Beauty

Oudot ja ihanat TOP 5

Beauty | 5.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0001

Rakkaan ystäväni Inken kanssa olemme todellisia purnukkahulluja. Inke rakastaa kaikista purkeista eniten erilaisia voiteita, minä puolestani kaikkea mahdollisimman outoa. Sen vuoksi mielipuuhaani onkin tihrustaa inci-listoja ja mitä harvinaisemmat raaka-aineet ja oudot kasvit ovat kyseessä, sitä enemmän se saa mielenkiintoni lepattamaan. Yleensä kiinnostun tämän perusteella eniten seerumeista ja erilaisista tehotuotteista, sillä niihin on pakattu eniten vaikuttavia (ja outoja) aineita.

Vaihtoehtoisesti mitä oudompi koostumus tai muoto tuotteella on, sitä kiinnostavampi konsepti. Minuahan ei lainkaan haittaa esimerkiksi sekoiteltavat tuotteet tai aikaa vievät ihonhoitorituaalit. Mitä monimutkaisempi, sen parempi. Ja vielä kolmas seikka on tuoksu. Nimittäin mitä oudompi tuoksu, sitä enemmän tuotteen teho herättää uteliaisuuttani – luonnonkosmetiikassa kun ei ole minun nenääni lainkaan huonoja tuoksuja, on vain kolmea laatua: huumaavia, hyviä sekä erikoisia.

Rakkauteni kaikkea outoa kohtaan ei suinkaan rajoitu pelkkään kosmetiikkaan. Kiinnostun ylipäätään elämässä asioista ja ihmisistä, joissa on jotain uniikkia, erityistä ja tavallisuudesta poikkeavaa. Usein nämä seikat voivat piiloutua hyvinkin tavallisiin asioihin, joten aina mielenkiintoani ei suinkaan herätä pelkkä ulkokuori tai pinta, vaan pikemminkin tunne ja toisinaan lähes huomaamattomat yksityiskohdat.

Pohdiskellessani näitä outoja rakkauksiani, sain idean koota outojen ja ihanien tuotteiden TOP 5 listan.

1. May Lindstrom The Clean Dirt

Mayn Clean Dirt on kyllä outouksien outous nimeään myöten. Tuotteen raaka-aineet ovat erityisiä, joita harvemmin näkee kosmetiikassa eikä tuoksukaan ole sieltä normaaleimmasta päästä. Erikoisinta siinä on kuitenkin koostumus. Jauhetta pullossa, jota sekoitetaan kämmenellä veden kanssa, koko homma alkaa sihistä ja suhista muuttuen olomuodoltaan yhtäkkiä kuplivaksi ja lämmittäväksi mousseksi. Tätä konseptia ei voi kuin rakastaa ja sen silminnähtävät vaikutukset eivät varsinaisesti vähennä kiintymystä tuotteeseen.

2. Juice Beauty Green Apple Peel Nightly Brightening Pads

Mitä neroutta pakata vaikuttavat aineet lappuihin. Ja normaalista poikkeavaa. Yhtä hyvinhän kyseessä voisi olla neste, jota levitetään iholle pumpulilla. Rakastan kaikkia mahdollisia hoitonesteitä, spritzereitä ja sumutteita. Mutta sama pätee bambulappuihin – pakko kiinnostua! Ja kun ne vielä vastasivat tuskailuuni, miksei kukaan ole keksinyt iholle jätettävää, vitamiineja ja hedelmähappoja sisältävää hoitonestettä, oli ihastuminen välitöntä.

3. Supermood Egoboost Pure Micellar Toner

Viitaten edelliseen kohtaan, jatketaan sumutteista ja lapuista nesteeseen, joka tuleekin pullosta ulos vaahtona. Ajatus siitä, että työntää kasvonsa unelmankevyeen ja ilmavaan kermavaahtoon saa jo sukat pyörimään jaloissa. Tämä tuote tulee ehdottomasti levittää kasvoille sormin käyttökokemuksen maksimoimiseksi eikä suinkaan pumpulilla, vaikka ohjeessa niin sanotaan. Poikkeuksellisen runsaan määrän antioksidantteja sisältävän pakurikäävän käyttö kosmetiikassa on myös semmoinen neronleimaus, etten lainkaan ihmettele, miksi ison rapakon takaa satelee kiinnostusta suomalaista Supermoodia ja pakurikääpäkermavaahtoa kohtaan.

