Beauty

Pitkän lennon selviytymispakkaus

Beauty | 17.6.2016 | Katja Kokko

lento

Kone Singaporeen lähtee tänään 23.55. Matka Balille kestää yhteensä 16 tuntia. Lentokoneessa istuminen on varmin tapa saada meikätytön alaselkä kramppiin, siihen riitti jo lyhyempi lento Sisiliaan ja junamatkat Keski-Suomeen. Siksi olen valmistautunut pitkälle lennolle paremmin ja upgreidasin istumapaikkani comfort plus -paikaksi, joka on varustettu isommalla jalkatilalla ja vastamelukuulokkeilla (!!). Mukavuudesta sai pulittaa 75 €, mutta hinta on pieni, jos vältyn selkäkivun pahenemiselta.

Nautin kuitenkin pitkistä lennoista muuten. Silloin tietää olevansa menossa jonnekin todella kauas (ja yleensä myös jonnekin todella lämpimään). Lentokoneessa aika pysähtyy ja huolet unohtuvat. Vanha jää taakse ja edessä odottaa jotain uutta, ehkä uusi maa, jonka maisemia ei osaa vielä kuvitella ja uudet ihmiset, joita ei tiedä vielä tapaavansa. Uudet kokemukset, joista ei ole vielä pienintäkään aavistusta. Se saa perhoset lepattamaan vatsan pohjassa aina reissua edeltävänä päivänä.

Reissukosmetiikka-arsenaalini esittelyn sijaan laadin selviytymispakkauksen pitkälle lennolle. Vaikka lennon tuoma tunnelma onkin kutkuttava, iholle ja koko keholle röhnöttäminen yli puolivuorokautta yläilmoissa on melkoinen koettelemus.

1. Kasvosuihke

Lentokoneen ilma on aivan järkyttävän kuivaa. Kosteuttava ja virkistävä kasvovesi suihkutettavassa muodossa on ihan ehdoton tuote varsinkin pidemmille lennoille. Neal’s Yard Remediesin Frankincense Kasvosuihke on oma luottosuihkeeni, sillä se virkistää, kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Frankinsensin, nerolin ja saksankuusen eteerisistä tulee todella pirtsakka tuoksu ja ne ovat myös aromaterapeuttisilta vaikutuksiltaan virkistäviä ja avaavia. Jos frankinsensin tuoksu ei miellytä, löytyy suihkeesta myös White Tea vaihtoehto.

2. Sheet mask -naamio

Olin revetä liitoksistani, kun näin Orgaidin sheet maskien rantautuneen Biodellyyn! Vihdoinkin joku on älynnyt tehdä luonnolliset sheet maskit ja kaiken lisäksi niitä saa myös Suomesta! Ennen tein kasvosuihkeesta ja puhtaasta sheet maskeihin käytetyistä kankaista (jotka on puristettu pastillin näköisiksi napeiksi) kasvovesinaamion. Sain juuri sopivasti Orgaidin sheet maskit testiin ja pakkasin lennolle mukaan anti-age naamion, joka kosteuttaa, rauhoittaa, vähentää turvotusta sekä ihon tukkoisuutta ehkäisten näppyjen syntymistä – eli jota kuinkin kaikki vaikutukset, mitä lentokoneilman kulahduttama iho tarvitsee. Näihin naamioihin palaan vielä myöhemmin perusteellisella postauksella!

3. Huulirasva

Tämä ei kaipaa perusteluja. Ilman huulirasvaa ei voi astua lentokoneeseen. Hurrawn Pitta-huulirasvani vetelee ihan viimeisiään, joten varmuuden vuoksi pakkasin mukaan myös Chain.

4. Puhdistusliinat

Puhdistusliinat ovat must have käsien putsaamiseen ja lisäksi niillä voi puhdistaa ihon ennen naamion laittamista, sillä et varmasti halua laittaa naamiota iholle, joka on ollut tuntikausia lentokoneilmassa ja ehtinyt kerätä sitä ennen itseensä kaikki ilmansaasteet ynnä muut pöpöt. Neal’s Yard Remediesin White Tea puhdistusliinat ovat parhaat, mitä tiedän. Kosteuttavat ja rauhoittavat liinat sisältävät aloe veraa, valkoista teetä, kamomillaa ja laventelia.

5. Käsidesi

Olen tarkka käsihygieniasta ja erityisen tarkka varsinkin reissuilla. Megalomaanisen tarkka olen Aasian reissuilla – en unohda varmasti kuolinvuoteellanikaan vatsatautia, jonka sain Intiassa pari vuotta sitten. Teen siis hygienian eteen sen, minkä voin, ilman turhaa hysteriaa ja se alkaa jo lentokoneesta. Neal’s Yard Remediesin käsidesi on paras, koska se tappaa 99,9 % bakteereista eteeristen öljyjen ansiosta. Kaiken lisäksi suihke ei tuoksu apteekkimaiselle, vaan ihanan virkistävälle joukkiolle erilaisia yrttejä. Käsidesi sisältää timjamin, kanelin, vetiverin, laventelin ja sitruunaruohon eteerisiä öljyjä.

6. Kurkkusuihke

Itse en kuulu niihin, jotka saavat helposti flunssan lentokoneessa, mutta vilustutin itseni taannoin jäätävässä kesäisessä kaatosateessa ja kurkku on ollut pikkuisen kipeä, joten päätin varautua sitä vastaan Vogelin Echinacea-kurkkusuihkeella, joka on luottorohtoni lentsun iskiessä. Se tekee tosin hyvää kuivan ilman karhentamalle kurkulle, vaikka ei flunssavaaraa olisikaan.

7. Lentosukat

Meinasin tyystin unohtaa lentosukat! Onneksi lentomme lähtee vasta illalla ja ehdin vielä hankkia parin itselleni, sillä muutoin turvotus ja vilu olisi ollut taattu.

8. Kuulokkeet

Ilman hyviä kuulokkeita en tee yhtäkään juna-, bussi- tai lentokonematkaa. Saahan lentokoneestakin kuulokkeet pitkillä lennoilla leffoja varten, mutta ne eivät kyllä blokkaa koneen kohinaa ympäriltä, saatika jos yrittää saada jonkin sortin musiikkielämystä. Yleensä laitankin koneesta saatavien nappikuulokkeiden päälle Urbanearsit.

9. Dekkari

Normaalisti säästän dekkarit vasta kohteessa löhöilyä varten, mutta tällä kertaa en voi vastustaa kiusausta ja ottaa lukemista jo koneeseen. Camilla Läckbergiltä on nimittäin tullut taas uusi dekkari. Koukutuin niihin Intian reissulla, jonka jälkeen olen ahminut joka lomalla vähintään kaksi. Parasta lomalukemista on aivot narikkaan lukeminen, johon ei toimi mikään niin hyvin, kuin jo ensimmäiseltä sivulta koukuttava dekkari.

Mitä teidän pitkien lentojen selviytymispakkaus sisältää?

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kurkkusuihke ja sheet maskit saatu blogin kautta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , ,