11

Ranskalaisen päivittäiskosmetiikan helmiä

Katja Kokko | 26.4.2018

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, sisältää alekoodin

Ranskalainen Acorelle on semiselektiivinen luonnonkosmetiikkasarja, jonka valikoimasta löytyy runsaasti tuotteita päivittäiseen ihonhoitoon ja hygieniaan aikuisille sekä lapsille. Varmasti moni, joka suosii kasvojenhoidossa selektiivisiä ja kalliimpia merkkejä, valitsee ns. päivittäiskosmetiikkansa edullisemmilta sarjoilta – siihen Acorelle on loistava sarja ja itsellenikin on kertynyt laajasta valikoimasta vuosien varrella monta suosikkia.

Acorellen valikoiman helmiä ovat erityisesti laadukkaat ja turvalliset aurinkosuojat, luonnonkosmetiikan parhaat ja pitävimmät dödöt, karvojenpoistotuotteet sekä parfyymit. Sarja on ollut myynnissä Suomessa jo useita vuosia, mutta sen maahantuoja vaihtui hiljattain, joka aiheutti hätääntyneitä kyselyitä onko sarja poistumassa kokonaan markkinoilta. Uusi maahantuoja on siis House of Organic ja sen myötä sarjan valikoima laajeni entisestään tuotteilla, joita ei ole aiemmin saanut Suomesta. Kannattaa siis rimpauttaa Tampereen luonnonkosmetiikkamiekkosille, jos on kiinnostunut ottamaan sarjan valikoimiinsa.

Kokosin Acorellen valikoimasta TOP 10 omat suosikkini sekä kiinnostavimmat tuotteet:

1. Misellivesi

Misellivesi oli ihan ykköslöytö itselleni tuotteista, mitä ei ole aiemmin saanut Suomesta. Mielestäni laadukas misellivesi ei saa sisältää liikaa pinta-aktiivisia aineita, koska tuotteen tarkoitushan on se ettei sitä huuhdota pois kasvoilta; no kukapa tahtoisikaan imeyttää ihoonsa runsaan määrän pinta-aktiivisia aineita, jotka siis toimivat misellivedessä likaa ja meikkiä irrottavina aineina? Kannattaa siis suosia misellivesiä, joissa pinta-aktiiviset aineet/aine sijoittuu raaka-aineluettelon loppupäähän ja niitä olisi mielellään vain yhtä sorttia. Jos misellivesi vaahtoaa voimakkaasti, on pinta-aktiivisia aineita mielestäni liikaa.

Acorellen miselliveden inci on niin loistava, että toisinaan vastaavaa näkee kaupattavan ihan kasvovetenä. Pinta-aktiivinen aine (Decyl Glucoside) sijoittuu aivan incin loppuun ja sen määrän voi päätellä olevan alle 1 %. Muuten tuotteesta löytyy loistavia raaka-aineita: kosteuttavia, rauhoittavia ja huokosia supistavia ohra-, hamameli- ja ruusuvesiä, kosteuttavaa glyseriiniä, tulehduksia hillitseviä ja antioksidantteja sisältäviä propolista ja siitepölyuutetta, kirkastavaa ja iholle kosteutta sitovaa gluconolactonea (polyhydroksihappo, jolla on AHA-happojen kaltainen vaikutus, mutta se on hedelmähappoja hellävaraisempi iholle ja sopii myös herkälle iholle, toimii lisäksi antimikrobisena aineena ja käytetään säilöntäaineena yhdessä Sodium Benzoaten kanssa) sekä oliivi- ja auringonkukkaöljyjä. Ja mikä parasta, pullo on 300 ml kokoinen ja maksaa 27,50 €. Timantti, etten sanoisi.

2. Roll-on dödöt

Acorellen roll-on dödö on ollut vuodesta 2011 suosikkini. Niitä löytyy kolme erilaista: pitkäkestoisen pidon tuova mesiangervo (tämän hetkinen lempparini), herkän ihon kamomilla ja karvojen kasvua hidastava vaihtoehto. Vuosien varrella olen vaihdellut käyttöä näiden kolmen välillä, sillä se mikä on oman kokemukseni mukaan mystistä luonnonkosmetiikan dödöissä, niin välillä tuntuu, että teho mukamas heikkenee, jos käyttää koko ajan samaa (liekö vika korvien välissä, mutta vaihtelu virkistää joka tapauksessa).

