Beauty

House of Organic – miehet luonnonkosmetiikkabisneksessä

Beauty | 4.10.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, sisältää alekoodin

Osa teistä varmasti muistaa tarinan House of Organicin takaa: kolme hyvinvoinnista kiinnostunutta miestä, Jyri, Taneli ja Niko, hyppäsivät luonnonkosmetiikkabisnekseen. Vuosi sitten juhlittiin verkkokaupan 1-vuotissynttäreitä ja melko paljon on tapahtunut sen jälkeen. Kuluneen vuoden aikana yritys on posottanut eteenpäin entistäkin määrätietoisemmin tuoteportfoliotaan kovaa vauhtia kasvattaen. Teille kuluttajille yritys on tuttu nimenomaan House of Organic verkkokauppana, mutta yrityshän on yksi merkittävimpiä luonnonkosmetiikan maahantuojia Suomessa. Yrityksen nimi onkin Suomen Luonnonkosmetiikan Tukku ja maahantuotavien sarjojen lista on pitkä. House of Organic on tullut tutuksi luonnonkosmetiikkatalona, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Valikoimasta löytyy tuotteita kaikista hintaluokista, mutta oma maahantuonti keskittyy erityisesti hinta-laatusuhteeltaan erinomaisiin tuotteisiin luksuksen sijasta.

Minulla on ollut ilo tehdä House of Organicin kanssa tiivistä yhteistyötä jo puolentoista vuoden ajan. Nautin yhteistyöstä todella paljon, koska suurimmaksi osaksi minulla on täysin vapaat kädet ja vain taivas rajana postausten aiheiden suhteen. Ja kun tuotevalikoima käsittää kaiken mahdollisen päästä varpaisiin, ravintolisiin ja kodin pesuaineisiin, niin ei vaikuta siltä, että aiheet olisivat loppumassa kesken myöskään tulevina vuosina. Yhteistyömme on todella vastavuoroista, toista kunnioittavaa, molemmin puolin joustavaa ja eri toten hauskaa. Nautin siitä, että pieni yritys on liikkeissään nopea ja ideoille erittäin avoin. Lisäksi on ilo olla osana pienen yrityksen kasvutarinassa ja jakaa miehille omia näkemyksiäni alasta, tulevaisuuden näkymistä sekä mielipiteitä esimerkiksi uusista sarjoista, mitä tuotevalikoimaan kannattaa harkita. Ohessa tulee siis tehtyä paljon muutakin kuin sisällöntuotantoa.

House of Organic juhlii tällä viikolla verkkokauppansa 2-vuotissynttäreitä ja tarjoaa koko tuotevalikoimastaan 20 % alennuksen sunnuntaihin 7.10.2018 asti koodilla 2BDAY. Lisäksi tarjolla on päivittäin vaihtuvia supertarjouksia uutiskirjeen tilaajille.

Pohdimme Jyrin kanssa miten toisimme synttärit esille blogissani tänä vuonna. Viime vuonna listasin kaupan TOP 10 -tuotteet, mutta eihän siitä ole kuin kuukausi, kun kokosin lähes vastaavan listan (kannattaa muuten käydä nappaamassa tuo kyseinen lista talteen, koska nyt kaikesta saa tuon alennuksen), joten saimme idean esitellä paremmin yrityksen oman maahantuonnin sarjat sekä tärpit niistä. Tästä on varmasti iloa teille kuluttajille, mutta vinkkejä myös sarjojen jälleenmyyjille sekä uusia sarjoja omaan valikoimaansa metsästäville. Sarjoja on todella paljon, joten idea oli melko kunnianhimoinen toteuttaa, mutta listoja rakastavalle henkilölle tämä oli mielipuuhaa.

