Beauty

Ihonhoidon ihmeöljyt

Beauty | 10.8.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House Of Organic

Minulta on kysytty useasti olenko kokeillut otsonoituja ihoöljyjä ja niistä on toivottu juttua monta kertaa. Viime kesänä Balilla Marikon atooppinen iho otti pahasti nokkiinsa ilmeisesti talossamme olevasta homeesta, jonka vuoksi aloimme etsiä siihen helpotusta. Onneksi olimme Balilla, terveystuotteiden paratiisissa, ja eräästä kaupasta bongasimme otsonoituja öljyjä. Minulla ei vielä tuolloin ollut kokemusta niistä, mutta muistin lukeneeni otsonoiduista öljyistä loistavia kokemuksia aknen, atopian, POD:n, rosacean ja auringonpolttamien hoidossa. Mariko sai helpotuksen ihoonsa öljystä ja minäkin päädyin lopulta ostamaan otsonoitua öljyä after suniksi, sillä ihoni sai jättiannoksen aurinkoa koko viime kesän ajan. Juttu blogiin jäi kuitenkin tekemättä tuolloin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sillä tuo ihonhoidon ihmeöljy pääsee käsittelyyn nyt.

Päätimme House of Organicin kanssa laajentaa juttua koskemaan myös muita huippuöljyjä, mitä heidän valikoimastaan löytyy. Olen nimittäin pitkään himoinnut filmitähtipiireissä hehkutettua kulttituote Egyptian Magicia sekä latvialaisen Dabban uusia öljyeliksiirejä. Kylmäpuristetut kasviöljyt ovat koko ihonhoidon kulmakivi ja tärkein tuote yhdessä kasvoveden kanssa, joten öljyistä ei voi kirjoittaa liikaa. Kaiken lisäksi tästä jutusta löydät todella huippulaatuiset öljyt, jotka ovat kohtuuhintaisia ja niistä on tarjolla nyt alennuskin, joten eiköhän oteta tuotteet suurennuslasin alle.

Otsonoidut PurO3 öljyt

Otsonoidut öljyt valmistetaan kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että kylmäpuristettu kasviöljy kyllästetään aktivoidulla hapella, eli otsonilla. Otsonikaasu on antimikrobista ja sillä on kyky tappaa bakteereja sekä viruksia, sellaisiakin, joihin eivät antibiootit tehoa. Otsonia käytetään sen puhdistavien ominaisuuksien vuoksi mm. uima-altaissa, elintarviketeollisuudessa, kunnallisissa vesijärjestelmissä ja leikkaussaleissa. Kasviöljyihin lisättynä otsoni tehostaa öljyjen hoitavia ominaisuuksia ja tuo niille antimikrobisia ominaisuuksia. Otsonoidut öljyt kuljettavat iholle happea ja tehostavat soluhengitystä, jolloin solujen jakautuminen ja ihon parantuminen tehostuvat. Lisäksi otsoni tehostaa kasviöljyjen säilyvyyttä.

Otsonoituja öljyjä voi käyttää moniin eri iho-ongelmiin, kuten aknen, atopian, rosacean, POD:n, psoriasiksen, ikääntyvän ihon, auringonpolttamien, kynsisienen, jalkasienen, sukupuolielinten tulehdusten, haavojen, arpien, auringonpolttamien, palovammojen sekä hampaiden ja ikenien hoitamiseen. Lisäksi otsonoidut öljyt sopivat lemmikkien ihon ja hampaiden hoitoon. Öljyillä ei ole havaittu haittavaikutuksia. Niiden ainoa huono puoli on ikävä tuoksu, joka johtuu pitkäaikaisen otsonoinnin synnyttämistä yhdisteistä, kuten karboksyylihapoista ja aldehydeistä. Tuoksu haihtuu kyllä melko nopeasti, mutta itse suosin niiden käyttöä mieluummin iltaisin kuin aamulla.

Otsonipitoisuuden vahvuus öljyssä riippuu öljyn kykyyn imeä ja säilyttää sisällään otsonia. Se puolestaan riippuu öljyn omega 3-, 6- ja 9-rasvahappopitoisuudesta. Esimerkiksi hamppuöljystä löytyy runsaasti kaikkia näitä rasvahappoja, mikä tekee siitä kaikista vahvimman otsonoidun öljyn. Öljy imeytyy sitä paremmin, mitä vähemmän otsonia siinä on. Tehokkuus ei kuitenkaan määrity otsonointivahvuudella. Vaikka vahvemmissa öljyissä on korkeammat antimikrobiset ominaisuudet, ei pienempi vahvuus ole silti välttämättä vähemmän toimivampaa. Öljyn vahvuus tuleekin valita sen käyttötarkoituksen ja ihotyypin mukaan.

Öljyjä otsonoidaan useita tunteja, kunnes niiden koostumus alkaa hieman kiinteytyä. Öljystä riippuen osa jää nestemäisiksi, mutta osasta tulee salvamaisia tai kermamaisia.

House of Organic valikoimasta löytyy amerikkalaisen PurO3:n otsonoidut öljyt. Pienen perheyrityksen tuotteet valmistetaan puhtaista ja luomulaatuisista kylmäpuristetuista kasviöljyistä ja ne on pakattu kauniisiin lasipurkkeihin. Valikoimaan kuuluu otsonoitu oliiviöljy, jojobaöljy, auringonkukkaöljy, kookosöljy, hamppuöljy sekä hampaiden ja ikenien hoitoon tarkoitettu piparmintun eteerisellä hajustettu öljy. Tuotteet eivät sisällä mitään iholle tarpeettomia täyteaineita.

Normaalille iholle sopivat kaikki öljyt, herkälle iholle kannattaa puolestaan valita kookos- tai jojobaöljy. Tulehtuneille iho-ongelmille sekä bakteerien, virusten, sienien ja haavojen ensihoitoon sopivat oliivi-, auringonkukka- ja hamppuöljyt. Hampaiden ja ikenien hyvinvointiin tarkoitettu öljy rauhoittaa tulehtuneita ikeniä sekä suun palovammoja.

PurO3 öljyjen otsonipitoisuudet ovat seuraavat:

Kookosöljy = 14

Jojobaöljy = 39

Oliiviöljy = 92

Auringonkukkaöljy = 153

Hamppuöljy = 192

Voit lukea lisää vahvuuden laskentakaavasta sekä kunkin öljyn rasvahappopitoisuuksista PurO3:n omilta nettisivuilta.

Egyptian Magic – Hollywood-tähtien rakastama monitoimivoide

Jos Madonna ja Cameron Diaz hehkuttavat jotain tuotetta monen muun Hollywood-supertähden lisäksi, kyseessä täytyy olla jotain todella spesiaalia. Kun katsoo Egyptian Magicin muovista purkkia, epäilykset todellakin vahvistuvat: siis jos maailmanluokan tähdet rakastavat jotain, mikä on pakattu noin rumaan purkkiin, on sisällön aivan pakko olla suurin piirtein puhdasta kultaa! Egyptian Magicin sisältö miltei onkin, nimittäin ihmemonitoimivoiteen raaka-aineluettelo kuuluu näin: oliiviöljy, mehiläisvaha, hunaja, mehiläisen siitepöly, propolis (eli mehiläiskittivaha) ja royal jelly. Näistä raaka-aineista timanttisia ovat etenkin hunaja, siitepöly, propolis ja royal jelly eli kuningatarhyytelö.

Hunajaa on käytetty ihonhoidossa jo tuhansien vuosien ajan muinaisesta Egyptistä lähtien. Se on antibakteerinen, antiseptinen ja ehkäisee sienitulehduksia. Hunaja sisältää maitohappoa, joka kosteuttaa ihoa, tasapainottaa ihoa suojaavaa happovaippaa, kirkastaa ihoa ja hoitaa ihon tukkoisuutta. Hunaja on myös humektantti eli ihoa kosteuttava aine.

Mehiläisen siitepöly sisältää runsaasti antioksidantteja, B-vitamiineja, kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä ja rautaa. Se auttaa kirkastamaan ja siloittamaan ihoa ja sitä käytetään erilaisten tulehdusten, ihovaurioiden, ikääntyvän ihon ja esimerkiksi aknen hoidossa.

Propolis eli mehiläiskittivaha on hartsimaista ainetta, jota mehiläiset kuljettavat takajalkojensa siitepölyvasuissa. Ne lisäävät siihen runsaasti entsyymejä sisältävää sylkeään. Pikku pölyttäjät suojaavat propoliksella niiden pesän sisääntuloaukon ja tukkivat sillä koloja. Jos vieras tunkeilija tulee pesän hunajavarastoille, se sotkeutuu propolikseen, kuolee ja se balsamoidaan propoliksella, joka estää mädäntymisen. Propolis sisältää mm. A-, B- ja E-vitamiineja, magnesiumia, sinkkiä, rautaa, kuparia, aminohappoja ja antibioottisia aineita. Propolis on bekterisidinen, antibioottinen ja tulehduksia estävä.

Royal jelly eli kuningatarhyytelö on työläismehiläisten valmistamaa kuningatarmehiläisten ravintoa. Työläismehiläisten elinikä on vain noin viisi viikkoa, mutta kuningatarmehiläinen elelee ravintococktailinsa avulla 3-5 vuotta ja voi munia päivässä jopa 2000 munaa. Royal jelly sisältää aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja. Se parantaa ihon kosteuspitoisuutta, elvyttää pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä pehmittää ja siloittaa ihoa.

Egyptian Magic on legendaarisen maineen saanut monitoimivoide, joka on ollut markkinoilla vuodesta 1991 lähtien ja tuotetta myydään maailmanlaajuisesti apteekeissa, terveys- ja kosmetiikkakaupoissa. Voiteen ovat löytäneet jopa gynekologit ja plastiikkakirurgit. Tässä onkin täysin luonnollinen liukuvoide!

Egyptian Magic monitoimivoidetta voi käyttää mm.

1. Kasvovoiteena
2. Meikin pohjustusvoiteena
3. Kosteuttavana kasvonaamiona
4. Huulivoiteena
5. Silmänympärysvoiteena
6. Meikinpoistovoiteena
7. After sunina
8. Arpien hoitoon
9. Kutisevalle iholle
10. Naarmuille ja pienille palovammoille
11. Ihoärsytyksille
12. After shavena
13. Hiusten ja hiuspohjan hoitoon
14. Käsi- ja kynsinauhavoiteena
15. Vartalovoiteena
16. Halkeileville kyynär- ja kantapäille
17. Vaginan kosteuttamiseen ja liukuvoiteena (!!)
18. Hierontaöljynä
19. Tatuointien hoitoon
20. Raskausarpien ja hiertyneiden nännien hoitoon imetyksen aikana
21. Vauvoille vaippaihottumaan

Minä olen tähän saakka testaillut voidetta puhdistusbalmina, huulivoiteena, käsi- ja kynsinauhavoiteena, ihoöljyn sijasta iltaisin sekä after shavena säärille. Voide imeytyy ihmeellisen (suorastaan uskomattoman) nopeasti öljypohjasta huolimatta ja jättää ihon ihanan sileäksi ja pehmeäksi. Iho tuntuu todella pitävän siitä, mutta ihollani ei myöskään ole tällä hetkellä minkäänlaisia ongelmia, joten en voi antaa kokemuksia siitä haastavamman ihon hoidossa. Pidän kuitenkin todella paljon sen iholle jättämästä silkkisen sileästä pinnasta eikä tuote ole ollenkaan niin rasvainen kuin alkuun voisi kuvitella.

Minua myöskin kiehtoo tällaiset monitoimituotteet, joissa on aidosti laadukkaat raaka-aineet ja kohtuullinen hinta. Jos kosmetiikkaan ei halua tai pysty käyttämään paljon rahaa, kannattaa panostaa tämän kaltaisiin timantteihin halpisemulsioiden sijasta – iho pysyy taatusti paremmassa kunnossa. Toivoisin henkilökohtaisesti, että esimerkiksi Egyptian Magic syrjäyttäisi apteekin surkealaatuiset perusvoiteet ja Bepanthenit, sillä ihonhoito keinotekoisilla rasvoilla ja öljyillä on yhtä tyhjän kanssa.

Jos ihonhoidossa haluaa noudattaa täydellistä minimalismia, mutta ei tinkiä hoitavuudesta, niin kahdella tuotteella pärjää jo melko pitkälle: Egyptian Magic toimii putsarina ja voiteena/öljynä ja sen rinnalle tarvitaan vain kasvovesi. Musliiniliinan kanssa käytettynä saa tehtyä lempeän kuorinnankin. Hmmm, alkoi juuri kiinnostaa pieni rottakoe: viikko pelkällä Egyptian Magicilla ja kasvovedellä! Taidan laittaa toteutukseen.

Egyptian Magicia löytyy kahdessa koossa: normaalikokoisena 59 ml purkkina sekä melkein tuplakokoisena 118 ml purkkina, joka tulee edullisemmaksi.

Dabban huippulaadukkaat ihoeliksiirit

Latvialainen Dabba oli aiemmin tunnettu pirteän ulkoasunsa lisäksi laajasta valikoimasta kukkais- ja kasvivesiä. Sarja laajensi tuoterepertuaariaan jo hyvä tovi sitten ihoöljyihin. Toisin kuin heidän kukkais- ja kasvivedet, jotka sisältävät vain yhtä sorttia per pullo, ihoöljyt ovat usean kasviöljyn ja -uutteen muodostamia cocktaileja. Olen itse tällaisten eliksiirien ja öljyjen ystävä, joissa on käytetty monipuolisesti kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja -uutteita ilman minkään sortin täyteaineita. Tällä tavalla saa maksimoitua tuotteen hoitavuuden ja tehon, ja siten myös rahoilleen aidosti vastinetta. Dabban muiden tuotteiden tavoin, näitäkään tuotteita ei ole hinnalla pilattu.

Ihoeliksiirien ja -öljyjen valikoimasta löytyy vadelmaeliksiiri, ruusunmarjaeliksiiri, kamomilla & purasruohoöljy ja koivu & maitohorsmaöljy. Ehkä arvaattekin mikä näistä kiinnosti eniten itseäni? No tietenkin koivu & maitohorsmaöljy, sillä mitä harvinaisemmat raaka-aineet, sitä kiinnostavampaa minulle. En ainakaan muista törmänneeni maitohorsmaan ihonhoidossa koskaan aiemmin.

Dabban ihoeliksiirt ja -öljyt sopivat kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille. Erityisesti teinien vanhempien kannattaa höristää tässä kohtaa korviaan, kun ihonhoito alkaa olla ajankohtaista. Dabban ulkoasu miellyttää varmasti nuoren tytön silmää ja samalla tulee vältettyä synteettiset tuotteet, jotka kannattaa opetella kiertämään kaukaa jo nuoresta pitäen.

Ilman kylmäpuristettuja kasviöljyjä koko luonnonkosmetiikkakäsitettä ei olisi olemassa, sillä ne ovat tärkein raaka-aine ihonhoitotuotteiden valmistamisessa. Oi niitä aikoja, kun tuotteista löytyi vain tuttuja perusöljyjä, kuten jojobaa, mantelia, aprikoosinkiviöjyä ja auringonkukkaöljyä. Nykyään on kuitenkin tarjolla vaikka mitä eksoottisempaa vadelmasta luumuun ja unikkoon – ja niitä löytyykin näistä Dabban eliksiireistä ja -öljyistä.

Vadelmaeliksiiri sisältää vadelmansiemenöljyä, jojobaöljyä, skvalaania ja vadelmanlehtiuutetta. Eliksiiri on erittäin vitamiinipitoinen, sillä vadelmansiemenöljy ja -uute sisältävät runsaasti A- ja E-vitamiineja. Lisäksi öljyssä on runsaasti karotenoideja, jotka antavat iholle antioksidanttisuojaa. Omega-rasvahapot ravitsevat ja korjaavat ihoa, parantavat ihon kosteuspitoisuutta ja tasapainottavat talineritystä. Lisäksi vadelmansiemenöljy suojaa ihoa UV-säteiltä. Skvalaania esiintyy luonnostaan ihotalissa eli sebumissa ja sitä voidaan valmistaa oliiviöljystä. Skvalaani imeytyy ihoon uskomattoman nopeasti ja se suojaa ihoa aurinkovaurioilta, edistää solujen uusiutumista, korjaa tehokkaasti ihovaurioita, kuten arpia ja auttaa myös ihottumien hoidossa sekä ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista. Vadelmaeliksiiri imeytyykin ihoon todella nopeasti, joka on skvaleenin lisäksi myös jojobaöljyn ansiota – sen rasvahappokoostumus on samankaltainen kuin sebumilla.

Vadelmaeliksiiri sopii erinomaisesti kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti pintakuivalle ja väsyneelle iholle, ikääntymisen ensimerkkeihin sekä rasvaisuuteen ja tukkeumiin taipuvaiselle iholle. Dabban eliksiirit eivät sisällä eteerisiä öljyjä tai muitakaan hajusteita, joten mitään aromaterapeuttista tuoksuelämystä niiltä ei siis kannata odottaa – mikään ei tietenkään estä tipauttamasta pulloon haluamiaan eteerisiä öljyjä, joita löytyy Neal’s Yard Remediesiltä.

Ruusunmarjaeliksiiri sisältää ruusunmarjansiemenöljyä ja ruusunmarjauutetta, jojobaöljyä sekä skvalaania. En toista enää itseäni jojobaöljyn ja skvaleenin ominaisuuksista, mutta todettakoon niiden olevan loistava valinta eliksiireihin nopean imeytyvyyden ja korjaavien ominaisuuksien vuoksi. Ruusunmarjansiemenöljyllä ja ruusunmarjauutteella on erinomaiset anti-age ominaisuudet. Runsaasti antioksidantteja, kuten beetakaroteenia, lykopeenia sekä A- ja C-vitamiineja sisältävänä ne suojaavat ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta soluvaurioilta, auringon haitoilta ja ennenaikaisen vanhenemisen merkeiltä. Beetakaroteenin ansiosta iho saa heleän ja kirkastuneen värin. Lisäksi ruusunmarja sisältää runsaasti omega-rasvahappoja, jotka uudistavat ja korjaavat ihokudosta. Eliksiiri onkin loistava arpien, kuivan ihon ja ikääntymisen merkkien hoidossa.

Kamomilla & purasruohoöljyssä on luomuviljeltyjen perusöljyjen pohja: manteli-, jojoba- ja auringonkukkaöljyä. Hoitavuutta on terästetty purasruohonsiemenöljyllä, iltahelokkiöljyllä, unikonsiemenöljyllä, luumuöljyllä ja skvalaanilla. Tuotteen ydin ovat purasruohoöljy sekä kamomillauute, ja löytyypä tästäkin öljystä maitohorsmaa. Purasruohonsiemenöljy on erinomainen herkän ja kuivan ihon hoitoon, jota tukee rauhoittava kamomillauute. Maitohorsma ehkäisee puolestaan tulehduksia ja rauhoittaa punoittavaa sekä ärtynyttä ihoa. Unikonsiemenöljy suojaa ihoa ja korjaa ihovaurioita sekä auttaa vahvistamaan ihon suojabarriääriä. Luumuöljyssä on runsaasti E-vitamiinia, joka auttaa ihoa uudistumaan ja suojaa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Kamomilla & purasruohoöljy sopii parhaiten kuivalle ja herkälle iholle.

Koivu & maitohorsmaöljy on ihoa uudistava anti-age öljy. Sen ydin ovat puolestaan maitohorsma- ja koivu-uutteet, jotka suojaavat ihoa ikääntymisen merkeiltä antioksidanttien avulla. Kasviöljyjen joukosta löytyy jojoban, aprikoosinkiviöljyn ja auringonkukkaöljyn lisäksi ruusunmarjaöljyä, iltahelokkiöljyä, unikonsiemenöljyä, luumuöljyä ja vadelmansiemenöljyä sekä skvalaania. Öljypohja onkin mitä loistavin ikääntyvälle iholle ja siinä on omega-rasvahappojen lisäksi runsaasti antioksidantteja. Koivu & maitohorsmaöljy imeytyy todella nopeasti ja se sopii erinomaisesti myös seka- ja rasvaiselle iholle.

Varmasti joku nyt miettii, miksi Dabban eliksiireiksi nimetyt tuotteet ovat kalliimpia kuin nämä kaksi jälkimmäistä öljycocktailia. Epäilen vastauksen löytyvän pohjaöljyistä, jotka ovat eliksiireissä kalliimmat ja niiden pitoisuudet ovat tuotteissa korkeammat.

Argan- ja kaktusviikunaöljyt – ihmeöljyt Marokkosta

Kun kerran puhutaan ihonhoidon ihmeöljyistä ei voi jättää mainitsematta marokkolaisia kauneudenhoitosalaisuuksia: kaktusviikunaöljyä ja arganöljyä. Ranskalainen ihonhoitosarja Nafha rakentuu näiden kahden öljyn ympärille ja myös sadat kosmetiikkabrändit ympäri maailman ovat löytäneet nämä ihmeöljyt rikastuttamaan tuotteitaan. Nafhan valikoimasta molempia öljyjä myös sellaisenaan.

Kaktusviikunaöljy on erittäin kallisarvoinen ja harvinainen öljy. Yhden öljylitran tuottamiseen tarvitaan 800 kg hedelmiä ja öljy puristetaan siemenistä käsin. Korkea hinta selittyy siis paitsi tällä, myös öljyn sisältämillä ravinteilla. Kaktusviikunaöljyssä on runsaasti omega 3-, 6- ja 9-rasvahappoja sekä E-vitamiinia enemmän kuin missään muussa luonnonkosmetiikan kasviöljyssä. E-vitamiini on vahva antioksidantti ja todellinen anti-age vitamiini. Se edistää solujen hapensaantia, suojaa ihosoluja, kiinteyttää ihoa, ehkäisee ikääntymisen mukana tuomilta pigmenttiläiskiltä sekä parantaa ihon mikroverenkiertoa. Se on erittäin tehokas ryppyjen siloittaja, ihon kirkastaja sekä kuivan ja herkän ihon hoitaja. Kaktusviikunaöljy sopii erinomaisesti myös silmänympärysihon hoitoon.

Kylmäpuristettua arganöljyä löytyy jo reilumman kokoisessa pullossa, sillä se ei ole lähellekään niin kallista kuin kaktusviikunaöljy. Arganöljy on marokkossa tunnettu monitoimiöljy, joka sopii kauneudenhoitoon päästä varpaisiin. Se on erinomainen kuivien hiusten ja hiuspohjan hoitoon, vartalolle, raskausarpiin sekä kasvoille, erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle, arville ja couperosalle. Arganöljy sisältää runsaasti omega-rasvahappoja, mutta kuitenkin noin puolet vähemmän kuin kaktusviikunaöljy. Lisäksi se tunnetaan E-vitamiinipitoisuudestaan, mutta tässäkin kaktusviikunaöljy on aivan ykkönen (arganöljyssä n. 63mg/100g ja kaktusviikunaöljyssä n. 105mg/100g).

Nafhan kylmäpuristettu arganöljy on luomuviljelty ja se puristetaan öljyn tehokkaimmat ominaisuudet säilyttävällä hydraulisella puristusmenetelmällä, josta johtuu myös sen mieto (ja hieman outo) tuoksu. Arganöljyä löytyy markkinoilta runsaasti eri laatuisina ja mikäli haluaa varmistua öljynsä laadusta, kannattaa aina valita luomuviljelty hydraulisella menetelmällä kylmäpuristettu öljy.

Molempia öljyjä voi käyttää kauneudenhoidossa sellaisenaan, mutta niitä voi sekoittaa myös esimerkiksi kosteusvoiteeseen, seerumiin tai shampooseen ja toki ne sopivat myös kotitekoisen öljyseerumin ja muun DIY-kosmetiikan valmistamiseen.

Onko teillä kokemuksia otsonoiduista öljyistä? Entä tämän postauksen muista tuotteista? Minkä ihmeöljyn sinä valitsisit ihonhoitoon?

Kuvat Katja Kokko

Lähteet: Suomen Otsoniterapia ja Una Nuotio: Kerro, kerro kuvastin

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,

Beauty

74 kommenttia artikkeliin “Ihonhoidon ihmeöljyt”

 1. Tämäpä sattui hyvään saumaan – olen juuri aloittanut otsonoidun oliiviöljyn käytön kosmetologini suosituksesta. Ihossani on epäpuhtautta ja viimeiset puoli vuotta on vaivannut selkeä tulehdustila ja ärtymys. Nyt parin viikon kokemuksen myötä olen ällistynyt! Iho on rauhoittunut selkeästi ja väri kirkastunut ja tasoittunut. Toki epäpuhtautta puskee edelleen, mutta pahin räjähdys tuntuu olevan hallinnassa.
  Öljyä on myös ihana lotrata ja hieroa iltaisin, siitä tulee mukava pieni iltaseremonia 🙂 Vielä kun saisi vaan sen karmean hajun peitettyä… Omassa käytössäni on Ruohonjuuresta löytynyt otsonoitu oliiviöljy, ei varmastikaan mikään huippu korkealaatuinen, mutta sanoisin että tämän kokemuksen myötä hinta-laatusuhde on ollut aivan mainio. Ehkä testiin pääsee myös joku näistä esittelemistäsi öljyistä tämän innostuksen myötä! Kiitti!

 2. Sini

  PurO3 otsonoitu oliiviöljy ja Arganöljy käytössä, juuri nämä joista kerroit. Kasvojen iho-ongelmiin hankittuja. Pintakuiva iho, joka puskee leukaperiin paiseita ja muualle mustapäitä. Iho rauhoittunut, mutta käyttö jatkuu.
  Jos joku testannut psoriin, kiinnostaisi kuulla asiasta.

 3. Luonnonlapsi

  Moi Katja! Ihan ensiksi täytyy kiittää sinua aivan mahtavasta blogista. Tätä on tullut nyt vuoden päivät selailtua, ja voin sanoa suosikkiblogini löytyneen 🙂 Sitten itse asiaan. Asia nyt ei tähän postaukseen liity, mutta tarvitsisin apua silmänympärysvoiteen valintaan. Olen vasta 18-vuotias, mutta minua on jo tässä iässä siunattu tummilla silmänalusilla ja turvotuksella terveellisestä elämäntyylistä huolimatta. Silmäni tuntuvat myös usein väsyneiltä. Mitä minun kannattaisi kokeilla?

 4. Maria

  Olen käyttänyt otsonoituja öljyjä nyt kaksi kuukautta ja alunperin aloitin käytön hormonaaliseen akneen, joka puhkesi noin vuosi e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Aloitin normaalivahvuisella seesamiöljyllä ja ihossa ei tapahtunut suurta muutosta alkuun, jopa pahenemista. Noin kuukausi sitten otin käyttöön vahvan otsonoidun oliiviöljyn ja nyt ihoni on alkanut osoittaa paranemisen merkkejä. Eli iho saattaa mennä alkuun huonompaan kuntoon ennen kuin puhdistuu ja olen kuullut että joillakin saattaa mennä kuukausia, jopa puoli vuotta ennen kuin iho puhdistuu. Kärsivällisyys siis kannattaa 🙂

  • Kärsivällisyyttä tarvitaan kaikkien iho-ongelmien hoidossa. Harvoja ovat ne tapaukset, kun vaikkapa akne tai rosacea katoaisivat tuosta noin vaan yhdellä tuotteella, ainakaan kokonaan 🙂 Kokonaisvaltainen hoito täytyy aina muistaa!

 5. Sanna

  Mulla ilmaantui kevättalvella otsaani oudon näköinen näppylä, jota kävin näyttämässä ihotautilääkärillä. Hän totesi sen olevan syylä. Hoidoksi hän suositteli jotain apteekin perusvoidetta, joskus syylät kuulemma lähtevät runsaalla rasvaamisella. Ja jos se ei auttaisi ja syylä aiheuttaisi esteettistä haittaa, se voitaisiin poistaa paikallispuudutuksella. Päätin kokeilla syylään jotain laadukkaampaa voidetta kuin apteekin perusrasvat, ja päädyin testaamaan PUR03 otsonoitua oliiviöljyä, jota ostin Ruohonjuuresta. Laitoin sitä syylälle aamuin illoin, ja alle viikossa huomasin syylän alkavan pienenemään ja lopulta se hävisi kokonaan.

 6. Sigrid

  Kiitos Katja kattavasta postauksesta! Mitä tuotetta suosittelisit 9v lapselle, jolla atooppinen iho? Talvella iho kutisee kovin, ja kesällä voi paremmin.

  • Kokeile esimerkiksi PuoO3 kookosöljyä 🙂 Lisäksi on hyvä olla jokin vettä sisältävä voide myös, jotta iho saa kosteutta, esimerkiksi Alpadermilta löytyy hyviä voiteita atopiaan.

 7. Henna

  Egyptian Magic kiinnostaa! Uskaltaisiko tällä korvata kokonaan Bepanthenin tuoreen tatuoinnin hoidossa? Otan tatuointeja melko usein ja olen niin kyllästynyt Bepantheniin (se tahmaa), olisi mahtavaa löytää luonnollinen vaihtoehto.

