Body & Mind

Treat yourself -päivä

Body & Mind | 18.5.2016 | Katja Kokko

AK_dsc9093

Aamun uintitreenien jälkeen jalat lähtivät kävelemään kotiin eri reittiä, kuin tavallisesti. Olo oli niin raukea, etten vastustellut. Pian mäen takaa pilkisti auringossa kimmeltävä meri. Tiesin, että se oli syy reitiltä poikkeamiseen. Yksi kauneimmista asioista maailmassa. Hetken kuluttua pysähdyin Talvipuutarhan eteen, jonka valkoiset puistonpenkit suorastaan kutsuivat istahtamaan hetkeksi. Pian vastaan tuli häikäisevän värikäs tulppaanimeri. Jatkoin matkaa kohti vehreää Linnunlaulua, jossa linnut visersivät kuorossa. Koko kaupunki näyttää aivan erilaiselta kaiken vihreyden myötä.

Totesin, että tämä päivä on paras pyhittää mukavuuksille. Tarttua pelkästään niihin asioihin, jotka tuntuvat erityisen ihanalta. Viime viikon sairastamisen vuoksi tein töitä koko viikonlopun ja aloin olla vähän kireä. Ehkäpä tämä on se treat yourself -päivä, josta Kirsikka minulle puhui. Mukavuuksien päivä. Kävin hakemassa yhden kappaleen kirjaani ystävälle, jonka tapaan myöhemmin illalla. Juuri astuessani kirja kainalossa Proloqueen tupsahti sähköpostiini seuraava viesti:

”Hei, 

sain kirjasi Aidosti kaunis lahjaksi äidiltäni viime talvena. Ennen teoksesi lukemista olin vetäytynyt muista,  kärsin kovista ulkonäköpaineista ja ahdistuneisuushäiriöstä. Näin puoli vuotta myöhemmin olen kuin puhjennut kukkaan ja kaikki nuo hankaluudet ovat takana päin. Kirjasi oli minun pelastukseni. Kroppani on kokenut kokonaisvaltaisen muutoksen niin henkisesti kuin fyysisestikin ja voin paljon paremmin. Laitoin kaikki elämäntapani ruokavaliosta myöten remonttiin. Annoit minulle voimaa ja intoa muutokseen ja näytit sen olevan mahdollista. 

Olen aina ollut kiinnostunut kauneudesta ja juurikin luonnonkosmetiikasta, mutta koskaan en antanut sille mahdollisuutta. Kärsin myös helposti rasvoittuvasta, mutta pintakuivasta ihosta, joten tuotteita oli vaikea löytää. Kirjasi avulla olen muutamia kuitenkin löytänyt , jotka ovat saaneet kasvoni hehkumaan ja itsevarmuuteni kukoistamaan. Enää peilistä ei katso takaisin masentunut, elämänilonsa kadottanut ihminen, vaan elämäniloa pursuava ja onnellinen nuori nainen. 

Valmistun pian lähihoitajaksi useiden vastoinkäymisien jälkeen ja tavoitteenani on hakea kosmetologikouluun heti ensi keväänä. Annoit minulle tietämättäsi niin paljon, että halusin henkilökohtaisesti tulla kiittämään sinua. Kaikkea hyvää ja ihanaa kesää!” 

Viesti veti minut täysin sanattomaksi. En osaa sanoa, kuin koko sydämestäni kiitos. Ihanasta päivästäni tuli vieläkin kauniimpi.

AK_dsc9142

 

Kuvat Kaapo Kamu

Avainsanat: