Beauty

Sinivalkoista juhlahumua

Beauty | 19.11.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Zuii Organic, sisältää alekoodin

Maailman paras kotimaa Suomi täyttää sata vuotta reilun parin viikon päästä. Sen kunniaksi kauneusbloggaajan täytyy tietenkin loihtia itsenäisyyspäivän juhlan arvoa vastaava meikkilook.

Vaikka olen sielultani luontoihminen ja rakastan metsää jokaisella soluni sopukalla, minussa on asunut lapsesta saakka myös ikuinen prinsessa, joka rakastaa kauniita vaatteita ja meikkejä. Kenties siinä syy miksi olen päätynyt kauneudenhoitoalalle, ja rakkaus luontoa kohtaan on puolestaan yhdistänyt kaiken luonnonkosmetiikkaan. Itsenäisyyspäivän kohokohta on telkkarin äärelle järjestäytyminen linnan juhlien pukuloiston seuraamista varten. Voiko kukaan väittää ettei ole koskaan miettinyt, millaisen puvun laittaisi päälle linnan juhliin ja millaiset olisivat meikki sekä kampaus, jos kutsu sattuisi sujahtamaan postiluukusta?

Ammattilaismeikkisarja Zuii pyysi minua loihtimaan meikkilookin Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Minua ei tarvinnut kahta kertaa tähän tehtävään houkutella, sillä käyn nykyään todella harvoin juhlissa, joihin tarvitsee (tai saa) laittautua oikein kunnolla, joten tämä tehtävä oli aivan ihana toteuttaa.

Kun hahmottelin meikkiä mielessäni, ei silmämeikin väristä ollut epäilystäkään – se olisi ihan ehdottomasti sininen, koska mielestäni meikin pitää jollain tavalla ilmentää suomalaisuuden värejä. Tosin miksei inspiraatiota olisi voinut hakea suomalaisesta metsästäkin, kuten havupuiden syvänvihreistä värivivahteista. Voimakkaan sininen luomiväri sopii kuitenkin täydellisesti juhla- ja iltameikkiin, sillä se näyttää juhlavalta ja klassiselta olematta tylsä.

Silmämeikin tyylistä en halunnut aivan perinteistä, mielestäni aikansa elänyttä luomivakovarjostusta mustilla nestemäisillä eye-linereilla vahvistettuna, vaan utuiset, pehmeät ja intensiiviset sumusilmät, joihin mustat rajaukset kynällä tuovat juhlameikin vaatiman syvyyden. Ainoa valonpilkahdus silmissä on aivan silmien sisänurkissa välkehtivä valkokultainen sävy. Silmämeikki on siis sinivalkoinen ja minun tulkintani siitä näkyy näissä Mikko Rasilan ikuistamissa kuvissa.

Tähän silmämeikkiin voisi yhdistää lukemattomia eri huulimeikkejä. Persoonasta ja omasta tyylistä riippuen vaikka kirkkaanpunaisenkin. Leikittelin meikkiä hahmotellessani kuitenkin mielikuvalla, että entä jos oikeasti saisin kutsun linnan juhliin? Millaisen huulimeikin laittaisin? En kyllä satavarmasti valitsisi kirkkaanpunaista tai voimakasta huulipunaa, vaan ehdottomasti turvallisen ja kokonaisuutta tasapainottavan luonnollisen värin. Sen kanssa ei tarvisisi huolehtia, pysyykö huulimeikki varmasti siistinä ja toisaalta tummat silmät ja luonnolliset huulet ovat pomminvarma ja vetävä yhdistelmä. Jos meikki olisi iäkkäämmän naisen kasvoilla, silloin kirkkaanpunainen olisi kuitenkin todennäköinen valinta.

Ihon halusin olevan mahdollisimman hehkuvan, luonnollisen ja samettisen näköinen (olenko joskus maininnut blogissa sanan dewy?). Linnan juhliin unohtaisin kaikki highlighterit ja kimalteet ja panostaisin sen sijaan hyvään meikkivoiteeseen, pohjustusvoiteeseen sekä poskipunaan ja varjostusväriin. Poskipunaksi valitsin voidemaisen poskipunan ja poskikuopissa on hyvin kevyet varjostukset. Ihon kaunis, kasteisen näköinen hehku tulee meikkivoiteen alle levitetystä öljystä, joka on imeytetty ihoon kunnolla, eli se ei tee ihosta rasvaisen näköistä tai tuntuista, vaan auttaa lopputulosta meikkivoiteen kanssa pysymään todella heleän  näköisenä, hyvin hoidettua ihoa korostaen.

