Beauty

Mariko

Beauty | 20.10.2015 | Katja Kokko

 

mariko

Olette tutustuneet jo Doritiin, Inkeen ja Mariin. Tänään esittelen teille ystäväni Marikon.

Mariko saapui elämääni vähintään yhtä yllättäen, kuin Mari. Viime talvena etsin blogiini mallia tutkimukseen atooppisen ihon hoidosta luonnonkosmetiikalla. Mariko laittoi minulle sähköpostia. Hänen nimensä kuulosti etäisesti jotenkin tutulta, mutta arvelin kyseessä olevan jonkun entisistä asiakkaistani viidentoista vuoden ajalta (minulla on todella surkea nimimuisti, jonka luulen johtuvan siitä, että olen tavannut työni kautta enemmän ihmisiä vuosien varrella, kuin aivoillani on ilmeisesti kapasiteettia muistaa).

Marikon iho vaikutti ehdokkaista ylivoimaisesti haastavimmalta ja mehevimmältä tapaukselta tutkimukseeni, joten päädyin valitsemaan hänet mallikseni. Vasta viikkoja myöhemmin jutellessamme ensimmäistä kertaa puhelimessa, minulle selvisi missä yhteydessä olin törmännyt häneen nimeensä jo entuudestaan.

DSC_8385

Parin ensimmäisen viikon ajan olimme yhteydessä puhelimitse ja sähköpostilla koskien ihonhoitotutkimusta. Kun tapasimme toisen kerran kasvotusten, minulle selvisi, että Marikokin on joogaohjaaja ja meillä on lisäksi paljon yhteisiä tuttavia. Mariko ohjaa omien sanojensa mukaan poppijoogaa (flow-, air-, SUP-, yin- ja vinyasa-joogaa) ja minä puolestaan astangaa.

Kolmannella kerralla tapaamisemme tutkimuksen tiimoilta venähtikin sitten hieman pidemmäksi. Juttu kääntyi ihonhoitoseikoista aivan toisille raiteille ja tuosta sunnuntai-iltapäivästä Cafe Engelissä teekupillisen äärellä ystävyytemme taisi saada virallisesti alkunsa. Vähitellen aloimme olla yhteydessä yhä enemmän, puhelut ja tekstarisessiot venyivät, kun jutusta ei vain tullut loppua. Alkukesästä oli jo selvää, että Marikosta oli tullut minulle tärkeä ystävä ja ystävyys on vain syventynyt. Mariko on tällä hetkellä ehdottomasti yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä ja olen aivan sanattoman kiitollinen hänen kohtaamisestaan.

DSC_8459

Marikolla on ollut jo tähän mennessä selkeä tarkoitus elämässäni. Hänen energiansa on nimittäin poikkeuksellisen samankaltaista, kuin itselläni. Mariko on minulle peili, sillä näen hänessä selkeästi itseni – ja sen ansiosta olen oppinut rakastumaan itseeni uudelleen.

Mariko on todella vahva nainen, tulielementin kuningatar. Yleensä tämmöiset henkilöt saatetaan leimata dramaattisiksi tai vahva energia koetaan uhkaavana, hyökkäävänä tai negatiivisena – enemmän metsään ei voisi kuitenkaan mennä. Todellisuudessa tuli on yhtä aikaa äärimmäisen herkkä, kuin antennit pystyssä jatkuvasti, sillä hän aistii ympäristöstään ja ihmisistä niin paljon asioita samanaikaisesti, ettei toisellä osapuolella ole välttämättä minkäänlaista aavistustakaan siitä. Marikossa näen tämän kaiken: suunnattoman vahvan sisäisen voiman, rauhallisen ja maadoittuneen energian, mutta myös herkkyyden, lempeyden, hyväsydämisyyden, sammumattoman ilon lähteen, oikeudenmukaisuuden, rehellisyyden ja empaattisuuden.

DSC_8421

Itse olen jossain vaiheessa elämääni erilaisten kokemuksien ja tapahtumien seurauksena alkanut tukahduttaa tuota omaa energiaani, sillä olen kokenut, että on hyväksyttävämpää sopeutua olemaan lempeä, tyyni ja mielellään ei kovaääninen. Vaikka olen ymmärtänyt, että on valtava rikkaus antaa itsensä olla näkyvä sellaisena kuin on, se on aiheuttanut siitäkin huolimatta toisinaan vaikeuksia, sillä ympärilläni olevat ihmiset ovat aina olleet erilaisia, kuin minä itse. On tuntunut siltä, että oma läsnäolo tuo usein joukkoon aivan liian suuren kontrastin ja rikkoo hienostuneisuuden – kuin tömistelisi paikalle mammuttina ja pelottaisi kaikki tiehensä, varsinkin miehet!

Siispä olen varma, että Mariko lähetettiin nenäni eteen, jotta oppisin hyväksymään itseni juuri tämmöisenä ja antaisin sisimpäni näkyä kaikissa väreissään ja olla oma aito itseni: vahva, kontrastinen, räiskyvä, suorapuheinen, herkkä, empaattinen, lempeä nainen ja kaikkea siltä väliltä, ihan joka päivä. Mission completed! 

DSC_8471

Mariko suuntaa vuodenvaihteen jälkeen Havaijille ja naisen haaveet elämästä sijoittuvat muutoinkin Suomen rajojen ulkopuolelle. Unelmissamme on paljon yhteneväisyyksiä, joten on todella mielenkiintoista nähdä, mihin elämä meitä tahoillamme kuljettaa. Voi olla hyvinkin mahdollista, että tulevaisuudessa jooga yhdistää meitä työn merkeissä, sillä kun me kaksi pääsemme vauhtiin joogakeskusteluissamme, löydämme itsemme keskeltä olohuoneeni lattiaa demonstroimassa asanoiden anatomisia linjauksia ja kohkaamme kilpaa oivalluksista, miten keskivartalon voimaa ja linjauksia saa parannettua.

On mahtavaa, että harrastamme ja ohjaamme erilaisia joogamuotoja, sillä juuri se on mielettömän antoisaa ja opettavaista. Olen saanut Marikolta lukuisia vinkkejä, joita hyödynnän omassa ohjaamisessani, mutta mitä kukaan astangaopettajistani ei ole puolestaan koskaan antanut. Yhteisestä joogakurssistamme tulisi vähintäänkin mielenkiintoinen spektaakkeli!

DSC_8396DSC_8436

Vaikka olen itse täysi astangi, ei se ole suinkaan kaikkien juttu. Jos joku muu joogamuoto kiinnostaa, suosittelen Marikon tunteja lämpimästi. Kun tämä nainen ryhtyy johonkin, hän on mukana 100 %:sti koko sydämensä voimalla ja siksi Marikon energia onkin inspiroivaa sen lisäksi, että hän on todella tarkka asanoiden linjauksista ja rakentaa ohjelmansa loogisesti ja kokonaisvaltaisesti.

Tällä hetkellä Mariko ohjaa yksityisten ja yritystuntien lisäksi omia joogatunteja Arabiassa. Tunnit ovat torstai-iltaisin: klo 18 keskivartalon hallintaan keskittyvä vinyasa-tunti sekä klo 19.15 puolestaan pehmeä ja rentouttava yin-tunti. Facebook-eventistä löydät lisätietoa, jos pimenevien iltojen kynttiläjoogat Marikon kanssa kiinnostavat.

DSC_8407

Niin ja se meikki! Mariko halusi ehdottomasti intensiiviset merenneitosilmät. Ne loihdittiin käyttämällä RMS Beautyn voidemaista turkoosia Inspire Eye Polish luomiväriä pohjustuksena, jonka päälle taputtelin Zuiin Spirit luomiväripaletista ihanaa vedenvihreää väriä. Ylä- ja alaluomelle tein mustat rajaukset Zuiin silmänrajauskynällä, jolla vetäisin myös sisäkajalit. Lopuksi tummensin alaripsen tyven mustalla luomivärillä Zuiin Bombshell-paletista.

Meikkivoide on RMS Beautyn Uncover sävy 33 ja korostuksissa tietenkin Living Luminizer. Pohjan kiinnitin RMS Beautyn Tinted Unpowderin sävyllä 0-1 ja poskille sipaisin Zuiin hempeän korallisen Mango-poskipunan. Huulet väritin ensin Laveran huultenrajauskynällä Apricot Beige (näköjään niin vanha sävy, että on poistunut myynnistä), jonka päällä on Zuiin huulipuna sävyssä Sheer Peach. Upeat letit ovat Marikon omaa käsialaa!

Mitäs pidätte Marikon meikistä? Löytyykö täältä lukijoista paljon muiden joogamuotojen, kuin astangan harrastajia?

Loppuun vielä muistutus, että Naturelle tarjoaa lukijoilleni -10 % alennuksen koodilla KATJA10 normaalihintaisista tuotteista (ei koske May Lindstromia) 31.10.2015 saakka.

DSC_8477

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,

Beauty

8 kommenttia artikkeliin “Mariko”

 1. Sanna

  Ihana merenneito-joogi <3 upeita kuvia!

  Olipas muuten mieletön juttu! Seurasin We want more -ohjelmaa ja etenkin Kwanin taivalta innolla ja olen mediasta seurannut Marikon haastatteluja. Olin yläasteella, kun Kwan löi läpi, ja näin jälkeenpäin ajateltuna se oli kova juttu valtakunnallisesti. Aiemmin Suomessa ei juuri ollut lyönyt läpi bändejä, joissa oli ei-valkoisia myös.

  Haastattelujen perusteella Mariko vaikuttaa ihanalta tyypiltä, ja on äärimmäisen tärkeää, että hänenlaisiaan naisia on esillä. Olen kuullut itsestäni samansuuntaisia kommentteja. Ja just toi, kyllä niitä karkuun juoksevia miehiä on! Siinäpä on. Ei ole elämä parisuhdestatuksesta kii.

  Olkaamme aidosti itsejämme siis <3

 2. Jennie

  Hieno meikki on. Olet tosi onnekas kun voit esitellä noin monta hyvää ystävää elämästä! Mariko vaikuttaa tosi kivalle tyypille. Täällä vedetään Iyengarin tyylillä 🙂

 3. Ulpu

  Kauniit sävyt meikissä. Itse olen Kwania diggaillut, joten tämä on hauska juttu. Ja ihanaa sinulle, kun olet löytänyt uuden ystävän. Ja se on ollut mieletön juttu, miten hänen ihonsa on tullut kuntoon.

  Tuota meikkivoidetta pitäisi päästä johonkin testaamaan, peittävyys kiinnostaisi kovasti.

 4. Sirpa

  Upea henkilökuva Marikosta, tutustumisen arvoinen henkilö, ehdottomasti. Henkilökemia, tuo kaiken luovuuden, toimivuuden ja hyvien lopputulosten pyhä kolminaisuus. Kaikkiin heitettyihin koukkuihin se ei tartu. Ensimmäisen kerran olin aistivinani tosinaisen Marikossa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.

  Hän ei ollutkaan vain se ”räväkkä” Mariko, vaan hänestä signaloitui myös lempeä, jopa rauhaisa puoli. Tällaisia kameleonttimaisia luonteenpiirteitä on aivan liian vähän, he ovat mielestäni niitä kaikkein koukuttavimpia yksilöitä, vielä vuosienkin päästä, heitä raaputtamalla, löytyy jotain ekstaa, johon ihastuu uudelleen. Tällaisista persoonista yleensä löytyy ne elämänkestävät ystävyydet.

  Antennini nousivat ääriasentoon, kun pääsin kohtaan, jossa kuvasit, miten henkilöön, joka yht’aikaa on ekstroverttinen introvertti suomessa suhtaudutaan. Hänet usein mielletään tasapainottomaksi, ylenkatsovaksi ja huonosti sosiaalisesti toimeen tulevaksi. Se on sääli ja osittain myös valtaisan potentiaalienergian pois heittämistä. Tunnistan tästä kuvauksesta itseni, sniif – vollotan helposti, kun mennään luonnekuvauksien syvimpiin kerroksiin. Olen itse kokenut mannerlaattojen jylinää ja siirtoja, kun on sanottu, ettei leimuava tuuliviiri voi koskaan tuntea surua tai kokea sympatiaa.

  Ai, hitsi, että ihmiset voivatkin olla väärässä, kumpa tietäisivät. Saadun luonteen ominaisuus on kieltämättä haastava joskus myös itselle, mutta saan suunnattomia voimavaroja siitä, kun tunnistan itseni, ja osaan reagoida eri tilanteisiin ns. ”pitkällä tikulla”, näin ei tule ryppyjä essuun heti ensi treffeillä.

  Luin Elaine N.Aronin kirjan, Highly Sensitive Person, iltarukouksen tapaan, pala palalta itkien, mutta se avasi silmäni, aistini ja koko kehoni hyväksymään sen, että kaikkia ei voi miellyttää, eikä edes pidä. HSP -ihmisen on kyettävä löytämään oikea toimintaympäristö ja kaava, jolloin hänestä saadaan kaikki potentiaalinen tehokkuus, ilo ja hyöty irti, tällainen ihminen on ”laadukas kultakimpale” esimerkiksi työpaikoilla, haasteet tällaisen henkilön kanssa oikein toimimiseen luo loppujen lopuksi ympäröivä maailma, ei ihminen itse.
  Ajattelemisiin,
  Sirpa

  • Kiitos ihanasta kommentista Sirpa! Yhdyn kyllä niin täysin tuohon, että usein kokee juuri tuon tasapainottomaksi, ylenkatsovaksi ja huonosti sosiaalisesti toimeen tulevan leimaantumisen ja se on niiiin sääli! Vaatii itseltä suuren henkisen kasvun, että oppii tunnistamaan oman potentiaalinsa ja käyttämään sitä, kääntämään toisten negatiivisina piirteinä pitämät asiat voimavaraksi. Mutta jos sen työn kykenee itsensä kanssa tekemään, on lopputulos nimenomaan laadukas kultakimpale 🙂 HSP itsellekin tuttu siis 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>