Acorellen roll-onit sisältävät maaperästä louhittua alunakiveä (Potassium Alum), jossa voi olla kaiketi pieniä määriä alumiinia (?). Tämän vuoksi dödöä ei voi sanoa alumiinittomaksi. Luulenpa, että juuri tämän vuoksi luonnonkosmetiikkamarkkinoille on tullut yhtäkkiä täysin alumiinittomien dödöjen buumi, koska valtavirta ei tiedä, että se mikä on luonnonkosmetiikassa mustalla listalla ja kiellettyä on alumiinikloorihydraatti (Aluminum Chlorohydrate), eli aine, jota käytetään synteettisissä antiperspiranteissa estämään hikoilu eli kainaloiden kastuminen. Sana alumiini on kuitenkin kaikissa muodoissaan tavan henkilölle hieman pelottava. Jossain kohtaa mietin itsekin, että tjaa pitäisikö tässä siirtyä pois kaikista tuotteista, joissa on edes alunakiveä, mutta lopulta olen tullut siihen tulokseen, että todennäköisemmin kuolen kaloihin kertyneeseen elohopeaan tai jään auton alle kotioveni edessä. Jos siis etsit pitävää luonnonkosmetiikkadödöä, suosittelen lämmöllä Acorellen roll-oneja!

3. Stick-dödöt

Pelottaako alumiini edelleen? No siinä tapauksessa suosittelen valitsemaan Acorellen stick-dödön, joka on tämän alumiiniton buumin seurausta eli sarja on lanseerannut oman versionsa soodadödöstä – ja kaiken lisäksi täysin hajusteettoman! Nämä soodadödöt ovat mielestäni uskomattoman tehokkaita, mutta hitto vie voidemainen koostumus on haastava, jos sattuu rakastamaan valkoisia puseroita – ennemmin tai myöhemmin sheavoit ja kookokset jättävät niihin hien kyllästämät jälkensä. Mutta niinä päivinä loistava vaihtoehto, kun puserovalinta ei ole valkoinen. Monilla sooda puolestaan ärsyttää kainaloita. Itse olen siitä onnekkaassa joukossa ettei kainaloitani ärsytä enää laseroinnin myötä yhtikäs mikään: sooda, alkoholi, alunakivi, bring it on, ei kutita, ei kirvele! Pienenä vertailuna muiden merkkien voidemaisiin alumiinittomiin soodadödöihin sanottakoon, että Acorellessa on vähiten rasvaisin ja siten myös vähiten suttaavin koostumus. Tuoksuvaihtoehtoja löytyy hajusteettoman lisäksi kolme: Lemon-Green Mandarine, Ylang ylang-palmarosa ja Juniper-Mint.

4. Sävyttävä aurinkovoide kasvoille

Ihanaa, että auringolta voi nykyään suojautua luonnollisesti värjäämättä kasvojaan liidunvalkoiseksi. Parhaiten tämä onnistuu sävyttävällä aurinkovoiteella, joka toimii samalla kevyenä meikkipohjana, nappivalinta kevääksi ja kesäksi! Kaiken lisäksi Acorellen sävyttävistä aurinkovoiteista löytyy suojakerroin 30 sekä suojakerroin 50. Eli nyt on siis vaihtoehto niillekin, jotka joko kärähtävät erittäin helposti tai kasvattavat itselleen helposti aurinkoviikset aka pigmenttiläiskät. Itselleni olen valinnut suojakertoimella 30 varustetun voiteen, jonka sävy on tummempi kuin SPF 50 voiteissa, mistä löytyy puolestaan kaksi sävyä: keskivaalea Apricot ja hyvin vaalean ihon Light. Voide peittää kuin BB-voide, levittyy todella kauniisti ja jättää ihon heleäksi. Jos ei kuitenkaan halua sävyä, sekin onnistuu, sillä Acorellelta löytyy myös SPF 30 ”aurinkosuojageeli”, jonka suoja muodostuu titaanidioksidin ja karanjaöljyn yhdistelmästä (karanjaöljyssä on luontaisesti korkea suoja). Koostumus näyttää ehkä geeliltä, mutta oikea kuvaus tuotteelle olisi balmi. Eli kyseessä on öljypohjainen tuote, joka on koostumukseltaan notkeaa balmia, ei vesipohjaista geeliä, kuten geelit ovat.