Napatkaahan vinkit talteen:

100% Pure

Voi melkein sanoa, että se mitä 100% Puren valikoimasta ei löydy, sitä ei ihminen tarvitse. Jenkeistä kotoisin olevan kulttisarjan tuotteissa on vahva tuulahdus korealaista innovatiivisuutta ja voit olla varma, että tämän sarjan aktiiviraaka-aineet ovat uusimpien trendien mukaisia ja valikoimasta löytyy niin sheet maskit kuin essence-hoitonesteetkin – sarjan perustajalla Susie Wangilla onkin korealainen tausta, mikä selittää ennakkoluulottoman asenteen ja huiman uusien tuotteiden tahdin. 100% Puren tuotteet eivät sisällä turhia fillereitä ja tuotteet ovat oikeasti tehokkaita sekä hoitavia. Meikit ovat myös luonnonkosmetiikan parhaimmistoa. Hintatasoltaan sarja sijoittuu keskihintaisiin, mutta mielestäni tuotteiden ulkoasu kaipaisi isoa viilausta siihen nähden, sillä pakkausdesign antaa kyllä mielikuvan edullisemmista tuotteista, mikä tekee hieman hallaa oikeasti loistaville tuotteille.

Tärppejä 100% Purelta ovat uudet sheet maskit, jotka ovat sata kertaa parempia kuin sarjan edelliset sheetit. Itse olen ehtinyt tutustua vasta Collagen Boostiin ja Deep Hydration naamioon, mutta eiköhän nämä loputkin naamiot tule testattua viikon loppuun mennessä. Lisäksi sarjan kosteusvoiteet ovat heittämällä luonnonkosmetiikan parhaimmistoa. Koostumukset ovat korealaiseen tyyliin erittäin ohuita, kosteuttavia ja silkkisiä. Oma suosikkini on Green Tea EGCG voide – tosin ihan kaikkia voiteita en ole edes ehtinyt kokeilemaan vielä. Myös putsarivalikoima on tajuttoman hyvä. Blood Orange Cleansing Balm on täydellinen puhdistusbalmi syksyllä ja talvella, sillä se ei takuulla kuivata ihoa. Balmi ei huuhtoudu vedellä pois iholta, joten poistamiseen tarvitsee musliiniliinan. Jotkut öljyputsaritkin saattavat sisältää sen verran tujakan emulgaattorin, että lopputulos on ihoa hieman kuivattava. Tällä balmilla ei varmasti ole sitä ongelmaa. Testattavien putsareiden listalla ovat itselläni seuraavaksi ainakin Puristry Nopal Cactus ja Charcoal Clay putsarit.

100% Puren meikkivalikoima on myös huikea, mutta yksi tuote on ylitse muiden: 2nd Skin Foundation. Tuote on nimensä mukaisesti kuin toinen iho ja lopputulos ihanan huomaamaton, mutta kuitenkin  mukavan peittävä. FYI: Pulloa pitää ravistaa reippaasti ennen käyttöä.

Lue kaikki juttuni 100% Puresta täältä.

Acorelle

Ranskalainen Acorelle on semiselektiivinen luonnonkosmetiikkasarja, jonka valikoimasta löytyy runsaasti tuotteita päivittäiseen ihonhoitoon ja hygieniaan aikuisille sekä lapsille. Acorellen helmiä ovat erityisesti laadukkaat ja turvalliset aurinkosuojat, luonnonkosmetiikan parhaat ja pitävimmät dödöt, karvojenpoistotuotteet sekä parfyymit. Ihonhoitotuotteista oma tärppini on loistava misellivesi, joka kirkastaa ihoa sen sisältämän gluconolactonen ansiosta, joka on polyhydroksihappo (kuin AHA-happo, mutta hellävaraisempi).

Löydät laajemman juttuni Acorellesta ja kaikki suosikkituotteeni täältä.

Algamaris

Ranskalaisen Algamariksen aurinkovoiteet lienevät Suomen suosituimmat, eikä syyttä: voiteissa on täydellisesti levittyvä koostumus, ihana kookoksen tuoksu ja lisäksi ne ovat vedenkestäviä. Sävyttävästä kasvojen aurinkovoiteesta on tullut monelle ympärivuotinen suosikki ja se onkin kuin BB-voide eli toimii loistavana meikkipohjana.

Laaja juttu luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista ja Algamariksen tuotteista löytyy täältä.

Attitude 

Kanadalaisen Attituden moni tuntee erityisesti kodin pesuaineista. Sarjan ihonhoitotuotteet ovat House of Organicin maahantuonnissa. Omat tärppini ovat shampoot ja hoitoaineet, joissa on isot pakkauskoot, edullinen hinta ja timanttinen toimivuus. Itse olen käyttänyt kosteuttavaa shampoota ja kosteuttavaa sekä väriä suojaavaa hoitoainetta – kaikki ovat todella hyviä. Edullisia ja oikeasti toimivia hiustuotteita ei ole luonnonkosmetiikassa liikaa, joten nämä kannattaa pitää mielessä!

Avril 

Avril on myös ranskalainen sarja, joka on tunnettu edullisuudestaan ja laajasta valikoimasta ihonhoitotuotteita ja meikkejä. Sarjan ripsivärien nimeen vannoo suuri joukko luonnonkosmetiikkanörttejä, mutta minun ripseni ja Avril eivät ole ylimpiä ystäviä. Uusin ripsiväri on kuitenkin vedenkestävä (se taitaakin olla luonnonkosmetiikan ainoa vedenkestävä ripsari) ja selkeästi ylitse muiden omissa ripsissäni. Lisäksi pidän ihanan tuoksuisista ja riittoisista suihkugeeleistä ja ihonhoitotuotteista loistava tärppi on puhdistava naamio. Avrilin valikoimasta löytyy myös runsaasti erilaisia välineitä korvanpuhdistuspuikosta pinsetteihin. Lisää valitsemiani tärppejä löydät tästä postauksesta.

Ben & Anna

Soodapohjaiset dödöt ovat todella tehokkaita, mutta niiden haaste on koostumuksessa: soodadödöt ovat joko voidemaisia, jotka tahraavat helposti valkoisten puseroiden kainalot, tai jauhemaisia, jotka on hankala levittää siististi. Vaatekaappini yläosat ovat salakavalasti alkaneet vaihtumaan vaaleista sävyistä myös enenevissä määrin värikkäämpiin, mikä on mahdollistanut voidemaisten soodadödöjen käytön. Ben & Annan Persian Lime dödö on ihan yliveto – hajut pysyvät tehokkaasti poissa koko päivän. Dödöistä on saatavilla myös ekologiset ja pahvipakkaukset.

Beauty Made Easy

Beauty Made Easy on tanskalainen söpö luonnonkosmetiikkasarja, joka sopii mielestäni hyvin nuorille ja teineille. Valikoimasta löytyy supersöpöjä ja herkullisen tuoksuisia huulirasvoja, jauhemaisia veteen sekoitettavia kasvonaamioita sekä puuteripapereita kiillon poistamiseen iholta päivän aikana. Minä en voinut vastustaa metsämarjan tuoksuista ja makuista pinkkiä pallohuulirasvaa. Keltaisessa pallohuulirasvassa on puolestaan aurinkosuojakerroin 15. Puuteripaperit ovat myös todella kätevät: vaikka pidän siitä, että ihoni saa kiiltää päivän aikana, parin paperin verran tulee silti paineltua kiiltoa pois, sillä en juurikaan käytä puuteria.

Lily Lolo

Englantilainen Lily Lolo on ympäri maailman rakastettu meikkisarja, jonka valikoimasta löytyi alun perin pelkästään jauhemaisia mineraalimeikkejä, mutta nykyisin myös laaja valikoima puristemuodossa olevia puuterimaisia meikkejä ja voidemaisia sekä nestemäisiä tuotteita, kuten huulikiiltoja, -punia ja ripsiväri. Itse olen rakastunut erityisesti sarjan herkullisiin huulikiiltoihin ja korostus- ja varjostuspalettiin, joka on meikkipussin must have tuote.

Katso myös tutorial heleään arkimeikkiin Lily Lolon tuotteilla täältä.

