Beauty

Inken purkkinurkka: matkaseuraa Koreasta

Beauty | 11.8.2017 | Inke

Vieraileva kirjoittaja Inke ei edes kuvittele löytävänsä kosmetiikkatuotetta, johon sitoutuisi loppuelämäkseen. Tai loppuviikoksi. 

Koska kosmetiikka, kosmetiikan testailu, siitä lukeminen sekä erityisesti siitä haaveilu tuntuvat kiinnostavan päivä päivältä vain enemmän, eipä lienee suurikaan yllätys, että viime aikoina minuakin ovat kiinnostaneet kaukaiset purnukat.

Asian beauty eli eritoten Koreasta ja Japanista kantautuva ihonhoitotrendi kymmenvaiheisine rutiineineen ja usein myös hieman leluilta näyttävine tuotteineen kasvattaa kiinnostusta huisia tahtia myös täällä pohjoisessa. Ja miksipäs ei: purkkihulluhan ei valita, jos ihonhoitorutiiniin löytyy vielä yksi vaihe lisättäväksi.

Luonnonkosmetiikkaa aasialaisista sarjoista taitaa toistaiseksi löytyä vielä hieman niukahkosti, tai sitten en ole vielä löytänyt niiden aarreaittojen äärelle. Mutta yksittäisiä, luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävällä sisällysaineluettelolla varustettuja helmiä löytyy myös aasialaisista sarjoista. Tässäpä yksi vastaantullut löytö!

Ennen kuin joku ehtii napauttaa, niin tiedetään, tiedetään: olen juuri suorittanut kuukauden putsarihaasteen ja parantanut pahemman kerran ylipesevät tapani saavuttamieni tulosten perusteella. Silläkin uhalla esittelen teille nyt yhden uuden putsarin – ja tietysti vielä sellaisen, joka ei olisi tullut ihonhoitohaasteessani kuuloonkaan!

Taisin kuitenkin haasteen varrella hieman motkottaa uusien lemppariputsarieni reissukelvottomista lasipumppupulloista. Kuten vanha kauneushörhöjen sananlasku kertoo: se, mikä kotikylppärin kaunistaa, valuu varmasti matkalaukkuun. Lasisten pumppupullojen paikka olkoon jatkossakin lavuaarin reunalla – reissuille pakataan mukaan jotain aivan muuta ja takuulla purkissaan pysyvää.

Korealaismerkki Su:m37:n asian beauty -tyylipuhtaasti nimetty Miracle Rose Cleansing Stick on stikkidödön tapaan pakattua, tömäkästi voidemaista kasvopesua. Kunhan edes yrität painaa pakkauksen korkin kiinni, lupaan, ettei määränpäässä ole sotkua selvitettävänä!

Sitäpaitsi stick-deodorantit vaikuttaisivat googlailun mukaan olevan lentokoneen käsimatkatavaroihin solahtavaa, ei-nesteeksi lueteltavaa kamaa. Mikäli turvatarkastuksissa noudatetaan minkäänlaista johdonmukaisuutta, tulisi tämän tuotteen solahtaa matkustamoon ilman siihen litraiseen minigrip-pussiin sullomistakin. Viikonloppureissu ilman ruumaan meneviä matkatavaroita – olet lähempänä onnistumista kuin koskaan!

Sen lisäksi, että tuotteen formaatti on kerrassaan nerokas, on sen inci-lista korealaiseksi kosmetiikaksi varsin vähän huolta ja pelkoa aiheuttava sekä ainesosiltaan luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävä. (Muutamasta ihastelemastani tuotteesta Katja on sanonut, ettei päästäisi edes purkkia lähellekään kasvojaan. Veikkaan, että lausuntojen taustalla voi olla ihan vissi pointti…)

Kookosöljypohjaisen, kosteuttavaa glyseriiniä, vihreän teen siemenöljyä, camellia- ja aprikoosinsiemenöljyä sekä lukuisia eteerisiä öljyjä (mm. ylang ylang -, marjoram-, appelsiini- ja sitruunankuoriöljyä) sisältävän ainesosaluettelon silminnähtäväkin juju on fermentoitu ruusu, jonka lehtien hippusia on puikon nimen lisäksi ihan sen puhdistusvoiteen seassakin. Nättiä!

Putsarin pesevät, eli pinta-aktiiviset aineet, ovat suht tujakoita ja tehokkaasti peseviä, joten päivittäiseen, säännölliseen käyttöön tämä taitaisi olla ainakin tälle minun pintakuivuuteen taipuvaiselle iholleni aivan turhan pesevää kamaa. Mutta parin yön viikonloppureissulle purkista saa kuitenkin oikein kelpoa matkaseuraa! (Suuremman shokin iholleni aiheuttaisi nimittäin se stressi ja raivo, jonka reissuvaatteiden päälle levinneet pesuainepullot tai märkänä kotimatkalle lähtevät saippuapalat aiheuttaisivat. Vannon.)

Joskus saa varmaan ihonhoitofanaatikkokin hieman oikaista rutiineissaan, ja ilman sen suurempia katumusharjoituksia se kyllä onnistuu tällä tuotteella. Sen kun vain kastelet kasvosi, sipaiset puikosta voidetta otsaan, poskiin ja leukaan ja vaahdotat meikit plus päivän pölyt hus hiivattiin. Ruusufani tykkää erityisesti putsarin lempeän kukkaisesta tuoksusta, joka on takuulla ylellisempi kuin muovipulloon pakatulta reissuputsarilta uskaltaisi edes toivoa.

No niin, olikos lentoja varattuna, pitäisikös pakata laukut? Ellet ihan äkkilähtöä ajatellut tehdä, noin 25 € maksava putsari ehtinee luoksesi Koreasta parissa viikossa postikuluitta osoitteesta jolse.com(Pienet tullimaksut ostoksen päälle saattaa kuitenkin rapsahtaa: varaudu siis maksamaan tuotteestasi pari euroa lisää sekä näkemään pari minuuttia vaivaa tullausprosessissa.)

Huomautettakoon muuten varmuuden vuoksi vielä, että kyseisen sarjan muiden tuotteiden ainesosaluettelot ovat vielä syynäämättä, joten korealaista luonnonkosmetiikkaa etsivien kannattaa tässä kohtaa pidättäytyä vetämästä mutkia suoraksi.

Onko langoilla muita asian beauty -ilmiöstä innostuneita? Onkos löytynyt sarjoja tai tuotteita, jotka läpäisisivät luonnonkosmetiikkaseulat?

Avainsanat: , , , ,