Cheap & Chic

Cheap & Chic Guide: parhaat ihonhoitotuotteet alle 20 €

Cheap & Chic | 15.3.2016 | Katja Kokko

DSC_0077

Nyt seuraa odotettu jatko-osa parhaille edullisille meikkituotteille. Tällä kertaa purkkisalapoliisinne metsästi teille parhaimmat ihonhoitotuotteet ja vieläpä meikkejä edullisemmin: kaikki tuotteet maksavat kahta poikkeusta lukuun ottamatta alle 20 €.

Tarkoitus ei ollut etsiä pelkästään mahdollisimman edullisia tuotteita, vaan nimenomaan ne todelliset helmet. Tuotteet, jotka kelpuuttaisin omaan peilikaappiin ja omalle iholleni, jolla ikääntymiset merkit näkyvät jo, ja joka on herkkä tukkeutumaan vääristä tuotteista, mutta muutoin tyypiltään normaali.

Mikäli jonkin tuotteen kohdalla oli vaikea valita suosikkia, sääntönä oli valita incin perusteella laadukkaampi, hoitavampi ja aidosti luonnollisempi tuote. Nyt ei pärjännyt kauniilla pakkauksella tai pelkästään edullisemmalla hinnalla ja kivalla koostumuksella.

Toivottavasti tutkimusmatkastani on todellista hyötyä teille – minulle tämä oli jälleen mielenkiintoista ja koin itse asiassa jopa ihastumisenkin. Luvassa on nyt sen verran paljon luettavaa, että otahan mukava asento ja varaa hieman aikaa itsellesi.

Cheap & Chic oppaani parhaisiin alle 20 € ihonhoitotuotteisiin:

DSC_0004

Putsari

Öljypuhdistuksesta en luovu, se on vissi juttu, sillä koko ihonhoito on lähtöisin puhdistusrituaalista. Olikin sitten hieman haastavampi tehtävä löytää öljyputsaria alle 20 euron. Providan Jojoba-puhdistusöljy täytti tehtävänsä miltei täydellisesti, mutta sulfoitu risiiniöljy (jonka ansiosta tuote huuhtoutuu vedellä pois) loi huuhdeltaessa saippuamaisen ja narisevan tunteen, vaikka iholle jäikin selvästi öljystä pehmeä tunne. Itselleni tämä oli kuitenkin deal braker ja etsinnät jatkuivat. Lopulta täydellinen yksilö löytyi Santelta ja hintaa vain kympin. Tuote on tosin tarkoitettu silmämeikin poistoon, mitä en kyllä suoraan sanoen ymmärrä, sillä raaka-aineet ovat mitä mainioimmat koko kasvojen puhdistukseen. Granaattiomena meikinpuhdistusöljylle siis täydet suositukset. Putsari ei emulgoidu vedellä pois, vaan tarvitsee rinnalleen puhdistusmaidon kaksoispuhdistukseen.

Puhdistusmaidoista löytyi kaksi erittäin hyvää: Laveran hellävarainen puhdistusmaito sekä Logonan Rose & Aloe puhdistusmaito. Molemmissa on hyvät raaka-aineet ja kummatkin tuotteet ovat hyviä, mutta Laveran on edullisempi. Oma suosikkini on kuitenkin Logona, jonka kohdalla kävi mielenkiintoinen onni onnettomuudessa pienten sattumusten tapahtumasarja, joka selviää, kun jatkat lukemista.

DSC_0017

Kasvovesi

Kasvovettä rakastavana ja sillä lotraavana ihmisenä edullisen, mutta laadukkaan kasvoveden löytäminen oli mielenkiintoinen tehtävä ja hyviä ehdokkaita löytyi jälleen. Vaikka tarkoitus on nimetä se paras kaikista, on pakko mainita kaikki hyvät löydöt, jotta tekin saatte vaihtoehtoja.