5. Aurinkovoiteet vartalolle

Vartalon aurinkovoiteet ovat olleet Acorellen hitti jo muutaman vuoden ja ne ovat ihan ehdottomasti luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden TOP 4:n joukossa. Hyvin levittyvät ja ohuen juoksevat koostumukset hylkivät vettä, pitävät ihon pehmeänä ja niiden jättämä UV-säteitä iholta pois heijastava pinta on lähestulkoon huomaamaton. Vaihtoehtoina on SPF 30 sekä korkean suojakertoimen SPF 50. Erityismaininta annettakoon voiteiden tuoksuista, joissa on tuulahdus havaijilaisen tiaren eli gardenian kukkien tuoksua. Uutena valikoimassa on myös suojasuihke hiuksille! Miten onnistuin missaamaan tämän tuotteita valkatessani? Tätä täytyy kokeilla!

6. Karvankasvua hidastava seerumi

Nyt mennään erikoiselle alueelle – ja kaiken lisäksi vielä ehkä vähän huonoon aikaan, sillä aloitin muutaman viikko sitten säärikarvojen ikuisen poiston laserilla. Tilannehan on nyt siis se, että säärikarvani eivät kasva tällä hetkellä. Seuraavia karvoja voi odottaa tulevaksi kesäkuussa. Olin valinnut tämän tuotteen testattavien joukkoon juuri siitä syystä, miksi ryhdyin säärten laser-projektiin: jäätävä joukko sisäänpäinkasvavia ja joka suuntaan kasvavia pikimustia säärikarvoja. Aikomukseni oli kokeilla onnistuisiko tämä seerumi taltuttamaan ongelmaa, mutta en ehtinyt päästä tositoimiin asti. Nyt olen sitten testaillut houkuttelisiko seerumi laserin myötä karvakoloihinsa jääneitä karvanjämiä tipahtamaan pois koloistaan, mutta kyllä siihen hommaan tarvitaan mekaanisesti järeämpiä konsteja. Siitäkin huolimatta haluan itsepintaisesti listata tämän yhdeksi kiinnostavimmista tuotteista. Olisi kiva kuulla saako joku tästä apua. Tehoaineista löytyy sitruunavettä ja hamamelisvettä, ohrauutetta, tiikeripähkinän juuriuutetta, mustatryffeliuutetta, maitohorsmauutetta ja kurpitsansiemenuutetta, joiden luvataan vähentävän karvan kasvua, kosteuttavan ja hoitavan ihoa. Kiinnostavaa onnistuvatko ne todella tekemään mitä lupaavat.

7. SOS Oil

Karvahommilla jatketaan: SOS Oil on ihoa rauhoittava, ravitseva ja siloittava öljy iholle karvanpoiston jälkeen. Otin tämänkin testiin lähinnä mielenkiinnosta, sillä raaka-aineluettelo ei sinänsä vakuuttanut vaikka se sisältääkin rauhoittavaa bisabololia, ihovaurioita korjaavaa skvalaania sekä auringonkukka-, argan- ja ruusunmarjaöljyjä, jotka auttavat parantamaan tulehduksia ja vahvistavat ihoa. Joukosta löytyy kuitenkin hajotettuja kasviöljyjä eli niin kutsuttuja esteriöljyjä (Caprylic/Capric Triglycerides ja Coco Caprylate), joten ajattelin öljyn olevan yksi ohut kuivaöljy muiden joukossa, missä on sileä ihotuntuma. Sain kuitenkin yllättyä positiivisesti: samettisen pehmeää skinfeeliä tuotteesta todellakin löytyy, mutta täysin päinvastaisella tavalla kuin olin kuvitellut. Öljy tekee iholle todella pehmeän ja suojaavan pinnan, joka on tässä tuotteessa perusteltu, koska karvojen höylääminen ja epiloiminen on iholle aina rasittavaa. Toki tällä hetkellä kun ei ole karvoja mitä sheivailla, en voi sanoa ehkäiseekö se karvatupentulehdusta, mutta sanotaan, että potentiaalia löytyy, myös karvojen pehmittämiseen.

8. Lasten puhdistusvesi

Uutena Acorellen valikoimasta löytyy nyt myös lasten ja vauvojen tuotteet. Ne sopivat mainiosti myös herkälle iholle, jonka vuoksi valitsinkin yhdeksi tuotteeksi lasten puhdistusveden. Mainittakoon kuitenkin, että tuotteet eivät ole hajusteettomia. Ranskassahan on tyypillistä käyttää tuoksuvia tuotteita lapsille ja valikoimasta löytyy myös alkoholiton vauvan tuoksuvesi. Tuoksut ovat tietenkin luonnollisia, kuten luonnonkosmetiikassa aina eikä niiden joukosta löydy allergeeneja (eli 26:n yleisimmin allergiaa aiheuttavia tuoksukomponentteja). Puhdistusvesi maksaa 14,50 € ja se on 400 ml kokoinen – tässä onkin syy miksi halusin vinkata tuotteesta, sillä tässä mitä parhain misellivesi penninvenyttäjille, edullisten tuotteiden ystäville ja esimerkiksi ammattimeikkaajille, jotka putsaavat meikkejä mallien ihoilta. Toki tämä passaa myös vauvojen peppujen, suiden ja sotkujen pyyhkimiseen (en ole tässä varsinaisesti mikään asiantuntija). Puhdistusvesi sisältää rauhoittavaa ruiskukkavettä (joka on muuten hellävarainen myös silmänympärysiholle), aloe veraa ja hyvin pienen määrän likaa puhdistavaa pinta-aktiivista ainetta.

9. Summer Mist vartalosuihke

Aah tästä beach water -suihkeesta olen intoillut ensimmäistä kertaa kolme vuotta sitten ja silloin suihke myytiinkin loppuun joka paikasta! Tämä on yksiselitteisesti koukuttava tuote! Kun on lojunut aurinkoisena kesäpäivänä nurmikolla tai hiekassa, iholla tuoksuu hiki, ruoho ja lähmääntynyt aurinkovoide (siis ihana kesähippiys, jos minulta kysytään), mutta jos pitää pyyhältää suoraan puistotorkuilta drinkeille tai mihin tahansa ihmisten ilmoille, on mukavampi freesaantua hieman. Suihkaus beach wateria vartalolle ja hiuksille niin tilanne on korjattu! Virkistävä suihke sisältää greipin, sitruunan ja appelsiinin vesiä ja se tuoksuu huumaavalle sekoitukselle omenaa, minttua, jasmiinia, appelsiininkukkaa, neilikkaa ja vaniljaa.

10. Absolu Tiare parfyymi

Acorellen tuoksuvalikoima on laaja ja hyvin kevyiden eau fraiche -tuoksujen lisäksi joukosta löytyy parfyymeja (myös matkalle kätevissä roll-on pulloissa) ja beach water -suihkeen lisäksi myös kolme muuta vartalotuoksua. Oma suosikkini parfyymeistä on aina ollut Absolu Tiare ja sitä se on edelleen. Minä en tunnista tuoksuseoksesta kuvauksessa mainittuja ylang ylangia ja appelsiinia, vaan ainoastaan tuulahduksen Havaijia ja gardenian kukkia. Enhän ole koskaan käynyt Havaijilla, mutta olen varma, että siellä tuoksuu juuri tältä.

Näiden mainittujen tuotteiden lisäksi Acorellelta löytyy toki muitakin hyviä perustuotteita, mutta tässä oli nyt omasta mielestäni ne helmet mitä voin lämmöllä suositella.

Mitkä ovat teidän suosikkeja Acorellen valikoimasta?

Alekoodi

Koodilla ACORELLE18 saat 15 % alennnuksen kaikista Acorellen tuotteista House of Organicista 31.5.2018 asti.

Kuvat Viola Virtamo

/ / / / / / / / /

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 1. Heili sanoo:

  Hei Katja!
  Mielenkiintoinen juttu!
  Tästä tuli mulle heti mieleen kaksi kysymystä. Olen ennen luonnonkosmetiikkaan siirtymistä käyttänyt Lumenen misellivettä. Se toimi eikä vaahdonnut yhtään. Käytin sitä vuosikausia ja totuin siihen. Alkuvuodesta ostin Absolutionin miselliveden ja minun ihollani se vaahtoa tosi paljon. Niin paljon että sen jälkeen on mahdotonta laittaa oikein mitään voiteita kun nekin vaahtoaa. Onko sulla kokemusta siitä? Suosittelisitko tilalle juuri tätä Acorellea vai tuleeko mieleen joku muu täysin vaahtoamaton killeri/timantti misellivesi?:D

  Toinen kysymys, tämä karvojen kasvua hidastava seerumi. Uskaltaisinko käyttää sitä kulmakarvojen alueelle?