Asia jonka aivan ehdottomasti unohtaisin linnan juhlien meikistä, ovat irtoripset. Mieluummin korostaisin omia ripsiä sellaisena kuin ne ovat. Toisaalta, jos ripsissä on isoja koloja, paikkaisin ne yksittäisillä, lyhyillä irtoripsillä.

Linnan juhlien pukukoodi on juhlapuku, joka tarkoittaa, että pitkät hiukset ovat kampauksella ja kiinnisidotut. Tällä lookilla päätyisinkin todennäköisesti iltapäivälehtien otsikoihin, sillä kampauksesta ei puutu runsautta ja lennokkuutta. Kampaus on täydellinen ystävien kesken järjestetyille itsenäisyyspäiväjuhlille, mutta linnaan hiukset taitaisi olla parasta laittaa kiinni. Jatkoille kampauksen voisi kenties räjäyttää auki, kuten mekin teimme tälle lookille ja muutimme viimeisiin kuviin laineet villiksi kiharapilveksi (ja lisäsimme samalla luomiväriä). Niin ihanaa kuin linnan juhlat onkin varmasti kerran elämässä kokea, onneksi tiukka pukukoodi ei rajannut meidän luovuutta ja sain suunnitella juuri haluamani kampauksen. Sen toteutti kauneuden superammattilainen Mariela Sarkima.

Vietitpä itsenäisyyspäiväjuhlia sitten linnassa, ystävien tai kollegoiden kanssa, tämä meikkilook sopii varmasti juhlistamaan satavuotiasta Suomea.

Ohjeet ja tuotteet Suomi 100 -meikkiin a’la Zuii:

1. Aloita meikin tekeminen silmämeikistä. Levitä luomille sekä silmänalusiin Zuiin meikkivoide (minun on kasvoillani sävy Olive Fair) ja sipaise päälle aavistus irtopuuteria (käytin sävyä Alabaster).

2. Levitä koko yläluomen liikkuvalle osalle tasaisesti Zuiin luomiväripaletin Demin tummansiniharmaata väriä. Levitä väri myös alaripsien tyveen ja yhdistä silmän ulkonurkasta yläpuoleen. Häivytä väri luomivaon yläpuolelle.

3. Levitä tämän jälkeen siniharmaan luomivärin päälle ylä- ja alaluomelle voimakkaan sinistä Blue Marine luomiväriä.

4. Lisää silmän sisänurkkaan valkokultaista Vanilla Frost luomiväriä.

5. Rajaa yläripsen tyvi sekä yläripsien välit mustalla silmänrajauskynällä ja tasoita rajaus viistopäisellä tai tylpällä luomivärisiveltimellä.

6. Tee alaluomelle sisäkajalit, eli rajaa mustalla kynällä myös alaripsien yläpuoli. Väritä lisäksi alaripsien välit sekä alaripsien alapuoli ja tasoita rajaus litteällä siveltimellä.

7. Taivuta ripset ja levitä ripsiin monta kerrosta mustaa Maxi Lash Mascaraa.

8. Puhdista karisseet luomivärit silmien alta. Levitä tämän jälkeen koko kasvoille 2-3 tippaa Joikin Silky Facial Serum öljyseerumia.

9. Levitä kasvoille Zuiin nestemäinen meikkivoide. 

10. Levitä poskipäille (saat poskipäät esiin, kun hymyilet peilille) voidemainen Lip and Cheek Creme poskipuna (minä käytin sävyn Janus). Lue lisää poskipunan levitysohjeista täältä.

11. Kiinnitä meikkipohja puuteroimalla kasvot kevyesti irtopuuterilla. Kopauta ylimääräinen puuteri rasian reunaan.

12. Varjosta kevyesti poskikuoppa Zuiin kiinteän puuterin sävyllä Hazelnut.

13. Huolittele kulmakarvat. Harjaa karvat ensin kierreharjalla ja väritä sen jälkeen kolot kevyesti kulmakynällä ja huolittele kulmien muoto. Zuiin Eyebrow Definer sävy Taupe on täydellinen kulmakynä.

14. Sipaise huuliin Lip and Cheek Cremen sävy Janus ja lisää päälle kevyesti Zuiin huulikiiltoa sävyä Tulip.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi Zuiin maahantuoja tarjoaa 15 % alennuksen kaikista Zuiin tuotteista 28.11.2017 saakka. Alennuksen saat käyttämällä koodia Suomi100.

Mitäs pidätte lookista? Onko teillä suunnitteilla itsenäisyyspäiväjuhlia tai saitko kenties kutsun linnan juhliin asti?

Kuvat Mikko Rasila

Kampaus Mariela Sarkima

Avainsanat: , , , , , ,