Beauty

Ihonhoitotutkimus: atopian hoito luonnonkosmetiikalla osa 2/2

Beauty | 24.6.2015 | Katja Kokko

DSC_0003

Ystävät, suuret pahoitteluni, että olette saaneet odottaa tätä postausta aivan luvattoman kauan. Mutta tässä se nyt vihdoin ja viimein tulee; yhteistyössä Biodellyn kanssa toteuttamani ihonhoitotutkimus atopian hoidosta luonnonkosmetiikalla osa 2, eli mitä kuuluu Marikon iholle. Ensimmäisen osan voit lukea tästä linkistä.

Mariko vietti keväällä pitkän pätkän Ranskan alpeilla, joka viivästytti ihon kuvaamista, mutta reilu kuukausi takaperin saimme vihdoin ikuistettua nykytilanteen, joka on ensimmäisiin kuviin verrattuna aivan loistava. Mahtaakohan nainen itsekään tajuta, kuinka paljon ihon kunto parantunut? Ammattilainen huomaa nimittäin välittömästi heleytyneen värin sekä silkkisen sileän ja vahvistuneen ihon pinnan.

DSC_0001

Marikon iho ehdottomasti haastavin, mitä olen koskaan kohdannut. Ongelma ei nimittäin ole itse atopia, vaan aivan käsittämätön herkkyys. Iho saattaa räjähtää kutisevalle ihottumalle yhdessä yössä reagoiden lukuisiin eri ruoka-aineisiin, joille Mariko on allerginen, tai ihan vaan sille, että tähdet ovat vähän väärässä asennossa.

Naisen ihossa on tapahtunut pikku vauvasta lähtien mystistä reagointia, jonka vuoksi Mariko ei ole koskaan uskaltanut kokeilla iholleen luonnonkosmetiikkaa, sillä kuten sanottua, ruoka-aineallergioiden lista on pitkä, joten luonnonantimista valmistettu kosmetiikka on tuntunut epäilyttävältä.

Löysimme kuitenkin Marikolle muutamien kokeilujen jälkeen sarjan, joka sopii hänelle täydellisesti: suomalaisen Mia Höydön. Lisäksi The Organic Pharmacylta kokeilemamme kaksi tuotetta ovat olleet loistavia ja Marikon lempihuulirasvaksi tulivat Hurrawt.

DSC_0032DSC_0008

Tässä Marikon omat kokemukset luonnonkosmetiikasta ja käyttämistämme tuotteista:

”Mitkään tuotteet eivät kirvele silmissä eikä ihossa. Aluksi iho saattaa reagoida punoittamalla, joka tasoittuu vartissa. Iho ei ole enää paperinkuiva ja karhea, vaan ihanan pehmeä. Iho ei myöskään enää halkeile eikä siitä valu kudosnestettä, mikä on suuri helpotus. 

Tuotteista suurimmat suosikit ovat Mia Höydön Säihke kasvovesi sekä Unelma kasvovoide. Siis kasvovoide on the best ever! Tykkään sekoittaa Lumous seerumiin The Organic Pharmacyn Skin Rescue Oilia, näin ne imeytyvät hyvin. Jos ihoni räjähtää tai ärtyy jostain, levitän sille pelkkää Lumous seerumia sekä kamomillaöljyä, jota sekoitan viinirypäleensiemenöljyyn. The Organic Pharmacyn Ultra Dry Skin voide sopii loistavasti todella kuivan ja karhean ihottuman hoitoon, mutta ei tulehtuneille kohdilla, eli jos ihosta valuu kudosnestettä. Sophyton puhdistusvoide on paras puhdistusaine, mitä olen koskaan kokeillut, harmi ettei sitä saa enää Biodellystä.

Luonnollisuus ihonhoitotuotteissa tuntuu ihan uskomattoman hyvältä. En olisi koskaan voinut kuvitella, että voin käyttää luonnonkosmetiikkaa. Onneksi olin väärässä! Öljyt ovat olleet todella suuri löytö ja DIY-kosmetiikka on alkanut kiinnostaa ihoni herkkyyden vuoksi.”

DSC_0022DSC_0009

Olen aivan hillittömän onnellinen, että Mariko on löytänyt oikeasti toimivat ihonhoitotuotteet, joiden myötä atopian oireet eivät ole pelkästään helpottuneet, vaan ihon kunto on kauttaaltaan parantunut ja iho on selkeästi vahvistunut.

Nyt iho on vastustuskykyisempi ulkoisille stressitekijöille, vaikka herkkyyttä tuotteet eivät voikaan parantaa. Lisäksi huulen yläpuolella olevan ihottumakohta on haastava parantaa täysin, mutta tärkeämpää on ihon parempi yleiskunto sekä pehmeä, sileä ja terveen värinen pinta.

DSC_0005DSC_0006

Ainiin, ja silmäluomet piti mainita! Tutkimuksen ensimmäisen osan kuvissa ei näy kunnolla niiden katastrofaalinen tilanne. Luomet halkeilivat ja ne olivat todella punaiset sekä verestävät halkeamakohdistaan. Niistäkin taisi muistaakseni myöhemmin ihon räjähtäessä pahemmin, tihkua kudosnestettä. Nyt luomet ovat parantuneet, vaikka niissä näkyy edelleen jäljet halkeamista. Jälkien täydellinen paraneminen vie aikaa.

Itselleni Marikon kohtaaminen oli paitsi mielenkiintoinen ammattini puolesta, mutta samalla lahja universumilta, josta olen järjettömän kiitollinen. Marikosta on nimittäin tullut yksi rakkaimmista ystävistäni, hän on aivan suunnattoman ihana nainen. Marikon ilmaisua käyttäen, erikoisdaami.

DSC_0042

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Testituotteet on lahjoittanut Mia Höytö Cosmetics, Cosmetique, sekä Biodelly

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,

Beauty

23 kommenttia artikkeliin “Ihonhoitotutkimus: atopian hoito luonnonkosmetiikalla osa 2/2”

 1. Melkein tippa tulee linssiin, niin olen onnellinen Marikon puolesta! Tuollaisen ihon kanssa ei varmasti ole helppo elää, ja tuntuu ihan uskomattomalta, että vasta nyt löytyi oikeat tuotteet. Mutta onneksi löytyivät, ja tämä ystävyyskin vielä!! :o)

 2. Minna

  Siis wau mitkä tulokset! 😮 Voin vaan kuvitella, miten hankalaa elämä tuollaisen ihon kanssa on, ja miten helpottavaa on varmasti viimein ollut löytää täydelliset tuotteet. Iho on aivan kuin uusi! Todella tasainen ja hehkuva.

  Omat ihon kanssa tuskailut tuntuu kyllä niin pieniltä, kun näkee ekan postauksen kaltaisia kuvia ja kuulee näitä tarinoita oikeasti ihon kanssa kamppailevista. Ihanaa, että Marikokin on nyt löytänyt avun omalle iholleen. Ja sydänystäviä ei koskaan ole liikaa 🙂

  • Sanoppa muuta, iho on todellakin kuin uusi, vaikka ihottumakohtia on edelleen. Mutta tuo ihon yleiskunto on aivan hillitön. Tässä taas näkee luonnonkosmetiikan voiman!

 3. Tätä postausta odotin kuin kuuta nousevaa! Aivan mahtavaa, että Mariko sai avun luonnonkosmetiikasta ja kuinka mahtavalta iho näyttää! Mikä parasta uskon, että väsymys omaan ihonhoitoon Marikolla helpottaa, kun ei tarvitse koko ajan pelätä mikä tuote laukaisee taas ihottuman ja iho aukeaa. Itse olen tapellut ihoni kanssa pari vuotta sitten, mutta sain avun juuri luonnokosmetiikasta. Terkkuja siis Marikolle <3

 4. iita

  Oi, miten ihanaa! Tätä postausta kannatti odottaa!

  Ja hei, mullakin on jatkuvasti toinen silmäluomi ihan kuivan karhea ja kutiseva(, vaikka muuten aika rasvoittuvan ihon omaan). Mitään lääkerasvaa en siihen haluaisi hankkia – oiskohan noista tuotteista apua tällaisen yhden spotin hoitoon?

  • Jos iho ei ole tulehtunut, vaan kutiseva ja karhean kuiva, suosittelen The Organic Pharmacyn Ultra Dry Skin voidetta niihin. Se on vähän kuin ”lääkevoide”, siis todella tehokas.

 5. Caz

  Siis vitsi. Mä olen aina ollut sitä mieltä, että Mariko on kaunis. Tuo eka kuva… Ihana, niin ihana! Jotenkin todella poikkeuksellisen kiehtovat piirteet, ja tuo ripsien ja kulmakarvojen vaaleuskin on vaan niin kaunista hänellä.

 6. Anna

  Todella upea muutos, kyllä luonnonkosmetiikalla ja oikeilla tuotevalinnoilla saa ihmeitä aikaan! Olen suorittanut lähipiirissäni vähän vastaavanlaista kokeilua herkän/atooppisen ja epäpuhtaan ihon omaavalle ja tulokset ovat upeat, vaikka ihan kaikkia tuotteita ei kertaheitolla päivitetty luonnonkosmetiikkaan.

 7. Maiju

  Erityisesti suosittelisin hänelle kaikkien pesuaineiden poistamista elämästä (detergents). Oma todella atooppisen/allergisen ihon omaava lapsi muuttui vakavasti sairaasta täysin terveeksi kun nämä eliminoitiiin. Juuri nuo randomit reaktiot voisi tällä selittyä…Helppoa se ei ollut niitä on kaikessa pyykinpesu, astianpesu, shampoot, hammastahna, jopa monet perusrasvat.. Kaikki pitää tutkia mutta johan on arvoista 🙂

 8. Heleää

  Minäkin liikutuin tästä jutusta, olen odottanut 2/2-osiota siitä lähtien kun Marikon ”projekti” alkoi. Olen myös atoopikko ja todella tiedän miten kamalalta tuntuu tulehtunut, kudosnestettä valuva iho. Erityisesti sen vaikutus vireyteen ja mielialaan…. Aivan ihanaa kuulla, että muutos parempaan on tapahtunut!

  Minua vaivasi vuosia paha kasvoihottuma, luulin myös etten voisi ikinä käyttää luonnonkosmetiikkaa, tai juuri mitään muutakaan. Pesin naamaani vain Aqualan L-voiteella. Noh, sitä en suosittelisi kenellekään atoopikolle. Dramaattinen muutos parempaan tapahtui kun löysin oikean ihonhoitotavan kosmetologin ansiosta (ihana Cindy 🙂 ja tästä kuulostaa olevan kyse Marikonkin tapauksessa. Kasvovesi oli kaikkein tärkein elementti itselläni, sen kosteuttavuuden sekä puhdistuksen viimeistelevän vaikutuksen ansiosta. Samoin herkän ihon ihoöljy on auttanut hilseilyssä. Tosin jatkuvasti tulehtunutta ihoa on todella vaikea hoitaa vaikka olisi mikä luksustuote käytössä, siksi on ensiarvoisen tärkeää osata ylläpitää ihon hyvää kuntoa itse säännöllisellä hoidolla.

  Nyt uskallan kokeilla uusiakin tuotteita, pitkään menin vain niillä mitkä tiesin varmasti turvalliseksi. (Juuri nyt käytössä Aloree-sarjan puhdistusmaito ja kasvovesi, sekä aivan taivaalliset Skin rescue elixir-tipat.)

  Tsemppiä Marikolle jatkossakin, ja kiitos Katja kun toit tällaisen iho-ongelman näkyväksi blogissasi! 🙂

 9. Kata

  Atopian hoitona kannattaa myös ainakin kokeilla edellisten hyvien neuvojen lisäksi kaikkien maitotuotteiden pois jättöä, oman tyttären kohdalla kävi niin että kun mikään etanavoide tai muu sellainen erikoisvoide ei auttanut niin maidon kun jätti niin iho parani aika nopeasti parempaan kuntoon. Toisilla viljojen poisjättö auttaa, pitää testata itellään.
  Myös omega3 ja hivenaine vitamiinilisiä hyvälaatuisia suosittelen. Kookosöljyä joka on luontaisesti aseptinen myös voi ottaa sisäisesti sekä ulkoisesti.

 10. Susanna

  Mulla on hyvin samantapainen tilanne kun tolla kuvan tytöllä. Olisko mahdollista saada postaus siitä miten noin tuotteet on toiminut pitkässä juoksussa. Atooppine iho kun saattaa herkistyä aineille jotka alussa on toimineet hyvin. Tälläinen jatkopostaus vuoden kuluttua tästä olis ihan mahtava koska parhaat tuotteet löytyy aina toisten atoopikoiden suosituksesta.

   • Hei.
    Minua kiinnostaisi tietää saiko Mariko avun Essestä? Minulla on todella herkkä atooppinen iho, joka reagoi ja lehahtelee milloin mistäkin. Harkinnassa on ollut uskaltautua kokeilemaan tätä sarjaa. Osaatko sanoa, jos on manteleille ja siemenille allerginen, tuleeko kosmetiikassa käytettävistä öljyistäkin allergiaa?

 11. Mari

  Tosi ihana lukea, että luonnonkosmetiikka auttoi noin paljon Marikolla. Minulla on vastaavanlainen hyvin herkästi reagoiva atooppinen iho kasvoissa, joka saattaa ärtyillä milloin mistäkin (ilmeisesti jopa tähtien asennosta niinkuin Marikollakin). Kieltämättä joinain päivinä tämän ihon kanssa eläminen on yhtä tuskaa, mutta minkäs teet kun ihotyyppiä ei pääse valitsemaan.

  En ole uskaltanut kokeilla luonnonkosmetiikkaa, koska olen pelännyt, etteivät ne sovi iholleni useiden muiden allergioiden takia. Mutta näitä tuotteita voisin uskaltautua kokeilemaan ihan tämän jutun perusteella 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>