttöön putsarin kanssa. Käytännössä en huuhtele kasvojani vedellä, vaan poistan putsarin konjacsienellä ja lopuksi kuivaan kasvot musliiniliinalla tai ohuella kasvopyyhkellä. Pidän konjac-sienestä erityisesti ohuiden puhdistusemulsioiden kanssa (kuten Kypriksen Cleanser Concentraten tai Kahinan Facial Cleanserin), mutta se on loistava myös kaksoispuhdistuksessa eli öljyn ja puhdistusmaidon yhdistelmässä.

Konjac-sieni on niin hellävarainen, että se sopii ohuelle ja herkällekin iholle, joille musliiniliina saattaa olla liian tehokas. Sieni valmistetaan konjac-kasvin juuresta, se kuorii sekä syväpuhdistaa ihoa erittäin hellävaraisesti ja on lisäksi täysin biohajoava. Olen kuitenkin ihmetellyt, miksi kaikki markkinoiden konjac-sienet ovat puoliympyrän muotoisia. Älyttömän epäkäytännöllinen malli ja ihan liian pieni. Inhoan myös sitä narua, jonka sienen läpi on pujotettu. Vaikka sen funktio onkin hyvä (sienen voi ripustaa narusta kuivumaan), se on jotenkin ällöttävä.

Poikkesin eilen sattumalta Pinossa ja mitä ihmettä löysinkään? Ovaalin muotoisen konjac-sienen! Jes! Sieni on tanskalaisen Merakin ja niitä löytyy kolmella eri höysteellä: valkoinen tee, vihreä tee ja bambuhiili. Sieniin on siis imeytetty yleensä jokin kasviuute, mutta enpä tiedä onko niillä kovin kummoisia vaikutuksia iholle – itse valitsen sienen ihan vain värin perusteella. Merakilta löytyy myös käteviä matkakokoisia pulloja ja purnukoita reissukosmetiikan pakkaamiseen. Erityisesti nämä pussukan malliset matkapullot vaikuttivat hyviltä. Puuvillapuristenapit toimivat puolestaan loistavina kosteuspyyhkeinä ja ne voi kastaa vaikka kasvoveteen. Jos kankaassa olisi silmän, nenän ja suun aukot, niistä saisi kasvovesinaamion tai sheet maskin, mutta semmoiset voi toki leikata itsekin. Kaikki Merakin tuotteet olivat edullisia, konjac-sieni maksoi hitusen päälle vitosen. Omastani leikkasin narun pois, sieni kuivuu aivan hyvin myös kyljellään.

Pinossa on muutenkin paljon kiinnostavia juttuja kotiin, kannattaa käydä tsekkaamassa!

Käytättekö te konjac-sientä?

Avainsanat: ,