Beauty

Multimasking by Neal’s Yard Remedies

Beauty | 24.4.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Yksi kiinnostavimmista ihonhoitotrendeistä ja metodista, jolla voi ottaa omassa kotispassa kaiken irti kasvohoidon tehosta, on multimasking. Kosmetologit ovat iät ja ajat tehneet kasvohoitoja hyödyntäen tätä metodia eikä trendi ole varsinaisesti mikään uusi, mutta siitä on puhuttu enemmän viime vuosina. Päätinkin laatia teille vinkit multimaskingiin ja valitsin siihen sopivat naamiot Neal’s Yard Remediesiltä, sillä sarjan valikoimasta löytyy mahtavan tehokkaat ja hinta-laatusuhteeltaan kymppi plussan naamiot. NYR:n naamiot eivät sisällä mitään iholle turhia aineita, joilla luodaan skinfeeliä tai laimennetaan tuotteita edullisemmaksi, vaan putelit sisältävät tiivistetysti täyttä tavaraa. Lisäksi Neal’s Yard Remediesin 15 % alennus on voimassa vielä ensi maanantaihin asti House of Organicissa, joten nyt ehdit vielä hankkia multimasking-naamiot hieman edullisemmin.

Mikä ihmeen multimasking?

Multimaskingissä on kyse siitä, että kasvojen ja kaulan eri alueille levitetään omat naamiot juuri kyseisen ihoalueen tarpeen mukaan = sekaihon pelastus! Esimerkiksi alueille, joilla esiintyy epäpuhtauksia ja mustapäitä, käytetään puhdistavaa naamiota (usein nenä, otsa ja leuan seutu), poskille kosteuttavaa, silmänalusille siloittavaa, kosteuttavaa ja kirkastavaa ja kaulalle puolestaan kiinteyttävää. Kätevää, koska eri ihoalueiden yksilölliset tarpeet saadaan hoidettua samaan aikaan (multimasking on myös taattua Instagram-materiaalia).

Kuori iho ennen multimaskingiä

Ennen multimaskingiä iho kannattaa kuoria oman ihotyypin mukaisella kuorinnalla:

Jos iholla esiintyy kipeitä ja tulehtuneita näppylöitä, valitse mieto hedelmähappokuorinta. Supermoodin Youth Glo Luxury Peel on yksi parhaista hedelmähappokuorinnoista (onhan allekirjoittanut ollut mukana sen tuotekehityksessä ja saanut kynsin ja hampain pidettyä kiinni optimaalisesta vahvuudesta, joka ei ole liian tuju eikä liian mieto). Myös normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle voi käyttää hedelmähappokuorintaa.

Jos sinä tai ihosi ette ole hedelmähappojen ystäviä, valitse mekaaninen kuorinta. Neal’s Yard Remediesin Rose Face Polish kasvokuorinnan rakeet ovat hellävaraisia jauhettuja ruusunmarjansiemeniä ja kuorinta tekee ihosta ihanan sileän ja heleän. Jos ihosi on rakenteeltaan paksumpi ja huokoset erottuvat selkeästi, valitse NYR:n miesten kuorinta, sillä siinä on kunnon tujaus ihoa puhdistavia ja talineritystä tasapainottavia eteerisiä öljyjä kuten greippiä, korianteria, siankärsämöä, laakerinlehteä, pihtakuusiöljyä ja eucalyptusta. Kuorivat rakeet ovat jauhettua riisiä ja ruusunmarjaa.

Jos ihosi on herkkä tai ohut, valitse kuorinnaksi savipohjainen mikrokuorinta, joka ei sisällä varsinaisia rakeita, vaan hienojakoiset savihiukkaset syväpuhdistavat ja kuorivat ihoa hyvin hellävaraisesti. Essen Microderm Exfoliator on paras superherkän ihon kuorinta.

Multimasking naamiot

Kuorinnan jälkeen on naamioiden levittämisen vuoro. Käytä naamiosivellintä, jotta saat levitettyä ja rajattua naamiot tasaisesti. Esimerkiksi Avrililta löytyy edullinen meikkivoidesivellin, joka sopii hyvin myös naamiosiveltimeksi.

