Beauty

Inken purkkinurkka: matkaseuraa Koreasta

Beauty | 11.8.2017 | Inke

Vieraileva kirjoittaja Inke ei edes kuvittele löytävänsä kosmetiikkatuotetta, johon sitoutuisi loppuelämäkseen. Tai loppuviikoksi. 

Koska kosmetiikka, kosmetiikan testailu, siitä lukeminen sekä erityisesti siitä haaveilu tuntuvat kiinnostavan päivä päivältä vain enemmän, eipä lienee suurikaan yllätys, että viime aikoina minuakin ovat kiinnostaneet kaukaiset purnukat.

Asian beauty eli eritoten Koreasta ja Japanista kantautuva ihonhoitotrendi kymmenvaiheisine rutiineineen ja usein myös hieman leluilta näyttävine tuotteineen kasvattaa kiinnostusta huisia tahtia myös täällä pohjoisessa. Ja miksipäs ei: purkkihulluhan ei valita, jos ihonhoitorutiiniin löytyy vielä yksi vaihe lisättäväksi.

Luonnonkosmetiikkaa aasialaisista sarjoista taitaa toistaiseksi löytyä vielä hieman niukahkosti, tai sitten en ole vielä löytänyt niiden aarreaittojen äärelle. Mutta yksittäisiä, luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävällä sisällysaineluettelolla varustettuja helmiä löytyy myös aasialaisista sarjoista. Tässäpä yksi vastaantullut löytö!

Ennen kuin joku ehtii napauttaa, niin tiedetään, tiedetään: olen juuri suorittanut kuukauden putsarihaasteen ja parantanut pahemman kerran ylipesevät tapani saavuttamieni tulosten perusteella. Silläkin uhalla esittelen teille nyt yhden uuden putsarin – ja tietysti vielä sellaisen, joka ei olisi tullut ihonhoitohaasteessani kuuloonkaan!

Taisin kuitenkin haasteen varrella hieman motkottaa uusien lemppariputsarieni reissukelvottomista lasipumppupulloista. Kuten vanha kauneushörhöjen sananlasku kertoo: se, mikä kotikylppärin kaunistaa, valuu varmasti matkalaukkuun. Lasisten pumppupullojen paikka olkoon jatkossakin lavuaarin reunalla – reissuille pakataan mukaan jotain aivan muuta ja takuulla purkissaan pysyvää.

Korealaismerkki Su:m37:n asian beauty -tyylipuhtaasti nimetty Miracle Rose Cleansing Stick on stikkidödön tapaan pakattua, tömäkästi voidemaista kasvopesua. Kunhan edes yrität painaa pakkauksen korkin kiinni, lupaan, ettei määränpäässä ole sotkua selvitettävänä!

Sitäpaitsi stick-deodorantit vaikuttaisivat googlailun mukaan olevan lentokoneen käsimatkatavaroihin solahtavaa, ei-nesteeksi lueteltavaa kamaa. Mikäli turvatarkastuksissa noudatetaan minkäänlaista johdonmukaisuutta, tulisi tämän tuotteen solahtaa matkustamoon ilman siihen litraiseen minigrip-pussiin sullomistakin. Viikonloppureissu ilman ruumaan meneviä matkatavaroita – olet lähempänä onnistumista kuin koskaan!

Sen lisäksi, että tuotteen formaatti on kerrassaan nerokas, on sen inci-lista korealaiseksi kosmetiikaksi varsin vähän huolta ja pelkoa aiheuttava sekä ainesosiltaan luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävä. (Muutamasta ihastelemastani tuotteesta Katja on sanonut, ettei päästäisi edes purkkia lähellekään kasvojaan. Veikkaan, että lausuntojen taustalla voi olla ihan vissi pointti…)

Kookosöljypohjaisen, kosteuttavaa glyseriiniä, vihreän teen siemenöljyä, camellia- ja aprikoosinsiemenöljyä sekä lukuisia eteerisiä öljyjä (mm. ylang ylang -, marjoram-, appelsiini- ja sitruunankuoriöljyä) sisältävän ainesosaluettelon silminnähtäväkin juju on fermentoitu ruusu, jonka lehtien hippusia on puikon nimen lisäksi ihan sen puhdistusvoiteen seassakin. Nättiä!

