Beauty

Nudemeikin päivitys

Beauty | 25.6.2015 | Katja Kokko

DSC_00115

En koskaan lakkaa rakastamasta nudemeikkiä. Vuosi vuodelta meikkini lipuu yhä enemmän kohti less is more -tyyliä. Välillä tulee kausia tai päiviä, kun käytän varjostuksissa hieman tummempia värejä, mutta silti aina ruskean eri sävyissä. Rajauksia en ole käyttänyt vuoteen.

Tykkään enemmän leikitellä ihon kuulloilla, poskipunilla sekä räväyttää inspiraation iskiessä huulipunalla. Mutta kirkkaat luomivärit – ne eivät ole enää minua.

Rakastan kuitenkin meikata sateenkaaren eri väreillä, mutta en omia silmiäni ja siksi toteutankin meikkikokeiluni mieluiten jonkun toisen kasvoille, kuten keväällä Mikon kanssa tekemiimme Zuiin meikkilookeihin.

DSC_0051

Olin nuorena töissä useita vuosia eräällä ammattilaismeikkisarjalla ja tuolloin vakiovarustukseeni kuuluivat milloin turkoosit, milloin kirkkaanvihreät ja milloin oranssit luomivärit. Glitter eye-liner oli suosikkini pitkään. Oi niitä aikoja! Harmi ettei tullut dokumentoitua niitä meikkejä, näin jälkeenpäin olisi hauska muistella niitä.

DSC_0080

Kesäisin meikkini vähenee vielä entisestään, niin meikkipohjassa kuin luomiväreissäkin. Nyt olen käyttänyt Absolutionin La Creme du Teint -meikkipohjan vaaleaa sävyä siitä asti, kun sain sen testiini. Sipaisen sitä kasvoille hyvin ohuen kerroksen ja tummat silmänaluset peitän Kjaer Weisin meikkivoiteella, sillä se on sopivan tanakkaa toimiakseen myös peitevoiteena. Omistan kaksi sävyä meikkivoiteista, vaaleampi Silken on keltainen, peittää hyvin näpyt ja tuo valoa silmien alle. Just Sheer on lämpöisemmän värinen, jolla neutraloin sinertävät silmänaluset.

DSC_0017

Vasemmalta oikealle Kjaer Weisin luomivärit Charmed, Grace ja Cloud Nine

Kjaer Weisin ihana meikkivalikoima kasvoi taas hetki sitten ja suuntasinkin oitis Jolieen luomiväriostoksille tuotteiden rantauduttua Suomeen. Mukaan lähti uusi sävy Grace, joka on juuri täydellinen sävy nudemeikkiin ja sopii hyvin yhteen luottovärini Charmedin kanssa.

DSC_0024DSC_0029

Käytän nykyisin luomenpohjustukseen aina RMS Beautyn Lunar Eye Polishia. Taputan sitä sormen päällä aavistuksen liikkuvalle luomelle, jonka jälkeen painelen ja sivelen tiiviisti Charmedia koko yläluomen liikkuvalle osalle sekä alaripsien tyveen. Gracella teen puolestaan häivytykset ja levitän sitä myös alaripsien tyveen tuomaan silmiin juuri sen verran intensiivisyyttä, ettei sitä tavallaan huomaa, mutta efekti on kuitenkin sopivan voimakas tuodakseen silmät kauniisti esiin. Cloud Nine sävyä sipaisen toisinaan vielä hieman kulmaluulle, kuten näissä kuvissa. Sävy on täydellinen korostukseen kulmakarvan alla, sillä se ei kiillä liikaa ja väri taittaa hennosti kultaiseen, joten efekti on tarpeeksi pehmeä.

Sitten vain ripsien taivutus ja muutama kerros maailman parasta, Kjaer Weisin ripsiväriä.

DSC_0001

Mitä tulee ihon kuultoihin, on RMS Beautyn Living Luminizer voittamaton. Sen kuultavuusaste on täydellinen. Kjaer Weisin Radiance Highlighter on myös ihana, mutta siinä on huomattavasti enemmän kiiltävää discopallo-efektiä. Pidän siitäkin, mutta Living Luminizer on monikäyttöisempi. Taputan sitä kolmiomaisesti kulmaluulle ja poskiluun yläpuolelle, nenän varteen sekä amorinkaaren yläpuolelle.

DSC_0006

Tämän jälkeen taputtelen poskille voidemaisen poskipunan, näissä kuvissa Kjaer Weisin sävy Sun Touched. Sen jälkeen taputan Living Luminizeria poskipunan päälle ja lisään sitten vielä kevyen kerroksen poskipunaa. Näin poskiin tulee luonnollinen ja hillitty, kaunis kuulto. Kiinnitän meikkipohjan sipaisemalle kevyesti iholle RMS Beautyn Tinted Unpowderia, universumin silkkisintä irtopuuteria.

DSC_0070

Huulipunasuosikkeja minulla on useita. Juuri nyt jumitan Kjaer Weisin Sweetness huulisävytteessä, mutta lempiväri voi vaihtua jo ensi viikolla. Sama on poskipunan kanssa, tykkään vaihdella niitä, jollei päivittäin, niin ainakin viikottain.

Kunhan helteet vihdoin saapuvat ja iho saa lisää väriä, joudun kyllä hankkimaan vielä Kjaer Weisin uuden Dazzling Bronzerin, joka on lämmin, pronssinhohtoinen versio Radiance Highlighterista, eli lämpimän sävyinen korostustuote. Varjostuksiin se on liian kiiltävä ja vaalea. Paras aurinkopuuteri, joka sopii varjostuksiin on mielestäni RMS Beautyn Buriti Bronzer niin sävynsä ja kuultoasteensakin puolesta.

DSC_0086

Intouduin kuvaamaan eilen aamulla päivitetyn nudemeikkini vielä hiukset märkänä hiusturbaanin alla (konsepti, josta kuulette myöhemmin lisää). Huomasin siinä samalla iho tutkaillessani, että huokoseni ovat pienentyneet käsittämättömän paljon vuoden takaisesta ja lisäksi mustapääni ovat tehneet miltei täydellisen katoamistempun. Erityisesti mustapäiden katoaminen on tapahtunut kyllä aivan viime kuukausien aikana, johon en keksi mitään muuta syytä kuin ihanat puhdistusöljyt ja -balmit, joiden käyttöön olen siirtynyt kokonaan. Ihonpuhdistuspostaukseni toinen osa käsitteleekin lempiputsareitani ja otan sen työn alle tuota pikaa.

Mitäs pidätte tästä nudemeikistä? Paljastakaa omat nudemeikkisuosikkinne!

DSC_0005

Kjaer Weisin poskipuna, huulisävyte ja Absolutionin meikkipohja saatu testiin Joliesta, RMS Beautyn tuotteet Naturellesta

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,

Beauty

20 kommenttia artikkeliin “Nudemeikin päivitys”

 1. Iida

  Ihana meikki! Itsekin suosin omilla kasvoillani mahdollisimman luonnonmukaista ilmettä. tämän meikin etuna on mielestäni sen kuulaus.

 2. Ninne

  Meikki on ihan mielettömän freesi ja kaunis! Ei voi muuta kuin ihailla. Kasvot näyttää samalla niin lempeästi huolitelluilta kuin myös suihkunraikkailta. Tuolta kun näyttäisi joka kesäpäivä!

  Jos luomille olisi valittava vain yksi tuote niin mitä suosittelisit? Rullaako absolutionin meikkivoide helposti vai saako sen levitettyä siististi ja kauniisti? Suositteletko levittämiseen sivellintä vai sormia?

  • Kiitos! Ja nyt on kyllä taas ihokin todella hyvässä kunnossa. Tarkoitatko siis yhtä luomiväriä? Ottaisin joko Gracen tai Charmedin. Absolutionin meikkivoide rullaa, jos alla on mattapinnan jättävä voide. Itse käytän NYRin Frankincense Intense voidetta sekä Tata Harperin Rebuilding Moisturizeria ja niiden päällä ei rullaa yhtään. Sukin päällä se ei puolestaan toimi.

 3. Minna

  Tosi kauniin kuulas meikki! 🙂 Silmäsi ovat niin upean väriset.

  Tilasin juuri itse ekat luonnonkosmetiikan meikit: RMS Beautyn UnCover -up ja Tatan Volumizing Lip & Cheek tint 🙂 Vähän kyllä kauhistuin kun avasin tuon meikkivoidenapin, että sävyvalinta meni totaalisen pieleen (sävy 22). Näyttikin ensin kasvoilla hieman liian tummalta/kellertävältä mutta hetken päästä tasoittui tosi hyvin omaan ihonsävyyn! Jätti juuri sellaisen kuulaan kevyen pinnan josta pidänkin, ja sai kuitenkin kerrostettua enemmän peittoa vaativille alueille.

  • Sävy 22 on mielestäni todella hyvä suomalaiselle iholle, jollei sitten ole ihan supervaalea iho. Pidän itse siitä, että meikkivoide on aavistuksen tummempi, kuin ihon oma väri, jotta se ei tee kalpeaksi. Mutta nämä ovat makuasioita 🙂 Hyvä kuitenkin, jos väri sulautui kasvoihisi. RMS:n pohjasta jää myös kaunis pinta ja peittävyys on parempi, kuin Absolutionin pohjalla.

 4. Minä vannon myös nudemeikin nimiin ja meikkini koostuu samoista tuotteista kuin sinulla, vain huomattavasti vähemmällä määrällä. En jaksa arkisin (tai jos totta puhutaan niin koskaan) pelata luomivärien kanssa, joten meikkini koostuu aina Kjaer Weisin meikkipohjasta, poskipunasta ja ripsiväristä sekä Jane Iredalen kulmatuotteesta. Kesäisin Kjaer Weisin meikkipohja vaihtuu Iroisien bb-voiteeseen, mutta vielä en ole yhtään saanut rusketusta, joten en ole vaihtanut (tuo sävy on hiukan liian tumma kalpealle iholleni). Välillä käytän Estelle & Thildin huulikiiltoa (väritöntä tai värillistä) ja välillä Kjaer Weisin Lip Tintiä sävyssä Romance. Olen kyllä miettinyt välillä puuteria, mutta tykkään olla ilmankin, meikki jää kivan kuultavaksi. Joku hohtotuote on kyllä lähiaikoina saatava, arvon vain vielä mihin sijoittaisin.

  • Kjaer Weisin päälle ei tarvitse puuteria juurikaan. Itse sipaisen siveltimellä vain aavistuksen, jotta pinta ei jää tahmeaksi, mutta päivän aikana en lisää puuteria lainkaan. Estelle & Thildin uusia sävyttäviä voiteita en olekaan kokeillut. Kjaer Weisilla on todella kauniit huuli- ja poskipunavärit!

 5. Jenni

  Jos meikkaan arkena, se on aina nude. Aina ei ole meikkiä ollenkaan. Tärkeimmät tuotteet minulle on kulmaväri, koska kulmat on luonnostaan hyvin vaaleat ja poskipuna. Peiteväri ja sävyttävä voide tulee vasta noiden perässä ja sitten luomiväri, ripsiväri ja huulipuna.

  Vaikuttaa kiinnostavalta tuo Grace. Teen aika paljon silmämeikkejä Charmedilla, Chestnutilla ja Wisdomilla. Ne on mun luottovärit ja tuo Grace olisi varmaan hyvä täydennys näihin. Hyvä mattasävy puuttuu tällä hetkellä.

  Miten muuten tuo KW Sun touched suhteutuu Zuiin Peachiin. Mulla on Peach ja erityisesti Mango ahkerassa käytössä. Embrace löytyy myös ja oli talvella aivan lempparisävy. Olen miettinyt kesäistä uutta sävyä ja esimerkiksi Blossoming kiinnostaa. Onko Sun touched ja Desired glow lähellä Zuiin Peachia ja Mangoa?

  • Ihanat luomivärit sinulla! Grace on loistava nuderuskea ja mattapintainen, suosittelen! Sun Touched on hieman kuin Peach, mutta ilman kuultoa ja ehkä vähän lämpimämpi. Desired Glow on puolestaan jo lähellä aurinkopuuteria, eli todella kaukana Peachista ja Mangosta. Omalla ostoslistallani oleva sävy 🙂

  • Jenni

   Ok, kiitos vastauksesta 🙂

   Taidan sitten kuitenkin hommata ekana tuon Sun Touched:in, kun Peachin käyttöä vähentää juuri sen kimallus, josta en arkena niin välitä. Muuten Peach on ihan loistoväri. Ja tietysti voidemainen koostumus sopii kesämeikkiin sävyttävän hieman kuultavan voiteen kanssa.

