Cheap & Chic

Yksinkertaista ihonhoitoa Beverly Hillssistä

Cheap & Chic | 2.5.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly.fi, sisältää alekoodin

Nyt seuraa kuumia kauneusuutisia: Biodellyyn on rantautunut myyntiin uusi ihonhoitosarja suoraan Beverly Hillssistä. Kyseessä on Jenkeissä tunnetun huippubrändi Évoluén pikkusisko, joka kantaa nimeä LUÉ by Jean Seo.

Jean Seo on tunnettu Hollywoodin kauneuspiireissä jo kymmenen vuoden ajan luonnonkosmetiikkamyymälästään, jonka hän avasi vuonna 2007. Jeanin luoma ihonhoitosarja Évolué on puolestaan yksi parhaiten tunnetuista ”kauneussalaisuuksista” ikääntyvän ihon hoidossa. Eurooppalaista luonnonkosmetiikan sertifikaattia sarja ei kuitenkaan saisi eläinperäisen kollageenin ja elastiinin vuoksi, mutta tuotteet eivät sisällä mitään iholle hyödyttömiä täyteaineita.

Suuren kysynnän, mutta pienen tuotantokapasiteetin vuoksi Jean halusi kehitellä Évoluén rinnalle yksinkertaisemman ihonhoitosarjan, jota hän voisi tuottaa isompia määriä kysyntään Jenkkien ulkopuolelle. Tästä syntyi sarjan pikkusisko LUÉ, jonka tuotteiden koostumukset noudattavat samanlaista kaavaa kuin Évoluéssa, mutta raaka-aineet ovat paremmin saatavilla, edullisempia ja yksinkertaisempia. Sarja sisältää vain kolme yksinkertaista tuotetta, jotka on suunnattu tasapainottamaan erityisesti rasvoittuvaa ihoa ja ne sopivat kaiken ikäisille miehille, naisille ja teini-ikäisille. Raaka-aineet ovat 100% luonnollisia. Isosiskonsa tapaan turhia fillereitä ei näistäkään tuotteista löydy. Kaikki tuotteet ovat myöskin hajusteettomia, joten ne sopivat myös hajusteallergikoille ja tuoksuherkille.

Jeanin ihonhoitofilosofiaan kuuluu liian voimakkaiden tuotteiden välttäminen epätasapainossa olevalle iholle ja LUÉn tuotteet ovat yhtäaikaa lempeitä, mutta tehokkaita. Vaikka iho ei olisikaan rasvoittuva, tuotteita voi silti käyttää: esimerkiksi sarjan Balance hyaluronihapposeerumi sopii myös kuivalle ja normaalille iholle ja Erase puhdistusjauhe on puolestaan mielettömän hyvä syväpuhdistaja tai lempeä kuorinta kaikille ihotyypeille ilman kuivattavia ainesosia tai liian voimakkaita mekaanisia rakeita.

LUÉn kolme tuotetta ovat siis Erase puhdistusjauhe, Balance hyaluronihapposeerumi sekä Clear finnineste. Kaikki tuotteet ovat samanhintaisia, alle kaksikymmentä euroa. Tuotteita pari viikkoa testanneena voin sanoa, että tästä ei paljon Cheap & Chic -tuotteet parane. Jos minun pitäisi luoda ihonhoitosarja näin halvalla, noudattaisin tismalleen samanlaista kaavaa: pitäisin vaikuttavat aineet mahdollisimman yksinkertaisina less is more -periaatteella ja lisäksi turha koostumuksilla kikkailu sekä raaka-aineiden ”jatkaminen” tai korvaaminen hötöaineilla ei tulisi kuuloonkaan, sillä juuri niitä edulliset tuotteet ovat yleensä pullollaan. Se edullisissa tuotteissa itseäni yleensä kismittääkin, että usein joutuu tinkimään hoitavuudesta vain halvan hinnan tähden. Vähän sama kuin söisi einesruokaa säästääkseen ruokakuluissa. Eihän siitä nyt hyvää seuraa.

Erase puhdistusjauhe on sarjan suosikkituotteeni ja se sisältää vain kolmea raaka-ainetta: kaurajauhetta, maitojauhetta sekä magnesiumkarbonaattia. Vaikuttavia aineita on kaksi: kaurajauhe ja maitojauhe. Kaurajauhe rauhoittaa ihoa tehokkaasti samalla, kun se kuorii kuollutta ihosolukkoa ja syväpuhdistaa huokosia lempeästi. Kaurajauhe on erinomainen punoittavan ja ärsyyntyneen ihon hoidossa ja se auttaa vahvistamaan ihon omaa vastustuskykyä korjaamalla ihon suojabarriääriä. Lisäksi se tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa. Maitojauhe puolestaan kosteuttaa, kirkastaa ja kuorii ihoa entsymaattisesti. Ulkoisesti käytettynä maidolla on monia hyötyjä iholle, kun puolestaan sisäisesti käytettynä maito ei ainakaan edistä aknesta, atopiasta ja rosaceasta kärsivän ihon kuntoa.

Erase puhdisjauhetta käytetään noin kahdesti viikossa rasvoittuvalle iholle ja muille ihotyypeille kerran viikossa. Ota jauhetta kämmenelle noin ruokalusikallinen ja sekoita joukkoon noin puoli ruokalusikallista vettä, jotta saat muodostettua siitä kermaisen ja tasaisen tahnan. Levitä tahna kasvoille ja kaulalle ja anna kuivahtaa noin minuutin ajan. ”Rullaile” tämän jälkeen massa pois iholta aavistuksen kostein sormin, joka auttaa puhdistamaan epäpuhtauksia ja mustapäitä. Huuhtele lopuksi kasvot puhtaiksi vedellä. Jos iholla on aurinkovaurioita tai se on ärtynyt, tuotetta voi käyttää myös rauhoittavana naamiona. Halutessaan tuotteen voi myös hieroa kasvoille pyörivin liikkeinä perinteisen mekaanisen kuorinnan tavoin ja huuhdella pois vedellä. Minä rakastuin tuotteeseen juuri tällä tavoin käytettynä. Kermaisen täyteläinen tahna tuntuu iholla ihanan rauhoittavalta ja tehokkaalta puhdistuksen täydentäjältä.

Balance hyaluronihapposeerumin ainoa vaikuttava aine on hyaluronihappo, jota löytyy tuotteesta 1%, eli todella korkea pitoisuus. Tai itse asiassa, myös vesi on mainittava kosteuttavana aineena. Hyaluronihappo on humektantti, joka sitoo ihosoluihin ympäristöstä kosteutta, jolloin se tekee sarveissolukerroksesta täyteläisen samalla tasoittaen ihon pintaa, siloittaen juonteita ja vahvistaen ihon suojabarriääriä. Hyaluronihappo pystyy sitomaan itseensä tuharkertaisesti vettä omaan painoonsa nähden. Se nappaa kosteutta myös ihon ulkopuolelta, eli ympäristöstä. Näin ollen hyaluronihappo toimii loistavasti erityisesti kosteassa ilmastossa ja kesällä parantaen ihon kosteuspitoisuutta ja varsinkin tällöin ryppyjä siloittava ja ihoa täyteläistävä vaikutus näkyy selvästi. Kuivassa ilmastossa vaikutus voi olla puolestaan päinvastainen ja hyaluronihappo voi alkaa nappaamaan kosteutta ihosta itseensä, jonka vuoksi iholle kannattaa seerumin levittämisen jälkeen levittää vielä kosteuden haihtumista ehkäisevä tuote, kuten öljyseos, balsami tai kosteusvoide.

Hyaluronihapposeerumi sopii kaikille ihotyypeille, mutta pohjoisessa ilmastossamme se kaipaa päälleen öljyn ja/tai kosteusvoiteen. Kokeile esimerkiksi Flow Kosmetiikan huippuhyvää Ruusunmarjaöljyä, joka sisältää ruusunmarjaöljyn lisäksi hiilidioksidiuutettua ruusunmarjauutetta (tämä uuttomenetelmä kykenee säilyttämään kasvin herkimmätkin ravinteet) sekä mustaherukansiemenöljyä. Kosteusvoiteista suosittelen puolestaan Flown Mustikkakasvovoiteen, jolla on loistava hinta-laatusuhde.

Clear finnineste on paikallisesti käytettävä näppyjen nitistäjä, joka sisältää mm. luomualkoholia, aloe veraa, hamamelista, angelikanjuurta, valkoista kurkumaa ja raparperin juurta. Se nopeuttaa näppyjen paranemista, rauhoittaa tulehdusta ja ehkäisee tulehdusta leviämästä. Tuote annostellaan aplikaattorilla suoraan näpyn päälle, jossa sitä painetaan 30 sekunnin ajan ja toistetaan tarvittaessa. Kuulun itse nykyisin enää harvoin näppytuotteiden kohderyhmään, mutta viimeisen kuukauden ajan jossain kohtaa kasvoja on koko ajan ollut tukkeumia tai pienen pieniä valkopäitä. Finnineste auttaa tehokkaasti eliminoimaan ne ennätysvauhtia. Itse levitän nesteen kasvoveden jälkeen ennen seerumia ja annan sen kuivahtaa hetkisen. Toistan käsittelyn seerumin levittämisen jälkeen ja annan jälleen kuivahtaa ennen kuin levitän iholle öljyn ja kosteusvoiteen.

Yksinkertaisten ja lempeiden raaka-aineiden lisäksi LUÉssa on ihanaa sen ulkoasu. Pastellin sävyisellä jadenvihreällä ja minimalistisella pakkausdesignilla ei voi mennä pieleen. Ihanaa, että edulliset tuotteet erottuvat kerrankin edukseen, sisältä ja ulkoa.

Miltä LUÉn tuotteen vaikuttavat? Joko olette ehtineet kokeilla?

Nyt teillä on loistava tilaisuus kokeilla näitä jo valmiiksi edullisia tuotteita sekä Biodellyn muita ihanuuksia, nimittäin koodilla KATJA17 saa 15% alennuksen LUÉ by Jean Seon tuotteiden lisäksi koko valikoimasta 31.5.2017 asti.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,