Putsarin pesevät, eli pinta-aktiiviset aineet, ovat suht tujakoita ja tehokkaasti peseviä, joten päivittäiseen, säännölliseen käyttöön tämä taitaisi olla ainakin tälle minun pintakuivuuteen taipuvaiselle iholleni aivan turhan pesevää kamaa. Mutta parin yön viikonloppureissulle purkista saa kuitenkin oikein kelpoa matkaseuraa! (Suuremman shokin iholleni aiheuttaisi nimittäin se stressi ja raivo, jonka reissuvaatteiden päälle levinneet pesuainepullot tai märkänä kotimatkalle lähtevät saippuapalat aiheuttaisivat. Vannon.)

Joskus saa varmaan ihonhoitofanaatikkokin hieman oikaista rutiineissaan, ja ilman sen suurempia katumusharjoituksia se kyllä onnistuu tällä tuotteella. Sen kun vain kastelet kasvosi, sipaiset puikosta voidetta otsaan, poskiin ja leukaan ja vaahdotat meikit plus päivän pölyt hus hiivattiin. Ruusufani tykkää erityisesti putsarin lempeän kukkaisesta tuoksusta, joka on takuulla ylellisempi kuin muovipulloon pakatulta reissuputsarilta uskaltaisi edes toivoa.

No niin, olikos lentoja varattuna, pitäisikös pakata laukut? Ellet ihan äkkilähtöä ajatellut tehdä, noin 25 € maksava putsari ehtinee luoksesi Koreasta parissa viikossa postikuluitta osoitteesta jolse.com(Pienet tullimaksut ostoksen päälle saattaa kuitenkin rapsahtaa: varaudu siis maksamaan tuotteestasi pari euroa lisää sekä näkemään pari minuuttia vaivaa tullausprosessissa.)

Huomautettakoon muuten varmuuden vuoksi vielä, että kyseisen sarjan muiden tuotteiden ainesosaluettelot ovat vielä syynäämättä, joten korealaista luonnonkosmetiikkaa etsivien kannattaa tässä kohtaa pidättäytyä vetämästä mutkia suoraksi.

Onko langoilla muita asian beauty -ilmiöstä innostuneita? Onkos löytynyt sarjoja tai tuotteita, jotka läpäisisivät luonnonkosmetiikkaseulat?

Avainsanat: , , , ,

Beauty

17 kommenttia artikkeliin “Inken purkkinurkka: matkaseuraa Koreasta”

 1. Sonja

  Asuin Soulissa joitakin vuosia sitten ja kävin uudelleen viime vuonna ja tietty hamstrasin suosikkejani 🙂 Korealainen kosmetiikkavalikoima on huikea, mutta luonnonkosmetiikan tuotteita vielä tosi vähän. En osaa lukea incejä ihan niin hyvin kuin Katja, joten olen joutunut luottamaan merkkien omiin kuvauksiin, mutta ilmeisesti Belif ja Innisfree ovat oikeasti luonnonkosmetiikkaa, en tosin tiedä miten puhtaita. Koreasta nappasin kuitenkin ihonhoitorutiinin ja öljypuhdistuksen 🙂 Harmi ettei Suomesta tunnu löytyvän hyvää öljyputsaria :/ Tykkään myös korealaisesta panostuksesta ihoon ja nuorekkuuden säilyttämiseen – tosin siellä se on vähän hysteerisempää kuin täällä 🙂

  • Inke

   Julistettakoon korealaisen luonnonkosmetiikan etsintähaaste alkaneeksi! 🙂 Rakastan kyllä heidän suht hysteerisiä rutiinejaan – omat ihonhoitoviritykset eivät yhtäkkiä enää tunnukaan ihan NIIN maanisilta..
   Öljyputsareista mulla on henkilökohtaisesti aika vähän kokemusta, mutta se Tata Harperin puhdistusöljy on ollut kyllä todella mieleinen. Onko se jo kokeiltuna?

 2. Leena

  Oijoi! Parin vuoden takaiselta Soulin reissulta tarttui mukaan su:m37:n bb-voide ja sen kylkiäisenä iso kasa kaikenlaisia testereitä. Etenkin nuo Secret -linjan seerumit ja silmänympärystuotteet olivat aivan superhyviä nirsolle ja melkein kaikesta (paitsi laadukkaasta luonnonkosmetiikasta) ärsyyntyvälle iholleni. Keväällä testailin myös sarjan aurinkosuojia Alpeilla ja yksi vuosia poskessa ollut vaalea maksaläiskä KATOSI (palasi kyllä takaisin myöhemmin, mutta niin palasi aurinkosuojien kanssa lepsuilukin). Olen haikaillut, mistä näitä saisi ostettua Suomeen – kiitokset siis tiedosta! Toki ennen, kuin menen intopiukeana täyttämään tilauskaavakkeita, olisi mukava kuulla, onko Secreteissä jotain myrkkyjä, jotka parantavat tilannetta tilapäisesti mutta pitkässä käytössä aiheuttavat jotain kamalaa tai ovat jotenkin muuten maailman epäeettisempiä tuotteita… Arvostaisin siis kovasti jos innostut(te) paneutumaan tähän sarjaan syvemmin!

  Niin ja kiitokset ihanasta blogista, olen tässä kesän aikana pläräillyt varmaan kohta koko historian läpi 🙂

 3. Whamisa on yksi korealainen luonnonkosmetiikkasarja, joka taitaa mennä incien puolesta läpi. Innisfreeltä löytyy ehkä joitakin tuotteita, jotka menisivät luonnonkosmetiikasta. Mutta mutta… ainakin Innisfreen sheet maskeissa on aika usein PEGejä…

 4. Hmm

  Ei kyllä innosta aasialainen ihonhoito. On järjetöntä miten Suomeen tilataan näitä tuotteita kaukaa ja se vie energiaa eli ei missään nimessä ole ympäristöystävällistä. Kaikki 15-kohdan ihonhoito ei edes taida kannattaa. Tämä on ilkeä juttu mutta kirjoitan kuten sen luin Armanin kirjasta. Korea oli ainoa paikka mistä eivät löytäneet mielettömällä reissumäärällään edes yhtä hyvännäköistä naista vaikka kameramies on esteetikko ja naisia päätyi sarjoissa aina filmille. Siellä vaan ei ollut kuvattavaa.
  Suomessa luonnonkosmetiikasta kyllä puuttuvat kohtuuhintaiset kangasnaamiot. Siinä suhteessa tarjonta saisi lisääntyä.

  • Inke

   Asioiden ympäristöystävällisyyttä kannattaa tietysti tarkastella, siinä olet aivan oikeassa. Mutta tulipa paha mieli tuosta kommenttisi seksistisestä ja rasistisesta osuudesta – oletko nyt ihan varmasti tuota mieltä?

  • Hmm

   Ei se ollutkaan oma mielipiteeni vaan mitä luin Armanin kirjasta. Siinä valossa vain huvittaa korealaisen kosmetiikan hypetys. Kirjoitin juuri siksi että luin sen, eikä siis ole mitenkään itse keksimäni. Itse en ole Koreassa koskaan käynyt niin en voi sanoa juuta enkä jaata mihinkään. Kauneusleikkauksethan siellä ovat ihan normiarkea että ulkonäköpaineita on varmasti hillittömästi ja se ei mitenkään ole tervettä.

   • Inke

    No, itse jätän tollaiset hömpänpömpät omaan arvoonsa, kauneutta on kaikkialla ja se, joka tollaisia mielipiteitä totuuksina laukoo, tulee kertoneeksi eniten itsestään. Peace!