 8. Maija

  Moi Katja! Kiitokset tästä jutusta! Hauskaa että kirjoitit Egyptian magicista, törmäsin siihen tovi sitten. Purkki tosiaan on sympaattinen/ruma.

  Puhuit pigmenttiläiskien ehkäisystä, olisiko suositella jotain jo muodostuneisiin läiskiin? Minulle on ilmestynyt sisäreisiin n. 5 cm halkaisijaltaan olevat läiskät. Olisiko joku hormonaalinen juttu… Toimisiko otsonoidut öljyt vai joku muu tuote ehkä paremmin? Kiitos!

 9. Anna

  Mitä tuotetta suosittelisit arpien hoitoon? Mulla ja miehellä molemmilla suht tuoreet leikkaushaavat. Nyt olemme kumpikin käyttäneet NYR:in villiruusubalsamia, mutta purkki alkaa olla lopussa. Kummallakin haavat ovat parantuneet hyvin, ei ole tulehdusta tms. Onko sulla kokemusta Isla Apothecaryn Immortelle Scar + Blemish Oilista?

  • Kyllä oma luottotuotteeni arpien hoitoon on NYR:n villiruusubalmi. Sillä sain hoidettua pari vuotta sitten 10 cm leikkaushaavan lähes täysin olemattomaksi. Tällä hetkellä hoidan viime syksynä leikattujen luomien arpia, jotka tulehtuivat ikävästi ja siksi ovat melko massiivisen kokoisia, mutta selkeää paranemista kyllä ruusubalsamilla. Siitä on itselläni niin hyvät kokemukset, etten pysty suosittelemaan mitään muuta 🙂

 10. Mona

  Kiva, kun otit öljyt aiheeksi!
  Olen itse käyttänyt vuosia hyvin uskollisesti Absolutionin Addictionia iltaisin ja todennut, ettei parempaa voi löytyä. Keväällä kuitenkin Jolie Spa sai minut kokeilemaan Pain ruusunmarjaöljyä mm. pigmenttiläiskien takia -kaikin puolin hyvä öljy -pienestä hajustaan huolimatta 😀 -mutta henk.koht.koin Addictionin olevan jotenkin vielä koskeuttavampi tai muuten parempi, joten hmmm… Nyt kun pullo alkaa pian loppumaan hankin kokeeksi tilalle Dabbalta tuon ruusunmarjaöljyn japohdin jaksaisin kotoista pulloa ruusunmarjaa alkaa käyttämään. Onko sinulla näppituntumaan näiden eroista/tehoista tms.?
  Tulin myös kuin ohimennen hankkineeksi Neal Yard’sin Frankinsense öljyn, jonka käytön aloittaminen houkuttaisi myös kovasti… (ehkä enemmänkin 😀 ) Pitäisiköhän uskaltaa?

  • Addiction on todella laadukas ja ihana öljy eikä Dabbat tuoksun puolesta päihitä niitä. Hintaero on melko huima, mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan Dabbaa, nimittäin niissä on kyllä hinta-laatu todella paikallaan! Frankkuöljy on taivaallinen <3 <3 <3 Oh tätä purkkihulluutta!

 11. Makkonen

  Itse olen terveydenhoitoalan ammattilainen ja käyttänyt mainitsemaasi ’surkealaatuista’ Bepanthen-voidetta vuosikaudet. Tämä voide toimii hoidettavien iholla ja omallanikin erinomaisesti. Se hoitaa haavaumia, ihorikkoja, kutinaa hyvin tuloksin rauhoittaen ihoa ja helpottaen kutinaa. Joten ei kannattaisi yleistää liikaa apteekin kaikkia voiteita surkealaatuisiksi, joilla hoito on yhtä tyhjän kanssa, jos vaikkapa ei ole edes kokemusta näistä tuotteista.

  • Ulpu

   Tähän täytyy sanoa, että oletkohan lukenut blogia muuten kuin tämän postauksen verran? Luonnonkosmetiikkaan erikoituneena kosmetologina Katja tuskin voi pitää mineraaliöljyjä ym. synteettisiä raaka-aineita sisältäviä perusvoiteita/Bepanthenia muuta kuin surkeina.

   Olen samaa mieltä siinä kuinka hyvin Bepanthen toimii ja parantaa ihorikkeymiä sekä suojaa ihoa, olkoonkin synteettinen voide. Itse haluaisin löytää luonnonkosmetiikasta korvaajan Bepanthenille, olisi hienoa, jos jokin voide toimisi niin hyvin ja monipuolisesti kuin Bepanthen. Itse myös terveydenhoitoalan ammattilaisena käytän työssäni Bepanthenia ja sen voittanutta ei toistaiseksi ole löytynyt. Luonnonkosmetiikkaan hurahtanut kosmetologi minussa kuitenkin toivoo, että voisi käyttää hoitotyössä luonnonkosmetiikkaa korvaamaan mm. perusvoiteet. Tässäpä haaste, saada parempia voiteita myös terveydenhuollon käyttöön.

 12. Sofia

  Kiitos superkiinnostavasta ja informatiivisesta postauksesta!

  Suosittelisitko Egyptian Magicia raskausarpien ehkäisyyn, vai onko tiedossasi jokin toinen siihen tarkoitukseen toimivampi tuote? Itse olen harkinnut mm. NYR:n Mother’s Balmia, koska NYR-tuotteet ylipäätään ovat aina olleet huippuja. Myös Estelle & Thildiin ja Little Butterfly Londoniin olen törmännyt sopivaa tuotetta etsiessä. Nyt alkoi kuitenkin tuo Egyptian Magic kiinnostelemaan…

  • Ehdottomasti hyvä tuote raskausarpien ehkäisyyn! Mother’s Balm on myös loistava, mutta kyllä itse lähtisin Egyptian Magiciin, jos niistä pitäisi valita (tosin NYR:n purkki on niiiiiin paljon kauniimpi!)

 13. Pinja

  Kiinnostuin erityisesti tuosta Egyptian Magic creamista ja ajattelin kokella sitä putsarina. Mulla on pintakuiva iho ja haluaisin vaihtelua puhdistusmaidoille joita olen pääsääntöisesti käyttänyt. Ihotyyppini on kuitenkin helposti tukkeutuva sekaiho, joten mietin tukkiiko Magic cream? Osaatko suositella jotain parempaa keskihintaista/edullista putsaria pintakuivalle tukkeutuneelle sekaiholle?

 14. Mari

  Hei! Ostin juuri Mia Höytön Lumous-seerumin. Käykö esim. otsonoitu oliiviöljy seerumin kanssa? Kumpi ensin jos yhdessä voi käyttää? Ja jos sulla on vinkkiä runsaiden pigmenttiläiskien hoitoon kasvoilla niin kuulisin mielelläni

 15. Maija

  Hei Katja!
  Tulikin hyvään saumaan tämä öljypostaus. Itselläni on todella kuiva iho ja pod siihen lisäksi. Tällä hetkellä käytössä on essen sensitive putsari ja rasva, joka ei kuitenkaan kuivaa ihoani tarpeeksi kosteuta tarpeeksi. Rypytkin näkyy selvästi ihoni ollessa niin rutikuiva:D Siksipä mietin jonkinlaista öljyä vielä näiden lisäksi. Onko sulla suositella jotain edellä mainituista? 🙂

  • Ihosi tarvitsee kosteutta lisää, ei rasvaa. Eli öljy ei auta. Ottaisin ehdottomasti käyttöön kasvoveden. Kokeile kasvovettä esim. Pailta, Lotus & Orange Blossom. Essen Sensitive-linjaan on tulossa kasvovesi, mutta välttämättä Essen nykyisistä kumpikaan ei ole se ihanteellisin POD:lle, mutta tämä on siis todella yksilöllistä. Taputtele kasvovesi ihoon sormin, jotta se myös imeytyy. Kasvovedellä saa oikeasti jopa lotrata. Öljyn voit ottaa myös lisäksi ja sekoittaa sitä Essen voiteeseen, mutta en lähtisi sekoittamaan Esseä otsonoitujen öljyjen kanssa. Eli mieluiten Essen oma öljy.

 16. Jaana

  Olipas kiinnostava postaus! Jos valitsisit yhden tuotteen 35veen naamaan normaali/sekaiholle, mikä se olisi? Olen laiska käyttämään ylipäätään mitään kosmetiikkaa, mutta jotain naamaa kosteuttavaa täytyy kaapissa olla, mitä suihkun jälkeen (iltaisin) tulee käytettyä. Olisiko se joku näistä herkulta kuulostavista vai jotain muuta? Ja kun monikäyttöisyydestä puhutaan, ei olisi haitaksi sellainen tuote, jota voisi käyttää myös 1-veelle tarvittaessa.
  Kiitos!

 17. Piirpau

  Nyt osui ja upposi. Jotain tällaista olen kaivannut osaamatta kuitenkaan etsiä.

  Minulla (40v) on hankala iho, varsinkin kasvoissa. Atooppinen iho on vaivannut aina, allergiat (sitrus, nikkeli) puhkesivat teini-iässä. Ensimmäisen raskauden aikana vatsan ihoon tuli vesikellukoita/iho tulehtui ultrageelistä. Tästä oikeastaan alkoi uusi aika iho-ongelmien kanssa, tähän asti olin pärjännyt normaalilla ihonhoidolla ja yleisillä rasvoilla.
  Raskauksien jälkeen (varsinkin kasvojen) iho mennyt vaikeaksi hoitaa.
  Iho oireilee; maksaläiskiä, epätasaisuuksia, epäpuhtautta, tulehduksia, ruusufinni. Lisäksi herpesvirus, joka tullessaan herkällä atooppisella iholla leviää kasvoihin, eikä meinaa parantua. Lisäksi ihossa näkyy aina kun on stressi…

  Ensin kuljin yleislääkärin luona, sitten ihotautilääkäreillä, kun iho oli jatkuvassa tulehduksessa ja käymistilassa. Lääkäreiden määräämät voiteet pahensi ja pian koko naama oli vesikellukoilla ja märki. Tässä vaiheessa pääsin ihotautipolille ja allergiatesteihin.

  Todettiin herkkyys perussarja tixocortoli (tarkoittaa hydrocortisonia) sekä cetyl/stearylalkoholille. Ja näitähän löytyy lähes joka purkista ja putkilosta.

  Ihonhoito on siis haastavaa. Viimeisimmän kosmetologikäynnin jälkeen kasvojen iho tulehtui todella pahasti ja oli kauttaaltaan täynnä pieniä vesirakkuloita. Tästä käynnistä on jo monta vuotta, enkä uudelleen uskalla enää mennä.

  Nyt perehdyn näihin sinun vinkkaamiin tuotteisiin ja toivon löytäväni jotain mikä auttaisi
  Tietysti jos jotain osaat minulle suositella, otan ilolla vastaan

  • Ohhoh, no kuulostaa kyllä todella haasteelliselta. Ensimmäisenä täytyy hoitaa vain ihon reaktiivisuutta, ei epäpuhtauksia, rosaceaa tai maksaläiskiä. Ihoa tulee vahvistaa pikkuhiljaa, joten hoito vie aikaa. Tässä kohtaa suosittelisin kääntymään probioottisen ihonhoitosarja Essen sekä Esse-kosmetologin puoleen.

 18. Mikä näistä ihmeöljyistä olisi paras ikääntyvän, ryppyisen ja juonteikkaan ihon hoitoon? Siloittaako ryppyjä? Haihtuuko kaikki tuoksut vähän ajan päästä ja imeytyykö öljy hyvin ja nopeasti ihoon?

  • Tuoksut haihtuvat nopeasti. Öljyt imeytyvät hyvin, mutta iho täytyy ehdottomasti kosteuttaa kasvovedellä ennen niiden levittämistä. Kokeile esim. ruusunmarjaeliksiiriä tai koivu & maitohorsma -öljyä.

 19. Salla

  Hei, tuossa jo vähän vastasitkin toiseen kommenttiin Esseen liittyen, mutta kysyn vielä 🙂 Olen nyt käyttänyt myös Esseä rosacean hoitoon ja tulokset ovat lupaavia, joskin prosessi hidas. Jos tässä jossain vaiheessa päästään voiton puolelle ja iholle uskaltaa tarjota muitakin tuotteita, pilaanko huolella rakennetun bakteerikannan jos sörkin iholle antibakteerisia tuotteita? Olen miettinyt kysymystä paljon, kun esim. nämä otsonoidut öljyt ovat antibakteerisia, May Lindströmin tuotteissa on hopeaa jne. Että mitä nämä tuotteet tekevät ihon bakteerikannalle?

  Kiitos muuten hyvästä blogista! Tästä on ollut korvaamaton apu tämän räjähtelevän naaman kanssa.

  • Esseen ei tule sekoittaa mitään muita tuotteita, jos sillä hoidetaan jotain pitkäaikaista iho-ongelmaa. Hoitotapoja on monia, mutta eivät nuo öljyt sentään ihon bakteerikantaa tuhoa.

 20. Kaija Rytsy

  Hei,Olisin kiinnostunut Egyptian Magic – voiteesta sekä hinnasta,myöskin kylmäpuristetusta arganaöljystä.
  Minulla on erittäin kuiva iho,myöskin päänahka,ikää on 76v.Tiedätkö myydäänkö näitä tuotteita täällä Suomessa apteekeissa tai luontaituotekaupoissa ?

 21. Piirpau

  Kiitos Esse-vinkistä. Löysinkin yhden ekokosmetologin/hoitolan (100km säteellä), jossa Esse-tuotteitta.

  Ihoni voi olla pitkäänkin ihan ok, ja sietää tuotteita (meikata normaalisti), kunnes joku taas laukaisee herkkyyden…

  Ihoni kanssa olen oppinut varovaiseksi, joten kosmetologikäynti pitää ajoittaa loman/pitkän vapaan yhteyteen, jos sattuu, että iho reagoikin voimakkaasti.
  Siksi toivoisin, että voisit vinkata joitain tuotteita, mitä minun ehkä kannattaisi kokeilla. Pienillä määrillä kun kotona testaan, ehdin reagoida ennenkuin iho reagoi voimakkaasti. On täytynyt oppia…

  Ihon reagointeihin otan suun kautta lääkärin määräämiä lääkkeitä, kun lääkevoiteet vain pahentaa.

  Voi kun pääsisin sinun käsiisi ☺️

 22. Kirsi Suomalainen

  Tosi kiinnostavia tuotteita kokeiltavaksi. Minulla pintakuiva iho, johon tulee helposti epäpuhtauksia ja ruusufinni vaivaa. Olen käyttänyt otsonoituja öljyjä, viimeksi seesamiöljyä jo monta vuotta ja apteekin tuotteita Avenelta ja Rosazolia ruusufinniin. Siitä huolimatta iho ei ole hyvässä kunnossa. Mitä voisit vielä erityisesti suositella?

 23. Maarit

  Kiitos artikkelista. Olen käyttänyt vuosia sitten Egyptian Magic -voidetta ja tykkäsin kovasti. Täytyypä tilata taas käyttöön.

 24. Päivi

  Huomioni kiinnittyi näihin öljyihin siinä kohtaa kun mainitsit atooppinen ihon. 17 vuotiaalla pojallani on ollut pienestä asti kuiva iho. Myöhemmin koulu ikäisenä sitä on hoidettu atooppisena ihona. Ajoittain iho on tulehtunut koko kehossa ja vaatinut lääkekuureja sekä lääkitseviä rasvoja. Yöt ovat olleet huonoja kutinan vuoksi ja se on vaatinut veronsa myös koulussa. Joskus, harvoin, iho on melkein hyvä, ei koskaan normaali. Millaista öljyä tähän suosittelisit? Minkä hintaisia öljyt on?

  • Jutusta on siis suorat linkit tuotteisiin verkkokaupassa, mistä näet hinnat. Kokeile otsonoitua oliiviöljyä. Ottaisin rinnalle myös jonkun voiteen, esim. tuon Egyptian Magicin, jotta ei koko joudu sietämään otsonoidun öljyn hajua.

 25. merja

  Olisiko näistä tuotteista apua couperosan hoitoon, jota minulla on esim .kaulassa, kaula punoittaa ja on paikoin jopa sinertävän punainen, mikä voide olisi paras?

 26. Aliisa

  Hei!

  Minulla on tulehdusherkkä iho, joka oireilee aknella. Kuunkierron mukaan ilmestyy isoja luufinnejä ja lisäksi otsassa on ns. röpelöistä ärtynyttä ihoa. Olen välttänyt viime aikoina liiallista ihonhoitoa ja antanut ihon olla vain rauhassa ja käyttänyt vain ruusuvettä puhdistukseen.
  Mitä öljyä suosittelisit? Olisin myös kiinnostunut siitä, mitä ajattelet Meine baise-suolasta ja sen käytöstä ihonhoidossa ja öljyjen yhteydessä?

 27. Tiia

  Mua rupesi kovasti kiinnostamaan, etenkin tämän ystäväsi tilan johdosta. Mulla on seborrooisatooppinem iho ja keväällä Thaimaassa ollessa jouduin jopa kahdesti sairaalaan homereaktion vuoksi! Homeallergiaa ei aikaisemmin ole ollut ja nyt tulikin mieleen että onko voimakasrteagointi voinut johtua mun ihotyypistä??! Mitään hengitysoireita ei siis ollut. Voisin laittaa kuvankin, olin aika hurjan näköinen. Mitä öljyä siis suosittelisit epäpuhtauteen taipuvaiselle sekaihoatoopikolle?

 28. Hanami

  Hei Katja

  Kerroit että sinulta leikattiin luomet ja leikkauksen jälkeen arvet tulehtuivat. Jäi vähän epäselväksi puhutko esim silmien yläluomista vai muista luomista. Kysyn, koska olen itse harkinnut silmien yläluomien leikkausta ja mahdolliset komplikaatiot askarruttavat. Ovatko nämä mainitsemasi öljyt jo vaikuttaneet arpiin?

 29. Mia

  Katja, olen pian lähdössä Balille. Voisin siellä kokeilla ensimmäistä öljyäni, kuten sinäkin. Muistatko mitä öljyä sieltä ostit ja apteekistako löysit?

  • Apteekista ei saa Balilla luonnonkosmetiikkaa, vaan ekokaupoista/luonnonkosmetiikkakaupoista. Jos olet menossa Ubudiin, löydät öljyä sieltä, muussa tapauksessa roudaa öljysi ja kosmetiikkasi Suomesta. Ei kannata antaa Balin spa-kulttuurin hämätä: tarjonta luonnonkosmetiikasta on todella surkeaa ja esim. aurinkovoiteet tulee ehdottomasti ostaa jo Suomesta, jos ei halua myrkyttää vesiä kemiallisilla aurinkovoiteilla.

 30. Pauliina

  Kiinnostava postaus! Hankin otsonoidun oliiviöljyn, kun lueskelin, että voisi auttaa couperosaan, joka mulla on lähiaikoina pahentunut huomattavasti. (Tuntuu itse asiassa, että vaiva paheni siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan… en tiedä onko tämä mahdollista vai lieneekö sitten sattumaa..?) Valitettavasti tilanne paheni otsonoidun oliiviöljyn myötä enkä ole enää varma onko kyseessä couperosa vai rosacnea. Minusta oireet viittaavat couperosaan (äidillänikin on tätä) mutta pahimmillaan ihon pintaan nousee myös punaista näppylää (ei finnejä). Oireet ovat pahemmat, jos käyn saunassa. Kuitenkin myös suihkun jälkeen posket punottavat eniten… tämän jälkeen rauhoittuu, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Pitäisikö otsonoidun oliiviöljyn auttaa sekä couperosaan että rosacneaan?

  • Minulla ei ole kokemusta otsonoitujen öljyjen käytöstä rosacean hoidossa, joten olen sen tiedon varassa, mitä valmistajat kertovat. Mistään tuotteesta ei kuitenkaan voi oikein sanoa, että juuri sen PITÄISI auttaa ihoon, koska iho on ekosysteemi, jonka kuntoon vaikuttavat monet tekijät. Itse lähtisin rosacean hoidossa ihon rauhoittamisesta ja sen toimintojen normalisoimisesta, aina kosmetologin kanssa. Ihosi kuulostaa rosacealta.

  • Pauliina

   Aivan. Käsittääkseni paikkakunnallani ei ole luonnonkosmetiikkaan perehtyneitä kosmetologeja. Helsinki kyllä lähellä, joten täytyy tehdä ihonhoitoreissu sinne suunnalle. 🙂

 31. Jenni

  Kiitos jälleen hyvästä postauksessa! Tilasin tämän innoittamana tuon otsonoidun jojobaöljyn. Ihoni oli siis entuudestaan ihan tosi hyvä, aloitin öljyn lähinnä ikääntymisen merkkien hoitoon (olen 36v). Kerkesin käyttää öljyä vajaan viikon ihan tyytyväisenä, mutta sitten kasvoilleni ja kaulalle ilmestyi kauttaaltaan sellaista pientä näppylää ja ”röhelöä”. Siis ihan koko kasvojen alueen iho on epätasainen ja näppyläinen. Aluksi ihoa myös kutitti vähän. Nyt en ole käyttänyt öljyä kolmeen päivään, mutta näppylät pysyy. Osaatko sanoa, että kannattaako öljyn käyttöä silti vaan jatkaa vai suositteletko jättämään kokeilun tähän? Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

  • Harmi kuulla, että iho ei tykännyt öljystä. Kertomasi perusteella en jatkaisi käyttöä tai ainakin pitäisin kuukauden tauon, jonka jälkeen voit kokeilla uudelleen, toistuuko reaktio. Jos näin käy, tuote ei sovi ihollesi.

