Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: testissä tähtisilmänaamiot

Inken purkkinurkka | 6.10.2018 | Inke

Purkkinurkan Inke rakastaa jokapaikanpurkkeja ja villiintyy täsmätuotteista. 

Herttinen sentään, siitähän on vierähtänyt jo yli vuosi, kun raportoin teille testaamistani KNC:n huulinaamioista! Tuotemerkki on ollut valitsemalleen linjalle uskollinen ja pitäytynyt ainakin toistaiseksi siinä, minkä parhaiten osaa: ”kumisissa” ja erittäin Instagram-kelpoisissa täsmänaamioissa. Vaaleanpunaiset turbohuulimaskit ovat nimittäin saaneet rinnalleen kultaisena kimmeltävät tähtisilmänaamiot.

Vaikka molemmat naamioista ehkä näyttävät leluilta, ei niitä pidä erehtyä sellaisiksi luulemaan. Huulinaamiot tekevät huulille pikataikoja, ja niillä todellakin on paikkansa etenkin ennen tummempia, usein kuivuudelle ja kaikenlaiselle röhelölle varsin armottomia huulipunia. Silmänaamioiden huippuhetket taitavat puolestaan ajoittua ns. vaikeisiin aamuihin, jolloin turvotuksen laskemiseen ja tummien renkaiden häivyttämiseen tarvitaan täsmäaseita.

Minusta on myös ehdottomasti hyvä juttu, että tällaisia hyvänmielentuotteita on saatavilla yhä paremmin luonnollisista raaka-aineista valmistettuina. Tällaisten brändien myötä kuluttajan ei tarvitse enää tehdä valintaa esimerkiksi hauskan ”koreakosmetiikan” ja luonnonmukaisten raaka-aineiden väliltä – nyt kun voi saada molemmat. Tarjonnan yksipuoleisuus ja perinteisyys eivät siis ole enää valideja perusteita luonnollisemman kosmetiikan skippaamiselle!

KNC:n silmänaamioissa parasta on mielestäni supersöötti, tähtiluokan muotoilu, joka myös erottaa naamiot kilpailijoiden vastaavista. Olen kokeillut mustia silmänalusnaamioita, jotka saivat minut näyttämään surulliselta pandalta. Olen testannut myös vaaleanpunaisia vastaavia, joiden vaikutusaikana näytin kärsivän vakavasta allergisesta reaktioista tai pahaksi äityneestä ihottumasta. Tulokset olivat onneksi molemmilta versioilta ihan hyvät! Mutta kultahippuiset tähdenlennot silmien alle… Hmm, ei ole sellaista väsymystä tai darra-aamua, jota nämä eivät virkistäisi jo olemuksellaan!

Silmänaamioiden raaka-ainelista on ytimekäs ja perusteltu: tehoaineiden joukossa on kosteuttavaa hyarulonihappoa, ikääntymisen merkkejä ehkäisevää retinolia. rauhoittavaa aloeta sekä kiinteyttävää kollageeniä.Mainitsinko jo kultahiput? KULTAHIPUT. Kyllä – sinä ansaitset kultaa! Lisäksi mukana on viinirypäleen siemenöljyä, lakritsinjuuriuutetta, rosmariiniuutetta sekä ruusuöljyä. Naamioiden kollageeni ei muuten ole kasviperäistä, joten silmänaamio ei täytä luonnonkosmetiikalle määriteltyjä kriteerejä – mutta kaikki sen ainesosat ovat kuitenkin luonnollisia.

Naamiot viilentävät ja tehokosteuttavat silmänympärysihoa mielestäni erittäin hyvin. Tätä testikertaa varten en onnistunut tilaamaan pahimpia mahdollisia silmäpusseja tai mustia silmänalusia – enkä nyt viitsinyt sitä krapulaakaan varta vasten hankkia! Olen kuitenkin vakuuttunut, että näistä lapuista voisi hyvinkin olla apua myös ns. vaativammissa olosuhteissa, ihoa hellivänä ja omaa fiilistä parantavana tehokeinona. Itse säästelenkin tällaisia tuotteita erityisiin hemmotteluhetkiin tai pahojen katastrofien varalle, enkä oikeastaan tiedä, voisiko tällaisilla naamioilla saavuttaa järin pitkäkestoisia tuloksia. Niiden tuomasta lisäkosteudesta ei varmasti ole haittaakaan, mutta päivittäisessä käytössä hyvä silmänympärysvoide on varmasti järkevämpi ja ehdottomasti edullisempi työkalu. Mutta jos haluat tehokosteutuksen lisäksi supersööttejä selfieitä ja hieman ekstrasäihkettä elämään, olet löytänyt etsimäsi. Nämä naamiot taikovat tähtisilmät esiin takuuvarmasti – vähintäänkin vaikutusajaksi!

Olen ihmeissäni, ettei kukaan ole napannut KNC:n ylellisiä mutta hupaisia naamioita edustukseensa eikä niitä toistaiseksi ole saatavilla Suomesta. Sekä silmä- että huulinaamioita voi tilata vaikkapa Net-A-Porterista kymmenen naamion erissä 40 € hintaan.  Aika hyvä lahjavinkki ystävälle, eikö vain? (Jos vain raaskit luopua näistä, siis…)

Hauska kosmetiikka: silkkaa humpuukia vai iloa elämään?

Avainsanat: