8

Uusi kirjani: Kuulaan kaunis – korealainen ihonhoito

Katja Kokko | 4.10.2018

On aika tehdä paljastus helmikuussa ilmestyvästä toisesta kirjastani! Kirjan nimi on Kuulaan kaunis ja arvaattekin jo varmaan pelkästään nimen perusteella, mistä kirja kertoo: korealaisesta ihonhoidosta.

Minua on aina kiehtonut eri maiden kauneudenhoitoperinteet ja -rituaalit, mutta korealaiseen ihonhoitoon syvennyttyäni tuntui kuin olisin löytänyt sielunkumppanini ihonhoidossa. Vuosien varrella olen tullut tutuksi tunnuslauseestani ”lotratkaa kasvovettä” ja nämä sanat on jopa painettu esikoisteokseni, Aidosti kauniin, kansien väliin. Tutustuminen korealaiseen ihonhoitoon käynnistyikin juuri Aidosti kauniin myötä, kun tutkin japanilaisen Chizu Saekin legendaarista lotion maskia, joka oli sukua puolestaan yli kymmenen vuotta sitten silloisen työpaikkani kautta löytämälleni versiolle sheet maskista eli harsonaamiosta. Tuolloin sheet mask tehtiin harsokankaasta, joka oli puristettu ”pastillin” muotoon. Se upotettiin kasvoveteen ja asetettiin sitten kasvoille vaikuttamaan. Pidin menetelmää nerokkaana ja naamion ohje löytyykin myös Aidosti kauniista.

Korealaisen ihonhoidon ansiosta metodini ovat nousseet ihan toiselle tasolle ja ihonhoidosta on tullut entistäkin tehokkaampaa. Ja entäs sitten korealaisen kosmetiikan raaka-aineet? Olen varma, että korealaisilla tuotekehittelijöillä on oma kolmas silmä ja seitsemäs aisti pelkästään raaka-aineille! Kosmetiikkamaailman innovaatiot ja raaka-ainetrendit tulevat juurikin Koreasta, mutta se ei suinkaan tarkoita, että ihoa täytyisi hoitaa juuri korealaisilla tuotteilla – korealainen ihonhoitometodi istuu erittäin hyvin myös suomalaisiin raaka-aineisiin.

Kuulaan kaunis kertoo kaikesta tästä yhdistettynä minun ihonhoitofilosofiaani, joka on aina holistinen, jokaisen yksilön sisällä villinä versoavaa kauneutta kunnioittavaa, hyvinvointia vaalivaa ja ennen kaikkea luonnollista.

Instagramin puolella on käynnissä kirjan kansikuvaäänestys, sillä suunnittelutoimisto Days Agency on tehnyt liian monta monta kaunista kantta, joista en osaa valita parasta, joten käykää te äänestämässä suosikkianne!

Tapaamme korealaisen ihonhoitorituaalin osalta myös I Love Me- messuilla 19.-21.10. Voit tulla seuraamaan joka päivä demoa korealaisesta ihonhoitorituaalista sekä kuulemaan ajatuksia kokonaisvaltaisesta kauneudenhoidosta. Lisäksi olen mukana päivittäin paneelikeskusteluissa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Korealaisen ihonhoidon demot ovat pe klo 15, la klo 10.30 ja su klo 12.30.

Miltäs kuulostaa? Oletteko kiinnostuneita uudesta kirjastani?

Kuva: Kaapo Kamu

/ / / /

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 1. Mari Vee sanoo:

  Hienolle kuulostaa. Joskin olen itse mieltynyt enemmän kotimaisiin raaka-aineisiin ja varsinkin Inarin tuotteet ovat tehneet minuun niin suuren vaikutuksen, että muuta en haluasi enää käyttääkään. Onneksi tuoteperhe laajenee! Myös Frantsilan The Garden Trilogy on varsin hieno uutuus Frantsilan saralla. Olen aina pitänyt suomalaisista perinteistä ja mm saunan ja kiireettömyyden perinteistä kauneudenhoidossa. Pihka, koivu, terva, yrtit, hunaja, marjat jne ovat raaka-aineina kiehtoneet aina. Minullekin kauneudenhoito on aina ollut kokonaisvaltaista tai niin olen aina pyrkinyt itseäni ja ihoani hoitamaan. Olen ollut kiinnostunut kauneudesta kokonaisuutena jo teini-ikäisestä lähtien ja lukenut siitä lähtien paljon aiheeseen liittyen ja myös kokeillut vaikka ja mitä.

  Hyviä messuja!

  • Juuri näin! Metodia voi soveltaa mihin tahansa kosmetiikkaan, eikä tuotteiden tarvitse olla korealaisia. Monet korealaiset raaka-aineet ovat jopa samoja, mitä meillä Suomessa käytetään tai esimerkiksi perinteisen korealaisen lääketieteen raaka-aineita. Tämä on todella kiinnostavaa: soveltaa korealaista ihonhoitometodia, mutta valita parhaat ja perinteiset raaka-aineet meiltä Suomesta. Inari ja Frantsila ovat tästä loistavia esimerkkejä. Olen täysin varma, että adaptogeenien käyttö lisääntyy aivan lähitulevaisuudessa hullun lailla, sillä arktisten aineiden buumi on jo nyt valtava ja monet niistä luokitellaan adaptogeeneiksi! Inarista onkin tulossa juttua pian myös blogiin, olen ehtinyt syventyä sen testaamiseen vasta nyt parin viikon ajan.

 2. Minna sanoo:

  Mahtava uutinen! Odotan uutta kirjaasi innolla! Aidosti kaunis saa seuraajan, kiva! 🙂 Toivottavasti pääsen I love me -messuilla näkemään demon. Kokonaisvaltaisuus kiinnostaa myös paljon. <3Mukavaa viikonloppua!

 3. Hanna K sanoo:

  Hei, hyvältä kuulostaa! Ainoa huono puoli on, että kirjaa joutuu vielä odottamaan. Itse olin ajatellut skipata korealaisen ihonhoidon, mutta nyt kun olen lutrannut koemielessä Whamisan kasvovesillä ja ihmetellyt pelkästään niiden tuomaa vaikutusta ihollani, on pakko perehtyä aiheeseen enemmän. Ikääntyvän sekaihon kanssa saa vain olla tarkkana kokeilujen kanssa, joten tietoa tarvitaan!

  • Whamisa on kyllä kertakaikkiaan uskomaton. Sillä on tullut tehtyä nyt niin paljon demojakin, että on todella nähnyt millaisen ”neulattoman injektiohoidon” sillä parhaimmillaan saa aikaan 🙂

   • Ulpu sanoo:

    Ootko Katja muutes demonnut Whamisaa muille kuin Inkelle? Ois mielenkiintoista nähdä myös toisenlaisella iholla sen vaikutus, Inkellä on kuitenkin jo valmiiksi kaunis ja hyvinvoiva iho.