Beauty

Ihonhoitotutkimus: atopian hoito luonnonkosmetiikalla osa 2/2

Beauty | 24.6.2015 | Katja Kokko

DSC_0003

Ystävät, suuret pahoitteluni, että olette saaneet odottaa tätä postausta aivan luvattoman kauan. Mutta tässä se nyt vihdoin ja viimein tulee; yhteistyössä Biodellyn kanssa toteuttamani ihonhoitotutkimus atopian hoidosta luonnonkosmetiikalla osa 2, eli mitä kuuluu Marikon iholle. Ensimmäisen osan voit lukea tästä linkistä.

Mariko vietti keväällä pitkän pätkän Ranskan alpeilla, joka viivästytti ihon kuvaamista, mutta reilu kuukausi takaperin saimme vihdoin ikuistettua nykytilanteen, joka on ensimmäisiin kuviin verrattuna aivan loistava. Mahtaakohan nainen itsekään tajuta, kuinka paljon ihon kunto parantunut? Ammattilainen huomaa nimittäin välittömästi heleytyneen värin sekä silkkisen sileän ja vahvistuneen ihon pinnan.

DSC_0001

Marikon iho ehdottomasti haastavin, mitä olen koskaan kohdannut. Ongelma ei nimittäin ole itse atopia, vaan aivan käsittämätön herkkyys. Iho saattaa räjähtää kutisevalle ihottumalle yhdessä yössä reagoiden lukuisiin eri ruoka-aineisiin, joille Mariko on allerginen, tai ihan vaan sille, että tähdet ovat vähän väärässä asennossa.

Naisen ihossa on tapahtunut pikku vauvasta lähtien mystistä reagointia, jonka vuoksi Mariko ei ole koskaan uskaltanut kokeilla iholleen luonnonkosmetiikkaa, sillä kuten sanottua, ruoka-aineallergioiden lista on pitkä, joten luonnonantimista valmistettu kosmetiikka on tuntunut epäilyttävältä.

Löysimme kuitenkin Marikolle muutamien kokeilujen jälkeen sarjan, joka sopii hänelle täydellisesti: suomalaisen Mia Höydön. Lisäksi The Organic Pharmacylta kokeilemamme kaksi tuotetta ovat olleet loistavia ja Marikon lempihuulirasvaksi tulivat Hurrawt.

DSC_0032DSC_0008

Tässä Marikon omat kokemukset luonnonkosmetiikasta ja käyttämistämme tuotteista:

”Mitkään tuotteet eivät kirvele silmissä eikä ihossa. Aluksi iho saattaa reagoida punoittamalla, joka tasoittuu vartissa. Iho ei ole enää paperinkuiva ja karhea, vaan ihanan pehmeä. Iho ei myöskään enää halkeile eikä siitä valu kudosnestettä, mikä on suuri helpotus. 

Tuotteista suurimmat suosikit ovat Mia Höydön Säihke kasvovesi sekä Unelma kasvovoide. Siis kasvovoide on the best ever! Tykkään sekoittaa Lumous seerumiin The Organic Pharmacyn Skin Rescue Oilia, näin ne imeytyvät hyvin. Jos ihoni räjähtää tai ärtyy jostain, levitän sille pelkkää Lumous seerumia sekä kamomillaöljyä, jota sekoitan viinirypäleensiemenöljyyn. The Organic Pharmacyn Ultra Dry Skin voide sopii loistavasti todella kuivan ja karhean ihottuman hoitoon, mutta ei tulehtuneille kohdilla, eli jos ihosta valuu kudosnestettä. Sophyton puhdistusvoide on paras puhdistusaine, mitä olen koskaan kokeillut, harmi ettei sitä saa enää Biodellystä.

Luonnollisuus ihonhoitotuotteissa tuntuu ihan uskomattoman hyvältä. En olisi koskaan voinut kuvitella, että voin käyttää luonnonkosmetiikkaa. Onneksi olin väärässä! Öljyt ovat olleet todella suuri löytö ja DIY-kosmetiikka on alkanut kiinnostaa ihoni herkkyyden vuoksi.”

DSC_0022DSC_0009

Olen aivan hillittömän onnellinen, että Mariko on löytänyt oikeasti toimivat ihonhoitotuotteet, joiden myötä atopian oireet eivät ole pelkästään helpottuneet, vaan ihon kunto on kauttaaltaan parantunut ja iho on selkeästi vahvistunut.

Nyt iho on vastustuskykyisempi ulkoisille stressitekijöille, vaikka herkkyyttä tuotteet eivät voikaan parantaa. Lisäksi huulen yläpuolella olevan ihottumakohta on haastava parantaa täysin, mutta tärkeämpää on ihon parempi yleiskunto sekä pehmeä, sileä ja terveen värinen pinta.

DSC_0005DSC_0006

Ainiin, ja silmäluomet piti mainita! Tutkimuksen ensimmäisen osan kuvissa ei näy kunnolla niiden katastrofaalinen tilanne. Luomet halkeilivat ja ne olivat todella punaiset sekä verestävät halkeamakohdistaan. Niistäkin taisi muistaakseni myöhemmin ihon räjähtäessä pahemmin, tihkua kudosnestettä. Nyt luomet ovat parantuneet, vaikka niissä näkyy edelleen jäljet halkeamista. Jälkien täydellinen paraneminen vie aikaa.

Itselleni Marikon kohtaaminen oli paitsi mielenkiintoinen ammattini puolesta, mutta samalla lahja universumilta, josta olen järjettömän kiitollinen. Marikosta on nimittäin tullut yksi rakkaimmista ystävistäni, hän on aivan suunnattoman ihana nainen. Marikon ilmaisua käyttäen, erikoisdaami.

DSC_0042

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Testituotteet on lahjoittanut Mia Höytö Cosmetics, Cosmetique, sekä Biodelly

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,