4. Neal’s Yard Remedies Seaweed & Salt Body Scrub

Maailman tehokkaimman vartalokuorinnan tuoksu herättää suuria tunteita puolesta ja vastaan. Minulle pelkästään se, että tuote sisältää merisuolaa ja merilevää riitti kiinnostuksen herättämiseen etsiessäni selkäröpöjen siloittajaa, mutta vähintäänkin erikoinen tuoksu sinetöi rakkauteni tuotteeseen, jonka tehot ovat kuin kirsikkana kakun päällä.

5. The Organic Pharmacy Collagen Boost Mask

Iholle jätettävä kollageenin tuotantoa buustaava geelinaamio? Oi kyllä kiitos, kyllä kiinnostaa! Vilkaisu inciin ja sormet syyhyävät jo kuumeisesti päästä pesemään meikkejä pois kasvoilta ja levittämään iholle tätä tehohoitoa, jonka lupaamat tulokset näyttäisivät pitävän paikkaansa ainakin seuraavan aamun peilikuvan perusteella, josta ei meinaa tunnistaa ihoaan.

Mitä outoja tuoterakkauksia teillä on?

DSC_0008

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Beauty

13 kommenttia artikkeliin “Oudot ja ihanat TOP 5”

 1. Sanna

  Mä oon samanlainen outouden ystävä!! Mä oon usein toki kuullut, että pidän kaikesta oudosta ja etenkin ruuista. The Clean Dirt meni heti Tämän haluan ja tarvitsen -listan kärkeen. Jotain ihan uskomattoman kuuloista <3 ja seaweed & salt, aah! <3 ei tarvitse sanoa muuta.

  Mulla on Am Naturprodukterin hiusvahaa. Ihan mieletöntä liisteriä. Avaan purkin max. kerran kuussa. Mutta se on ihanaa. Sillä saa hyviä liimalettikampauksia ja sojottavat hiukset kuriin. Oon saanut kaverilta joskus. Vois stailaa työtukan sillä seuraavaks 😀

  Acorellen smaragdinvihreä avaruusnaamio. Maailman kaunein ja hämmentävin.

  Oon käyttänyt vuosien varrella usein itse sekoitettavia savinaamioita. Jauhe + vesi. Leikin kotikemistiä 😀 Nyt mulla on Flow'n vihreää savea. Joskus ollut Logonaa ja Santea muistaakseni. Mulla on usein siis savitahrainen kahvikuppi ja tommonen pönikkä vessassa. On kerännyt katseita 😀

  Tää oli ihan maailman paras postaus!! Kaunista loppuviikkoa!!

  • Tarkoitit varmasti Aloreen vihreää avaruusnaamiota 🙂 Joo siis menee samaan ihanat outoudet kategoriaan! Aloreen tuotteet on ihania. Sekoitettavat naamiot ovat myös suosikkejani, siksipä Mayn Problem Solver kuuluu myös suosikkeihin. Kaunista loppuviikkoa sullekin!

 2. Mari Vee

  Kuulun ehdottomasti myös niihin, jotka rakastavat kosmetiikan kanssa ”kikkailua” eli ei haitaa, jos tuote on monivaiheinen. En l,e mikään erityinen inci-listojen lukja, mutta tunnen toki joitain aineita ja toki nykyisin on helpompi tilata kun luotan näihin nykyisiin tuotteisiiini ja mm Sinun hyviin tuotesuosituksiin. Mutta siis inci-listoista tottakai pidän kaikesta mikä viittaa tehokkuuteen ja mm kaikenlaiset yrtit, öljyt, hedelmähapot saavat sukat pyörimään jaloissani ja pdotan myöskin innolla iltapesua, jos on joku uusi tuote kyseessä. Jos kyseessä on uusi meikkituote, en malta odottaa aamun meikkaustuokiota. Tuotteiden tehokkuus on juurikin se, joka jaksaa ihmetyttää ja kiinnostaa kerta toisensa jälkeen ja usein kuulen suustani ”ooh ja aah” kun katson peiliin nykyisin sillä tiettyjen luonnonkosmetiikkatuotteiden teho on käsittämätöntä (entinen ”dalmatialainen”).

  Minulla on samat outoudet tuotteissa eli Mayn Clean Dirt ja NYR Seaweed &Salt. Molemmissa rakastan niiden tuoksuja ja mukavan kipristelevää tunnetta iholla. Sekä tärkeimpänä niiden tehoa. Lisäksi joku voi pitää outona sitä, että ”silittelen” eli putsaan purnukat säännöllisesti ja järjestelen purkit huolellisesti. Samaa koskee meikkejä eli pidän putelit puhtaina ja pensselit ovat kaubiisti ojennuksessa ja sanomattakin on selvää, että pesen meikkivoide- ja voidemaisen poskipunasiveltimeni jokaisen käytön jälkeen. Aikaa ei mene kuin pari minuuttia. En voisi kuvitellakaan käyttäväni likaisia tai tunkkaisia siveltimiä.

  Outoutta tai ei niin olen syönyt jo usean vuoden ajan mustikoita päivittäin muutamia reissupäiviä lukuunottamatta. Siis yksinkertaisesti rakastan mustikoita ja pidän tietysti myös mustikoista jäätelössä, leivoksissa jne. Toki syön muitakin herkkuja ja marjoja, mutta jos tarjolla on mustikkavaihtoehto niin yleensä valitsen sen. Mustikka on vaan niin hyvää, että syön sitä päivittäin. Toki on geeneistä ja monista tekijöistä kiinni mutta varmasti mustikoillakin on osuutta siihen, että en juurikaan sairastele vaikka elämä olisi kuinka vuoristorataa tahansa (nyt koputan puuta…).

  • Oi kyllä, siveltimet pitää aina olla putipuhtaana! Mutta tuota noin… meikäläisen kaapit ovat kyllä ihan kaaoksessa. Purnukoita on niin paljon, että eivät mitenkään pysy järjestyksessä. Haaveilen isosta kodista sitten kun joku päivä muutan saman katon alle elämäni miehen kanssa sekä isosta kylpyhuoneesta (tai mahdollisesti kokonaan minulle pyhitetystä vessasta), jonne saan järjestää kauniisti käytössä olevat purnukat. Nyt ne on sullottu vessan peilikaappiin ja aina jotain meinaa pudota, kun kaivaa yhtä putelia, jonkun takaa. Yhdyn myös mustikkarakkauteen 🙂

 3. Anna

  En tiedä lasketaanko tätä outoudeksi, mutta suunnittelen tooooodella tarkkaan kaikki kosmetiikkaostokseni: syynään tarkkaan tuotteiden inci-listat, vertailen tuotteita keskenään, haen netistä kokemuksia tuotteista jne. Mielelläni myös vaihtaisin ajatuksia myyjien kanssa, mutta esim. Sokoksessa myyjillä ei ole mitään osaamista NYR:n tai Supermoodin tuotteista. Oikein ärsyttää jos joku tulee siihen ns. palvelemaan minua, mutta ei osaakaan kertoa tuotteista yhtään mitään. Siksi rakastan tätä blogia, että täältä sitä tietoa löytyy ja ajatuksiakin voi vaihtaa 🙂 Oli niin virkistävää käydä työmatkan yhteydessä pikaisella visiitillä Joliessa. Mukaan tarttui Emmin suosituksesta kauniin hattarainen Embrace poskipuna ja pääsin myös tuoksuttelemaan Mayn ihanuuksia.

  Aloreen avaruusnaamio löytyy minunkin kaapista ja kohta myös Clean Dirt 🙂

  • Ei ole outoutta, kuin juurikin normaalia ja ihanaa! Ja niinpä, valitettavasti se vain on usein niin, että tavarataloissa harvemmin saa aidosti asiantuntevaa palvelua. Onneksi on Jolie ja ihana Emmi 🙂

 4. jossy

  Ha! Hommasin ton seaweed &salt -kuorinnan, koska olin epätoivoinen selkäröhnän kanssa. Tiesin jo etukäteen, että se varmaan ei oo varsinaisesti love at first smell. MUTTA nyt oon ihan rakastunut. Tuntuu ihanan kihelmöivän tehokkaalle ja jopa se tuoksu jollain kierolla tavalla on puoleensavetävä. Ja tosiaankin – se toimii!

 5. NinaL

  Supermoodin misellivesi kuulostaa mielenkiintoiselta. Voiko sitä käyttää puhdistusmaidon kanssa kasvovetenä vai vain yksinään puhdistamaan meikin ja aamuisin? Tilasin juuri Tatan kasvoveden, mutta se on niin ihanaa, että yllätyksekseni en raaski suihkutella sitä pumpulilappuun pyyhkiäkseni kasvot puhtaaksi puhdistuksen jälkeen, vaan suihkuttelen aamuin illoin suoraan kasvoille ;). Voisitko suositella anti-age seerumia silmänympärysiholle ja silmänympärysvoidetta?
  Kokeilin tänään sitä silmämeikinpohjustusainetta josta oli puhetta ja täytyy sanoa, että se auttoi luomiväriä pysymään ihan eri lailla kuin ilman sitä! Nyt voin paremmin käyttää zuiin jade luomiväriä, jonka tilasin kevättä ja kesää ajatellen, kun pysyy siistinä paikoillaan :).
  Kiitos ja mukavaa viikonloppua!

  • Kyllä, kasvovetenä toimii 🙂 Lempisilmänympärystuotteeni aamuisin on Supermoodin Eyes Wide Open ja iltaisin tällä hetkellä käytössä Juice Beautyn Stem Cellular silmänympärysvoide.

   Ihanaa kuulla, että pohjustus luomille toimi! 🙂 Ihanaa viikonloppua ja naistenpäivää!

 6. Minttu

  Heippa Katja! Asiani ei liity tähän postaukseesi, mutta mulla olisi pari kysymystä eläinkokeisiin liittyen. Ihanaa jos osaat auttaa!

  Olin siis kuvitellut, että sertifioitu luonnonkosmetiikka on aina täysin eläinkokeetonta, mutta sitten luin Animalian sivuilta seuraavaa: ”[Luonnonkosmetiikka]Sertifikaatit kieltävät eläinkokein testattujen ainesosien käytön ja lopputuotteiden testaamisen elämillä. Valitettavasti jäljelle jää kuitenkin aukko, joka sallii kolmannen osapuolen eläinkokein testaamien ainesosien käytön. Eli itse yritys ei siis saa olla sotkeutunut eläinkokeisiin, mutta jos joku muu yritys on tehnyt tai teettänyt eläinkokeet, voi sertifikaattiin hyväksytty yritys silti ostaa tällaisia raaka-aineita. Luonnonmukainen ei siis aina tarkoita automaattisesti samaa kuin täysin eläinkokeeton.”

  Tämän jälkeen olenkin lähetellyt eri luonnonkosmetiikkafirmoille, joiden tuotteita omistan, viestejä, joissa kysyn heidän eläinkoepolitiikastaan. Osasta on vastattu, mutta esim. Absolution tuotti minulle pettymyksen: sen nettisivujen kautta lähetettyyn viestiin luvataan vastata 48 tunnissa, mutta viestistäni lienee vierähtänyt jo viikko. Sinä varmaankin tunnet yritystä jonkin verran – osaisitko kommentoida asiaa? Entäpä Iroisien osalta?

  Varminta olisi ehkä kuitenkin siirtyä käyttämään pelkästään ns. leaping bunny -sertifioituja linjoja, ja Vegan Societyn merkkikin vaikuttaa melko luotettavalta.

  • Kyllä tämä on semmoinen asia, että luotettavaa tietoa voi saada vain ko. brändiltä itseltään. Sekä Absolution että Iroisie ovat pieniä yrityksiä, mutta kuitenkin ns. liian isoja ollakseen hyvin pieniä, joka tarkoittaa yleensä melkoista kiirettä ja ruuhkaista sähköpostia, joten lupauksista huolimatta saattavat kysymykset vain jäädä roikkumaan, joten kannattaa vaan laittaa uutta viestiä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>