 32. Tiina

  Hei Katja!
  Kiitos hyvästä artikkelista! Olen 59v. ja aiemmin kärsinyt aknesta ja rasvaisesta ihosta. Nyt ne eivät enää vaivaa ja olen uskaltautunut käyttämään öljyä ihonhoidossanani. (Aikaisemmin öljyn tuntu iholla ei napannut…). Nyt olen käyttänyt Okabon Argan-öljyä ja saman sarjan ruusuvettä. Kosmetologinikin on huomannut, että ihoni on joustavampi nykyään.
  Olen kiinnostunut joistakin tässä artikkelissa kerrotusta öljyistä + jostakin minulle sopivasta kukkaisvedestä/kasvovedestä.
  Osaisitko ehdottaa sopivia ja hyvin imeytyvä? Minulla ei ole muita iho-ongelmia, kuin laajentuneita huokosia ja helposti tulevia mustapäitä, joita hoidatan n. 1 1/2 kk:n välein Hydrafacial-hoidoilla.

  • Kokeile Dabban ruusunmarjaeliksiiriä esimerkiksi yhdessä koivunlehtikukkaisveden kanssa. Muista imeyttää öljy ihoon huolellisesti hieromalla ja levitä se aavistuksen kosteahkolle iholle kukkais/kasvoveden päälle.

 33. Henna

  Imettävänä äitinä mietin onko turvallista käyttää hunaja- ja siitepölypohjaista Egyptian magic- voidetta nännien hiertymiin imeväisbotulismin mahdollisuuden vuoksi? Osaako kukaan kertoa onko tuotteessa mahdollisesti riski sellaiseen, koska perinteisestihän imeväiset eivät saa saada suuhunsa hunajaa? Vai pitääkö tuote pestä pois huolellisesti ennen imetystä?

 34. Elisa

  Minua kiinnostaisi näiden haisevien yhdisteiden, karboksyylihappojen ja aldehydien, mahdolliset haittavaikutukset. Muistelisin, että mm. jotkut ilmanraikastimet erittävät aldehydejä ym. ja voivat aiheuttaa hengitys- ja astmaoireita. Olisiko sinulla tietoa näistä? 🙂

  • Silloin kun eteeristen öljyjen komponentteja eristetään kokonaisuudesta, tilalle voi tulla haitallisia vaikutuksia. Osana harmonista kokonaisuutta on ihan eri asia. Etenkin vielä ilmanraikastimissa mitä myydään jossain marketeissa käytetään synteettisiä tuoksukomponentteja, jotka näitä oireita voivat aiheuttaa, mutta aitojen ja kokonaisten eteeristen öljyjen kanssa ongelmaa ei ole (jollei ole todettu tuoksuallergia jollekin tietylle komponentille. Mutta tällöinkään ei kokonaisesta öljystä välttämättä saa mitään oireita). Tästä löytyy todella paljon tietoa ja on tehty myös tutkimuksia, mutta silti kun puhutaan tuoksuyliherkkyyksistä, sivuutetaan hyvin usein tämä seikka. Luonnonkosmetiikassa ei koskaan käytetään synteettisiä tuoksukomponentteja ja itse pidän yhtenä aidosti hoitavan luonnonkosmetiikan mittarina sitä, että tuoksut ovat peräsin kokonaisista eteerisistä öljyistä, koska niillä on myös ihonhoidolliset ja aromaterapeuttiset vaikutukset. Tai toinen vaihtoehto: ei tuoksuja ollenkaan ja ne ovat peräisin kasviuutteista ja -öljyistä. Tällöin tuoksut ovat usein sitten yrttisiä ja ehkä hieman pistäviä.

 35. Annika

  Olipa mielenkiintoinen postaus! Osaatko sanoa millainen tuote sopisi vaikean aknen hoitoon? Vuosien mittaan iholleni on tullut pahoja arpia, jotka ovat alkaneet vaivata. Pahin tulehdus on lievittynyt ihosta (tosin tällä hetkellä leuka oireilee pahasti), mutta posket ovat silti täynnä talia. Aknelääkkeitä en pysty syömään, joten iho on aika hurjan näköinen. Olen käyttänyt manteliöljyä parin viikon ajan, mutta en osaa vielä sanoa, että onko siitä ollut apua. Akne puhkesi kun lopetin e-pillerit.

 36. PäiviK

  Yritin eilen puhelimella kirjoittaa kysymystäni, mutta ei se kai lähtenyt mihinkään… 😀 Olen siis lueskellut blogiasi ja kokenut suurta epätoivoa hehkuttamiesi helmituotteiden runsaudenpulan suhteen! Minulla on iho, jossa on kaikki mahdolliset ongelmat: huokoset ovat suurentuneet ja tukkeutuvat sekunnissa (säännöllisistä kuukauden välein tehtävistä ihonpuhdistuksista huolimatta!), ihoni on pintakuiva ja couperoottinen ja alkanut iän vuoksi veltostua (olen 39 ja ihoni on tosi ohut.) Joten: olen katsellut postauksia mm. Kypriksen Moonlight catalyst-seerumista, Mahalon puhdistubalmista, Vintner’sin öljystä, Egyptian Magicista, Essen tuotteista… Olisiko sinulla heittää näistä tai joistain muista tuotteista jotain suosituslistaa seuraavaksi hankittaviksi tuotteiksi? Toinen kysymys, joka on jo pitkään vaivannut mieltäni: voiko ihon ahkera rasvaaminen jotenkin vaikuttaa ihon omaan rasvantuottoon? Olen nimittäin ihmetellyt, miten iho erityisesti pohkeissani (kyllä: luit oikein…) on muuttunut aivan superohueksi ja on kuin jotain papyrusta. Mikään rasva tai öljy tai niiden yhdistelmä ei auta. Olen jotenkin epätoivoinen…

 37. Minna

  Hei! Osaatkohan suositella kasvovettä (tai toki muitakin hyviä tuotteita) iholleni, joka kärsii kystisesta aknesta? Antibioottikuuri on päällä, ja pur3n otsonoidun oliiviöljyn seka nafhan päivävoiteen olen ottanut käyttööni muutama kuukausi takaperin. Iho on rauhoittunut mutta ei vielä sileä (arvista puhumattakaan) ja pelko on että tulehdus räjähtää pahana taas antibioottikuurin loppuessa..

 38. Silja

  Kiitos blogista ja erityisesti tästä jutusta! Uusi löytö ja paljon uutta minulle myös muissa postauksissasi, sillä en ole aiemmin kärsinyt iho-ongelmista, mutta raskausaikana (ehkä hormonitoiminnan muutosten seurauksena) minulle puhkesi atooppinen ihottuma. Sain tietenkin lääkäriltä kortisonirasvareseptin, joka auttoi ensihätään taipeisiin, kaulaan jne. Nyt kuitenkin silmäluomet ja huulet ihan järkyttävässä kunnossa (punaiset, kutisevat, turvonneet ja hilseilevät/halkeilevat), ja haluan ehdottomasti löytää mieluummin jonkun ei-kortisonivalmisteen tähän vaivaan ja tarvittaessa pitkäaikaiseen käyttöön. Olisiko sinulla täsmävinkkiä silmäluomien ja huulien alueelle? Olen käyttänyt viime aikoina pääasiassa manteliöljyä, mutta ei tunnu jeesaavan riittävästi, ja lisäksi se tuppaa valumaan ikävästi silmiin asti, jos laitan esim. yöksi luomille. Mikäli hyviä tuotteita löytyy, hajulla ei väliä. 😉

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>