Beauty

Mariko

Beauty | 20.10.2015 | Katja Kokko

 

mariko

Olette tutustuneet jo Doritiin, Inkeen ja Mariin. Tänään esittelen teille ystäväni Marikon.

Mariko saapui elämääni vähintään yhtä yllättäen, kuin Mari. Viime talvena etsin blogiini mallia tutkimukseen atooppisen ihon hoidosta luonnonkosmetiikalla. Mariko laittoi minulle sähköpostia. Hänen nimensä kuulosti etäisesti jotenkin tutulta, mutta arvelin kyseessä olevan jonkun entisistä asiakkaistani viidentoista vuoden ajalta (minulla on todella surkea nimimuisti, jonka luulen johtuvan siitä, että olen tavannut työni kautta enemmän ihmisiä vuosien varrella, kuin aivoillani on ilmeisesti kapasiteettia muistaa).

Marikon iho vaikutti ehdokkaista ylivoimaisesti haastavimmalta ja mehevimmältä tapaukselta tutkimukseeni, joten päädyin valitsemaan hänet mallikseni. Vasta viikkoja myöhemmin jutellessamme ensimmäistä kertaa puhelimessa, minulle selvisi missä yhteydessä olin törmännyt häneen nimeensä jo entuudestaan.

DSC_8385

Parin ensimmäisen viikon ajan olimme yhteydessä puhelimitse ja sähköpostilla koskien ihonhoitotutkimusta. Kun tapasimme toisen kerran kasvotusten, minulle selvisi, että Marikokin on joogaohjaaja ja meillä on lisäksi paljon yhteisiä tuttavia. Mariko ohjaa omien sanojensa mukaan poppijoogaa (flow-, air-, SUP-, yin- ja vinyasa-joogaa) ja minä puolestaan astangaa.

Kolmannella kerralla tapaamisemme tutkimuksen tiimoilta venähtikin sitten hieman pidemmäksi. Juttu kääntyi ihonhoitoseikoista aivan toisille raiteille ja tuosta sunnuntai-iltapäivästä Cafe Engelissä teekupillisen äärellä ystävyytemme taisi saada virallisesti alkunsa. Vähitellen aloimme olla yhteydessä yhä enemmän, puhelut ja tekstarisessiot venyivät, kun jutusta ei vain tullut loppua. Alkukesästä oli jo selvää, että Marikosta oli tullut minulle tärkeä ystävä ja ystävyys on vain syventynyt. Mariko on tällä hetkellä ehdottomasti yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä ja olen aivan sanattoman kiitollinen hänen kohtaamisestaan.

DSC_8459

Marikolla on ollut jo tähän mennessä selkeä tarkoitus elämässäni. Hänen energiansa on nimittäin poikkeuksellisen samankaltaista, kuin itselläni. Mariko on minulle peili, sillä näen hänessä selkeästi itseni – ja sen ansiosta olen oppinut rakastumaan itseeni uudelleen.

Mariko on todella vahva nainen, tulielementin kuningatar. Yleensä tämmöiset henkilöt saatetaan leimata dramaattisiksi tai vahva energia koetaan uhkaavana, hyökkäävänä tai negatiivisena – enemmän metsään ei voisi kuitenkaan mennä. Todellisuudessa tuli on yhtä aikaa äärimmäisen herkkä, kuin antennit pystyssä jatkuvasti, sillä hän aistii ympäristöstään ja ihmisistä niin paljon asioita samanaikaisesti, ettei toisellä osapuolella ole välttämättä minkäänlaista aavistustakaan siitä. Marikossa näen tämän kaiken: suunnattoman vahvan sisäisen voiman, rauhallisen ja maadoittuneen energian, mutta myös herkkyyden, lempeyden, hyväsydämisyyden, sammumattoman ilon lähteen, oikeudenmukaisuuden, rehellisyyden ja empaattisuuden.

DSC_8421

Itse olen jossain vaiheessa elämääni erilaisten kokemuksien ja tapahtumien seurauksena alkanut tukahduttaa tuota omaa energiaani, sillä olen kokenut, että on hyväksyttävämpää sopeutua olemaan lempeä, tyyni ja mielellään ei kovaääninen. Vaikka olen ymmärtänyt, että on valtava rikkaus antaa itsensä olla näkyvä sellaisena kuin on, se on aiheuttanut siitäkin huolimatta toisinaan vaikeuksia, sillä ympärilläni olevat ihmiset ovat aina olleet erilaisia, kuin minä itse. On tuntunut siltä, että oma läsnäolo tuo usein joukkoon aivan liian suuren kontrastin ja rikkoo hienostuneisuuden – kuin tömistelisi paikalle mammuttina ja pelottaisi kaikki tiehensä, varsinkin miehet!

Siispä olen varma, että Mariko lähetettiin nenäni eteen, jotta oppisin hyväksymään itseni juuri tämmöisenä ja antaisin sisimpäni näkyä kaikissa väreissään ja olla oma aito itseni: vahva, kontrastinen, räiskyvä, suorapuheinen, herkkä, empaattinen, lempeä nainen ja kaikkea siltä väliltä, ihan joka päivä. Mission completed! 

DSC_8471

Mariko suuntaa vuodenvaihteen jälkeen Havaijille ja naisen haaveet elämästä sijoittuvat muutoinkin Suomen rajojen ulkopuolelle. Unelmissamme on paljon yhteneväisyyksiä, joten on todella mielenkiintoista nähdä, mihin elämä meitä tahoillamme kuljettaa. Voi olla hyvinkin mahdollista, että tulevaisuudessa jooga yhdistää meitä työn merkeissä, sillä kun me kaksi pääsemme vauhtiin joogakeskusteluissamme, löydämme itsemme keskeltä olohuoneeni lattiaa demonstroimassa asanoiden anatomisia linjauksia ja kohkaamme kilpaa oivalluksista, miten keskivartalon voimaa ja linjauksia saa parannettua.

On mahtavaa, että harrastamme ja ohjaamme erilaisia joogamuotoja, sillä juuri se on mielettömän antoisaa ja opettavaista. Olen saanut Marikolta lukuisia vinkkejä, joita hyödynnän omassa ohjaamisessani, mutta mitä kukaan astangaopettajistani ei ole puolestaan koskaan antanut. Yhteisestä joogakurssistamme tulisi vähintäänkin mielenkiintoinen spektaakkeli!

DSC_8396DSC_8436

Vaikka olen itse täysi astangi, ei se ole suinkaan kaikkien juttu. Jos joku muu joogamuoto kiinnostaa, suosittelen Marikon tunteja lämpimästi. Kun tämä nainen ryhtyy johonkin, hän on mukana 100 %:sti koko sydämensä voimalla ja siksi Marikon energia onkin inspiroivaa sen lisäksi, että hän on todella tarkka asanoiden linjauksista ja rakentaa ohjelmansa loogisesti ja kokonaisvaltaisesti.

Tällä hetkellä Mariko ohjaa yksityisten ja yritystuntien lisäksi omia joogatunteja Arabiassa. Tunnit ovat torstai-iltaisin: klo 18 keskivartalon hallintaan keskittyvä vinyasa-tunti sekä klo 19.15 puolestaan pehmeä ja rentouttava yin-tunti. Facebook-eventistä löydät lisätietoa, jos pimenevien iltojen kynttiläjoogat Marikon kanssa kiinnostavat.

DSC_8407

Niin ja se meikki! Mariko halusi ehdottomasti intensiiviset merenneitosilmät. Ne loihdittiin käyttämällä RMS Beautyn voidemaista turkoosia Inspire Eye Polish luomiväriä pohjustuksena, jonka päälle taputtelin Zuiin Spirit luomiväripaletista ihanaa vedenvihreää väriä. Ylä- ja alaluomelle tein mustat rajaukset Zuiin silmänrajauskynällä, jolla vetäisin myös sisäkajalit. Lopuksi tummensin alaripsen tyven mustalla luomivärillä Zuiin Bombshell-paletista.

Meikkivoide on RMS Beautyn Uncover sävy 33 ja korostuksissa tietenkin Living Luminizer. Pohjan kiinnitin RMS Beautyn Tinted Unpowderin sävyllä 0-1 ja poskille sipaisin Zuiin hempeän korallisen Mango-poskipunan. Huulet väritin ensin Laveran huultenrajauskynällä Apricot Beige (näköjään niin vanha sävy, että on poistunut myynnistä), jonka päällä on Zuiin huulipuna sävyssä Sheer Peach. Upeat letit ovat Marikon omaa käsialaa!

Mitäs pidätte Marikon meikistä? Löytyykö täältä lukijoista paljon muiden joogamuotojen, kuin astangan harrastajia?

Loppuun vielä muistutus, että Naturelle tarjoaa lukijoilleni -10 % alennuksen koodilla KATJA10 normaalihintaisista tuotteista (ei koske May Lindstromia) 31.10.2015 saakka.

DSC_8477

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,