Beauty

Ihonhoitotutkimus: atopian hoito luonnonkosmetiikalla osa 1/2

Beauty | 8.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0042

Yhteistyössä Biodelly.fi

Muistanette, kun pari kuukautta sitten hain blogin kautta ihonhoitotutkimukseen atooppisesta ihottumasta kärsivää henkilöä, joka ei olisi koskaan hoitanut ihoaan luonnonkosmetiikalla? Sopiva henkilö löytyi ja täytyy kyllä todeta, että varsin mehevä tapaus onkin kyseessä ja menneet pari kuukautta osoittautuivat tutkimuksen kanssa hieman erilaisiksi, mitä olin etukäteen ajatellut.

Koehenkilömme on Mariko, jolla on ollut vauvasta saakka atooppinen ihottuma sekä erittäin herkästi reagoiva iho. Mariko on hoitanut ihoaan kortisonivoiteilla sekä hajusteettomalla apteekkikosmetiikalla – juuri tämmöistä tapausta toivoin tutkimukseen. Marikon iho reagoi todella helposti ympäristön ja ilmaston muutoksiin, uusiin tuotteisiin, stressiin sekä tähtien asentoihin, eli käytännössä melkein mihin tahansa.

DSC_0265-2

Lähtötilanteen kuvaushetkellä iho oli todella kuiva ja karhea, silmäluomet olivat vetäytyneet käppyrälle, samoin huulet sekä nenän alunen. Iho kutisi koko ajan ja halkeilevista kohdista valui kudosnestettä. Kuvaushetkellä iho oli itse asiassa varsin hyvässä kunnossa, sillä pari päivää sen jälkeen iho räjähti ihottumalle otsaa, kaulaa ja olkapäitä myöten ja kudosnestettä valui halkeamista vielä enemmän. Tähän vaikuttivat uusien tuotteiden lisäksi muutos trooppisesta ja kosteasta ilmastosta Thaimaasta takaisin kuivaan ja viimaiseen Suomeen sekä Marikon pitämät hot joogatunnit kuin myös uudet tuotteetkin. Lisäksi kielsin häneltä täysin apteekkikosmetiikan ja kortisonivoidetta oli lupa käyttää vain pakon edessä.

DSC_0259-2

Tarkoituksemme oli käyttää tutkimukseen ainoastaan ranskalaisen Nafhan tuotteita, mutta muutamassa päivässä kävi ilmi etteivät Nafhan kosteusvoiteet ja puhdistusmaito sovi Marikolle ja iho ärtyi niistä silminnähden. Sen sijaan 100 % arganöljyn ja kaktusviikuvaöljyn, silmänympärysvoiteen ja vartalovoiteen kanssa ei ollut mitään ongelmia, joten ne pidimme tuoterepertuaarissamme.

Jouduin siis alkaa etsimään uusia tuotteita tutkimustamme varten. Valitsin puhdistusaineeksi Sophyton puhdistusvoiteen, sillä atopiassa putsarin tulee olla mahdollisimman hellävarainen ja vähän pesevä eikä sisältää lainkaan surfaktantteja eli pintajännitystä vähentäviä ja vaahtoa muodostavia, peseviä ainesosia. Ne vahingoittavat ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa, joka on atooppisella iholla lähes olematon. Sophyton puhdistusvoide osoittatui nappivalinnaksi ja Marikon iho piti siitä heti ensi kosketuksella.

DSC_0262-2

Kasvovedeksi valitsin Mia Höydön Säihkeen, sillä Mian tuotteista on lukuisia hyviä kokemuksia atoopikoilta. Säihke kosteuttaa ihoa äärimmäisen hyvin koivunmahlan ja hyaluronihapon ansiosta ja sen sisältämä beetaglukaani rauhoittaa ja suojaa ihoa sekä parantaa ihon vastustuskykyä. Marikon iho oli erittäin kosteusköyhä, kiristävä ja karhea eikä hän ollut aiemmin käyttänyt kasvovettä. Iho rakastui myös Säihkeeseen. Seerumin valitsin myös Mia Höydöltä ja Mariko saikin määräyksen lotrata aamuin illoin ensin Säihkeellä ja sen jälkeen valella kasvot ja kaulan Lumous-seerumilla, joka sitoo kosteutta ihoon ja saa siten ihon siloittumaan pehmeäksi, jolloin ihon pinnasta tulee myös vastaanottavainen sitä seuraaville hoitotuotteille. Aiemmin Marikon iho tukkeutui voiteista, juuri sen vuoksi, että ihosta puuttui täysin kosteus. Lumouksessa on erittäin korkea hyaluronihappopitoisuus, joka on loistava humektantti, eli ihoa kosteuttava ja kosteutta sitova aine, jolloin ihosolut pysyvät pyöreinä ja nestepitoisiina. Lisäksi Lumous sisältää runsaasti koivunmahlaa, C-vitamiinipitoista, kollageenin muodostumista stimuloivaa tyrniuutetta sekä suojaavaa beetaglukaania.

DSC_0029

Seerumin jälkeen määräsin iholle aamuin illoin öljyä: joko Nafhan argan- tai kaktusviikunaöljyä tai The Organic Pharmacyn Skin Rescue Oilia. Mariko sai vapaasti valita mitä öljyä käyttäisi, kunhan se tuntuisi hyvältä. Kaikista mieluiten hän tarttui Skin Rescue Oiliin, jota en lainkaan ihmettele, sillä se sisältää ihoa tehokkaasti korjaavan ruusunmarjaöljyn lisäksi ihoa rauhoittavaa, atsuleenipitoista kamomillauutetta ja arpia hoitavia, kiinteyttäviä ja suojaavia uutteita helokista, tamanusta sekä pihatähtimöstä.

DSC_0024-2

Kosteusvoiteita ja hoitovoiteita otimme käyttöön kolme erilaista: Mia Höydön Unelman aamuin illoin käytettäväksi voiteeksi, joka lukitsee kosteuden ja hoitavat aineet ihoon ja pehmittää ihoa, The Organic Pharmacyn Ultra Dry Skin -hoitovoiteen, joka on puolestaan kuin luonnonkosmetiikan kortisonivoide tai rasvainen perusvoide hoitamaan pahinta ihottumaa sekä halkeilevia kohtia ihossa, sekä kolmanneksi hieman kevyemmän Flow Kosmetiikan Hamppuvoiteen, jolla hoidimme halkeilevia huulia ja silmäluomia. Nämä voiteet olivat ratkaisevassa asemassa kosteuden lisäksi ja sopivat iholle loistavasti.

Silmänympärysvoiteena olemme käyttäneet Nafhan silmänympärysvoidetta, samoin vartalovoide on Nafhalta, jotka ovat sopineet Marikon iholle oikein hyvin.

DSC_0021

Tällä tuoterepertuaarilla olemme nyt menneet eteenpäin pari kuukautta ja kun pari viikkoa sitten tapasin Marikon, oli ihon pinta siloittunut liioittelematta vauvanpepuksi, halkeamista ei valunut enää kudosnestettä ja punoitus oli vähentynyt, vaikka edelleen kehon sisäinen epätasapaino sekä hot joogaohjaus saavat ihon ärtymään ja räjähtelemään. Nämä ovat seikkoja, johon emme voi ulkoisella hoidolla vaikuttaa.

Seuraavassa postauksessa on luvassa kuvat tutkimuksemme tuloksista sekä Marikon omat kokemukset käyttämistämme tuotteista, jotka olivat hänelle elämänsä ensimmäisiä tuotteita luonnonkosmetiikasta.

Koodilla KATJA15 saat -15 % alennusta Biodellyn normaalihintaisista tuotteista 6.4.2015 saakka.

DSC_0055

Testituotteet on lahjoittanut Mia Höytö Cosmetics, Cosmetique, Suomen Luonnonkosmetiikan Osuustukku, Biodelly sekä Flow Kosmetiikka

Pyyhkeet Proloque

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beauty

31 kommenttia artikkeliin “Ihonhoitotutkimus: atopian hoito luonnonkosmetiikalla osa 1/2”

 1. Laura

  Kiitos tästä jutusta. Itsekin atooppisen ihon omaavana (huomattavasti lievemmin oireileva) voisin vinkata, että kannattaa kokeilla ulkoisen hoidon tukena myös kehon sisäisesti öljyämistä. Eli päivittäin min. pari ruokalusikallista kylmäpuristettuja luomukasviöljyjä. Katja, mikä tuote korvaisi Bepanthenin rasvaisen voiteen? Itselläni kun sormenpäät tahtovat halkeilla varsinkin näin talviaikaan ja tarvitsevat tymäkän avun. Kiitos, jos ehdit vastata.

