Beauty

Uusi kirjani: Kuulaan kaunis – korealainen ihonhoito

Beauty | 4.10.2018 | Katja Kokko

On aika tehdä paljastus helmikuussa ilmestyvästä toisesta kirjastani! Kirjan nimi on Kuulaan kaunis ja arvaattekin jo varmaan pelkästään nimen perusteella, mistä kirja kertoo: korealaisesta ihonhoidosta.

Minua on aina kiehtonut eri maiden kauneudenhoitoperinteet ja -rituaalit, mutta korealaiseen ihonhoitoon syvennyttyäni tuntui kuin olisin löytänyt sielunkumppanini ihonhoidossa. Vuosien varrella olen tullut tutuksi tunnuslauseestani ”lotratkaa kasvovettä” ja nämä sanat on jopa painettu esikoisteokseni, Aidosti kauniin, kansien väliin. Tutustuminen korealaiseen ihonhoitoon käynnistyikin juuri Aidosti kauniin myötä, kun tutkin japanilaisen Chizu Saekin legendaarista lotion maskia, joka oli sukua puolestaan yli kymmenen vuotta sitten silloisen työpaikkani kautta löytämälleni versiolle sheet maskista eli harsonaamiosta. Tuolloin sheet mask tehtiin harsokankaasta, joka oli puristettu ”pastillin” muotoon. Se upotettiin kasvoveteen ja asetettiin sitten kasvoille vaikuttamaan. Pidin menetelmää nerokkaana ja naamion ohje löytyykin myös Aidosti kauniista.

Korealaisen ihonhoidon ansiosta metodini ovat nousseet ihan toiselle tasolle ja ihonhoidosta on tullut entistäkin tehokkaampaa. Ja entäs sitten korealaisen kosmetiikan raaka-aineet? Olen varma, että korealaisilla tuotekehittelijöillä on oma kolmas silmä ja seitsemäs aisti pelkästään raaka-aineille! Kosmetiikkamaailman innovaatiot ja raaka-ainetrendit tulevat juurikin Koreasta, mutta se ei suinkaan tarkoita, että ihoa täytyisi hoitaa juuri korealaisilla tuotteilla – korealainen ihonhoitometodi istuu erittäin hyvin myös suomalaisiin raaka-aineisiin.

Kuulaan kaunis kertoo kaikesta tästä yhdistettynä minun ihonhoitofilosofiaani, joka on aina holistinen, jokaisen yksilön sisällä villinä versoavaa kauneutta kunnioittavaa, hyvinvointia vaalivaa ja ennen kaikkea luonnollista.

Instagramin puolella on käynnissä kirjan kansikuvaäänestys, sillä suunnittelutoimisto Days Agency on tehnyt liian monta monta kaunista kantta, joista en osaa valita parasta, joten käykää te äänestämässä suosikkianne!

Tapaamme korealaisen ihonhoitorituaalin osalta myös I Love Me- messuilla 19.-21.10. Voit tulla seuraamaan joka päivä demoa korealaisesta ihonhoitorituaalista sekä kuulemaan ajatuksia kokonaisvaltaisesta kauneudenhoidosta. Lisäksi olen mukana päivittäin paneelikeskusteluissa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Korealaisen ihonhoidon demot ovat pe klo 15, la klo 10.30 ja su klo 12.30.

Miltäs kuulostaa? Oletteko kiinnostuneita uudesta kirjastani?

Kuva: Kaapo Kamu

Avainsanat: , , , ,