   Nythän keksinkin, että toi Grace olisi varmaan huippu myös kulmavärinä. Nyt olen jumittunut käyttämään Wisdomia, mutta valikoimassa saisi olla vähän matampikin vaihtoehto.

 6. JaanaR

  Todella kivannäköinen meikki! Kiitos tästä postauksesta. Ehtisitkö joskus antaa blogisi kautta koulutusta ja vinkkejä poskipunan laitosta? Ja miten laitat RMS Beauty Living Luminizer valovoidetta poskillesi? Tahtoisin oppia korostamaan poskipäitäni.

 7. Anna

  Tämä meikki on todella kaunis ja sopii ihanasti kesään. Itse viihdyn parhaiten luonnollisessa lookissa, ja silmämeikki on usein melko pelkistetty esim. KW:n Wisdom, ohut musta rajaus ja ripsiväri. Poskissa ja huulissa on oltava hiukan sävyä, se freesaa ilmeen hetkessä. KW:n poskipunat Embrace ja Blossoming ovat ihania ja antavat sellaista luonnollista hehkua. Tämän kesän ehdoton meikkilöytö on Benecosin huulikiilto sävyssä Flamingo. Kiilto on täydellisen mehukas olematta muovisen kiiltävä ja sävy on hyvin luonnollinen, mutta ei tee huulista elottoman näköisiä. Levitän sitä aina hiukan myös KW:n Romancen ja RMS:n Demuren päälle. Meikkipohja riippuu melko paljon siitä, missä kunnossa iho milloinkin on. Testailen nyt tuota Abson meikkivoidetta ja vaikka sävy onkin hiukan liian tumma tykkään sen jättämästä pinnasta kovasti. Jos en enemmän peitettävää käytän RMS:n tai KW:n meikkipohjia. Molemmat jättävät hämmästyttävän luonnollisen pinnan vaikka peittävät tehokkaasti.

  • Huulikiiltoja en olekaan käyttänyt pitkään aikaan! Aikoinaan olin todella kiiltävän huulikiillon ystävä. Flamingo kuulostaa sävynä ihanalta, täytyypä käydä tutkailemassa Benecosin meikkejä taas Cheap & Chic postausta varten! Kiitos vinkistä!

 8. Mari Vee

  Terveisiä täältä vesivahinkokaaoksen keskeltä. Lattiaa on piikattu auki ja homma etenee ja toivotaan ettei pahene. Mutta asiaan… Olet taas aivan käsittämättömän kaunis ja ihosi säteilee ja kuultaa todella kauniisti. Itse rakastan nudemeikkiä ja pidän kyllä tummemmistakin silmämeikeistä, mutta silloinkin suosin ns rauhallisia värejä eli ruskeaa, mustaa ja tummanviolettia ja harmaata. Tuo Kjaerin Grace on ostoslistallani jahka tähdet kääntyvät suotuisampaan suuntaan. Väri vaikuttaa olevan juuri sellainen, jota haen tällä hetkellä. Muutoin suosin silmille nudemeikissä Zuiin Chestnuttia, Raisinia, Tawneyta sekä Kjaerin Magnetic väriä ja Cloud Nine väriä, joka on kiistatta vaaleiden sävyjen ykkönen. Kjaerin Wisdom kiinnostaisi hankkia myös, mutta se vaikuttaa olevan hyvin samansävyinen kuin Zuiin Raisin ja siksi jäänyt hankkimatta. Wisdomin kaltaiset harmaanruskeat värit ovat ihan lempparivärejä, koska ovat raikkaita eivätkä ole liian lämpimiä ruskeita. Kjaerin Magnetic antaa vihreille silmille kaunista hohtoa ja se on kauniin ruskea olematta liian tumma tai liian vaalea. Kjaerin Grace on kuitenkin ehtottomasti hankintalistalla sitten kun sen aika koittaa (Abson huulipunan lisäksi, joita kuolaan).

  Kasvoilla ehdoton suosikkimeikkipohja on tällä hetkellä sama kuin sinulla eli Abson vaaleampi Creme Du Teint ja sen alla Mayn öljyseerumi. Ihoni rakastaa tätä yhdistelmää ja olenkin hehkuttanut tästä jo lukemattomia kertoja. Kiinnitän meikin kevyesti joko RMS värillisellä irtopuuterilla tai Coleur Caramel silkkipuuterilla. Tummat silmänaluset peitän Coleur Caramelin peitevoiteella (jostain syystä Sukin peitevoide meni pilalle vain parin kuukauden jälkeen ostosta). Pikku näpyt peitän erillisellä peitekynällä.

  Jos haluan aavistuksen peittävämmän ja kestävämmän meikin (esim tilanne, jossa meikin pysyttävä siistinä pitkään), niin levitän äärimmäisen ohuelti NYRin Palmarosa Mattifier pohjustajaa helposti kiiltäville alueille (ihoni kiiltelee helposti tällä hetkellä, mutta ei ole sellaista rasvaista kiiltelyä). Tätä ennen olen laittanut ihon fiiliksen mukaan sopivan kaavoveden, seerumin ja voiteen. Pohjustajan jälkeen levitän siveltimellä Kjaerin Paper Thin sävyisen meikkivoiteen ohuelti ja kiinnitän kevyesti irtopuuterilla. Ihoni on aika vaalea ja talvisin käytän Kjaerin vaaleinta Like Porcelain sävyä, mutta tällä hetkellä Paper Thin on täydellinen väri.

  Poskipunissa suosikkeja on Zuiin Mango ja Peach yhdessä sekä tietysti Kjaerin Blossoming, joka sopii meikäläisen väreihin kuin nakutettu. Eli fiiliksen mukaan poskiin joko viileämpi Kjaer tai sitten lämpöisempi Zuii. Korostustuotteissa Kjaerin Highlighter on vakiokäytössä päivittäin. Sillä saan tällä hetkellä hyvinkin nuutuneille kasvoille eloa ja hehkua enkä näytä ihan niin haudasta nousseen näköiselle. Sipaisu tätä ihanaa voidetta amorinkaaren ylle, kulmaluulle, nenänvarteen ja poskiluun yläpuolelle antaa ilmeeseen ihanan fressin fiiliksen.

  Huuliin sitten fiiliksen mukaan joko neutraali vaaleampi väri tai sitten tummempi väri. Yksi tummista lemppareistani on Kjaerin Beloved, joka tuo kaunista mustikkaista raikkautta lookkiin.

  • Kiva kuulla sinusta taas! Oi voi, toivottavasti vahinko saadaan pian korjattua ja kaikki sujuu sutjakkaasti 🙂

   Samat luottovärit meillä siis luomiväreissä! Grace on aivan mahtava väri, tulee kyllä kulumaan meikäläisen käytössä melkoista vauhtia, tykkään sutia sitä paksulla siveltimellä oikein kunnolla 😀 Nyt jos helteet jatkuvat, on edessä meikkipohjan vaihto Abson vaaleasta sävystä. Varmaankin sitten tartun jälleen viime kesän suosikkiin, eli Juice Beautyn CC-voiteeseen.

   Beloved on todella ihana, mutta kuinka ollakaan helteiden myötä korallit kiinnostavat taas 😀

 9. NinaL

  Näyttää ihanalta sinun nudemeikki! Minulla on ollut ajatuksena ostaa cloud nine ja grace sävyt, koska ovat niin kauniita ja luulen niiden sopivan hyvin minulle. Vielä paremmin ehkä kuin tällä hetkellä käytössä oleva chestnut, joka on hiukan liian lämpimän sävyinen minulle. Mutta huomasin nyt, että kjaerin luomiväreissä on sisältöluettelossa ekana talkki? Yllätyin siitä, kun olen itse päässyt eroon meikeistä, jotka sisältävät talkkia enkä haluaisi palata käyttämään niitä…

 10. Hmdwl

  Hei Katja,
  Tekisitkö postauksen suosikkimeikkivälineistäsi? Meikkisiveltimet, -sienet, jne, käytätkö ripsentaivuttimia…?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>