Everyday Minerals

Jos Lily Lolo on kulttimaineessa oleva mineraalimeikkisarja, niin texasilainen Everyday Minerals lienee maailmalla mineraalimeikkien nro 1. Sarjan arvoihin kuuluvat vegaanisuus, ympäristöystävällisyys, eläinkokeettomuus ja eettisyys. Minä en ole ikinä ollut jauhemaisten mineraalimeikkien ystävä, mutta sarjan Shadow Play hohdepuuteri on aivan käsittämättömän hyvä ja se on myyty loppuun joka kerta, kun olen postannut blogiini tai Instaan kuvan, jossa minulla on tuotetta kasvoillani. Shadow Play on todellinen bad face dayn SOS-tuote. Toinen tärppi sarjalta on siveltimet, joita meikkipussistani löytyy laaja repertuaari. Vaikka siveltimien karva on aidon karvan sijaan synteettistä, jopa intensiivinen smoky eyes -meikki onnistuu niillä täydellisesti. Omat siveltimeni ovat kolme vuotta vanhoja eivätkä osoita lähimainkaan hajoamisen merkkejä.

Bybi Beauty

Luonnonkosmetiikan Glossier oli ensimmäinen ajatukseni, kun tutustuin englantilaiseen Bybiin. Olen käynyt sarjan perustajien kanssa saman tuotekehityskoulun, jonka vuoksi on mielenkiintoista seurata Bybin matkaa luonnonkosmetiikkamaailman huipulle – sinne matka käy tällä hetkellä hurjaa vauhtia, kun sarja valloitti taannoin myös Sephoran hyllyt. Bybin tuotteista rakastan eritoten Mega Mist kasvosuihketta, Plumper huulivoidetta, Buffer huultenkuorintaa, Supercharge Serum öljyseerumia sekä…. Babe Balmia…. sen entisessä koostumuksessa. Kirjoitinkin taannoin katkeran avautumisen (pilke silmäkulmassa toki) uudistuneesta koostumuksesta, johon en ole ikävä kyllä edelleenkään rakastunut, mutta ilmeisesti kuulun vähemmistöön mielipiteeni kanssa ja uudistuksen jälkeen persikkasorbetin tuoksuinen balmi on vain kasvattanut fanijoukkoaan. Sisäpiiritietona voin paljastaa, että Bybin valikoima laajenee lähitulevaisuudessa.

Dabba

Rakastan latvialaisen Dabban freesiä, rohkeaa ja modernia tapaa brändätä perinteiset kukkais- ja kasvivedet sekä kasviöljyt täysin uudella tavalla ja kiinnostavaksi myös niille, joita luonnonkosmetiikka ei ensisijaisesti kiinnosta. Tämän sarjan hinta-laatusuhde on parhaimmistoa mihin olen törmännyt eikä valikoimassa ole kyllä yhtäkään huonoa tuotetta. Supertärppejä ovat Deepwater Cleanser misellivesi, Deepwater seerumit, joita löytyy kolme erilaista sekä kasvoöljyt. Myös Dabba uudistuu ja kasvaa tällä hetkellä mukavaa vauhtia ja seuraan silmä tarkkana mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan tällekin brändille, suunta on ainakin erittäin mielenkiintoinen.

Lue kaikki postaukseni Dabbasta täältä.

Evolve Organic Beauty

Kukapa ei voisi rakastua Evolveen? Jos googlaatte Evolven ja onnistutte löytämään sarjan vanhoja pakkauksia, ette usko silmiänne. Tässä sen näkee, miten tärkeää brändäys ja visuaalinen ilme ovat. Kuinkahan monta sataa prosenttia sarjan myynti on kasvanut uudistuksen jälkeen? En uskalla edes veikata. Evolve sijoittuu keskihintaisen kosmetiikan edullisemmalle puolelle, mutta tuotteet ovat hurmaavan tuoksuisia, koostumukset miellyttäviä ja tehokkuuttakin tuotteista löytyy. Yhtään huonoa tuotetta en osaa tältäkään sarjalta nimetä, vaan voin nimetä mielelläni tärpeiksi kaiken. Jos jotain on pakko nostaa ylitse muiden, niin ne olisivat Daily Defence kasvosuihke, Liquid Crystal misellivesi, Rainforest Rescue seerumi, Radiant Glow kasvonaamio sekä Tropical Blossom vartalokuorinta.

S5 Skincare

S5 on Evolven perustajien cosmeceutical-sarja, joka on suunniteltu hoitamaan viittä eri iho-ongelmaa: arpia/kuivaa ihoa, pigmenttiläiskiä, epäpuhtauksia, herkkää ihoa ja ikääntyvää ihoa. Olen alusta saakka ollut todella fiiliksissäni sarjan tuotteista ja mielenkiintoisista raaka-aineista, jotka ovat adaptogeenejä. Sanokaa minun sanoneen, adaptopgeenit ovat seuraava jättihitti ihonhoitotuotteiden raaka-aineissa. Sarjalla on useita hyviä tuotteita, kuten Nourish Cleanser jellymäinen putsari, tyrniöljyllä terästetty Replenish Serum arpiselle ja kuivalle iholle sekä yksi oudoimmista naamiosta ikinä, Resilience Mask, joka kuivuu iholle kumimaiseksi paksuksi naamioksi ja repäistään irti yhtenä kappaleena. Suosittelen tutustumaan sarjaan lisää sekä katsomaan tekemäni videon naamiokummajaisesta täältä.

Nafha

Ranskalainen Nafha on syntynyt rakkaudesta Marokkoon ja sarjan avainraaka-aineina toimivatkin arganöljy ja kaktusviikunaöljy, jotka ovat kasviöljyjen kultaa ja hoitavat tehokkaasti ikääntyvää ihoa, sameaa ihoa, arpia ja kuivaa ihoa. Minulla on sarjalta kolme selkeää suosikkituotetta: puhdistava kasvovesi, arganöljy sekä kaktusviikunaöljy. Tästä kolmikosta kosmetiikkaminimalisti voi rakentaa jo itselleen erittäin hyvin toimivan ja tehokkaan ihonhoitorutiinin. Suosittelen lämpimästi lukemaan myös juttuni ihonhoidon ihmeöljyistä, jossa kerron tarkemmin sekä argan- että kaktusviikunaöljyn vaikutuksista.

PurO3

PurO3 on johtava otsonoitujen öljyjen valmistaja maailmassa. Otsonoidut öljyt ovat kreisi juttu: joillakin ne parantavat suurin piirtein kaikki vaivat ja joillakin eivät tehoa sitten lainkaan. Oma kohtaiset kokemukseni ovat kuitenkin sellaiset, että varpaassani ollut syylä parani alle viikossa tipotiehensä otsonoidulla auringonkukkaöljyllä ja piparmintulla höystetty oliiviöljy tehoaa puolestaan joka ikinen kerta noin sekunnissa ikenien ärsytykseen ja se onkin luottotuotteeni suuhygieniassa. Lue lisää otsonoiduista öljyistä tästä postauksesta.

Berlin Biobrush

Vannon hampaiden pesussa sähköhammasharjan nimeen, mutta lyhyemmille reissuille pakkaan aina mukaan tavallisen hammasharjan. Perinteisen muovisen hammasharjan sijaan käytän kuitenkin ekologista Berlin Biobrushia. Bambusta valmistetut hammasharjat olen kokenut epämiellyttäviksi suupielille, mutta Berlin Biobrush on ihanan hellävarainen nerokkaan muotoilunsa ansiosta, jota ei oikeasti tajua ennen kuin sillä pesee hampaat. Hammasharja on biomuovia, joka on valmistettu teollisuuden ylijäämäpuusta. Lisäksi puu on kasvatettu kestävän kehityksen mukaisesti. Harjakset on puolestaan valmistettu risiiniöljystä. Vielä kun Berlin Biobrush kehittäisi samasta materiaalista vaihtopäät sähköhammasharjalle!

Hurraw!

Ah Hurrawn huulirasvat! Näitä ei voi kuin rakastaa, sillä tuoksut ja maut ovat niin herkkuja! En nimeä yhtäkään suosikkia, sillä kaikki vuosien mittaan kokeilemani ovat olleet toinen toistaan ihanampia. Viimeisimmät herkut ovat Baobab Banana ja Kookos. Nam!

Crazy Rumors

House of Organicilla on taatusti Suomen paras huulirasvavalikoima. Crazy Rumorsin huuliherkut aiheuttavat myös sekoamisen! Bubble Gum ja Black Cherry, voi morjens, siis niin ihania kummatkin! Ainiin ja löytyyhän minulta myös Chocolate Strawberry, joka on todella koukuttavaa kamaa. Ehkä tämä selittää miksen nykyisin tunne enää sokerin tai herkkujen himoa! Jokaiselta ihmiseltä pitäisi löytyä taskustaan joko Crazy Rumorsin, Hurrawn tai Beauty Made Easyn huulirasva, ei ole mitään syytä syödä synteettisiä rasvoja, kun voi nautiskella tämmöisistä herkuista, jotka kaiken lisäksi oikeasti hoitavat. Luonnonkosmetiikkaskeptikon käännytys kannattaakin todennäköisesti aloittaa huulirasvalla.

Alviana 

Alvianan edulliset hinnat saivat hieraisemaan silmiä, kun sarja rantautui House of Organiciin. Ulkoasu muistuttaa myös erehdyttävästi erästä toista tunnettua saksalaista merkkiä. Kokeilin sarjalta ensialkuun kolme tuotetta: Wild Rose puhdistusmaidon ja päivävoiteen sekä Paradise Touch vartalovoiteen, joista jokainen oli loistava ja mielestäni parempi sisällöltään kuin mitä hintalapun perusteella voisi odottaa. Vartalovoide on todennäköisesti tuoksunsa puolesta vartalovoiteiden TOP vitosessa ja koostumuskin on ihanan kermainen mutta kevyt. Kolmen tuotteen perusteella tässä on Cheap & Chic helmi! Pakkausdesign on taattua saksalaista laatua. Ei liene tarpeen sanoa siitä enempää.

The Beginnings

House of Organic on alkanut laajentaa valikoimaansa luonnonkosmetiikasta myös elintarvikepuolelle. The Beginnings on latvialainen terveellisiä herkkuja valmistaja yritys, jonka valikoimasta löytyy hedelmistä, vihanneksista ja pähkinöistä valmistettuja herkkuja kauniisti pakattuna. Ihania ovat ainakin kurpitsa-herkkutatti sipsit ja lehtikaalisipsit. Hauska idea on myöskin hunajalla makeutetut gluteenittomat keksit, jotka on maustettu esimerkiksi punaherukalla, mustaherukalla ja tyrnillä.

PLOG Superfoods 

PLOG Foods on puolestaan ruotsalaista luomuraakaruokaa puhtaimmillaan. Valikoimasta löytyy tällä hetkellä punajuurijauhe, vehnänorasjauhe ja ohranorasjauhe. Itse käytän vehnänorasjauhetta aamuisin vihershotin seassa. Jauheista saa vitamiineja ja mineraaleja luonnollisessa ja aidossa muodossa, joka on aina parempi vaihtoehto kuin lisäravinnepilleri purkista.

Toivottavasti tästä tuli taas hyviä vinkkejä luonnonkosmetiikkaviidakkoon. Olisi kiva kuulla mitkä ovat teidän suosikkeja House of Organicin oman maahantuonnin sarjoista ja millaisia suosikkituotteita teillä niistä on?

House of Organic tarjoaa 2-vuotissynttäreiden kunniaksi koko valikoiman normaalihintaiset hintaiset tuotteet -20% koodilla 2BDAY 7.10.2018 asti.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,