Body & Mind

Hihhulijuttuja

Body & Mind | 24.8.2016 | Katja Kokko

DSC_0025

Luin eilen Muslan Ennin jutun energiakivistä ja jäin miettimään, että kappas, kun en ole aiheesta itse koskaan kirjoittanut, vaikka olen ollut kivikaupan vakioasiakas ties kuinka pitkään.

Tuli mieleeni eräät kirjajulkkarit vajaan parin vuoden takaa. Siellä joku otti puheeksi astrologian ja ayurvedan, jonka jälkeen eräs vieraista julisti kovaan ääneen olleensa ennen hihhuli, mutta nykyisin ei enää ole. Minua nauratti. Mikäs sitten? Uber cool? Normaali? Elämän suurimman mysteerin oivaltanut? Minulle hihhulijutut eivät ole uskomista, vaan ennemminkin tuntemista, fiilistelyä ja herkistymistä. Kun elää jalat tukevasti maassa ja pää tässä maailmassa, pieni hihhulointi vain tukee omassa elämässä ohjautumista ja itsensä kuuntelua. Kaiken ei tarvitse olla niin vakavaa, varsinkaan hihhuloinnin. Joten kivijutut, astrologia, energiat ja mitä näitä nyt on – anything goes.

Ennin jutusta inspiroituneena listasin neljä kovaa hihhulijuttua:

1. Kivijutut: Helsingin paras kivikauppa on Eerikinkadun Seraphine. Se, josta Ennikin kirjoitti. Kaupan omistaja Jaana tarkistaa, ettei tule ostettua väärää kiveä (jollei halua koristeeksi jotain tiettyä). Usein on käynyt myös niin, että valitsemani kivi ei olekaan minulle, vaan jollekin ystävälle. Kiviä on kertynyt kulhollinen. Osa niistä ei ole ajankohtaisia juuri nyt, osa on varmaan lähdössä eteenpäin jollekin ystävälle. Kivet on ihania lahjoja ja pieniä piristyksiä. Yleensä joku kivi kulkee mukana taskussa, rintsikoissa tai laukussa ja yksi saattaa olla tyynyn alla. Juuri nyt minun pitää nukkua kuukausi iso seleniitti unikivenä, vihreä kalsiitti kulkee mukana päivät. Hauskaa tässä on se, että vanhempani tekevät koruja Lapista keräämistään kivistä. Isä nauraa omille kivihommilleni, mutta taitaa oikeasti itsekin tuntea kivistä jotain erikoisia viboja.

2. Tarotit: Mariko on lukenut taroteja useamman vuoden, mutta Balilla nainen vetäisi unicorn healerin viitan niskaansa, tuli kaapista ulos ja ryhtyi hommaan ihan tosissaan. Olen ollut koekaniinina tässä nyt hyvän tovin ja seurannut näitä touhuja vierestä, enkä voi kuin todeta, että jotain todella ihmeellistä informaatiota naisen kautta versulasta välittyy, sen verran kohdilleen kortit ovat menneet. Niiden kautta ei tehdä mitään ennustuksia tai kerrota, miten asiat tulevat menemään. Muutenhan elämä olisi aivan liian tylsää ja helppoa. Ennemminkin ne auttavat näkemään omaan sisimpään: kertovat asioita, joita emme ehkä halua itse nähdä tai emme jostain syystä ole vielä oivaltaneet, mutta saatamme olla asian lähteellä. Ne voivat myös vahvistaa tuntemuksiamme jostain asiasta tai kertoa, että tässä olisi nyt vielä jokin asia ratkottavana. Yksinkertaistettuna tarotit auttavat elämään omaa intuitiona kuunnellen, sisältäpäin ohjautuen. Tällä hetkellä Mariko tekee luentoja harjoitusasiakkaille, mutta kunhan hetki on oikea, sessiot tulevat muidenkin saataville. Infoan teitä sitten.

DSC_0019

3. Eläinkommunikaatio: tutustuin eläinkommunikaatioon reilu pari vuotta sitten Maiccu Kostiaisen kautta ja olen kerran tilannut Rompulle kommunikaation. Se oli hämmästyttävä. Koko juttu kuitenkin unohtui, kunnes Balilla mielenkiintoisen tapahtumaketjun saattelemana Mariko löysi tiensä eläinkommunikaatiokurssille. Jälleen kerran allekirjoittanut on saanut olla koehenkilönä. Tai siis koehenkilön emäntänä. Tämä se vasta uskomatonta hommaa onkin, eläinten energia on niin käsittämättömän puhdasta. Marikon avulla olen voinut parantaa kissavanhuksen elämässä pieniä, mutta oleellisia asioita, jotka eivät olisi muuten tulleet mieleenikään. Eläimet koittavat usein viestittää meille jotain, mutta emme vai hoksaa sitä. Tai ihmettelemme vuodesta toiseen eläimen käyttäytymistä, mutta emme tajua itse kannustavamme siihen. Harjoittelun jälkeen Marikolta voi tilata myös eläinkommunikaatioita.

4. Tapping: kaikki meistä varmasti tietävät, miten tiukassa lapsesta saakka meihin iskostuneet uskomukset ovat. Osa niistä on helpompia tiedostaa ja sitä myöten päästää irti, mutta osa on juurtunut niin syvälle, että tuntuu kuin saisi hakata päätä seinään. No kirjaimellisesti melkein saakin. Tapping on nimensä mukaisesti mukaisesti naputtelua. Se pohjautuu kiinalaiseen akupainantaan, johon yhdistyy affirmointi. Kannattaa tutustua aiheeseen lisää menetelmän kehittäjän sivuilla. Samantyylisiä menetelmiä löytyy maailmasta pilvin pimein: on matkamenetelmää ja paranemisen avaimia. Kenelle mikäkin toimii. Meikäläinen on tyyppi, joka oppii asiat yleensä omien haavojensa kautta, päätä seinään hakkaamalla. Tapping siis kolahti täydellisesti ja viesti tulee taottua perille. Ei tarvitse tehdä turhaa analysointia (koska mieli pistää helposti lusikkansa soppaan) eikä sen kummempia rituaaleja ja bonarina tässä menetelmässä ei nukahda pystyyn (monet menetelmät ovat niin tylsiä, että alan pilkkimään minuutissa).

No niin, astukaas kaapista ulos! Mitä kiviä ja hihhulistooreja teiltä löytyy?

DSC_0014

Avainsanat: , ,

Body & Mind

18 kommenttia artikkeliin “Hihhulijuttuja”

 1. Anu

  Multa löytyy iteltäkin Zen-tarot kortit, ja niitä joskus vilkuilen ite. Marikon harjoitusasiakkaaksi olisi kiva päästä 🙂

 2. Tuikku

  Itseltäni löytyy Diana Cooperin enkelikortit. Harmiton harrastus, haastavien päivien piristys ja tietty antaa joka kerran pohdittavaa.

 3. Jeeee lisää hihhulijuttuja! Mahtavaa. Toi eläinkommunikaatio kuulostaa niin siistiltä. Ehkä pakko suositella sitä mun siskolle ja sen kissalle.

  Hihhulointi on just jees 🙂

  • Eläinkommunikaatio on ihan huikeeta. Uskomattomia juttuja Romppu viestitti, jotenkin niin arkisia ja päivänselviä, mutta en vain ollut itse tajunnut. Katti on ollut ihan eri tyyppi sen jälkeen, kun tein sen pyytämät pienet muutokset 😀

 4. Papayana

  Kivet on täälläkin kovassa huudossa, niissä on jotain alkukantaisen rauhoittavaa 🙂 Ja tosta kommunikaatiosta Romppu-herran kanssa olisi super mielenkiintoista kuulla lisää!

  • Hehe, kommunikaatio oli söpö. Rompulla on hassut ajatukset ja toiveet, esim. ei tykkää kanasta, koska kanat nokkii ja pikkukalat on herkkuruokaa. Siispä nyt on kerran viikossa muikkupäivä. Mutta kanaa joutuu silti syömään 🙂

 5. Jennie

  Tarinoita on kyllä ihan kattavasti, niistä saisi jo pienen kirjankin kirjoitettua. Multa löytyy aika paljon kiviä, välillä niitä käytin enemmän ja välillä vähemmän, haaveilen isoista kivistä.. Mulla henkiset jutut tai huumorilla sanottuna hihhulijutut on mun perusta elämälle, sieltä löytyy syyt miksi täällä ollaan ja mitä elämässä tapahtuu, vastoinkäymiset saa käännettyä siunauksiksi jne. Ilman henkisyyttä, no, en tiedä missä olisin! Mulla on korttipakkoja, riimut, tarotit, ne antaa joskus kyllä vinkkiä siitä, mihin suuntaan huomiota kannattaa viedä. Joku voi ajatella, että hullua uskoa johonkin kortteihin, mutta itselleni kaikki muutkin asiat elämässä ovat symboleja sisimmälle vetovoiman lain saattelemana, joten miksipä kortit olisi yhtään huonommat siinä suhteessa. Perustin myös yrityksen, jonka kautta pääsen tekemään sitä, mikä itseä kiinnostaa eli henkisen kasvun ohjausta, energiahoitoa, maalausta jne. Jos on itse saanut apua jostain, niin sitä haluaa jakaa eteenpäin 🙂 Ja olen myös ehdottomasti sitä mieltä, että ei pidä uskoa mitään mistä itsellä ei ole kokemusta, tämmönen elämän tyyli ei ole kaikille ja se on täysin ok! 🙂

  • Itse näen myös kortit ainoastaan välikappaleena. Marikon kanssa on nyt niin monen monta kertaa tullut todettua, että ei tässä ole kiinni minkään sortin uskomisesta yms. Ne jutut vaan välittyy sieltä selvänä kuin pläkki! En pystyisi myöskään itse kuvittelemaan elämää ilman hihhulijuttuja ja henkisyyttä, se on yhtä normaalia kuin syöminen ja nukkuminen! 🙂

 6. tiita

  Tarotit ja horoskoopit (sekä länsimainen että kiinalainen) ovat mun hihhuloinnin sulassa ytimessä! Kuten yllä sanottiinkin: harmitonta päänsä selvittämistä ja itsensä tajuamista sellaisina hetkinä, kun koko olemus tuntuu olevan joko hukassa tai muuten vain sekaisin.

  Mulla on töiden takia syksyllä luvassa pitkä jakso, jossa joudun olemaan paljon itsekseni kaukana lähipiiristäni. Koitan ottaa ajanjakson huollon ja tutkiskelun kannalta, enkä vain nyyhkyttää koti-ikävääni. Pieni hihhulointi on vain hyväksi!

 7. tuike

  Enkelit on mukana mun elämässä vahvasti. Olen aina ollut vähän hihhuli, lapsesta asti 🙂 Kiviä on jonkin verran ja erilaisia kortteja. Henkisyys on elämän perusta, vaikea olisi olla ilman, ja onneksi ei tarvitsekaan 🙂

  • Mulla on myös yksi läheinen ystävä, joka näkee eri värisiä valopalloja. Ollaan tulkittu ne sitten enkeleiksi. Tai jotain energiaa ne on. Itse en näe mitään ihmeellisyyksiä, mutta pidän täysin normaalina, että toiset ovat herkempiä näkemään 🙂