  Kiitos taas kovasti odotetusta vastauksestsi! 🙂
  Ja onko milloin tiedossa seuraavaa Yin your Skin joogaa? 🙂

  • Joo Absolutionin kasvovesi vaahtoaa kyllä. Ei siinä mitään mahdottomia määriä ole pinta-aktiivisia aineita, koska ovat incissä glyseriininkin jälkeen, mutta selkeä ”pesevyyden tuntu” siinä on. Ennen pidin kovasti, mutta sittemmin olen alkanut karsastaa noita vaahtoavia. Itse pidän tästä Acorellesta tosi paljon, oli positiivinen yllätys 🙂

   No mieluummin kulmakarvojen alueelle karvankasvua hidastava seerumi kuin laser 😀 Joo en siis usko että mitään suurta haittaa ainakaan kunhan ei mene luomelle tai valu silmiin.

   Yin Your Skinit menee syksylle! Koitan saada siitä verkkokurssin kasaan kesän aikana, mutta livekursseja tulee myös. Suunnitelmissa on muuttaa siitä korealainen ja ottaa sarjaksi Whamisa, joka myös nostaa hintaa sheet maskien vuoksi. Lisäksi olen lähdössä loppuvuodesta täydentämään mun opintoja eräällä menetelmällä, jota en vielä paljasta, mutta olen jo visioinut siitä lisätäydennystä Yin Your Skiniin!

   • Heili sanoo:

    Oh tosi mahtavaa!!! En Malta odottaa! Ja kiitos neuvoista! <3
    Kokeilen Acorellea! Absolution on vaan niin kauniissa purkissa että taitaa purkki jäädä ja uusi misellivesi sisälle! 😀 Tosi kivaa kun vastasit kun yritin koko ajan tykätä tuosta misellilivedestä mutta koin sen hankalaksi käyttää. Ja sellainenhan jää aina käyttämättä ja vanhenee hyllyllä.

 2. Karvankasvua hillitsevä seerumi on kyllä mielenkiintoinen ja siitä olisi kiva kuulla kokemuksia. Ja toisaalta karvan kasvua kiihdyttävät tuotteet kiinnostaa myös, kun kyseessä on hiukset. 🙂 🙂 🙂

  • Jep, siis ”harmittaa” että sääret ehdittiin jo laseroida! Hiusten kasvua stimuloivia tuotteitahan löytyy, mm. Less is Moren seerumi, mutta näkyykö vaikutus käytännössä kuinka hyvin, siitä en tiedä 🙂

 3. Ulpu sanoo:

  Acorellen tuotteet on jotenkin symppiksiä. Absolu Tiare on munkin suosikki ja taitaa olla ainoa tuote Acorellelta, mikä mulla on. Miellivesi alkoi kyllä kiinnostaa aamupuhdistukseen, Mossa ollut käytössä ja se on loppumassa. Vartalosuihke olisi varmaan ihana just kesällä. Lasten puhdistusvesi olisi kyllä varmasti kyllä kätevä reissussa lasten kanssa. Vaikkakin NYR:n puhd. pyyhkeet ovat kyllä niin helppokäyttöisiä, niillä on pyyhitty kädet ja nassut. Mulla on ollut Acorellen dödöistä jotenkin huono kaiku, oon luullut, ettei ne pidä ja että ovat sellaisten ”ei hikoilevien”-ihmisten tuotteita. Voisi siis kokeilla. 🙂 Mä hikoilen (ja haisen!) lääkityksen takia tosi paljon, siihen en usko minkään luonnonkosmetiikan dödön purevan, mutta synteettistäkään en halua.

 4. Maiju S. sanoo:

  Acorellen jasmiini-hajuvesi on ollut vuoden käytössä ja yhä jatkan!
  Olisi Katja kiva kuulla mielipiteesi näin kevään ja kesän kynnyksellä Atopikin uusista aurinkotuotteista: erityisesti aurinkosuojaspraystä ja kasvojen itseruskettavasta kasvovedestä. Vaikka lyhyt katsaus viikon purkkina. 😉 Suositaanhan suomalaista!

 5. Mona sanoo:

  Kiva, kun otit Acorellen esiin!
  Misellivesi -ja erityisesti noi dödöt =en tiennytkään! Täytyy ilmanmuuta testata jossakin vaiheessa, kun edelliset valikoimat loppuvat.
  Itse olen tykännyt Acorellen tuoksuista; roll on tuoksut Citrus ja Absolu Tiare on ihan lemppareita, välillä ostanut myös hajuvetenä & kyllä, se summer spray <3. Lisäksi vahaliuskansa ovat mulla vakkarikäytössä. Mutta enpä tiennytkään, että heillä on noin paljon kaikkea muutakin anti-karva arsenaalia!?! Kuinka mielenkiintoisia tuotteita, aika ihmeellisiä jopa…! 🙂