Epäpuhtaille ihoalueille sopii Neal’s Yard Remediesin Purifying Palmarosa naamio, joka syväpuhdistaa ihoa ja tasapainottaa talineritystä. Savipohjainen naamio sisältää myös sokerivaahterauutetta, jossa on luonnostaan pieni määrä heleyttäviä hedelmähappoja. Pitoisuus on kuitenkin pieni, joten uskoisin tämän naamion sopivan myös iholle, joka ei muuten pidä hedelmähapoista, mutta mahdollinen herkkyys täytyy toki tiedostaa. Lisäksi naamiossa on mineraalirikasta vihreää savea, joka yhdessä kaoliinin kanssa syväpuhdistaa ihoa tehokkaasti ja auttaa rauhoittamaan näppylöitä sekä kirkastaa ihoa. Mahoniauute on huipputehokas näppylöiden nitistäjä ja tulehdusten rauhoittaja, palmarosalla on antiseptisia ja uudistavia vaikutuksia ja hampunsiemenöljyn sisältää runsaasti omega 3- ja 6-rasvahappoja, mitkä auttavat rauhoittamaan tulehduksia, parantavat pintaverenkiertoa ja vahvistavat solutoimintaa. Palmarosanaamio on epäpuhtaan ihon tehotuote.

Pintakuiville ja sameille ihoalueille (kuten poskille ja pigmenttiläiskille) sopii Rose Formula Antioxidant naamio, joka kirkastaa ja heleyttää ihoa. Myös tämä naamio on savipohjainen ja sisältää kirkastavaa, heleyttävää ja miedosti kuorivaa sokerivaahteran uutetta. Kaoliini ja vaaleanpunainen savi syväpuhdistavat ihoa. Kehäkukka ja gotu kola uutteet auttavat uudistamaan, korjaamaan ja siloittamaan ihoa (hyvä esimerkiksi aknearpien hoitoon), C-vitamiini, ruusu-uute ja ruusuöljy kirkastavat ihoa, geranium tasapainottaa talineritystä, hyaluronihappo kosteuttaa ja ruusunmarjaöljy sekä makadamiaöljyt ravitsevat ja siloittavat ihoa. Ruusunaamio on loistava naamio iholle, joka kaipaa heleytystä ja kirkastusta, mutta jolle hedelmähappokuorinnat ovat liian voimakkaita.

Kuiville ja ärtyneille alueille kannattaa valita White Tea Enriching naamio, joka kosteuttaa, ravitsee ja rauhoittaa ihoa. Tästäkin naamiosta löytyy mineraalirikasta ja syväpuhdistavaa savea, mutta naamio on selkeästi kosteuttavampi verrattuna palmarosa- ja ruusunaamioihin – ja myös tuntuu siltä. Riisiuute ja hyaluronihappo kosteuttavat ihoa, kurpitsansiemen-, iltahelokki- ja mustaherukansiemenöljyt ovat kuivan ja rapisevan ihon pehmittäjiä, jotka vahvistavat solukalvoja ja sarveiskerroksen solujen välistä sementtiä. Valkoinen tee, ruusu ja gotu kola neutraloivat vapaita radikaaleja ja siloittavat ihoa ja frankinsensin sekä patsulin eteeriset öljyt uudistavat ihoa. White Tea naamio on täydellinen kuivalle iholle, joka kaipaa kuitenkin hieman puhdistavaa vaikutusta.

Rutikuiville ja veltostuneille ihoalueille sopii Rejuvenating Frankincense naamio. Omalla ihollani levittäisin tämän kaulalle ja silmien alusille. Frankkunaamio on koostumukseltaan täysin edellisistä poikkeava, sillä se on ohutta ja juoksevaa geeliä. Naamio sisältää todella runsaan määrän hyaluronihappoa ja tämä onkin syväkosteuttava plumping-naamio, joka tekee ihosta täyteläisen. Merileväuute tehostaa hyaluronihapon vaikutuksia ja hamamelisvesi supistaa ihohuokoset tuoden iholle kunnon tuhkimoefektin. Peptidit tukevat kollageenia ja siloittavat ihoa. Kurkumauute kirkastaa ihoa, gotu kola siloittaa ja frankinsensi uudistaa. Tujaus baobaböljyä pehmittää ihoa. Frankkunaamio on erityisesti ikääntyvän tehotuote, varsinkin kuivalle iholle, joka näyttää ns. ”tyhjältä” kudosten veltostumisen myötä.

Noniin, nyt tiedät mitä puuhaat ennen vappua kotispassa! Toivottavasti Instagram räjähtää täyteen kuvia hasgtagilla #multimasking.

Oletteko te kokeilleet multimaskingiä?

Koodilla YOUAREASTAR saat 15 % alennuksen Neal’s Yard Remediesin tuotteista House of Organicista 30.4.2018 saakka. Pääset ostoksille tästä.

Kuvat Viola Virtamo

Avainsanat: , , , , , , ,