Beauty

John Mastersin uutuuksia ja ihana kesäale

Beauty | 15.6.2016 | Katja Kokko

jmo1

Yhteistyössä EcoBeautyWellness, sisältää alekoodin

Kenelläkään blogiani aktiivisesti seuranneelle ei varmaan ole jäänyt epäselväksi, mikä tuotemerkki pitää ykkössijaa lempi hiustenhoitotuotteissani: lukuisten eri sarjojen testaamisen jälkeen  palaan aina John Masters Organicsiin. Vaikka monilta sarjoilta löytyy hyviä tuotteita, on John Masters mullistanut käsityksen luonnollisesta hiustenhoidosta. Hoitotuotteiden valikoima on todella laaja ja sarjalta löytyy ratkaisut useimpiin eri hiusten- ja päänahan ongelmiin.

Laadukkaiden muotoilutuotteiden löytyminen luonnollisena on kuitenkin koitunut monelle haasteeksi ja tässä kohtaa peilikaapista löytyykin usein synteettisiä purnukoita. John Masters haastaa nyt synteettiset muotoilutuotteet, sillä sarja on lanseerannut hiuslakan sekä tuuheuttavan muotovaahdon aiemmin valikoimasta löytyneiden muotoiluvahojen ja -voiteiden jatkoksi. Olen ehtinyt käyttämään kaksikkoa nyt kuukauden päivät ja olen tuotteisiin pelkästään tyytyväinen!

jmo2

Muotovaahto antaa kuohkeutta ja volyymia kuontalolle niin reilusti, että aluksi oli vaikea totutella tarpeeksi pieneen annosteluun riittoisan ja kuohkean vaahdon kanssa. Tuote antaa todella hyvän pidon sekä taltuttaa pörröisyyttä ja sähköisyyttä. Oman runsaan hiuspehkoni ongelma ovat lyhyet pörröttävät hiukset ja helposti liiskaantuneen näköinen letti, mutta muotovaahdon ansiosta hiuksissa pysyy sileys ja volyymi pari päivää ja olenkin voinut harventaa myös hiusten pesuväliä entisestään. Tuotteesta tekee lyömättömän lisäksi sen hoitavuus: aloe vera mehu kosteuttaa, vihreän teen antioksidantit suojaavat vapailta radikaaleilta, kvinoa vahvistaa hiuksia ja poistaa sähköisyyttä ja soijaproteiini vahvistaa hiusjuuria sekä tekee hiuksista paksumman näköiset. Suoravaahtona toimiva tuote on todella riittoisa ja pari painallusta riittää tuomaan pitoa ja kuohkeutta ainakin meikätytön kuontalolle.

Luonnonkosmetiikan hiuslakat ovat ns. märkälakkoja, sillä ponnekaasulla toimivat aerosolipullot eivät ole luonnonkosmetiikassa sallittuja. Märkälakat saattavat latistaa kampauksen helposti ja varsinkin luonnollisissa tuotteissa kunnon pito on melkoinen haaste. John Masters on onnistunut selättämään tämänkin haasteen kiitettävästi: hiuslakka toimii itselläni viimeisenä silauksena pörröttävien pikkuhiusten tainnuttajana sekä pitää haasteellisen etutukkani kauniisti paikoillaan koko päivän. Lakka ei koveta hiusta liiaksi, vaan pito o sopivan joustava. Myös hiuslakka muodostuu aloe vera mehu pohjasta, ksantaanikumi antaa pitoa ja kasviperäinen glyseriini suojaa ja ehkäisee hiusta katkeilemasta. Pelargoni tuo hiuksille kiiltoa.

Hiuslakka sopii kaikille hiustyypeille päivittäiseen käyttöön myös suorituksen kanssa. Se kannattaa suihkuttaa 30 cm etäisyydeltä kuiviin hiuksiin kampauksen viimeistelyksi ja antaa kuivua rauhassa. Reilun kokoiseen pulloon pakattu hiuslakka on todella riittoisaa ja veikkaanpa, että omassa käytössäni se tulee kestämään melkein vuoden päivät.

jmo3

John Masters Organicsin osaaminen ei rajoitu pelkästään hiustenhoito- ja muotoilutuotteisiin, vaan sarjalta löytyy myös kattavasti kasvojen- ja vartalonhoitotuotteita ja suurena eläinten ystävänä John Masters on kehitellyt luonnollisia pesuaineita myös lemmikeille! Minä olen tykästynyt useisiin sarjan vartalonhoitotuotteisiin huumaavien tuoksujen, aidon hoitavuuden sekä upeiden koostumusten ansiosta. Uutuustuotteiden joukosta löytyvät myös suloisiin tuubeihin pakatut käsivoiteet kolmessa eri aromaterapeuttisessa tuoksuyhdistelmässä ja kullekin käsivoiteelle on myös oma käsien- ja vartalonpesuaine semmoisessa jättikoossa, että lähes puolen litran pullo vain kestää ja kestää.

