Beauty

Luonnonkosmetiikan parhaat misellivedet

Beauty | 30.9.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Luonnonkosmetiikan parhaat -juttusarja jatkuu, tällä kertaa vuorossa ovat parhaat misellivedet. Viimeksi listasin parhaat kirkastavat seerumit. Myös puhdistusaineista olen koonnut laajan oppaan, se löytyy täältä. Voitte ehdottaa minulle tuotekategorioita, mistä haluatte parhaat suositukseni, niin laitetaan listat toteutukseen!

Misellivedet eivät ole kuuluneet peilikaappini vakiovarustukseen ennen kuin aloin tekemään 7 Skin Methodia. Monet misellivedet sisältävät nimittäin aivan liikaa pinta-aktiivisia aineita, mikä kuivattaa ihoa (tiedät sen ainakin siitä, jos misellivesi muodostaa vaahtoa tai tuote sisältää heti raaka-aineluettelon n. toisena aineena pinta-aktiivisen aineen). Pinta-aktiiviset aineet toimivat misellivedessä likaa ja meikkiä irrottavina aineina ja niitähän ohjeistetaan käyttämään niin ettei tuotetta huuhdota pois iholta. Noh, itse en suosittelisi kyllä jättämään iholle runsasta määrää pinta-aktiivisia aineita, joten siksi kannattaa metsästää tuote, jossa niitä ei ole runsaasti.

En ole koskaan ollut ihon aamupuhdistaja enkä suosittele ihon puhdistamista varsinaisella puhdistusaineella aamuisin juuri kenellekään, koska iho ei ole aamuisin likainen. Kevyen pyyhkäisyn iho toki kaipaa, jotta iholta saadaan puhdistettua kasvotuotteiden rippeet, jotka eivät ole imeytyneet yön aikana ja muutenkin iho kaipaa aamuisin virkistystä ja ns. kevyen puhtaan tunteen. Öljyrasvainen ja akneiho ovat poikkeus ihon aamuputsauksessa, ne voi puhdistaa putsarilla myös aamuisin. Muille ihotyypeille riittää ihon pyyhkäisy kasvovedellä tai miedosti putsaavalla misellivedellä. Tähän voi käyttää jotain ns. halvempaa tai ei niin hoitavaa kasvovettä kuin se varsinainen ihon pääkosteuttaja eli hoitoneste, jota imeytetään ihoon 7 Skin Methodin mukaisesti. Itse olen tykästynyt miselliveteen aamuputsarina ja olen vartavasten etsinyt sellaisia misellivesiä, jotka eivät ole kuivattavia ja sisällä liikaa pinta-aktiivisia aineita. Tässä parhaimmisto:

Whamisa Organic Flowers Cleansing Water, 25 £

Valitettavasti tätä ihanuutta ei saa Suomesta ennen vuodenvaihdetta. Minä en toki malttanut Whamisan ihanuuden rantautumista Suomeen ja tilasin sen Jenkeistä asti K-beautyyn erikoistuneesta Glow Recipestä. Tämä on ehdottomasti koko joukon paras, hoitavin ja kaunein misellivesi ja tämä tullaan niiiiin viemään käsistä, kun saamme tuotteen Suomen markkinoille. Aloe vera -pohjainen misellivesi on rikastettu Whamisan tutuilla fermentoiduilla kasviuutteilla (krysanteemilla, lootuksella, voikukanjuurella ja aloella), jotka kirkastavat ihoa sekä kosteuttavalla hyaluronihapolla, betaiinilla, mannitolilla ja betaglukaanilla. Tuoksu on whamisamaisen raikas ja aito.

Novexpert Micellar Water Hyaluronic Acid, 19,90 €

Novexpertin misellivesi on superlempeä ja tekee ihosta pehmeän. Se sisältää hyaluronihappoa kahdessa eri molekyylikoossa, jotka kosteuttavat ja täyteläistävät ihoa, rauhoittavaa aloe veraa, vapailta radikaaleilta suojaavaa vihreää teetä ja fytiinihappoa sekä ihon bakteerikantaa tukevaa probioottista uutetta. Ranskalaiseen tapaan tuote sisältää melko paljon hajusteita, mutta tuoksu on kuitenkin lempeä ja raikas eikä sisällä eteerisiä öljyjä tai allergeeneja. Tämä misellivesi on kyllä Whamisan jälkeen lempparini. Novexpertin tuotteet ovat kaltaiselleni nörtille oikein kummajainen, sillä joissakin tuotteissa en vain tajua niiden pitkälle vietyä teknisyyttä, mutta sitä kompensoi puolestaan loistavat aktiiviaineet, säilöntäaineettomuus ja superkemistien perfektionismi, joten tähän sarjaan on syntynyt ihmeellinen rakkaussuhde.

Madara Micellar Water, 17,70 €

Madaran misellivesi on myös yksi lempeimmistä ja parhaimmista misellivesistä ja pakkauksen koossa sekä muodossa on otettu huomioon lentomatkustajat. Tuotteen raaka-aineluettelo on pelkästään ihanaa luettavaa: aloe vera ja ruusuvesi kosteuttavat ja rauhoittavat, hamamelis supistaa huokosia, pioninjuuriuute kirkastaa ihoa sekä suojaa vapailta radikaaleilta, järviruoko- ja kääpäuutteet rauhoittavat tulehduksia ja hyaluronihappoa, sodium PCA sekä xylitolit kosteuttavat ihoa.

Acorelle Micellar Water, 26,90 €

Acorellen miselliveden pakkauskoko on 300 ml, joten tällä pullolla pärjää pitkään. Tuote sisältää gluconolactonea, joka on polyhydroksihappo. Sitä käytetään antimikrobisena aineena, mutta lisäksi sen vaikutukset ovat AHA-happojen kaltaisia, mutta iholle lempeämmin. Ensimmäisellä kerralla kun kokeilin tuotetta koko meikin puhdistamiseen, hölväsin sillä menemään niin reippaasti, että sainkin samalla iholleni kirkastavan tuhkimohoidon. Lisäksi tuote sisältää kosteuttavaa ja rauhoittavaa ohrauutetta ja ruusuvettä, supistavaa hamamelista sekä tulehduksia rauhoittavaa ja vapailta radikaaleilta suojaavaa propolista ja mehiläisen siitepölyuutetta.

L’atelier des Délices Cleansing Water, 27,80 €

Listani koostuu suurimmaksi osaksi ranskalaisista tuotteista (onkohan misellivesi muuten joku ranskalainen keksintö, tietääkö joku?). L’atelier des Délicesin eli tuttavallisemmin ADD:n misellivesi on myös erittäin hellävarainen. Ruiskukanvesi ja aloe vera virkistävät ja rauhoittavat ihoa ja tämä misellivesi sopii myös herkälle iholle.

Patyka Micellar Gel Cleanser, 26 €

Ranskalaisilla jatketaan: Patykan miselliputsari on veden sijasta geeliä. Vilkaisu raaka-aineluetteloon kertoo, että geeli tulee ksantaanikumista ja karrageenista (korjatkaa toki, jos löydätte tuotteesta jonkun muunkin paksuntajan), eli periaatteessa tämä on misellivesi, joka on vain paksunnettu geeliksi käyttömukavuuden vuoksi. Tuote sisältää kosteuttavaa ja rauhoittavaa appelsiininkukkavettä, ruusuvettä ja ruiskukanvettä, kosteuttavaa propadeniolia, betaiinia, hyaluronihappoa ja biosakkaridia, ihon hyviä bakteereja ruokkivia prebiootteja ja rauhoittavaa aloe veraa. Miselligeeli on joukon puhdistavin ja sisältää eniten pinta-aktiivisia aineita. Kuivalle iholle en tätä käyttäisi joka aamu, mutta sen sijaan tämä sopii tujakamman puhdistusgeelin korvaajaksi. Itse pidän tuotteesta vaihtelun vuoksi – kiva käyttää välillä hieman toisenlaista tuotetta.

Mitkä ovat sinun suosikkimisellivesiä? Milloin itse käytät misellivettä?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,

Beauty

38 kommenttia artikkeliin “Luonnonkosmetiikan parhaat misellivedet”

 1. Jennie

  Minulla on ollut vaikeuksia löytää misellivesi joka ei polttele iholla, esim tuo madaran ihanuus ei sopinut, ei myöskään naturativ ja lievää polttelua aiheuttaa muös Sukin’n misellivesi. Suosikkini lempeytensä vuoksi on Nafhan puhdistusvesi(köhän se on nimeltään). Mutta olisi kiva löytää myös muita..

  • EvaDo

   Tiedän tuon saman ongelman, mulla toimi tosi hyvin Absolutionin l’eau soir et matin. Käytin tätä aamuisin ihon puhdistukseen. Mutta nykyisin käytän Pai skincaren kasvovettä samaan hommaan sekä kosteuttamaan muutenkin ihoa.

  • Sini

   Mulla on ollut sama ongelma. Novexpertin misellivesi on kuitenkin sopinu mulle hyvin. Tosin ”huuhtelen” kasvot sen käytön jälkeen suihkutettavalla lähdevedellä varmuuden vuoksi.

 2. Ulpu

  Myt on käytössä tuo Acorelle ja aamuisin käytän. Madara mulla on myös, se kulkee mukaan mökille ja muualle. Ai, onhan mulla myös Naturativin misellivesi, kun sain apteekin poistomyynnistä puoleen hintaan. Sehän on muistaakseni vaahtoava, mulla on kerran aiemmin se ollut. Misellivesi on kyllä kätsy tuote just aamupuhdistukseen. 🙂

 3. Pia

  Itse kaipaan aamuisin ihan vesipesua, jotta saan silmistä rähmät pois 🙂 Muutenkin tuntuu että vain siten herään kunnolla ja ilman sitä olo jää tunkkaiseksi. Olisiko hyvä järjestys mielestäsi niin että käyttäisi misellivettä suihkun tai kasvojen vesipesun jälkeen?

  • Misellivesi on oikeastaan turha jos käyt suihkussa. Itse laittaisin sitten suoraan kasvovettä. Mutta jos tykkäät käyttää misellivettä vielä sen jälkeen, valitse todella hellävarainen, kuten Novexpert tai Whamisa 🙂

 4. Enni

  Whamisan misellivettä olen odottanut, ja nyt tämän jälkeen odotan entistä innokkaammin! Ja wau kuinka ihana ulkoasu!

  Whamisasta olen tykännyt muutenkin, mutta nyt olen hämmentynyt Foam Cleansing Creamin kanssa. Tämä kysymys ei nyt liity alkuperäiseen aiheeseen, mutta onko tässä putsarissa jotain ”liian” puhdistavaa? Aiemmin käytin comboa Patykan puhdistusöljy + Madaran maito, pari viikkoa sitten Madara vaihtui Whamisaan. Nyt mun leuka punoittaa ja on pintakuiva, lisäksi leuan alue koko ajan tuntuu oudolta. Ei siis kutita tai kiristä, mutta tuntuu. En osaa paremmin selittää… Eikö siis Whamisan putsari sovikaan mulle? Käytössä se tuntuu hyvältä, kasvot puhdistuvat lähes narisevan puhtaiksi.

 5. Janita

  Voiko kosmetiikkaa säilyttää pesuhuoneessa missä on myös sauna?
  Vai tuleeko liikaa lämmönvaihtelua ja tuotteet pilaantuu aikaisemmin…

  Laitetaanko Dabban ihoöljyt- ja eliksiirit iholle vasta kosteusvoiteen jälkeen? 🙂

  • Voi säilyttää, mutta optimaali olisi toki huoneenlämpö. Dabban öljyjen järjestys riippuu kosteusvoiteen koostumuksesta: jos voide on erittäin vesimäinen ja ohut, niin voide ensin 🙂

 6. Maria

  Heii, ei liity tähän, mutta mitä sivellintä käyttäisit puuterimaisen poskipunan ja kulmvärin levittämiseen? Mulla on joku halpa Ecotools ja on aivan susi, ärsyttää päivittäin niin että olen valmis investoimaan parempaan 😀

 7. Bea

  Käytän cattierin! Iso pullo ja mielestäni hellävarainen, joka sopii hyvin herkälle iholleni. Ja hintakaan ei ole paha 🙂 cattierin cleansing lotion, kosteussuike ja toi misellivesi on minun mielestäni loistavia ja suosittelen niitä kaikille jolla on herkkä iho. Mitä mieltä sinä olet niistä? 🙂

 8. Minna N.

  Ooh, Whamisan micellar, sitä odotetaan 🙂 monia ollut käytössä, parhaillaan odotan että Ekopharman misellivesi kuluisi loppuun, se kun on vaahtoava enkä pidä siitä yhtään juuri sen takia, toimii muuten kyllä. Seuraavana kaapissa odottaa Mossan misellivesi, osaatko sanoa onko siinä pahasti pinta-aktiivisia aineita, muistaakseni ei ainakaan vaahtoa.

 9. Emmi

  Mulla on käytössä SO’BiO éticin misellivesi, joka on tarkoitettu herkälle ja reaktiiviselle iholle. Oon tykännyt ihan älyttömästi ja mun silmään sisältö näyttää hyvältä. Vähän toivoin, että tää ois ollu sun testissä mukana hintaakin tällä on vain kympin verran/500ml.
  Tässä vielä inci, jos kiinnostaa:
  Aqua (Water), Anthemis Nobilis Flower Water*, Glycerin, Polyglyceryl-4 Caprate, Sodium Levulinate, Lactobacillus Ferment, Rosa Damascena Flower Water*, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Sodium Hydroxide, Lactic Acid, Bisabolol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*

 10. Riitta

  Olen jostain lukenut, että misellivesi on tosiaankin ranskalainen keksintö. Olen käyttänyt kaksi pullollista Bioderma Sensibio H2O -misellivettä, joka on ollut ymmärtääkseni ensimmäinen laatuaan.
  Tällä hetkellä käytössäni on Novexpertin tuote, joka jättää iholle ihanan kosteutetun tunteen.
  Kiitos,Katja blogistasi!Olet paneutunut mahtavan perinpohjaisesti tuotteisiin joista kirjoitat.
  Vielä-olen tilannut joitakin Whamisan tuotteita ebayn kautta Koreasta. Välillä mietityttää onko sama alkuperäinen tuote.

 11. Heili

  Olen aivan rakastunut Novexpertin miselliveteen! Ihana kun säkin tykkäsit! Hommasin myös Lip Upin. Ja sekin toimii! 🙂

 12. Marja_

  Käytän misellivettä toisinaan ihon puhdistukseen aamulla. Minulla on herkkä iho. Olen kokeillut Evolven, L’atelier des Delicesin, Acorellen ja Mossan misellivesiä. Tässä kokemuksiani: Kaikkein paras ja hellävaraisin näistä kokeilemistani on ollut Evolve. Mossa on toiseksi paras, ei juurikaan tuntemuksia. L’atelier des Delices kirveli hieman. Sen verran että jäi yhteen kokeiluun, en halua sitä kasvoille käyttää. Acorelle: katastrofi! Ihoa kirveli niin maan perusteellisesti ja se muuttui kirkkaan punaiseksi.

  • Ainiin! Evolve! Se on loistava! Acorellen gluconolactone tekee aluksi tuon efektin, jos sitä käyttää reippaasti, mutta kun odottaa tovin, ihosta tuleekin superheleä 🙂

 13. Norppa

  Muistuipa mieleeni Acorellen vauvan puhdistusvesi, toimisikohan ihan misellivetenäkin? Olisi ainakin hellävarainen, jos Acorellen perusmiselli ei sovi. Sokoksella huomasin myös Centifolian miselliveden, jota markkinoidaan koko perheelle sopivana. Incikin on kiinnostava, aloeta ja ginkgo bilobaa! Kokemuksia tästä, joko Katjalla tai muilla?

 14. Maria

  Odotan ihan superpaljon Whamisan misellivettä! Kaipaan aamuisin juuri sitä että voin hieman pyyhkäistä pumpulilla kasvoja, eikä Whamisalla ole ollut Suomen markkinoilla siihen sopivaa tuotetta. Hienoa saada sellainen!

 15. siru

  Mulla on ollut käytössä tosi pitkään Iroisien kasvovesi / misellivesti. Voisiko jopa olle, että alun perin sinun suosittelemana olisin sen valkannut Joliesta. Onko se liian pesevä, sehän kyllä vaahtoaa? Olen siis tykännyt siitä paljon ja se ei ole koskaan tuntunut ärsyttävän ihoa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>