  • Bepanthenin rasvaisen voiteen korvaa juurikin jutussa mainittu The Organic Pharmacyn Ultra Dry Skin -voide. Se on siis erittäin rasvaista, hoitavaa ja korjaavaa.

 2. Eeva

  Oma atooppinen iho on tykännyt absolutionin misellivedestä ja sen supermoodin vastaavan olen myös todennut hyväksi.

  Mua kiinnostaisi Katja sun mielipide siitä dermaroller- vekottimesta! Oletko testaillut?

 3. saara//

  Odotan innolla jatkoa. Minulla ei ole atooppinen iho. Tuosta Mia Höydön Säihke-kasvovedestä kasvoni menivät välittömästi punaisiksi, kirveli ja kuumotti niin, että olisi voinut paistaa lettuja. Tämä tapahtui aina kun laitoin tuotetta. Myös mieheni kasvot menivät punaisiksi.Harmittaa, koska rakastin kasvoveden vaahtoavuutta.

  • Minulle tapahtui tuo täsmälleen sama! Kasvoni reagoivat samalla tavalla Madaran time miracle -tuotteisiin joten epäilen syyllisen olevan koivunmahlan tai sen ja aloe veran yhdessä. Vaikuttaa siltä, että olen yliherkkä niille molemmille. Sinunkin kannattaa jatkossa tarkkailla onko käyttämissäsi tuotteissa niitä ja miten iho reagoi.

  • saara//

   Onpa tosiaan outoa. Minulle taas Madaran Time miracle-tuotteet sopivat hyvin. Lähetin Mia Höydölle sähköpostia ja hän arveli, että ruusu-uute saattaisi olla mahdollinen ärsytyksen aiheuttaja. Nämä allergiajutut ovat aina hankalia. Höh

   Ps. Mia Höydön asiakaspalvelu oli todella kiitettävää! (:

   • Allergiat ovat aina kinkkinen juttu ja varmuutta ei oikein voi saada kuin testeillä. Mutta toki jos pääsee jyvälle siitä, mikä ärsytystä toistuvasti aiheuttaa, on helppo välttää ks. raaka-aineita. Mia vastaa varmasti mielellään kaikkiin kysymyksiin 🙂

 4. jem

  Hei! Alkuun haluan kiittää ihan mahtavasta blogista, en voi uskoa että löysin tämän vasta nyt!

  Olen itse atoopikko ja yhdessä vaiheessa iho räjähti ihan käsiin, olin päästä varpaisiin ihottumassa ja se oli hirveää. Tuli myös kulutettua ihan jokunen euro erilaisiin tuotteisiin, mikä ei loppupeleissä ollut järkevää. Sillon kun atooppinen iho on lehahtanut pahaksi ei sitä tuotteilla saa korjattua, mutta toki muuten ylläpitoon on hyvä olla tujut itselle sopivat tuotteet 🙂 Itse rakastan Pai-merkin ihoöljyä! Atopiaan voi olla useita syitä, mutta ravinnolla, vedenjuonnilla ja oikeanlaisilla hoitotuotteilla saa varmasti kontrolloitua ihoa edes jotenkin. Haluaisin vain vinkata Marikolle oman ihoni pelastaneen neuvon; jos käytät hormonaalista ehkäisyä suosittelen lopettamaan! Tätä ei ihotautilääkärit suosittele (minulle lääkärini sanoi ”ethän sinä voi e-pillereitä lopettaa, tulet muuten raskaaksi!!” jep…) syystä tai toisesta, mutta tuskin tulee kenellekään yllätyksenä että hormonit vaikuttavat ihon toimintaa. Oma ihoni parantui nimittäin lähes täysin pillereiden lopettamisen jälkeen, eikä ihottuma ole enää nyt parin vuoden aikana lehahtanut pahaksi. Iho tosin jäi paikoin ohueksi ja silmänympäryksiäni koristaa komeat naururypyt jo 24-vuoden iässä 😉 Mutta nyt onkin ihana kokeilla erilaisia tuotteita ja ravita heikentynyttä ihoa kaikilla ihanilla voiteilla ja öljyillä.

  Tsemppiä Marikolle ja mielenkiintoista nähdä miten nämä tuotteet tulevat vaikuttamaan!

 5. Nina

  Itse olen tykänyt todella paljon Mia Höydön Säihke-kasvovedestä. Kuuluu nykyään lempparituotteisiini kyseisen yrityksen Lumous-seerumin ohella. Suosittelen lämpimästi!

 6. Nina

  Hei,
  Sanot usein että apteekkikosmetiikka on ehdottomasti kielletty. Onko siksi, että useat tuotteet sisältävät lanoleenia ja parafiiniä jotka tukkivat ihohuokosia?

  • Syy on siinä, että ks. tuotteiden raaka-aineet eivät sisällä mitään ihon tarvitsemia ravinteita, ei esim. yksinomaan parafiinissa, kyllä luonnonkosmetiikastakin löytyy komedogeenisiä rasvoja ja vahoja, jotka voivat tukkia joidenkin ihoa. Mineraaliöljyt, silikonit, puhdistettu vesi ym. tavanomaisen kosmetiikan raaka-aineet luovat yksinkertaisesti vain tunteen hoidetusta ihosta eivätkä ravitse ihoa millään tavalla. Iho on hengittävä, suurin elimemme, jota tulisi ravita ja hoitaa luonnollisesti, kuten hoidamme itseämme sisäisestikin luonnollisella ravinnolla.

 7. Nina

  Voi, kiitos nopeasta vastauksesta.
  Vielä kun saisi käännytettyä ne ihmiset jotka laittavat iholleen vain Aqualan L:ää koska se on ”parasta” puhdistamiseen ja ihon kosteutukseen…

  • Jenni

   Minä pitkään laitoin iholleni apteekkivoiteita ja edelleen välillä mietin, pitäisikö palata niihin yksinkertaisesti siitä syystä, että ne ei allergisoi. En ole vielä löytänyt luonnonkosmetiikasta vartalovoidetta, joka levittyy helposti eikä aiheuta päänsärkyä tuoksullaan tai ärsytä ihoa jollain ainesosalla.

   Välillä väsyn siihen, kun ostan jonkun uuden luonnonkosmetiikan tuotteen, josta olen käyttänyt kotona testeriä ja luullut, että se sopii. Mutta sitten, eipäs sovikaan ja taas on yksi turha purkki hyllyn perukoilla. Että siksi ne apteekkituotteet on monille sitä ”parasta”. Ja siis luonnonkosmetiikan sensitive sarjojen tuotteet ei koskaan ole niitä, mitä mun iho tarvitsisi ja esimerkiksi Sophie la Giraffe vauvavoide saa aivan valtavan migreenin aikaan.

   • Tuoksuallergisella on toki aina haastavampaa, kun hajusteettomia tuotteita on luonnonkosmetiikassa tarjolla vain vähän. Tietenkin kaikki 100 % kylmäpuristetut kasviöljyt ovat tuoksuttomia, kannattaa hankkia esim. muutama perusöljy ja tehdä niistä seos vaikkapa sulatetun puhtaan sheavoin ja kaakaovoin kanssa, tuommoinen rasvaseos säilyy myös hyvin. Valmiista tuotteista Estelle & Thildin Bio Calm -tuotelinja on täysin hajusteeton ja tuotevalikoima on hyvä, ei siis pelkästään täyteläisiä atoopikon voiteita. John Masters Organicsilla löytyy myös tuoksuttomia tuotteita hiuksille ja vartalolle. Myös Laveran Neutral tuotelinja on hajusteeton ja sisältää useita erilaisia tuotteita. Sen verran tiedän, että tässä eivät kysyntä ja tarjonta kohtaa. Monet merkit ovat lopettaneet hajusteettomat linjat, sillä ne eivät ole liikkuneet mihinkään, vaikka valikoima olisi ollut muutakin kuin täyteläisiä hoitovoiteita. Mielestäni se kertoo siitä, että edelleen moni hajusteherkkä valitsee kuitenkin mieluummin apteekkikosmetiikan.

  • Jenni

   Tuosta BioCalmista minulla onkin juuri testeri jostain tuotteesta. Vartalovoidetta en sarjassa kyllä huomannut, sitä juuri tarvitsisin. Iroisien botanique-kasvovoiteeseen olen todella tyytyväinen, joten sitä en aio vaihtaa. Kosteuttava seerumi on ollut myös hakusessa, enkä ole ihan tyydyttävää vielä löytänyt. Mutta olen ajatellut tilata aiemmin vinkaamaasi NYR:in create your own voidepohjaa vartalovoiteeksi. Täytyykin laittaa tilausta menemään.

 8. Anna

  Mielenkiintoinen juttu taas kerran! Olen nähnyt Marikon monta kertaa telkkarissa, enkä olisi koskaan arvannut hänen kärsivän vakavista iho-ongelmista. Odotan innolla lopputuloksia! 🙂

  Jennille vinkiksi Urtekramin No Perfume tuotelinja. Vartalovoide on helposti levittyvää ja imeytyvää, hajusteetonta ja parasta on edullinen hinta. Se kosteuttaa ja ravitsee, mutta ei jätä rasvaista pintaa. Itselläni on aina kaapissa pullollinen tätä ja sitten jotain vähän ylellisempää voidetta. Käytän niitä vuorotellen fiiliksen mukaan tai sekoitan voiteita keskenään. Itsellenikin on sattunut useampi hutiostos juuri tuoksun suhteen, ja sekoittamalla joukkoon hajusteetonta voidetta olen saanut käytettyä myös nämä voiteet pois.

  • Jenni

   No tuota Urtekramin hajutonta voidetta on juurikin ollut, mutta sen ei voi talviaikaan sanoa kosteuttavan. Ainkaan mulla ei ole riittänyt. Iho kutisee kuivuuttaan, vaikka sitä laittaisi kuinka. Lisäsin loppupurkkiin hieman ruusunmarjaöljyä, mutta silti en taida ostaa sitä uudelleen.

 9. salla

  Mitä mieltä oot Katja Meine Basen käytöstä kasvoilla? Lopetettuani hormonaalisen ehkäisyn, iho alkoi mennä huonompaan suuntaan ja oon koittanut parantaa tilannetta kaiken maailman voiteilla ja ruokavaliolla.. Meine Basee aloin käyttää parisen viikkoa sitten, ja mietinkin mitä mieltä oot siitä ja millaisia tuotteita suosittelisit atooppisesta ihosta/näppyläihosta kärsivän käyttävän? Ajattelin tehdä juurikin Biodellyyn tilausta 🙂

  • Meine Baseen olen ottanut kantaa aiemminkin blogissani ja en tosiaan suosittele sitä kenellekään emäksisyyden vuoksi. Mutta, olen kuitenkin myös sitä mieltä, että jos saat selkeän avun jostain (joka ei ole synteettistä), niin hyödynnä ihmeessä se. Kun tilanne on rauhoittunut, voi tehdä uuden päivityksen. En voi kuitenkaan itse kannattaa emäksisen suolan käyttöä iholle, joka on luonnostaan hapan. Eri asia on vartalon iholla, jonka rakenne on paljon paksumpi kuin kasvoilla tai jos suolaa on sekoitettu osaksi muita raaka-aineita. Näppyläisille kohdille voi kokeilla liottaa suolaa hankaamatta, jos tosiaan haluaa sitä käyttää. Atopiaa ja näppylöitä samassa paketissa hoitaisin hyvin samalla tavalla kuin rosaceaa.

 10. venla

  Näitä tuotetestauksia on tosi mielenkiintoista lukea, mutta vähän iskee näin opiskelijana epätoivo sen suhteen, ettei oma varallisuus riitä mitenkään koko tuotearsenaalin hankkimiseen. Omassa ihossani todellakin olisi työsarkaa ( hormonallisesti kiukutteleva e-pillereiden lopettamisen jälkeen, hilseilevän kuiva, rasvoittuva ja lisäksi couperosasta kärsivä) ja uskon, että oikea hoito auttaisi sitä todella paljon. Ainakin täältä löytyisi kiinnostusta sellaiseen hanki edes nämä -juttuun, josta voisi poimia vinkkejä siihen miten rajallisesta budjetista saisi mahdollisimman tehokkaasti hyödyt irti. Ja onhan se mahtavaa että tällainen sivusto on olemassa, jo se säästää älyttömästi rahaa kun pääsee tekemään tuotehankintoja runsaan tietomäärän pohjalta eikä siten tee niin paljon harha-askelia kaupassa 🙂

  • Toiveisiisi on tulossa vastaus pikemmin kuin arvaatkaan 😉 Juuri tämän vuoksi perustin Cheap & Chic -kategorian, jotta voin koota sen alle tärppejä edullisista tuotteista, joten pysyhän kuulolla 🙂

 11. ansku

  Moikka olisiko tällaista artikkelia kuvien kera aknesta kärsivälle nuorelle iholle?? Haluaisin mielelläni vaihtaa luonnonkosmetiikkaan,mutta en tiedä mistä aloittaa.

 12. Moikka! Pahoittelen kun kysymys ei liity atooppiseen ihoon vaan jälleen kerran e-pillereiden syömisen lopettaneen super ärtyneeseen ihoon. Käytössä on luultavasti aika samat tuotteet, joita suosittelisit ja uusin hankinta on jopa toi superluksus may lindstromin blue cocoon voide, mutta tietenkin kun hormonit hakee paikkaansa, iho on tooodella muhkuroilla ja kipeä ja täynnä sellaista pientä ihottumaa. Myös safkailussa olen ollut aika tarkka, glut. ja maidoton ym. Oliko sinulla jotain jippokonsteja kun lopetit e-pillerit, jotka rauhottivat kroppaa? Akupunktioo, yrttejä, ruokia? MITÄ VAIN 😀
  Kaikki apu olisi tarpeen, lääkärit suosittelevat ja roaccutan-kuuria. :/ Kiitos jos ehdit vastaamaan! <3

  • Minua auttoi kehon alkalisoiminen. Käytin aktivoitua vihreää savea, voimakkaita probiootteja, vahvoja entsyymejä, kalsiumia, sinkkiä ja piitä. Maito, gluteeni ja sokeri pois sekä mahdollisimman vähän kehoon kosteutta ja happamuutta lisäävää ruokaa.

 13. Leena

  Hei, oletko kuullut tuotesarjasta EkoPharma? Onko se täysin luonnonkosmetiikkaa ja mitä sanot tuotteiden ainesosista/aineista? Se on suomalainen sarja ja suhteellisen edullinen, käyttävät suomalaisia marjoja. Esim. anti-age seerumi, 30ml 33e, sanotaan näin:

  Tehohoitoa ikŠŠääntyväŠlle iholle. SisŠältä䊊 kallisarvoisia marja- ja kasviuutteita. KiinteyttŠävinäŠ aineina Dipalmitoyl Hydroxyproline (DPHP, aminohappo, jolla on face-lifting vaikutus), kollageeniproteiini sekäŠ Glycine Soja. Seerumissa on runsaasti antioksidantteja. LevitŠä muutama tippa puhtaalle iholle ennen päŠiväŠ- ja yšövoidetta. Anti-Age Seerumissa on tehoaineita tiivistetyssäŠ muodossa. Siksi muutama tippa riittä䊊 päŠivittäŠin päŠiväŠ- ja yöšvoiteen alle levitettynä.Š

  Ingredients:

  Rosa damascena (Ruusu) Flower Water*, Glycerin (Kasviper.), Cucumis Sativus (Kurkku) Fruit Extract*, Triticum Vulgare (VehnäŠ) Germ Extract, Hippophae Rhamnoides L. (Tyrni) Berry Extract*, Glycine Soja, Hydrolyzed Collagen Protein (Kasviper.), Dipalmitoyl Hydroxyprolin, Camellia Sinensis (Valkoinen tee) Extract*, Xanthan Gum, Phenethyl Alcohol* (Kasviper., säŠilyvyys), Magnesium Ascorbyl Phosphate (C-vitamiini), Tocopherol (E-vitamiini)

  *Luomutuotantoa / Ekologisk Produktion / Organic Production

  • Tämä on minulle uusi sarja. Täyttää täysin luonnonkosmetiikan vaatimukset tämän tuotteen osalta. Harmi vain, kun näissäkään ei pakkaukset puhuttele lainkaan tätä esteetikkoa, mutta raaka-aineiden perusteella hyvä tuote on kyseessä.

 14. EvaDo

  Itselläni ei ole noin paha atooppinen ihottuma onneksi. Oma onni löytynyt tosiaan arganöljystä ja Madaran nokkosvoiteesta, ei liian tuhtia. Tällä hetkellä käytän Madaran nokkosvettä kasvovetenä joka muuten saa ihon usein kiristymään vähän niinkuin suihkussa käynti ja sen jälkeen pitäisi laittaa jotain rasvaa joka oikeasti imeytyisi ihoon eikä vaan jäisi lilluu ihon päälle. Niin ärsyttävä fiilis! Meikit pyyhin pois Jane Iredalen Magic Mittillä, tuntuu myös kuorivan sillee tosi hellästi. Pitää myös muistaa antaa ihon olla ilman rasvaa aina silloin tällöin. Pieni happihyppy iholle tuntuu hyvältä ja tekee hyvää! Suihkusaippuoissa käytän usein sitruspohjaisia tuovat energiaa + sopivat iholle ja oudoille läikille joskus meinebaisea.

 15. Marju Rose

  Hei,

  Oikein kiintoisa juttu, ihanaa kun tällaista tietoa tarjotaan. Tiedän miten vaikeata on käännyttää ihottumapotilaita apteekkien ja lääkärien suosittelemista rasvapurkeista eroon mutta joskus se onnistuukin. Olen itse vain kiinnostunut luonnon lääkkeistä ja opiskellut alaa netiltä ja kirjoista jo vuosia vaikken olekaan kouluutettu asiantuntija. Oman tyttäreni ihottuma vuosia sitten inspiroi oppimaan, ja kun älysin miten väärin hänen tilaansa oli lääkitelty inhottavilla paraffiinipitoisilla perusvoiteilla ja kortisoonilla, kiivastuin oikein. Pian kuitenkin tuon jälkeen tyttäreni ihottuma hävisi kaksikymppisenä, että siihen hätään en ehtinyt kokeilla mitään. Se kuitenkin palasi pikkuisen muutama vuosi sitten ja heti siihen etsittiin puutarhasta kortisoonin sijaan Pihatähtimöä josta tein teetä jolla ihottumaa hellästi pestiin. Se rauhoitti heti ja paransi kokonaan kolmessa viikossa. Opettelin myös tekemään voiteita itse, ihan oikeita kuten on myynnissäkin, niissä on emulsiointi aineet ja myös säilytysainetta jota on oltava, muuten menee pian piloille. Käytän orgaanisia kasvisöljyjä kuten kehäkukka-, kookos-, aprikoosinkivi-, manteli-,Jojoba-, ja muita. Voiteen teko on kiintoisaa ja on tyydyttävää katsella sööttejä purkkeja rivissä.
  Kuitenkin, kaikkein ihmeellisin hoitoaine on kehäkukka. Olen hoidellut oikein pahoja ihottumatapauksia pelkästään kehäkukkateellä. Rikkoutunut ja haavaantunut iho ei halua voiteita, vaan ne haavat on ensin saatava umpeen. Sen jälkeen vasta alkaa voiteiden käyttö. Yleensä suosittelen kehäkukkateellä hellästi huuhtelua. Kädet voi upottaa kulholliseen viileää teetä muutaman keran päivässä. Pian umpeutuu haavat ja loukkaat, se on suorastaan ihmettä katsella. Ja kun on kunnossa, kehäkukkavoidetta, tai muuta kasvisöljyvoidetta hoitoon. Tulokset ovat olleet hienot, ja ’potilaani’ myös innolla opettelivat omien voiteittensa teon. Monilla on ihottumaa joka puolella ja sellaisen hoitoon menee paljon kallista voidetta. Itse kun tekee pääsee huokeammalla. Muuten myös, kehäkukkateetä voi juodakin, se alentaa tulehdusta ja hoitelee vatsaa.
  Joskus myös tarvitaan hätätilaan kortisoonia. Jos yllättäin puhkeaa ihottuma riehumaan, siihen voi hakea lääkäriltä voiteen ensiapuun, kunhan vain ei ala käyttämään niitä paraffiinipitoisia kauheita perusvoiteita joilla ei ole iholle mitään parantavaa tai terapeuttista vaikutusta. On kuin muovipussiin tukahduttaisi ihonsa.
  Myös tässä mukaan hyvä uutinen niille jotka kaipaavat kylpyammeessa lotrailua mutta eivät voi ihottuman takia. Sellaiseen auttaa itse tehty kylpyöljy. Se tehdään näin: Tarvitset ensin Polysorbate 80, se on surfaktantti jonka avulla öljy sekoittuu kylpyveteen siten että se ei jää pinnalle kellumaan. Ja ammeesta ylös noustessa se ei takerru ihoon kuin kelmu. Myös hanki mieleisiäsi öljyjä, suosittelen Manteli, Aprikoosinkivi-, ja Jojoiba öljyjä tähän. Laita pikkuiseen muovipulloon 1 osa Polysorbate 80, ja kolme osaa öljyjä ja ravista pulloa että aineet sekoittvat. Käytä 2 teelusikallista normaaliin kylpy ammeeseen ja nauti. Lämpimässä vedessä ihon huokoset aukeavat ja vastaanottavat parantavan öljyterapian ja kylvyn jälkeen iho tuntuu mukavan pehmeältä eikä siihen tarvitse lisätä rasvoja. Sitä voi lohkeileville ja kuiville käsille käyttää käsienpesuvedessä, vain pari tippaa, ja kädet tulevat puhtaiksi ja myös jäävät pehmoisiksi ja ravituiksi.
  Myös on tärkeätä pitää sisuksensa kunnossa. Kuonaantunut maksa kiukuttele ihon kautta ja ihottumasta kärsivien on ehdottomasti pidettävä maksan terveydestä hyvää huolta. Nokkos tee on ihan juomakelpoista ja puhdistaa maksaa. Kerää nokkoset nuorina ja kuivata. Muista juoda runsaasti vettä myös, ja harrasta enimmäkseen kasvisruokaa. Pois sokerit, valkoiset jauhotuotteet ja halvat ruokaöljyt. Korvaa ne oliiviöljyllä. Omega-3 päivittäin ja jos olet alakunnossa, hyvä monivitamiinitabletti jossa on kaikki mineraalit ym. auttaa yleiskuntoon myös. Monet eivät ymmärrä että ruokavaliolla on niin pajon tekemistä ihottuman kanssa ja vain keskittyvät ihon hoitoon voiteiden avulla. Olen saanut saarnata asiasta suurinpiirtein yhtä paljon kuin paraffiinirasvojen pahuudesta ja joskus menee perille, joskus ei. Lääkärien jumaloiminen on eräs syy ihmisten toimettomuuteen. On sokea luottamus lääkäreihin ja lääketehtaitten mainontaan vaikka kaiken takana onkin vain mammutti business. Ihottumapotilaat ovat lääketehtaille mieluisia asiakkaita kun eivät parane lääkityksillään koskaan. Ei suositella luonnon lääkkeitä joita saa pellon pientareilta ilmaiseksi, se on huonoa businekselle.
  Onneksi ihmiset ovat alkaneet kiinnostua luonnon lääkkeistä yhä vain enemmän kun ovat saaneet tarpeekseen lääkäreillä ravaamisesta ja samojen hyödyttömien lääkityksien kotiin kantamisesta.
  Toivoa on ihottuma potilaille, mutta on oltava kärsivällisyyttä myös matkassa, yrttiääkkeet ovat hellävaraisia eivätkä ’paranna’ yhdessä yössä kuten steroidit ja muut kemikaalit.
  Ja ihan lopuksi on mainittava Linden tee, en tiedä mitä on Suomeksi, asun Englannissa. Se on rauhoittavaa ja hellävaraista ja erittäin suositeltavaa ihottumapotilaille jotka heräävät yöllä raapimaan. Sellaisesta voi tulla rasittava rutiini josta on vaikea päästä ulos. Tyttäreni käytti Linden teetä ja siihen heti loppuivat heräämiset ja ihottuma rauhoittui kun siihen ei yöllä kajottu.
  Toivottavasti tästä infosta on hyötyä ja apua jollekin, onnea matkalle,
  God bless

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>