Cheap & Chic

Cheap & Chic Guide: parhaat ihonhoitotuotteet alle 20 €

Cheap & Chic | 15.3.2016 | Katja Kokko

DSC_0077

Nyt seuraa odotettu jatko-osa parhaille edullisille meikkituotteille. Tällä kertaa purkkisalapoliisinne metsästi teille parhaimmat ihonhoitotuotteet ja vieläpä meikkejä edullisemmin: kaikki tuotteet maksavat kahta poikkeusta lukuun ottamatta alle 20 €.

Tarkoitus ei ollut etsiä pelkästään mahdollisimman edullisia tuotteita, vaan nimenomaan ne todelliset helmet. Tuotteet, jotka kelpuuttaisin omaan peilikaappiin ja omalle iholleni, jolla ikääntymiset merkit näkyvät jo, ja joka on herkkä tukkeutumaan vääristä tuotteista, mutta muutoin tyypiltään normaali.

Mikäli jonkin tuotteen kohdalla oli vaikea valita suosikkia, sääntönä oli valita incin perusteella laadukkaampi, hoitavampi ja aidosti luonnollisempi tuote. Nyt ei pärjännyt kauniilla pakkauksella tai pelkästään edullisemmalla hinnalla ja kivalla koostumuksella.

Toivottavasti tutkimusmatkastani on todellista hyötyä teille – minulle tämä oli jälleen mielenkiintoista ja koin itse asiassa jopa ihastumisenkin. Luvassa on nyt sen verran paljon luettavaa, että otahan mukava asento ja varaa hieman aikaa itsellesi.

Cheap & Chic oppaani parhaisiin alle 20 € ihonhoitotuotteisiin:

DSC_0004

Putsari

Öljypuhdistuksesta en luovu, se on vissi juttu, sillä koko ihonhoito on lähtöisin puhdistusrituaalista. Olikin sitten hieman haastavampi tehtävä löytää öljyputsaria alle 20 euron. Providan Jojoba-puhdistusöljy täytti tehtävänsä miltei täydellisesti, mutta sulfoitu risiiniöljy (jonka ansiosta tuote huuhtoutuu vedellä pois) loi huuhdeltaessa saippuamaisen ja narisevan tunteen, vaikka iholle jäikin selvästi öljystä pehmeä tunne. Itselleni tämä oli kuitenkin deal braker ja etsinnät jatkuivat. Lopulta täydellinen yksilö löytyi Santelta ja hintaa vain kympin. Tuote on tosin tarkoitettu silmämeikin poistoon, mitä en kyllä suoraan sanoen ymmärrä, sillä raaka-aineet ovat mitä mainioimmat koko kasvojen puhdistukseen. Granaattiomena meikinpuhdistusöljylle siis täydet suositukset. Putsari ei emulgoidu vedellä pois, vaan tarvitsee rinnalleen puhdistusmaidon kaksoispuhdistukseen.

Puhdistusmaidoista löytyi kaksi erittäin hyvää: Laveran hellävarainen puhdistusmaito sekä Logonan Rose & Aloe puhdistusmaito. Molemmissa on hyvät raaka-aineet ja kummatkin tuotteet ovat hyviä, mutta Laveran on edullisempi. Oma suosikkini on kuitenkin Logona, jonka kohdalla kävi mielenkiintoinen onni onnettomuudessa pienten sattumusten tapahtumasarja, joka selviää, kun jatkat lukemista.

DSC_0017

Kasvovesi

Kasvovettä rakastavana ja sillä lotraavana ihmisenä edullisen, mutta laadukkaan kasvoveden löytäminen oli mielenkiintoinen tehtävä ja hyviä ehdokkaita löytyi jälleen. Vaikka tarkoitus on nimetä se paras kaikista, on pakko mainita kaikki hyvät löydöt, jotta tekin saatte vaihtoehtoja.

Mossan Soothing Vitamin Toner on lakkauutetta, mustikkaa, ruusuvettä ja kosteutta sitovaa Sodium PCA:ta sisältävä kasvovesi ja se ilahdutti, sillä hintaa on vain reilu kymppi ja sisältö siihen nähden loistava. Jos raaskii kuitenkin pulittaa noin vitosen enemmän, saa suihkutettavan Logonan Rose & Aloe Tonerin, joka on kosteuttavampi ja hoitavampi, sillä se sisältää reilusti ruusuvettä ja aloe veraa sekä ruusu- ja ruusunmarjauutteita. Laveran hellävarainen kasvovesi menee hinnaltaan näiden kahden väliin ja on lisäksi kosteutustehoiltaan erinomainen sekä rauhoittaa ja kirkastaa ihoa Sodium PCA:n, tyrni-, malva-, lakritsinjuuri-, manteli- ja ruusunmarjauutteiden ansiosta.

Näistä en osaa päättää suosikkiani, vaikka Logonan inci miellyttää eniten hoitavuuden ja tehokkuuden puolesta. Voisin silti kuvitella ostavani näistä minkä tahansa.

DSC_0020

Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoiteiden suosikki löytyi Laveran Basis Sensitive linjasta, joka tuo aina mieleeni Nivean, vaikka näistä kahdesta sarjasta ei pitäisi samassa lauseessa puhua. Hyaluronihappoa ja koentsyymi Q10:ä sisältävä voide on tarkoitettu ikääntymisen merkkien hoitoon. Koostumus on juuri sopivan kosteuttava ja pehmittävä parantaen herkästi rypistyvän silmänympärysihon elastisuutta. Loistotuote.

DSC_0040

Seerumi

Seerumi alle 20 €? Mahdoton tehtävä. Ei löydy. Olin jättää koko tuoteryhmän pois koko listasta, kunnes minua kohtasi onni onnettomuudessa: hiustenkuivaajani putosi kylpyhuoneen ylimmältä hyllyltä Logonan puhdistusmaidon päälle viskaten lasisen pullon lattialle, joka tietenkin hajosi tuusan nuuskaksi. Olin ehtinyt kokeilla testipullostani vain kerran, eikä se suinkaan riittänyt vielä arvioimaan tuotetta. Eikun Ruohonjuureen ostamaan uutta pulloa. Samalla reissulla kävin kertaalleen kaikki hyllyt läpi todeten, että alle kahdenkympin seerumia ei todella löydy ainakaan Suomesta. Silmäni osuivat kuitenkin viime hetkellä Logonan Rose & Aloe -seerumiin, jolla oli hintaa reilut 25 €. Pullo oli himmeästi läpinäkyvää lasia ja paljasti sisällön näyttävän koostumuksensa puolesta ihanan kosteuttavalle. Päätin napata tuotteen mukaani, sillä jos edes tällä hinnalla löytyisi laatukriteerini täyttävä seerumi, olisi se monelle lukijalle (ja iholle) lottovoitto.

Aavistukseni osoittautuivat tismalleen oikeaksi, siis tuote on I-HA-NA. Oi voi Logona minkä teit! Sarja ei ulkoasunsa perusteella herätä sen suurempaa mielenkiintoa eikä juuri eroa tylsästä saksalaisesta luonnonkosmetiikasta. Mutta tuotteiden sisältö on huikean hyvää kaikissa tähän mennessä kokeilemissani tuotteissa, laatu on todella yllättänyt! Seerumi on mielettömän kosteuttava ja jättää iholle silkinpehmeän tunteen. Se sisältää ruusuvettä, aloe veraa, glyseriiniä, hyaluronihappoa, merilevää, punajuuri- ja kvittenhedelmänsiemenuutteita kosteuttavina, pehmentävinä, uudistavina ja kirkastavina ainesosina. Tälle seerumille on kyllä annettava ihan täysi kymppi.

Seerumin pakkaus toi orastavasti mieleeni jenkkisarja Sunday Rileyn. Logonalle aukeasi kyllä ihan uudenlaiset markkinat, jos pakkausdesigniin panostettaisiin enemmän. Voisin mielihyvin konsultoida heitä!

DSC_0048

Ihoöljy

Eivät ole hääppöiset markkinat edullisten ihoöljyjenkään kohdalla ja täysin ymmärrettävistä syistä: raaka-aineet maksavat. Tähän listaan en kelpuuttanut yksittäisiä kylmäpuristettuja öljyjä, joita kyllä löytyy alle kahdella kympillä, vaan halusin löytää kunnollisen öljyseerumin, joka koostuisi useasta öljystä sekä eteerisistä öljyistä. Ja helmi löytyi! Nimittäin vanhalta kunnon Providalta. Sarjan porkkanakauneusöljy sisältää viinirypäleensiemen-, manteli- ja avokadoöljyjä, E-vitamiinia ja betakaroteenia sekä eteerisinä öljyinä geraniumia, laventelia ja sitronellaa. Loistava hinta-laatusuhde 30 ml pullolla eikä tuotteesta löydy kuin hyvää sanottavaa. Energisoiva ja heleyttävä öljycocktail sopii kaikille ihotyypeille ja varsinkin aikuiselle iholle sekä erityisesti kevään kynnyksellä ajankohtainen tuote – ja on muuten tällä hetkellä vieläpä hyvässä tarjouksessa Natural Goods Companylla.

Miten sitten saadaan valmistettua edullinen öljyseerumi? Korvaamalla kokonaisia kasviöljyjä esteriöljyillä ja vedellä. Mossan Facial Oil Vitamin Cocktail on edullinen, mutta aitojen ja kokonaisten kasviöljyjen määrä tuotteessa huomattavasti pienempi, kuin Providan öljyssä. Toki tuote sisältää ravitsevia ja antioksidanttipitoisia uutteita, kuten tyrniä, pihlajanmarjaa, vadelmaa, lakkaa, valkoviinimarjaa ja kvitteniä, mutta raaka-aineluettelon alkuosa, eli se, mistä tuote suurimmaksi osaksi koostuu ei kuitenkaan vakuuta minua tehokkuuden ja aidon luonnollisuuden osalta. Niin edullinen vitamiinicocktail se kuitenkin on ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ettei tuotetta voi jättää listaamatta, vaikka oma valintani onkin ehdottomasti Provida.

DSC_0051

Päivävoide

Kuinka moni teistä muistaa Laveran kehäkukkavoiteen, jonka pakkauksessa oli oransseja kehäkukkia ja tuoksu aivan huumaava? Voide olisi hyvin suurella todennäköisyydellä ollut valintani tässä kohtaa, jollei tuote olisi kokenut totaalista muodonmuutosta tuoksuaan myöten. Uusi Calendula & Green Tea tasapainottava voide on hyvä valinta nuorelle iholle, mutta vaativamman (lue: 30+) ihon osalta etsinnät saivat jatkua.

Mossan Moisturising Antioxidant Day Cream on edullinen ja koostumus ihanan silkkinen, joka ei tuki ihohuokosia. Voiteen vaikuttavat aineet ovat laventelivesi, mustikkauute, jojobaöljy ja kosteuttava Sodium PCA . Tähän voiteeseen tykästyy taatusti moni, sillä hintakin on edullinen ja sanoisin, että voide on nuorelle iholle hyvä. Kallistun kuitenkin itse jälleen Logonan puoleen, sillä Rose & Aloe päivävoide maksaa juuri sallitut 20 euroa ja se on selvästi hoitavampi, kuin Mossan voide – sen kertoo raaka-aineluettelon alkuosa.

Täydellistä reseptiä ja raaka-aineiden pitoisuuksia on mahdottomuus tulkita incin perusteella, mutta esimerkiksi kosteusvoiteessa merkitsee hoitavuuden osalta aitojen kasviöljyjen määrä öljyfaasissa sekä se, mistä tuotteen vesifaasi koostuu. Ne kun muodostavat pohjan koko voiteelle (noin 80 % voiteesta) yhdessä emulgaattoreiden (joilla saadaan vesi ja öljyt liukenemaan toisiinsa) sekä mahdollisten sakeuttajien ja esteriöljyjen kanssa, joilla voidaan vaikuttaa voiteen koostumukseen (ja esteriöljyillä korvata aitoja kasviöljyjä). Logonan voiteessa noin vitosen korkeampi hinta tuleekin raaka-aineista ja hinta-laatusuhde on loistava. Itse arvostan voidetta, jossa panostetaan runsaasti aidoista kasviöljyistä koostuvaan voidepohjaan, sillä iho ei tarvitse mihinkään esteriöljyjä. Koostumus on toki erittäin tärkeä, mutta se ei saa ajaa mielestäni liiaksi kasviöljyjen edelle. Emulgaattoria ei puolestaan voi jättää tuotteesta pois, jos halutaan valmistaa emulsio.

DSC_0066

Yövoide

Mossalle on todella ollut tilausta enkä ihmettele tippaakaan, että sarja oli hitti jo syntyessään: tuotteiden hinnat ovat alle 20 euroa, pakkaukset kivan näköisiä ja koostumukset kohdallaan. Vaikka edullinen hinta näkyy joidenkin tuotteiden raaka-aineluetteloissa, on vaikuttavat aineet onnistuneesti valittuja painottuen pohjoisen marjoihin. Näille tuotteille Lumene ei pärjää edes unissaan, vaikka maksaakin yli tuplasi enemmän, heh! Karhunvatukka-yövoide oli Santen lisäksi ainoa yövoide, jonka löysin alle 20 euron ja ehdottomasti hyvä löytö niille, jotka etsivät edullista ja toimivaa yövoidetta.

