Beauty

Kysy ekokampaajalta

Beauty | 15.3.2016 | Katja Kokko

DSC_0054-3

Olin reilu viikko sitten Ailan kasvivärikäsittelyssä Eco Beauty Wellnessissä. Aiheesta on luvassa kattava postaus muutaman viikon päästä, mutta sitä ennen teillä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ekokampaajalle.

Kasvivärjäys ja luonnollinen hiustenhoito herättää paljon kysymyksiä, sillä värit toimivat eri tavoin, kuin perinteiset hiusvärit. Koska en itse ole kampaaja, en osaa vastata kaikkiin kysymyksiinne, joten siitä syystä päätimme Ailan kanssa toteuttaa bloggauksen yhteyteen tietopaketin, joka on koottu teitä askarruttavista asioista.

Siispä kysykää nyt kaikki mahdolliset kysymykset, mitä olette miettineet kasvivärjäykseen siirtymisessä! Hiustenvärjäys on puuhaa, jossa olen itse tiukasti ehdoton: tummat hiusvärit ovat myrkkyä ja allergisella reaktiolla voi olla hengenvaaralliset seuraukset – reaktion voi saada, vaikka olisit värjännyt hiuksiasi jo vuosia.

Kysymyksiä voi esittää kommenttiboksiin!

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , ,

Beauty

25 kommenttia artikkeliin “Kysy ekokampaajalta”

 1. Eve

  Hei!

  Olen kiinnostunut kasvivärjäyksestä ja yhdesti minulle on sellainen hiuksiini laitettukin. Pidän kylmistä sävyistä, mutta kampaaja kertoi, ettei ne oikein kasviväreillä onnistu. Minulle laitettu väri oli tummuudeltaan oikein hyvä, mutta lämmin sävy ei sopinut minulle. Haluaisin kysyä tästä asiasta vielä ekokampaajalta.

 2. venla

  Onpa kiva saada tietoa tästä aiheesta, olenkin jo meinannut täällä kysellä vastaavan jutun perään kun olen ihastellut hiuksiasi! Minua kiinnostaisi tietää, mitkä ovat kampaajan tekemän kasvivärjäyksen edut verrattuna itse kasviväreillä värjäämiseen? Miten kannattaisi hoitaa siirtymä synteettisillä väreillä värjäämisestä/vaalentamisesta kasviväreihin, onko tässä joitain ongelmia mitkä kannattaa ottaa huomioon? Mitkä ovat kasvivärjäyksen keskeisimmät edut? Entä onko jotain vaaranpaikkoja (esim. usein allergisoivia kasvivärejä) mitkä kannattaa ottaa huomioon?

  Minua kiinnostaa siis oikeastaan kaikki aiheeseen liittyvä, joten innokkaasti odotan juttua!

 3. essinen

  Saako kasviväreillä sävytettyä hetkellisesti hiuksia? Tai korostettua omaa punaista sävyä ilman selkeää värjäystä.
  Pystyykö hiuksia sävyttämään muilla tavoin?
  Miten väritön cassia toimii yksinään ilman värjäävää hennaa?

 4. Ongelmani hiustenvärjäyksessä on se, että väri ei tahdo pysyä kuontalossa. Värjäytyy kyllä laitettaessa hyvin (niin synteettisistä kuin kasvipohjaisistakin kokemusta) mutta siis parin pesun jälkeen kaikki väri on vaan kummallisesti ”liuennut” pois. Viime vuodet olen käynyt ekokampaajalla ja kasviväreistä on löytynyt kivat värit (ja ihanaa kuinka ne elää!) mutta sama vaiva edelleen. Harmittaa maksaa satasia kun lopputulos tuntuu katoavan viemäristä alta aika yksikön :/
  En ole tähän mennessä saanut selkeää vastausta mistä moinen johtuu, tai kuinka sitä estää.

 5. saaraa

  Kysyisin mistä johtuu, että parin viikon päästä hennaväri on lähes kokonaan haalistunut hiuksista? En tiedä käykö näin toistuvasti, mutta juuri värjäsin ohjeen mukaan ja väri kului nopeasti pois. Värjäsin punaisella hennajauheella, lisäsin muutaman tipan etikkaa ja lämmintä vettä. Annoin vaikuttaa parisen tuntia.

 6. Pilvi

  Koska kasviväreillä ei pysty käsittääkseni vaalentamaan, täytyy vaalennus tehdä aineilla, joita kampaajat yleensäkin käyttävät. Pysyykö kasviväri vaalennetussa hiuksessa paremmin kuin perusväri? Tuleeko kasvivärillä hiuksista kovin lämpimän sävyiset, kun alla vaalennus, joka tekee hiuksiin kellertävänpunaisia sävyjä? Tavoitteena 1-2 asteen vaalennus, latvoihin enemmän.

 7. Sofia

  Hei, minua mietityttää se, että kun on 15 vuotta värjännyt synteettisillä väreillä, itse ja kampaajalla, pitääkö ottaa jotain erityistä huomioon siirtyessä kasviväreihin? Toisinsanoen voiko vaan hakea paketin ja värjätä itse, kun juurikasvu alkaa seuraavan kerran häiritsemään? Menisin muuten kampaajalle, mutta työttömyyden vuoksi ei vain ole varaa.
  Minkälaisia eroja kasviväreissää on? Katsoin nettikaupasta, että pakkauksia löytyi montaa eri merkkiä ja laatua (?).. Oli ”tavallisen” näköisiä hiusväripaketteja, sitten oli hennaa.. Mitä eroja näillä on ja mitä pitäisi ottaa huomioon?
  Kiitos kivasta aiheesta!

 8. Sanni71

  Mitä ekologisia/luonnonmukaisia värjäysvaihtoehtoja olisi vaaleahiuksiselle ( luonnostaan keskivaalea)? En halua mitään punaisen/keltaisen sävyjä hiuksiini, mutta ekologiset värjäystavat kiinnostaa oman kemikaalikuorman vähentämiseksi.

 9. Vili

  Hei! Onko kasviväreillä mahdollista vaalentaa hiuksia tai sävyttää neutraaleilla tai kylmillä vaaleilla sävyillä? Kaikki näkemäni blondit ovat olleen hyvin keltaisia.

 10. Martsu

  Hei! Saako kasviväreillä hiuksiin kylmiä tummanruskean sävyjä ilman punaista vivahdetta? Suositteletko värjäystä ekokampaajalla vai onko markkinoilla erityisen hyviä kasvivärejä (nimenomaan näitä viileähköjä sävyjä), joilla onnistuu värjäys hyvin kotonakin? Mitä merkkiä suosittelisit? Itse en ole kovin varoissani, joten olisi kiva tietää missä hintaluokassa pitkien ja paksujen hiusten värjäys ekokampaamossa suunnilleen maksaa? Onko suositeltua käyttää jotain tiettyjä hiustenhoitotuotteita kasvivärikäsittelyn jälkeen, jotta väri pysyy kauniina pidempään?

 11. Pirita

  Hei!

  Olen jo vuosia värjännyt hiuksiani jos jollain väreillä, marketin kestoväreistä räikeisiin shokkiväreihin. Harvemmin jos tuskin koskaan ammattikampaajalla.

  Viime vuosien saatossa olen huomannut allergisoituneeni erityisesti mustalle hiusvärille, aina pari päivää värjäyksen jälkeen päänahkaa kutittaa vietävästi, sekä toki myös värjäyksen aikana.
  Tästä huolimatta en toivoisi mustasta kuontalostani joutuvani luopumaan. Ja ainoa tie kaiketi siitä eroonkin olisi vaalennus.
  Kysyisinkin nyt kasvivärjäyksen allergisoivista vaikutuksista; ovatko kuinka verrattavissa ”tavallisiin” hiusväreihin? Ymmärtääkseni nimenomaan altistus hennalle saattaa aiheuttaa myöhemmän allergisen reaktion mustan väriaineen kanssa tavallisissa hiusväreissä. Onko näin?

 12. Miisa

  Hei, saako harmaantuvan keskiruskean hiuspehkon värjättyä mustaksi/tummanruskeaksi ilman tukan punaisävyisyyttä?

 13. Mona

  Onnistuuko eko-kampaamossa saamaan vaaleat hiukset vaalennettua? Olen itse käynyt pari vuotta sitten kerran eko-kampaamossa, josta tulin ulos oikein kivolla, mutta kovasti aikomustani tummemmilla hiuksilla (joka oli silloin se vaalein vaihtoehto). Minulla on luonnostaan vaaleat hiukset, jotka kuitenkin jo tummuvat iän myötä ja pidän ne mielelläni luonnollisen vaaleina edelleen, joten joudun turvautumaan apukeinoihin pari kertaa vuodessa -sävyskaala taitaa olla sitä 1-2 tavallisten kampaamovärien listasta, eli ihan vaaleimmasta päästä. Onnistuisiko tämä ihan ekosti nykyään?

 14. Jutta

  Hei. Miten kasvivärjäyksellä voi saada hieman omasta väristä vaaleampia raitoja? Miten kauan sävy pysyy? Minulla on nyt hiuksissa kokonaan oma luonnollinen sävy, keskiruskea ja oma väri taittaa kultaan.

 15. Maija

  Hei,
  Vaaleita raitoja eri sävyissä laitan säännöllisesti muuten maantienväriseen tukkaani. Saako ekoväreillä nykyään aikaan myös vaalennusta? Jos saa, kuinka suuri väriasteikko löytyy?

 16. anita lindqvist

  Olen kohta 60 nainen ja viime aikoina tullut erilaisia allergiareaktioita eri asioista j aolen nyt siirtymässä pikkuhiljaa pitkälti luonataistuotteihin…Haluan vaihtaa EKO kampaamoon, mietin vain, että sopivatko ne ihan kaikille ja tuleeko se kuinka paljon kalliimmaksi, kuin peruskampaamon värjäykset ja leikkaukset?

 17. Anne Karjalainen

  Hei, jos hiuksissani on vaalennettuja raitoja ja värjään päälle kasvivärillä tarttuuko väri vaalennuksiin? Olenko ymmärtänyt oikein, että kun on siirtynyt kasviväreihin, ei voi enää ottaa vaalennusraitoja ja värjääminen synteettisillä väreillä onnistuu vain kun tukka on kasvanut ulos kasviväristä.

 18. Ulpu

  Mä oon miettinyt, että onnistuuko kasviväreillä saamaan ei-punaisen/punertavan värin? Entä kylmiä sävyjä ylipäätään? Mä en oo värjännyt vuosiin hiuksiani ja välillä toivoisin uutta, piristävää väriä, mutta jotenkin on iskostunut pelko siitä, että kasviväreillä tulee aina punertavaa/hennaista.

 19. Ninni

  Moi,
  Voiko kasvivärjättyihin hiuksiin ottaa vaaleita raitoja? Siis synteettisillä aineilla tehtynä? Eräs kampaaja sanoi, ettei hän suostu tekemään, sillä lopputulos voi olla mitä merkillisin.

 20. Tiina

  Minua kiinnostaisi tietää, onko mitään luomukeinoja vaalentaa hiusta, raidoittaa tai edes kirkastaa omaa vaaleaa väriä?
  En ole koskaan värjännyt hiuksiani, ei-luomut hiusvärit ovat aina tuntuneet epäilyttäviltä, enkä ole halunnut punaisen tai ruskean sävyjä, sillä pidän omasta väristäni. Nyt kuitenkin hiusteni vaalea tummuu jonkin verran.

 21. Henna

  Onko kasviväreillä mahdollista saada aikaan mustaa tai hyvin tummanruskeaa väriä? Tahtoisin siirtyä luomuun myös hiusväreissä, mutta tämä mietityttää. En haluaisi luopua tyylini olennaisesta osasta, tummasta tukasta.

 22. Laura

  Onko totta, että kasvivärjäyksen päälle ei suositella mitään käsittelyä synteettisiä ainesosia sisältävillä tuotteilla? En usko, että kokisin tarpeelliseksi värjätä hiuksiani kasvivärjäyksen jälkeen perinteisillä kestoväreillä, mutta tapanani on ollut ottaa ohuisiin hiuksiini rakennekäsittely kampaajalla muutaman vuoden välein. Voiko tukka olla samanaikaisesti rakennekäsitelty ja kasvivärjätty?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>