Lifestyle

Syysjuttuja

Lifestyle | 25.8.2016 | Katja Kokko

DSC_0003-2

Vaikka olen kuinka kesän lapsi, rakastan alkusyksyä. En vielä tunnusta, että olisimme sen kynnyksellä. Nyt on loppukesä. Ensi viikolla vasta, kun kuu vaihtuu.

Fiilistelen kuitenkin alkusyksyä jo monella tavalla. Kynttilät, suitsukkeet ja lämmin tee alkavat taas olla ajankohtaisia. Pukeutumisessa kiinnostaa tänä syksynä erityisesti pooloneuleet ja leveät lahkeet, väreissä puolestaan ruoste ja viininpunainen.

vlody2

Laukkukokoelmani kasvoi TAAS yhdellä yksilöllä, kun ostin Marimekon syysmallistosta ison Matkurin. Väri on ruoste, sinappi tai vauvan kakka. Minusta se on ihana. Laukku on täydellisen kokoinen yrittäjän liikkuvan toimiston kuljettamiseen työhuoneen ja kodin välillä. Lisäksi sinne mahtuvat uintikamat ja sitä voi käyttää myös viikonloppulaukkuna. Täydellinen ostos ja materiaali on erittäin kestävää. Samujin Tori on edelleen harkintalistallani, mutta saa odottaa, kunnes olen täysin varma sen suhteen. Suurin osa teistä jo muistaakin, että olen uskollinen yhdelle hyvälle laukulle, joten oikeasta yksilöstä pitää olla täysin varma.

Ostin myös Marimekolta edullisen mustan poolon. Se ei ole päässyt vielä käyttöön ja epäilen jopa hieman sen laatua. Katsotaan millaiseksi osoittautuu käytännössä. Koko Marimekon mallisto on jälleen upea. Varsinkin silkkipaidat, vajaamittaiset housut ja mekko Pieni Pioni -kuosissa kiinnostavat. Mintun vihreä Mini Samovaari -kuosinen paita on myös aivan ihana, mutta en tiedä onko väri kuitenkin liian hurja. Täysin villi kortti on puolestaan mintun vihreä Unikko-silkkipaita. Epäilen kyllä uskaltaisinko hankkia sitä, sen verran traumatisoitunut olen edelleen Unikosta, jota piti aikoinaan tunkea jopa television kuosiksi (asia mitä en voi käsittää!). Näyttää kuitenkin siltä, että värit ovat palaamassa pukeutumiseeni, ainakin pieninä annoksina. Siitä kiitos Marimekolle!

DSC_0047

Samujin kesäalesta kävin pelastamassa silkkiset luonnonvalkoiset liehulahkeet. Kun näin ensimmäistä kertaa Skunk Anansien Hedonism-videon 20 vuotta sitten, olin täysin hullaantunut kermanvärisistä leveistä lahkeista. Nämä ovat hieman eri malliset (huom. joustovyötärö!), mutta aivan täydelliset. Loistavat vielä loppukesästä ja alkusyksystä, mutta vesisateella niillä ei ole mitään asiaa ulos. Samujin syysmallisto ei ole toistaiseksi kolahtanut niin lujaa, kuin olisin voinut odottaa, mutta tämä silkki-pellava-neule on kyllä aivan näköiseni.

DSC_0029

Näköjään en ole ainoa, jolle kolahtaa nyt sinapin väriset asiat. Proloquen omistajat Elsa ja Nora perustivat oman tilpehöörimerkin, V’lodyn, jonka ensimmäinen tuote on sinapin värinen kalenteri. Se on maailman ihanin. Naiset ovat ripotelleet kansien väliin taikapölyä unelmien suunnittelulle. Sen salaisuus piilee pienissä yksityiskohdissa. Hyvästi Moleskine, meikä liittyy V’lodyn jengiin!

Sahramin värinen kynsilakka ei jää vain kesäjutuksi. Sahrami, keltainen, sinappi, ruoste ja viininpunainen. Siinä syksyn väripalettini. Selkeästi kynsilakka on allekirjoittaneella tämän syksyn must juttu.

John Mastersin uudet käsivoiteet ovat aivan ihania. Sitruuna & Inkivääri kulkee mukana Matkurissa yhdessä Neal’s Yard Remediesin rauhoittavan temple balmin kanssa. Näitä pikku terapiasalvoja ei taida saada vielä Suomesta, toivottavasti joku jälleenmyyjä tajuaisi ne ottaa valikoimiinsa.

Millainen teidän väripaletti on tänä syksynä? Joko olette tehneet ihania syyshankintoja?

vlody

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,