Käsivoiteet kosteuttavat ja ravitsevat ihoa aloe vera mehun ja auringonkukkaöljyn muodostamalla yhdistelmällä ja ne sisältävät myös pigmenttiläiskiltä suojaavia eteerisiä öljyjä. Lisäksi kullakin voiteella on vielä omat aromaterapeuttiset sekä ihonhoidolliset vaikutuksensa niiden sisältämien eteeristen öljyjen ansiosta. Eteeriset öljyt ovat yksi suurin syy John Masters rakkauteeni, sillä sarja käyttää öljyjä taidokkaasti ja tuotteista tulee todella hyvä olo. Mikään tuoksu ei voi päihittää aitoja eteerisiä öljyjä, sillä ne vaikuttavat mieleemme tahtomattakin. Orange & Rose käsivoide kosteuttaa ja ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista käsiin ruusu-, appelsiini- ja rosmariiniöljyjen ansiosta. Lisäksi se sisältää ylang ylangin, vaniljan, palmarosan ja neilikan eteerisiä öljyjä. Orange & Rose käsivoide rauhoittaa ja kohottaa mielialaa erityisesti naistenvaivojen aiheuttamissa hormonaalisissa tunnekuohuissa.

Lemon & Ginger käsivoiteen sisältämät sitruuna- ja rosmariiniöljyt suojaavat ihoa pigmenttiläiskiltä, inkivääri heleyttää, frankinsensi uudistaa ja kiinteyttää, santelipuu ja bisabolol rauhoittavat ja seetripuu suojaa ihoa. May chang öljy on todella virkistävän tuoksuinen ja mielialaa piristävä samalla, kun se kirkastaa ihoa.

Lime & Spruce käsivoiteen pigmenttiläiskiltä suojaavat öljyt ovat lime ja rosmariini. Kuusiöljy on yksi suurimpia eteeristen öljyjen suosikkini, sillä sen tuoksu vaikuttaa ajatuksia selkiyttävästi ja eteenpäin vievästi. Lisäksi se kosteuttaa ja rauhoittaa kuivaa ja herkkää ihoa. Vetiver on antibakteerinen ja maadoittavan tuoksuinen. Patsuli suojaa ihoa, fenkoli kirkastaa ja frankinsensi kiinteyttää. Tämä on käsivoiteista suosikkini, vaikka toisaalta lemppariaan näistä on vaikea valita, sillä kukin tuoksu vetää puoleensa mielialan ja olotilan mukaan.

jmo4

Käsien- ja vartalonpesuaineista löytyy parinsa kullekin käsivoiteelle ja nestemäinen pesuaine tulee pullosta ulos muhkeana ja riittoisana suoravaahtona, jonka vuoksi tuntuu ettei tuote kulu laisinkaan. Lempeät pesuaineet eivät sisällä kuivattavia sulfaatteja. Valittavana ovat siis Orange & Rose, Lemon & Ginger sekä Lime & Spruce.

Kaikki John Masters Organics uutuudet löytyvät maahantuojan, eli EcoBeautyWellnessin verkkokaupasta, jossa on nyt myös teille lukijoilleni suunnattu kesäale! Koodilla KESÄALEKATJA15 saat -15 % lähes koko valikoimasta (pois lukien Kjaer Weisin tuotteet, Goodion raakasuklaat, ruokatuotteet sekä Natural Grooming deodorantit) ja kaiken lisäksi yli 100 € tilauksiin lisätään automaattisesti herkullinen lahja. Tarjous on voimassa sunnuntaihin 26.6.2016 asti EcoBeautyWellnessin verkkokaupassa sekä Iso Roballa sijaitsevassa myymälässä.

Muutamia tärppejä mainitakseni John Mastersin tuotteiden lisäksi: arganöljyyn pohjautuva mustiin, tyylikkäisiin lasipulloihin pakattu Kahina on loistava sarja kesäihonhoitoon ehkäisemään UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita ihossa, kuten ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä sekä pigmenttihäiriöitä. Voit lukea sarjan suosikkituotteistani lisää täältä. Toisena tärppinä mainittakoon englantilainen Herbfarmacy, jonka tuotteet pohjautuvat yrttilääkintään ja edullisten ihonhoitotuotteiden lisäksi valikoimasta löytyy useita erilaisia yrttilääkesalvoja lievittämään lähes vaivaa kuin vaivaa. Löydät kirjoittamani bloggaukset kokeilemistani tuotteista täältä.

Lisäksi suosittelen tutustumaan yhdysvaltalaiseen ”tuorekosmetiikkasarja” Dr. Alkaitikseen, jota olen testaillut itse vain pienistä näytteistä, mutta tarkoituksena on sukeltaa tähänkin sarjaan syvemmälle vielä tämän vuoden puolella, mutta sanottakoon, että kyseessä on todella tehokas sarja, jonka konsepti on vähintäänkin mielenkiintoinen. Ayverdisen Moksan saippuat, vartalovoiteet ja -öljyt ovat puolestaan koko perheen perustuotteita, joiden iloisen väriset pakkaukset tuovat kylppäriin kivan piristyksen ja tuoksut ovat erittäin herkullisia.

Mitkä ovat teidän suosikkejanne John Mastersin valikoimasta? Entä oletteko tutustuneet muihin EcoBeautyWellnessin sarjoihin?

jmo5

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,