Cheap & Chic

Cheap & Chic Guide: parhaat vartalonhoitotuotteet alle 20 €

Cheap & Chic | 19.5.2016 | Katja Kokko

DSC_0040

Cheap & Chic Guide hittikonseptissa on käsitelty tähän mennessä meikit sekä ihonhoito, joten tällä kertaa vuorossa ovat vartalonhoitotuotteet.

Valikoin tuotteet sen perusteella, että hinta täytyy olla 20 euroa tai alle ja mitä edullisempi, sen parempi. Suurin osa tuotteista maksaakin alle kymmenen euroa tai vain hieman yli, sillä tarkoitus oli löytää oikeasti mahdollisimman edulliset tuotteet kuitenkaan aivan kohtuuttomasti laadusta tinkimättä. Tutkin incit tarkkaan ja koitin löytää ne aidosti laadukkaimmat tuotteet, joissa on myös ihanuuttakin. Heikko kohtani oli suihkutuotteiden ja vartalovoiteiden tuoksuissa ja valintoja tehdessä se vaikutti myös asiaan, jotta ihanuustekijöitä olisi mukana myös edullisissa tuotteissa.

Cheap & Chic oppaani alle 20 € vartalotuotteisiin:

Suihkuvoide ja -geeli

Ihonhoitofilosofiani mukaan kasvoja ei tulisi koskaan puhdistaa liian pesevillä aineilla eli vaahdoilla ja geeleillä. Samaa ohjetta noudatan koko vartalon ihossa, sillä haluan säilyttää suojabarriäärin myös vartalolla, jonka pinta-ala on huomattavasti suurempi, kuin kasvojen. Vartalon iho on paksumpi, joten siinä mielessä se kestää hieman voimakkaan pesuaineen, mutta suositukseni on suosia silti hellävaraisia suihkuvoiteita tai erittäin mietoja geelejä.

DSC_0011

Edullisin suosikkini on Santen Sheavoi ”In Shower” Vartalovoide*, eli yksinkertaisesi suihkuvoide. Sen koostumus on täyteläinen ja ihoa ravitsevat kasviöljyt ovat luomuviljeltyä sheavoita, macadamiaöljyä, manteliöljyä ja viinirypäleensiemenöljyä. Suihkuvoide toimii loistavasti myös sheivauksessa ja jättää ihon todella pehmeäksi. Tuotteen hinta-laatusuhde on loistava.

Cattierin Manteli-Kvitten suihkuvoide* on myös ihana, pari euroa kalliimpi, kuin Santen ja tuoksuja löytyy useita. Sante on hoitavampi ja ravitsevampi, mutta Cattierin voide on koostumukseltaan hieman ohuempi, jos kokee Santen liian täyteläiseksi. Cattierin Mango & Argan suihkuöljy* on ihoa hellivien suihkutuotteiden ylellisin, mutta silti edullinen. Koostumus muistuttaa ennemminkin maitoa, kuin öljyä. Ohuen, mutta ravitsevan suihkumaidon hoitavat öljyt ovat auringonkukka-, argan-, oliivi- ja macadamiaöljyjä sekä mangovoita.

Suihkugeeleistä valintani ovat Lavera* ja Logona*, joilla ei ole juurikaan hintaeroa. Kumpikin pesee hellävaraisesti ja tuoksuvaihtoehtoja on useita. Varsinkin Lavera oli minulle heikko kohta, sillä kaikki tuoksut ovat aivan uskomattoman herkullisia, mutta miinus on pakko antaa sulfaattien käytöstä. Suosikkini on tällä hetkellä ajankohtainen Coconut & Vanilla*, sillä kuvat Balista siintävät silmissäni kookoksen tuoksua nuuhkiessani. Logona on puolestaan ulkoasun ja tuoksujen puolesta hienostuneempi ja mielestäni koko joukoin kaunein. Edullisissa tuotteissa ei edelleenkään pakkausdesignilla juurikaan loisteta. Hennon tuoksuinen Energy* sekoittaa makealla tavalla sitruunaa ja inkivääriä, tuoksu on ihanan herättelevä. Logonan suihkugeelit eivät sisällä sulfaatteja ja ovat myös hoitavuudeltaan hitusen parempia.

DSC_0030

Vartalokuorinta

Hyvän vartalokuorinnan löytäminen oli miltei mahdoton tehtävä. Yhteistä kaikille edullisille vartalokuorinnoille on täysin olemattomat rakeet ja suihkugeelimäinen koostumus, jolloin tehot jäävät olemattomaksi ja lopputulos on vain ennemmin pesevä, kuin kuoriva. Onneksi virolainen Nurme* tekee tässä poikkeuksen: Sea Mineral Scrub vartalokuorinnalle* voin antaa todella ison suosituksen. Kuorinta on täyttä tavaraa, eikä sisällä yhden yhtä turhake raaka-ainetta. Piparminttuöljystä jää ihanan viileä tunne iholle. Sarjalta löytyy myös Avocado Sugar Scrub* sekä Grapefruit Sugar Scrub*. Sokerikuorinnat ovat tunnetusti hellävaraisempia, kuin suolakuorinnat, joten ne ovat parempi valinta herkälle iholle.

Vartalovoide

Vartalon iholta löytyy niin paljon pinta-alaa, ettei ole saman tekevää, millä sitä voitelee, erityisesti, kun tuote jätetään iholle. Luonnonkosmetiikka on mielestäni ehdoton valinta ja laatuun kannattaa tässäkin kohtaa panostaa. Edullisissa vartalovoiteissa löytyy paljon valinnan varaa, mutta päädyin valitsemaan kolme mielestäni parasta voidetta pyrkien jälleen edullisimpaan vaihtoehtoon.

Kauneimmat ja laadukkaimmat voiteet löytyvät Logonalta. Niiden pakkauksissa on ihanuutta, joka tuo mieleeni tuulahduksen Välimereltä. Tuoksuvaihtoehtoja löytyy yhtä paljon, kuin suihkugeeleistä. Minä valitsin intuitiivisesti Kvitten & Vanilja vartalovoiteen* jonka tuoksu on aivan huumaava. Vegaanisen voiteen ravitsevat öljyt ovat viinirypäleensiemen-, teepensaansiemen- ja manteliöljyjä sekä shea-, cupuacu- ja kaakavoita. Merilevä-, vanilja- ja kvittenuutteet kosteuttavat ihoa.

DSC_0025

Santen Granaattiomena & Viikuna Soft Cream* on myös nostettava esille, sillä kasvoille ja vartalolle tarkoitettu koko perheen yleisvoide on edullinen ja hintaan nähden ravitsevien kookosöljyn ja sheavoin määrä vaikuttaa hyvältä. Voide sisältää viikuna- ja granaattiomenauutteita, jotka tunnetaan runsaasta määrästä antoksidantteja.

Suihkugeelien tavoin Laveran vartalovoiteiden* tuoksut vievät kyllä mennessään. Hoitavista aineista on tingitty Logonaan verrattuna, mutta eihän näihin tuoksuihin voi muuta, kuin haksahtaa ja hinta-laatusuhde on silti ihan kohdallaan. Coconut & Vanilla* koukuttaa minut myös voiteen kohdalla, mutta tuoksuista kaikki ovat herkullisia. Myös suurin osa Laveran vartalovoiteista on vegaanisia.

Cattierilta löytyy joukon edullisin vartalovoide, joka on pakattu reilunkokoiseen puolen litran pulloon. Karitevoi & Geranium vartalovoide* pehmittää tehokkaasti kuivan ihon ja auttaa kosteutta pysymään ihossa. Tämä on hyvä valinta reilua rasvausta kaipaavalle atoopikolle tai koko perheen käyttöön. Sarjan Kookos & Vanilja* sekä Valkoinen tee & Sitrus vartalovoiteet* ovat koostumukseltaan hieman kevyempiä. Cattierin voiteet ovat myös vegaanisia.

Vartaloöljy

Vartaloöljyjen kohdalla valinta on selvä kuin pläkki: Khadin kasvo- ja vartaloöljyjä* ei ole helppoa lyödä laudalta, sillä ne ovat todella korkealaatuisia ja 100 % luontoäidin hoitavia aineita täynnä, joista suurin osa on luomuviljeltyjä. Vaihtoehtoja tuoksuista ja vaikutuksista löytyy reilusti, joten suosittelen lukemaan öljyistä viime syksynä tekemäni perusteellisen postauksen helpottamaan valinnan vaikeutta.

DSC_0058

Käsivoide

Käsivoiteessa pisimmän korren veti kirkkaasti Santen sheakäsivoide*. Käsilaukkukokoisella tuubilla on hintaa reilut neljä euroa ja siihen nähden sisältö on enemmän, kuin kohdallaan. Tuoksu on mieto, kädet ja kynnet jäävät pehmeiksi ja imeytyvyys tapahtuu kohtuullisessan ajassa, joten suurempia etsintöjä on tarpeetonta suorittaa.

Jalkavoide

Jalkavoidetta metsästäessä meinasi iskeä sama epätoivo, kuin vartalokuorinnan kohdalla, mutta löytyihän se kriteerit täyttävä yksilö vihdoin ja viimein. Laveran Basis Sensitive jalkavoide* ei ole liian täyteläinen, vaan kosteuttaa hyvin, mitä halkeilevat kantapäät juuri kaipaavat. Macadamiaöljy, mehiläisvaha ja sheavoi ravitsevat kuitenkin sopivasti ja auttavat kosteutta pysymään ihossa. Voiteessa on lisäksi savea, joka ehkäisee liiallista hikoilua ja hajujen muodostumista.

Dödö

Edullisen dödön etsintä oli myös mielenkiintoinen kokemus. Kyllähän alle parinkympin dödöjä löytyy vaikka kuinka paljon, mutta kun edelleen tavoitteena oli löytää edullinen ja hyvä, heivasin automaattisesti parikymppiä lähentelevät putelit. Todellinen yllättäjä löytykin! Nimittäin Santen 24h Roll-On dödö*, aivan loistava tuote, joka jää meikäläisellä varmasti käyttöön. Dödössä ei ole lainkaan maaperästä louhittuja mineraaleja, joten se ei sisällä alumiinisuoloja. Tuoksu on todella raikas, mieto ja miellyttävä ja hien haju pysyy poissa tehokkaasti: joinakin päivinä en lisännyt dödöä lainkaan, toisinaan kaipasin alkuillasta lisäyksen.

Loistavaan tehoon ylsi lisäksi Laveran Invisible 24h dödö*, joka on myös alumiinisuoloista vapaa ja sisältää helmiuutetta sekä sinkkiä. Laveran dödön tuoksu oli omaan nenääni ihanampi ja hajut pysyivät poissa melkein yhtä tehokkaasti, kuin Santella. Kumpikaan dödö ei tahrinut valkoisten paitojen kainaloita, josta erityisen iso plussa.

Löytyykö joukosta teidän mielestänne hyväksi havaittuja tuotteita? Entäpä kokeiluun pääseviä?

DSC_0015

Kuvat Katja Kokko

Tuotteet saatu testiin maahantuojilta

*Affiliate-linkki

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,