Mossan Soothing Vitamin Toner on lakkauutetta, mustikkaa, ruusuvettä ja kosteutta sitovaa Sodium PCA:ta sisältävä kasvovesi ja se ilahdutti, sillä hintaa on vain reilu kymppi ja sisältö siihen nähden loistava. Jos raaskii kuitenkin pulittaa noin vitosen enemmän, saa suihkutettavan Logonan Rose & Aloe Tonerin, joka on kosteuttavampi ja hoitavampi, sillä se sisältää reilusti ruusuvettä ja aloe veraa sekä ruusu- ja ruusunmarjauutteita. Laveran hellävarainen kasvovesi menee hinnaltaan näiden kahden väliin ja on lisäksi kosteutustehoiltaan erinomainen sekä rauhoittaa ja kirkastaa ihoa Sodium PCA:n, tyrni-, malva-, lakritsinjuuri-, manteli- ja ruusunmarjauutteiden ansiosta.

Näistä en osaa päättää suosikkiani, vaikka Logonan inci miellyttää eniten hoitavuuden ja tehokkuuden puolesta. Voisin silti kuvitella ostavani näistä minkä tahansa.

DSC_0020

Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoiteiden suosikki löytyi Laveran Basis Sensitive linjasta, joka tuo aina mieleeni Nivean, vaikka näistä kahdesta sarjasta ei pitäisi samassa lauseessa puhua. Hyaluronihappoa ja koentsyymi Q10:ä sisältävä voide on tarkoitettu ikääntymisen merkkien hoitoon. Koostumus on juuri sopivan kosteuttava ja pehmittävä parantaen herkästi rypistyvän silmänympärysihon elastisuutta. Loistotuote.

DSC_0040

Seerumi

Seerumi alle 20 €? Mahdoton tehtävä. Ei löydy. Olin jättää koko tuoteryhmän pois koko listasta, kunnes minua kohtasi onni onnettomuudessa: hiustenkuivaajani putosi kylpyhuoneen ylimmältä hyllyltä Logonan puhdistusmaidon päälle viskaten lasisen pullon lattialle, joka tietenkin hajosi tuusan nuuskaksi. Olin ehtinyt kokeilla testipullostani vain kerran, eikä se suinkaan riittänyt vielä arvioimaan tuotetta. Eikun Ruohonjuureen ostamaan uutta pulloa. Samalla reissulla kävin kertaalleen kaikki hyllyt läpi todeten, että alle kahdenkympin seerumia ei todella löydy ainakaan Suomesta. Silmäni osuivat kuitenkin viime hetkellä Logonan Rose & Aloe -seerumiin, jolla oli hintaa reilut 25 €. Pullo oli himmeästi läpinäkyvää lasia ja paljasti sisällön näyttävän koostumuksensa puolesta ihanan kosteuttavalle. Päätin napata tuotteen mukaani, sillä jos edes tällä hinnalla löytyisi laatukriteerini täyttävä seerumi, olisi se monelle lukijalle (ja iholle) lottovoitto.

Aavistukseni osoittautuivat tismalleen oikeaksi, siis tuote on I-HA-NA. Oi voi Logona minkä teit! Sarja ei ulkoasunsa perusteella herätä sen suurempaa mielenkiintoa eikä juuri eroa tylsästä saksalaisesta luonnonkosmetiikasta. Mutta tuotteiden sisältö on huikean hyvää kaikissa tähän mennessä kokeilemissani tuotteissa, laatu on todella yllättänyt! Seerumi on mielettömän kosteuttava ja jättää iholle silkinpehmeän tunteen. Se sisältää ruusuvettä, aloe veraa, glyseriiniä, hyaluronihappoa, merilevää, punajuuri- ja kvittenhedelmänsiemenuutteita kosteuttavina, pehmentävinä, uudistavina ja kirkastavina ainesosina. Tälle seerumille on kyllä annettava ihan täysi kymppi.

Seerumin pakkaus toi orastavasti mieleeni jenkkisarja Sunday Rileyn. Logonalle aukeasi kyllä ihan uudenlaiset markkinat, jos pakkausdesigniin panostettaisiin enemmän. Voisin mielihyvin konsultoida heitä!

DSC_0048

Ihoöljy

Eivät ole hääppöiset markkinat edullisten ihoöljyjenkään kohdalla ja täysin ymmärrettävistä syistä: raaka-aineet maksavat. Tähän listaan en kelpuuttanut yksittäisiä kylmäpuristettuja öljyjä, joita kyllä löytyy alle kahdella kympillä, vaan halusin löytää kunnollisen öljyseerumin, joka koostuisi useasta öljystä sekä eteerisistä öljyistä. Ja helmi löytyi! Nimittäin vanhalta kunnon Providalta. Sarjan porkkanakauneusöljy sisältää viinirypäleensiemen-, manteli- ja avokadoöljyjä, E-vitamiinia ja betakaroteenia sekä eteerisinä öljyinä geraniumia, laventelia ja sitronellaa. Loistava hinta-laatusuhde 30 ml pullolla eikä tuotteesta löydy kuin hyvää sanottavaa. Energisoiva ja heleyttävä öljycocktail sopii kaikille ihotyypeille ja varsinkin aikuiselle iholle sekä erityisesti kevään kynnyksellä ajankohtainen tuote – ja on muuten tällä hetkellä vieläpä hyvässä tarjouksessa Natural Goods Companylla.

Miten sitten saadaan valmistettua edullinen öljyseerumi? Korvaamalla kokonaisia kasviöljyjä esteriöljyillä ja vedellä. Mossan Facial Oil Vitamin Cocktail on edullinen, mutta aitojen ja kokonaisten kasviöljyjen määrä tuotteessa huomattavasti pienempi, kuin Providan öljyssä. Toki tuote sisältää ravitsevia ja antioksidanttipitoisia uutteita, kuten tyrniä, pihlajanmarjaa, vadelmaa, lakkaa, valkoviinimarjaa ja kvitteniä, mutta raaka-aineluettelon alkuosa, eli se, mistä tuote suurimmaksi osaksi koostuu ei kuitenkaan vakuuta minua tehokkuuden ja aidon luonnollisuuden osalta. Niin edullinen vitamiinicocktail se kuitenkin on ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ettei tuotetta voi jättää listaamatta, vaikka oma valintani onkin ehdottomasti Provida.

DSC_0051

Päivävoide

Kuinka moni teistä muistaa Laveran kehäkukkavoiteen, jonka pakkauksessa oli oransseja kehäkukkia ja tuoksu aivan huumaava? Voide olisi hyvin suurella todennäköisyydellä ollut valintani tässä kohtaa, jollei tuote olisi kokenut totaalista muodonmuutosta tuoksuaan myöten. Uusi Calendula & Green Tea tasapainottava voide on hyvä valinta nuorelle iholle, mutta vaativamman (lue: 30+) ihon osalta etsinnät saivat jatkua.

Mossan Moisturising Antioxidant Day Cream on edullinen ja koostumus ihanan silkkinen, joka ei tuki ihohuokosia. Voiteen vaikuttavat aineet ovat laventelivesi, mustikkauute, jojobaöljy ja kosteuttava Sodium PCA . Tähän voiteeseen tykästyy taatusti moni, sillä hintakin on edullinen ja sanoisin, että voide on nuorelle iholle hyvä. Kallistun kuitenkin itse jälleen Logonan puoleen, sillä Rose & Aloe päivävoide maksaa juuri sallitut 20 euroa ja se on selvästi hoitavampi, kuin Mossan voide – sen kertoo raaka-aineluettelon alkuosa.