 8. Tiina

  Ikkunalaudallani Ganesha muistuttaa esteiden ylittämisestä, ympärillään vuorikristalli ja kaikki viimekesän tyynenemeren rannalta kerätyt pienet simpukankuoret, ja ammoniitti fossiili. Asioin eräässä toisessa kivikaupassa ja siellä sekä fossiili että tietynmuotoinen vuorikristalli. Luulen että nyt olisi tarvetta voimakivelle!
  Perheessäni on outo lahja nähdä unia. Tavallisten unien sijasta näen välillä unia, jotka kertovat selvästikin asioita, mutta pienten mysteerien kautta. Jos edellinen unien näkijä, eli mummoni olisi vielä olemassa hän ehkä osaisi auttaa ymmärtämään näitä, mutta nyt minun täytyy oppia se itse. Tosin keskustelen unissani välillä myös hänen kanssaan. Kuulostaa varsin oudolta?. Olisi kiva tavata joku jolla olisi samoja kokemuksia.
  EHkä pitäisi löytää se oma unicornhealer-viitta? Nämä jutut ovat joskus varsin putoja, joten olen tähän asti pysynyt unieni ja intuitioni kanssa aika pienissä piireissä.

  Arjessa toimii hyvä intuitio jos on sille herkkä. Etsin äskettäin uutta kotia, jos sitä piti ihan kuunnella ja tunnustella, sopiiko paikka kodiksi. Sopiva paikka löytyi, ja odotan innolla sinne muuttamista. Yleensäkin kuuntelu, itsensä ja muiden, auttaa välillä havaitsemaan mitkä valinnat ovat hyviä ja sopivia.

  Olisi kiva saada tarot-sessio!

  • Mä olen nähnyt muistaakseni vain pari kertaa elämässäni unta, jonka tiedän olleen erittäin merkityksellinen. Siinä toinen ihminen tuli kertomaan mulle jotain. Muuten omat uneni on joko täysin surrealistista tykitystä, mutta hyvin usein sekalainen joukko edellisen päivän ajatuksia, ihmisiä, uutisia tai jotain mitä on nähnyt tai kuullut. Itse en koe, että mulla on herkkyyttä ns. hihhulimpiin energioihin, mutta sen sijaan intutioni toimii melkein kuin junan vessa, etenkin mitä enemmän siihen luotan. Mieli sotkee toki usein sitä, mutta iän myötä oppii erottelemaan ne toisistaan, vaikka ei tietenkään aina. Aistin todella paljon asioita kehossani, mutta esimerkiksi kivistä tunnen energiaa harvoin, mutta muutaman kerran voimakkaastikin. Ja samaa mieltä, että esimerkiksi tilat ja varsinkin koti on paikkoja, joista helposti aistii energian ja tunnelman.

 9. Hmm olisipa mielenkiintoista käydä tuossa kivikaupassa, olisi ainakin erilainen kokemus! Itseäni ovat kivet kiehtoneet jo lapsesta saakka, ja niitä onkin jonkun verran kertynyt vuosien varrella. Ostan itse yleensä kiveni markkinoilta tutuiksi käyneiltä myyjiltä ja kojua kiertäessä joku kivi vain puhuttelee enemmän kuin toinen. Joskus olen jättänyt ostamattakin, kun mikään ei ole tuntunut oikealta. Sitten jälkeenpäin luen netistä, mitä asioita hankkimaani kiveen liitetään, ja monesti on käynyt niin, että juuri ne asiat ovat jollain tapaa ajatuksissa olleetkin.
  Niin ja löytyy minulta myös muutamat oraakkelikortit. Ne ovat ensinnäkin kauniita ja saavat ajattelemaan ja pohtimaan, mikä on mielestäni niiden tarkoituskin.

 10. Tiina

  Kävin tämän jutun innoittamana kivikaupassa ja se oli jännää. Miten kivikauppias tiesikään, kun sanoi että elämässä on iso asia josta olisi luovuttava, päästettävä yli. Tiikerijaspis kulkee nyt taskussani.
  Suosittelen!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>