 5. Kiki

  Yhdyn täysin Hmm näkemykseen siitä, että ympäristöystävillisyys olisi suotavaa ottaa huomioon enemmän! Etenkin tässä blogissa, jossa puhutaan luonnosta, puhtaudesta ja kemikaalien minimoinnista. Lentorahdein saapuva kosmeetikka maailman toiselta puolen tuntuu hullulta, kun lähempääkin saa (riittävän) hyvää tavaraa. Oman nassun kauneus on tärkeää, muttei niin tärkeää. Peace.

  • Inke

   Ehdottomasti samaa mieltä kanssasi – ihan jokaisen kannattaa varmasti tarkastella ympäristöystävällisyyttään ja tekemiensä valintojen kokonaiskuvaa. Parempaan voi aina pyrkiä, vaikkei täydellisyyttä tavoittelisikaan!

   Kosmetiikkahommissa esim. täysin paikallisissakaan pitäytyminen ei taida täysin ratkaista tätä pohtimisen arvoista asiaa, koska monet raaka-aineista ovat kuitenkin kaukomailta kotoisin – esimerkkinä vaikkapa useasta purkista löytyvä kookosöljy tai siitä johdetut emulgaattorit.

   Tästä kuitenkin inspiroituneena: jos jollakulla tulee mieleen jotain superpaikallista ”lähikosmetiikkaa”, testailen sitä jopa näitä eksoottisempia juttuja suuremmalla mielenkiinnolla!

  • Kiki

   Näinhän se on, että parempaan kannattaa pyrkiä, mutta kompromisseja tehdään. Mutta olisi ihanaa, jos ekologiset näkökulmat nousisivat useammin esiin tuotteiden valinnassa, myös kosmetiikassa. Vaateteollisuudessa ja monessa muussa teollisuudessa se otetaan ehkä jo enemmän huomioon.
   Toivottavasti tulee juttuja niistä superpaikallisista lähiekoluonnonystävätuotteista :)! Mitä enemmän niistä kuulemme niin sen todennäköisemmin valinta osuu niihin. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • Heidi

   Jokos Inke ja Kiki on kokeillut Ekopharman tuotteet? Näistähän Katja on pari kertaa tänä kesänä postannut. Itsellä olisi suunnitelmissa testata. Valmistus tapahtuu Helsingissä 🙂

   • Ekopharman kohdalla on huomioitava tuo Inken mainitsema seikka raaka-aineista: sheavoi ei ole kotimainen, kuten ei myöskään oliiviöljy ja kookosöljy, joista valmistetaan emulgaattoreita. Marjaöljyt ovat kotimaisia, mutta kuinka moni muu raaka-aineista valmistetaan Suomessa? Ekopharma on kiva sarja, mutta monen tuotteen kohdalla ei kuitenkaan täydellinen. Mutta tietenkin hienoa, että tuotanto tapahtuu Suomessa ja sarja on löytänyt käyttäjänsä.

  • Heidi

   Joo, en tarkoittanutkaan, että olisi 100% kotimainen, mutta ymmärtääkseni kotimaisuusasteen noin kokonaisuutta ajatellen pitäisi olla suht korkea ja kun lähellä tuotettujen tuotteiden perään kyseltiin, niin tuli mieleen, kun tuotteet sattuu olemaan omalla kokeilulistallakin.

   Itselle tuotteiden tilaaminen ulkomailta ei ole ehdoton kynnyskysymys mitä ekologisuuden tavoitteluun tulee. Lähinnä vaivaa laiskuus, kun ajatus ulkomaiseen nettikauppaan tutustumisesta ja kirjautumisesta/asiakastilin luomisesta ja tulliselvityksistä ei oikein innosta (tätäkin olen joskus tehnyt ja joka kerta päätän ettei enää ikinä). Koen itse pääseväni helpommalla tilatessani tuotteet tutusta paikasta tai päästessäni itse putiikkiin hypistelemään purnukoita. Joku toinen varmaan taas kokee mukavammaksi klikkailla ostokset netistä ja saada pakettilähetyksen. Näin ollaan erilaisia. Onneksi vaihtoehtoja riittää!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>