Kuorinta

Kuorinnan osalta en kelpuuttanut joukkoon mekaanisia kuorintoja lainkaan, sillä vannon rakeettomien ja mietojen hedelmähappokuorintojen nimeen. Tästä syystä kuorinnan löytäminen alle kahdenkympin oli myös mahdotonta. Valitsin joukkoon sen kaikista edullisimman ja parhaimman, joka on Madaran AHA Peeling Mask. Hinta ei ole paljoa yli 20 euron, mutta tehot sitäkin suuremmat. Joten tässä kohtaa en lähtisi pihistelemään, vaan sijoittaisin tähän kuorintaan.

Naamio

Naamioidenkaan puolesta eivät valikoimat ole varsinaisesti päätä huimaavat, kun etsitään edullista tuotetta. Cattierilla on joukko savinaamioita, jotka ajavat asiansa, Laveralta löytyy loistavat mininaamiot, joista riittää pariin käyttökertaan ja sitten on ayurvedinen sarja Khadi, jonka jauhemaiset naamiot voi sekoittaa veteen, kukkaisvesiin, hunajaan tai maitoon, miksei vaikka jogurttiinkin. Tehokkuuden ja hoitavuuden kannalta valinta on selvä kuin pläkki; se on Khadi ja oma suosikkini on appelsiininaamio. Khadin naamiot eivät sisällä mitään turhia raaka-aineita ja jauhemaisina ne säilyvät kaiken lisäksi erittäin hyvin. Valikoimaa riittää myös hyvin kaikille ihotyypeille.

Löytyykö tältä listalta omia suosikkejasi vai uusia tuttavuuksia? Seuraavassa Cheap & Chic -oppaassa on vuorossa vartalonhoitotuotteet. 

DSC_0080

Kuvat Katja Kokko

Suurin osa tuotteista saatu testiin maahantuojilta

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Cheap & Chic

51 kommenttia artikkeliin “Cheap & Chic Guide: parhaat ihonhoitotuotteet alle 20 €”

 1. Elisa

  Nämä ovat kyllä aina mielenkiintoisia postauksia, ei käy kieltäminen 🙂 Mielenkiintoni heräsi etenkin Mossan päivävoiteeseen tai Logonan seerumiin, sillä etsinnässä on kevyt, mutta kosteuttava fluidi/seerumi. Ei saisi tukkia ihohuokosia, eikä jättää liian rasvaista ihofiilistä, sillä saisi toimia lisäkosteutuksena myös BB-voiteen alla. Voisikohan jompi kumpi toimia, mitä tuumaat?

 2. Anna

  Kiva, että Cheap & Chic sarja sai jatkoa! 🙂

  Näistä ainoastaan Laveran puhdistusmaito ja Madaran kuorinta ovat itselleni tuttuja ja voin kyllä minäkin suositella niitä lämpimästi.

  Omat lempparini löytyvät ehdottomasti EkoPharmalta. Esim. Herkän ihon mustaherukka puhdistusmaito ja kasvovesi maksavat 24,50€ mutta pakkaukset ovat hurjan riittoisia (250 ml) eli ne ovat jopa Laveraa edullisempia litrahinnaltaan. Voiteet ja seerumit ovat hiukan päälle 30 €, mutta ehdottomasti hintansa arvoisia. Esim. Vadelma syväkosteuttava keramidiseerumi on ihanalta tuoksuva superkosteuttaja ja pintakuivan ihon paras ystävä 🙂

 3. Titityy

  Moi ja kiitos taas!

  Kuorintaa kaipaan, Madara ei kuulosta ollenkaan pahalta. Pakko kuiteski kysyä, kun Estelle& Thildin kasvoöljy ja voiteet käytössä, että onko kokemuksia ko. merkin kuorinnasta? Hinta näyttää olevan 10senttiä alle Madaran 😀

  Aurinkoa!

 4. Ai miten kiva postaus, tätä on odotettu! Paitsi että olin jo haalimassa kaapit täyteen Mossaa, mutta nythän valinta vasta vaikeutuikin 😀 Jäin miettimään, että mikä ero on öljyseerumilla ja seerumilla?

  • Öljyseerumi on useamman öljyn ja mahdollisesti uutteiden yhdistelmä. Perinteinen seerumi on muodotaa öljy vedessä -emulsio ja koostumus on hyvin kostea eli ”vesimäinen”, kuten tuo Logonan seerumi. Öljyseerumeista suosittelen ehdottomasti Providan huippuöljyä. Parasta, mitä tuolla hinnalla voi saada – ja hyvin voisi maksaa enemmänkin!

 5. johanna

  Moikka. Mielenkiintoista tietoa tuotteista. Olisi muuten mukava kuulla mielipiteesi suomalaisesta Ekopharma luonnonkosmetiikka sarjasta 🙂 Onko se sinulle tuttu?
  Johanna

  • EkoPharman tuotteet ovat todella hyviä, mutta pakkaukset todella ärsyttäviä (pumput ruikkivat ja ovat jäykkiä). Itse tuotteiden sisältö kuitenkin loistavaa. Selkeästi taustalla aitoa ymmärrystä ihonhoidosta.

 6. Caro

  Toddlea hyödyllinen postaus, suurkiitos!

  Yksi kysymys luonnonkosmetiikan kasvovesistä: Onko niiden sisältämä alkoholi iholle haitallista? Silloin, kun käytin vielä normikosmetiikkaa, valitsin aina alkoholittoman tuotteen ja se kuulostaa maalaisjärjelläkin hyvältä valinnalta. Nyt on kuitenkin vaihtoehdot vähissä, joten mietin, huolehdinko turhaan tuosta kasvovesien sisältämästä alkoholista…?

  Madaran kasvovedet on ollut jo pitkään käytössä, mutta niistä Clarifying on kyllä jo niin tuju, että huh! Siinä alkoholi on toisena INCI-listalla ja hajukin on ”alkoholinen”. Kai se silti on todettu ihoystävälliseksi, koska suht laadukkaasta sarjasta kyse.

  • Ei ole haitallista, jollei sitten käytä väärän ihotyypin tuotteita. Luonnonkosmetiikassa käytetään luomualkoholia ja hyvin usein alkoholi tuotteessa johtuu kasviuutteista, jotka on uutettu alkoholiin. Jos on hyvin herkkä ja kuiva iho, kannattaa skipata tuotteet, joissa alkoholi on incin alussa.

 7. Krissy

  Laveran tuotteita on monia ollut käytössä ja on kyllä lähes poikkeuksetta oikein toimivia. Logonaa olen monesti vertailun vuoksi miettinyt, mutta vaaka on heilahtanut ”varmempaan” vaihtoehtoon. Ensi kerralla uskallan varmemmin valita sieltäkin. Aivan mahtavia muuten tällaiset ammattilaisen testaukset! Helpottaa huomattavasti omia valintoja 🙂 Tähän ikään mennessä on tullut tehtyä niin paljon hutiostoksia, että yhä tarkemmin koittaa selvittää mikä on oikeasti hyvä tuote (ja mitä oikeasti tarvitsee…)
  Tänään muuten käväisin lähikauppani luonnonkosmetiikkatarjonnan läpi. Mukaan tarttui Laveran vauvaöljy, jota ajattelin testata myös putsarina. Jos ei toimi niin tulee käytettyä varmasti muutenkin.
  Frantsilan tuotteiden kohdalla tuli mieleen, että niihin on harvemmin postauksissa törmännyt. Muutamaa tuotetta itse testanneena olen kyllä ollut tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen. Ja mielelläni suosinkin suomalaista silloin kun em. asiat ovat kohdallaan. Oma lempparini on ruusukasvovesi. Mitä itse olet mieltä Frantsilan tuotteista?

  • Frantsilan tuotteista ei ole juurikaan kokemusta lukuun ottamatta eteerisiä öljyjä ja hoitosalvoja. Sarjan ulkoasu on omaan silmääni ikävä kyllä luotaan työntävä, joka on todella harmi, sillä tottakai suomalaista suosisi mielellään. Toistaiseksi Suomesta löytyy kaksi luonnonkosmetiikkasarjaa, joilla on visuaalista näkemystä: Supermood ja Mia Höytö. Muut sarjat jäävät näistä valovuosien päähän.

  • Kyllä olen ja ovat erittäin hyviä. Vielä kun ymmärtäisivät vaihtaa ne pullot kunnolla toimiviin. Ulkoasu on mikä on, mutta kunhan nuo pullot edes päivittäisivät, niin alettaisiin olla oikeilla jäljillä. Tuotteiden sisältö on loistava.

 8. Hanna

  Olisi todella hyödyllistä näiden informstiivisten postausten ohessa mainita sisältääkö tuote linonoolia tai limonellaa. Siitä saa oireita aika moni ja juuri tänään metsästin kasvojenhoitotuotteita varsin epätoivoisena. Lähes kaikissa on niitä, jopa silmänympärysvoiteissa ja se olisi ihan tappoyhdistelmä. Tulee pahoja silmäoireita ja silmänympärille levitettynä silmät tuskin aukeaisivat aamulla. Jouduin poimimaan ostamistani tuotteista kaikki eri sarjoista, kun aina tuo parivaljakko tai ainakin toinen oli incissä :(. Menee jo ihan hermot tähän tilanteeseen kun niin harva tuote sopii sisällöltään että on enää vaikea huomioida edes ihotyyppiä tuotteita valitessa. Sante, Madara, Cattier, Neal’s yards remedies ym ym ovat lähes kaikki vältettäviä ja näyttää että Santessa ei ole yhtään tuotetta jota voisin käyttää.

 9. Annielvi

  Kiitos suurenmoisen hyödyllisestä postauksesta! Kysyisin yhden kysymyksen liittyen porkkanaöljyyn, tai tuohon postauksessasi mainitsemaasi kauneusöljyyn. Jos haluan tehostaa päivettymistä, tuleeko minun käyttää öljyä ennen auringonottoa, vai vaikuttaako öljy, jos olen käyttänyt sitä esimerkiksi edellisenä iltana? Haussa ei ole epäterveellinen ruskettuminen, vaan kevyt päivetys. 🙂

 10. veera

  Laveralta on mm Regenerating Anti-Wrinkle – Tehohoitoseerumi, jossa on mukava tuoksu, en saa kiinni mistä se tulee. Käytössä uimahalli-reissulla, suht edullinen eikä haittaa niin jos sattuu hukkumaan. Puhdistusmaito on myös tästä sarjasta, eikä sekään hinnalla pilattu, tosin purkki on pieni…. Ainiin, onhan vielä Illuminating Eye Cream kaapissa, korkkaamatta. Se valittiin parhaaksi jossain sarjassa.

 11. Nuppu

  Kivoja tuotteita oli taas esittelyssä ja osa eksynyt jo omaan käyttöönkin.Kasvonaamioista ja kuorinnoista sen verran että Flow kosmetiikalta löytyy 2 naamiota ja 1 kuorinta alle 20,- sekä entsyymikuorinta n. 24 eur.Muuten on tosi kiva että jaksat käydä läpi kaikenlaisia tuotteita, monta hyvää vinkkiä olen saanut.

 12. Minna

  Hei! Ihana postaus! Olisin kysynyt tämän jutun puhdistustuotteista, että aluksi siis öljypohjainen hierotaan iholle? Ei pestä? Ja sitten toinen puhdistustuote? Huuhdellaanko se vedellä? Kasvoveden taidan ymmärtää ja kiitos hyödyllisestä blogista!

 13. alma

  Hei Katja! Osaisitko sanoa, että jos ei pysty käyttämään mitään (edes miedosti) hajustettuja tuotteita, niin millä luonnonkosmetiikan merkeillä tällaisia tuotteita on valikoimassaan? Itse en tiedä muita kuin Estelle&Thildin. Täysin hajusteetonta luonnonkosmetiikan sarjaa ei taida olla olemassa? Harmittaa hiukan noiden hajusteettomienkin tuotteiden kohdalla se, että usein vaikuttaa siltä, että jos tuotteesta on jätetty pois hajusteet, niin sitten siitä on jätetty pois melkein kaikki muukin. Eli hajusteettomat tuotteet ovat usein tosi ”tylsiä” ja inci niissä mahdollisimman lyhyt, koostuen suunnilleen pelkistä kasviöljyistä ja vedestä. Ihmetyttää, miksei niissäkin voisi olla pitkä inci, jossa olisi runsaasti erilaisia antioksidantteja ja esim. c-vitamiinia, retinolia, aha-happoja ym. näitä tehokkaita ainesosia. Johtuukohan se siitä, että ajatellaan, että hajusteille herkkä iho on kaikelle muullekin herkkä, joten tuotteiden pitää olla mahdollisimman ”hajuttomia ja mauttomia”. Onko sinulla joku näkemys tähän? 🙂

  • Jep. Täysin hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa pitäisi kehittää. Laveralla on Neutral-linja, joka on hajusteeton tuon E&T:n lisäksi. EkoPharman valmistajalta löytyy todella tehokas BTB13-niminen sarja, jonka anti-age linjan tuotteet ovat hajusteettomia ja niissä löytyy ihan retinoliakin! Tuotteet täyttävät luonnonkosmetiikan kriteerit BTB13-yhdistettä lukuunottamatta, jossa ei ole kuitenkaan mitään kyseenalaista iholle. Joten suosittelen tätä sarjaa. Pakkaukset eivät ole kauniit, mutta tuotteet loistavia.

   • valontuike

    Kommentti tähän vanhaan postaukseen, mutta ehkä joku muukin hakee tietoa näistä vanhoista postauksista, kuin minä 🙂 Eli lisäisin tuoksuttomaan luonnonkosmetiikkaan Weledan manteli-sarjan, joka on myös hinnaltaan suht edullinen. Tuotteet ”tehoista” en tiedä, mutta ainakin itsellä manteli-sarjan kasvovoiteet ovat toimineet hyvin peruskosteusvoiteina.

  • Jenni

   Olen täysin samaa mieltä. Mulla myös tuoksut ongelmana ja kovin on tylsät valikoimat.

   Esimerkiksi Pailla on joitain miedompituoksuisia, joita olen käyttänyt jo ennenkuin sitä sai Suomesta, mutta heilläkin osa tuotteista on mulle tuoksun puolesta mahdottomia (nehän on suunniteltu herkälle iholle). Eli vastaava sarja tuoksuyliherkille olisi aivan superhuippu! Sitten vaikkapa Trilogylla olisi muutama kiinnostava hajusteeton tuote, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi tilata ulkomailta niitä testiin. Mukavampihan se on Suomesta tilata.

 14. Tämä postaus osui ja upposi! Olen itse hehkuttanut tuota Santen silmämeikinpoistoöljyä ja miettinyt voisiko sillä pestä koko kasvotkin… Nyt sain siihen vahvistuksen, tänään siis lähtee Sante koko kasvojen puhdistustestiin! Kiitos mahtavasta vinkistä!

  Lisäksi nuo Logonan tuotteet alkoivat todella kiinnostamaan. Mossaan on tullut tutustuttua nyt muutaman tuoteen verran ja ihan hyviltä vaikuttavat, mutta jos ainesosien puolesta Logona on parempi niin.. Olen aina jättänyt ne hyllyyn tylsän habituksensa vuoksi ja koska ne eivät ole lainkaan ”kutsuneet” minua lähempään tuttavuuteen. Nyt kyllä seuraavalla Ruohonjuuri-käynnillä täytyykin hieman ottaa lähempää kontaktia Logonan tuoteperheen kanssa. Ruusu ja aloe vera tekisi varmasti hyvää herkälle ja kuivalle iholleni.

  Khadin Hibiskus kasvo- ja vartaloöljy on huumannut minut tuoksullaan ja tehollaan, joten tuo naamio laitetaan varmana hankintalistalle. Mikäköhän niistä mahtaisi olla paras vaihtoehto kuivalle ja herkälle iholleni?

 15. Pilvi

  Käytössä Frantsilan 16€ hintainen puhdistusemulsio, mielestäni napakamman ja täyteläisemmän oloinen kuin muut kokeilemani edullisten sarjojen putsarit. Etiketti kyllä käsittämättömän nukkavieru ja olen ratkaissut kauneusvirheen irrottamalla etiketin. Jäljelle jää tyylikäs teräspullo Santen puhdistusöljy kokeiluun, kiitos vinkistä!

 16. Jenni

  Kiva postaus, kiitos 🙂

  Mielelläni kokeilen edullisempiakin tuotteita, jos hyviä löytyy, ainakin täydentämään settiä. Mitkä tuotteet kasvojenhoitossa ovat mielestäsi ne, joissa ensimmäisenä kannattaisi pihistää – siis jos muutamia käyttäisi halvempina versioina – ja mitkä taas niitä, missä kannattaisi valita tehokkain, vaikka se olisi kalliimpi.

  Kokeilitko muuten Logonan Pomegranate -tuotteita ollenkaan? Mulle kun ei ruusun tuoksu sovellu, niin tuo granaattiomenavaihtoehto jäi kiinnotamaan.

  • En, koska ne maksavat yli 20 euroa 🙂 Tästä syystä myös hyvin monet Laveran tuotteet jäivät testin ulkopuolelle. Aion kyllä palata kokeilemaan Logonan granaattiomenatuotteet vielä, sen verran sarja vakuutti!

 17. Minna

  Todella hyvä tämä postaus. Itse olen vasta pikkuhiljaa tutustumassa luonnonkosmetiikkaan, ja on tämä semmoinen viidakko, että todella hyödyllistä tietoa saa näistä ”oppaista”:) rahaahan tuotteisiin saisi uppoamaan ihan älyttömästi, kun ei oikein tiedä mitä kokeilla.
  Se jäi mietityttämään, että kun itse olen 40+ niin voisikohan näitä samoja tuotteita kokeilla itselle, jotka sinä koit parhaimmiksi? Tilasin juuri nuita Mossan edullsia tuotteita, ja hiukan tuntuu ainakin päivä- ja yövoide olevan liian liruja iholleni (aika normaali hiukan sekaiho) voiteisiin olen lisännyt vielä kasvoöljyä, mutta iho jää kiristelemään silti. Muuten tuotteet ovat kyllä aivan ihania.

  • Mossan voiteissa jää kyllä ravitsevuus uupumaan 40+ iholle. Jos raaskit, sijoita Logonaan. Suosittelen Logonan granaattiomenalinjaa ikäisellesi iholle. Myös Providalla on loistavia tuotteita, eikä ole kallis.

 18. Lauha

  Hei!
  Kiitos tästä mahtavasta postauksesta ja tutkimuksista, josta me kaikki saamme hyötyä! Olisin kiinnostunut vielä kuulemaan mielipiteesti, miten Laveran Streffende eli ilmeisesti kiinteyttävä seerumi ja silmänympärysvoide suhteutuu tässä esiteltyyn esiteltyihin tuotteisiin?
  Omalla kohdallani pakkausestetiikka on viimeinen asia, jonka perusteella tuotteita valitsen. Päinvastoin, liian fiininnäköiset tuotteeti ei puhuttele.. joskus olisi kiva kuulla kokemuksiasi myös tuotteista, jotka olet rankannut ulos puhtaasti pakkausten takia..
  Ja entä oletku tutustunut myöskin saksalaiseen merkkiin Dr. Scheller?

  • Ne olivat hinnaltaan liian korkeita tähän listaukseen, mutta hyviä ovat kyllä. Joskin raaka-aineita tutkittuani kallistun hitusen kyllä Logonan suuntaan silti. Dr. Schelleriin en ole tutustunut, kun itselleni tuo saksalainen kosmetiikka on juurikin niiiiiiin boring ulkoasultaan 😀

 19. Julia Juliska

  Moi! Kiitos tästä tosi hyödyllisestä postauksesta. Osaatko sanoa, puhdistaako toi Logonan puhdistusmaito myös silmämeikin..?

  Kiitos ja hyvää kevättä!

 20. Jenni

  Hei! Tuo porkkanaöljy kovasti kiinnostaisi mutta iholleni tulee tosi helposti tukkeumia. Miten sopiikohan tuote tällaiselle iholle? Kiitos!

 21. Ihonhoitoa nuorelle

  Hei Katja ja kiitos: erittäin hyviä juttuja! Olen hankkimassa nuorelle neidilleni ensimmäisiä kasvojenhoitotuotteita. Iho on vielä hyväkuntoinen, muutamia finnejä lukuun ottamatta; mitä oman kokemuksesi perusteella suosittelisit? Pienempänä oli erilaisille voiteille hieman yliherkkä, joten sen vuoksi haluan olla varovainen kokeiluissa. Itselläni on kaapissa paljon Madaraa, joihin neiti on kovin tykästynyt, mutta nyt haluaa tietysti omat tuotteet 🙂

 22. mustakettu

  Hei!
  Kiitoksia postauksestasi 🙂 Oletko vertaillut Mossa 60ml Peeling Mask kuorintanaamiota ja Madaran kuorintaa keskenään? Madaran kuorinnassa pidän tosi paljon, mutta opiskelijakukkaroani kiinnostaisi, saisinko Mossalla saman vaikutuksen halvemmalla?

 23. Paula

  Hei, näin jälkijunassa postausta lukevana en löydä tuota Providan porkkanaöljyä mistään, onkohan tuotteen valmistaminen lopetettu?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>