Beauty

Luonnonkosmetiikan parhaat misellivedet

Beauty | 30.9.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Luonnonkosmetiikan parhaat -juttusarja jatkuu, tällä kertaa vuorossa ovat parhaat misellivedet. Viimeksi listasin parhaat kirkastavat seerumit. Myös puhdistusaineista olen koonnut laajan oppaan, se löytyy täältä. Voitte ehdottaa minulle tuotekategorioita, mistä haluatte parhaat suositukseni, niin laitetaan listat toteutukseen!

Misellivedet eivät ole kuuluneet peilikaappini vakiovarustukseen ennen kuin aloin tekemään 7 Skin Methodia. Monet misellivedet sisältävät nimittäin aivan liikaa pinta-aktiivisia aineita, mikä kuivattaa ihoa (tiedät sen ainakin siitä, jos misellivesi muodostaa vaahtoa tai tuote sisältää heti raaka-aineluettelon n. toisena aineena pinta-aktiivisen aineen). Pinta-aktiiviset aineet toimivat misellivedessä likaa ja meikkiä irrottavina aineina ja niitähän ohjeistetaan käyttämään niin ettei tuotetta huuhdota pois iholta. Noh, itse en suosittelisi kyllä jättämään iholle runsasta määrää pinta-aktiivisia aineita, joten siksi kannattaa metsästää tuote, jossa niitä ei ole runsaasti.

En ole koskaan ollut ihon aamupuhdistaja enkä suosittele ihon puhdistamista varsinaisella puhdistusaineella aamuisin juuri kenellekään, koska iho ei ole aamuisin likainen. Kevyen pyyhkäisyn iho toki kaipaa, jotta iholta saadaan puhdistettua kasvotuotteiden rippeet, jotka eivät ole imeytyneet yön aikana ja muutenkin iho kaipaa aamuisin virkistystä ja ns. kevyen puhtaan tunteen. Öljyrasvainen ja akneiho ovat poikkeus ihon aamuputsauksessa, ne voi puhdistaa putsarilla myös aamuisin. Muille ihotyypeille riittää ihon pyyhkäisy kasvovedellä tai miedosti putsaavalla misellivedellä. Tähän voi käyttää jotain ns. halvempaa tai ei niin hoitavaa kasvovettä kuin se varsinainen ihon pääkosteuttaja eli hoitoneste, jota imeytetään ihoon 7 Skin Methodin mukaisesti. Itse olen tykästynyt miselliveteen aamuputsarina ja olen vartavasten etsinyt sellaisia misellivesiä, jotka eivät ole kuivattavia ja sisällä liikaa pinta-aktiivisia aineita. Tässä parhaimmisto:

Whamisa Organic Flowers Cleansing Water, 25 £

Valitettavasti tätä ihanuutta ei saa Suomesta ennen vuodenvaihdetta. Minä en toki malttanut Whamisan ihanuuden rantautumista Suomeen ja tilasin sen Jenkeistä asti K-beautyyn erikoistuneesta Glow Recipestä. Tämä on ehdottomasti koko joukon paras, hoitavin ja kaunein misellivesi ja tämä tullaan niiiiin viemään käsistä, kun saamme tuotteen Suomen markkinoille. Aloe vera -pohjainen misellivesi on rikastettu Whamisan tutuilla fermentoiduilla kasviuutteilla (krysanteemilla, lootuksella, voikukanjuurella ja aloella), jotka kirkastavat ihoa sekä kosteuttavalla hyaluronihapolla, betaiinilla, mannitolilla ja betaglukaanilla. Tuoksu on whamisamaisen raikas ja aito.

Novexpert Micellar Water Hyaluronic Acid, 19,90 €

Novexpertin misellivesi on superlempeä ja tekee ihosta pehmeän. Se sisältää hyaluronihappoa kahdessa eri molekyylikoossa, jotka kosteuttavat ja täyteläistävät ihoa, rauhoittavaa aloe veraa, vapailta radikaaleilta suojaavaa vihreää teetä ja fytiinihappoa sekä ihon bakteerikantaa tukevaa probioottista uutetta. Ranskalaiseen tapaan tuote sisältää melko paljon hajusteita, mutta tuoksu on kuitenkin lempeä ja raikas eikä sisällä eteerisiä öljyjä tai allergeeneja. Tämä misellivesi on kyllä Whamisan jälkeen lempparini. Novexpertin tuotteet ovat kaltaiselleni nörtille oikein kummajainen, sillä joissakin tuotteissa en vain tajua niiden pitkälle vietyä teknisyyttä, mutta sitä kompensoi puolestaan loistavat aktiiviaineet, säilöntäaineettomuus ja superkemistien perfektionismi, joten tähän sarjaan on syntynyt ihmeellinen rakkaussuhde.

Madara Micellar Water, 17,70 €

Madaran misellivesi on myös yksi lempeimmistä ja parhaimmista misellivesistä ja pakkauksen koossa sekä muodossa on otettu huomioon lentomatkustajat. Tuotteen raaka-aineluettelo on pelkästään ihanaa luettavaa: aloe vera ja ruusuvesi kosteuttavat ja rauhoittavat, hamamelis supistaa huokosia, pioninjuuriuute kirkastaa ihoa sekä suojaa vapailta radikaaleilta, järviruoko- ja kääpäuutteet rauhoittavat tulehduksia ja hyaluronihappoa, sodium PCA sekä xylitolit kosteuttavat ihoa.

Acorelle Micellar Water, 26,90 €

Acorellen miselliveden pakkauskoko on 300 ml, joten tällä pullolla pärjää pitkään. Tuote sisältää gluconolactonea, joka on polyhydroksihappo. Sitä käytetään antimikrobisena aineena, mutta lisäksi sen vaikutukset ovat AHA-happojen kaltaisia, mutta iholle lempeämmin. Ensimmäisellä kerralla kun kokeilin tuotetta koko meikin puhdistamiseen, hölväsin sillä menemään niin reippaasti, että sainkin samalla iholleni kirkastavan tuhkimohoidon. Lisäksi tuote sisältää kosteuttavaa ja rauhoittavaa ohrauutetta ja ruusuvettä, supistavaa hamamelista sekä tulehduksia rauhoittavaa ja vapailta radikaaleilta suojaavaa propolista ja mehiläisen siitepölyuutetta.

L’atelier des Délices Cleansing Water, 27,80 €

Listani koostuu suurimmaksi osaksi ranskalaisista tuotteista (onkohan misellivesi muuten joku ranskalainen keksintö, tietääkö joku?). L’atelier des Délicesin eli tuttavallisemmin ADD:n misellivesi on myös erittäin hellävarainen. Ruiskukanvesi ja aloe vera virkistävät ja rauhoittavat ihoa ja tämä misellivesi sopii myös herkälle iholle.

Patyka Micellar Gel Cleanser, 26 €

Ranskalaisilla jatketaan: Patykan miselliputsari on veden sijasta geeliä. Vilkaisu raaka-aineluetteloon kertoo, että geeli tulee ksantaanikumista ja karrageenista (korjatkaa toki, jos löydätte tuotteesta jonkun muunkin paksuntajan), eli periaatteessa tämä on misellivesi, joka on vain paksunnettu geeliksi käyttömukavuuden vuoksi. Tuote sisältää kosteuttavaa ja rauhoittavaa appelsiininkukkavettä, ruusuvettä ja ruiskukanvettä, kosteuttavaa propadeniolia, betaiinia, hyaluronihappoa ja biosakkaridia, ihon hyviä bakteereja ruokkivia prebiootteja ja rauhoittavaa aloe veraa. Miselligeeli on joukon puhdistavin ja sisältää eniten pinta-aktiivisia aineita. Kuivalle iholle en tätä käyttäisi joka aamu, mutta sen sijaan tämä sopii tujakamman puhdistusgeelin korvaajaksi. Itse pidän tuotteesta vaihtelun vuoksi – kiva käyttää välillä hieman toisenlaista tuotetta.

Mitkä ovat sinun suosikkimisellivesiä? Milloin itse käytät misellivettä?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,