Täydellistä reseptiä ja raaka-aineiden pitoisuuksia on mahdottomuus tulkita incin perusteella, mutta esimerkiksi kosteusvoiteessa merkitsee hoitavuuden osalta aitojen kasviöljyjen määrä öljyfaasissa sekä se, mistä tuotteen vesifaasi koostuu. Ne kun muodostavat pohjan koko voiteelle (noin 80 % voiteesta) yhdessä emulgaattoreiden (joilla saadaan vesi ja öljyt liukenemaan toisiinsa) sekä mahdollisten sakeuttajien ja esteriöljyjen kanssa, joilla voidaan vaikuttaa voiteen koostumukseen (ja esteriöljyillä korvata aitoja kasviöljyjä). Logonan voiteessa noin vitosen korkeampi hinta tuleekin raaka-aineista ja hinta-laatusuhde on loistava. Itse arvostan voidetta, jossa panostetaan runsaasti aidoista kasviöljyistä koostuvaan voidepohjaan, sillä iho ei tarvitse mihinkään esteriöljyjä. Koostumus on toki erittäin tärkeä, mutta se ei saa ajaa mielestäni liiaksi kasviöljyjen edelle. Emulgaattoria ei puolestaan voi jättää tuotteesta pois, jos halutaan valmistaa emulsio.

DSC_0066

Yövoide

Mossalle on todella ollut tilausta enkä ihmettele tippaakaan, että sarja oli hitti jo syntyessään: tuotteiden hinnat ovat alle 20 euroa, pakkaukset kivan näköisiä ja koostumukset kohdallaan. Vaikka edullinen hinta näkyy joidenkin tuotteiden raaka-aineluetteloissa, on vaikuttavat aineet onnistuneesti valittuja painottuen pohjoisen marjoihin. Näille tuotteille Lumene ei pärjää edes unissaan, vaikka maksaakin yli tuplasi enemmän, heh! Karhunvatukka-yövoide oli Santen lisäksi ainoa yövoide, jonka löysin alle 20 euron ja ehdottomasti hyvä löytö niille, jotka etsivät edullista ja toimivaa yövoidetta.

Kuorinta

Kuorinnan osalta en kelpuuttanut joukkoon mekaanisia kuorintoja lainkaan, sillä vannon rakeettomien ja mietojen hedelmähappokuorintojen nimeen. Tästä syystä kuorinnan löytäminen alle kahdenkympin oli myös mahdotonta. Valitsin joukkoon sen kaikista edullisimman ja parhaimman, joka on Madaran AHA Peeling Mask. Hinta ei ole paljoa yli 20 euron, mutta tehot sitäkin suuremmat. Joten tässä kohtaa en lähtisi pihistelemään, vaan sijoittaisin tähän kuorintaan.

Naamio

Naamioidenkaan puolesta eivät valikoimat ole varsinaisesti päätä huimaavat, kun etsitään edullista tuotetta. Cattierilla on joukko savinaamioita, jotka ajavat asiansa, Laveralta löytyy loistavat mininaamiot, joista riittää pariin käyttökertaan ja sitten on ayurvedinen sarja Khadi, jonka jauhemaiset naamiot voi sekoittaa veteen, kukkaisvesiin, hunajaan tai maitoon, miksei vaikka jogurttiinkin. Tehokkuuden ja hoitavuuden kannalta valinta on selvä kuin pläkki; se on Khadi ja oma suosikkini on appelsiininaamio. Khadin naamiot eivät sisällä mitään turhia raaka-aineita ja jauhemaisina ne säilyvät kaiken lisäksi erittäin hyvin. Valikoimaa riittää myös hyvin kaikille ihotyypeille.

Löytyykö tältä listalta omia suosikkejasi vai uusia tuttavuuksia? Seuraavassa Cheap & Chic -oppaassa on vuorossa vartalonhoitotuotteet. 

DSC_0080

Kuvat Katja Kokko

Suurin osa tuotteista saatu testiin maahantuojilta

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , , , , , , ,