10

Mari

Katja Kokko | 19.9.2015

DSC_8057

Tähän mennessä olette tavanneet Doritin ja Inken. Nyt esittelen teille ystäväni Marin.

Minun ja Marin tapaamiseen liittyy hauska tarina. Olin reilu vuosi sitten erään näyttelyn avajaisissa. Silloin oli läkähdyttävä helle ja hiki valui pitkin selkääni täpötäydessä galleriassa. Menin ulos viilentymään. Olin liikkeellä yksin, enkä tuntenut avajaisista juuri ketään. Nökötin kadulla ihan ypönä pohtien lähtisinkö kotiin vai avajaisten jatkoille. Silloin luokseni käveli vaaleahiuksinen ja tähtisilmäinen kaunotar Samujin hameessa, jota olin ihaillut monen monta kertaa. En muista enää mitä hän sanoi minulle, mutta kehuin tuota upeaa smaragdinvihreää hametta. Päädyimme juttelemaan Samujista, josta juttu siirtyi Marin ystävän tuleviin häihin. Samu-Jussi Koski oli suunnitellut morsiamen hääpuvun. Kappas. Minunkin ystäväni olisi menossa pian naimisiin Samu-Jussin suunnittelemassa puvussa. Puhuimme siis yhdestä ja samasta ystävästä, Inkestä. Ja tuo tähtisilmäinen vaaleaverikkö oli Mari.

DSC_8042

Juttelimme kadulla pitkän tovin, kunnes sanoimme heipat toisillemme. Tulipa tuosta naisesta hyvä olo, ajattelin kotimatkalla. Näyttelyn avajaisia seuraavana päivänä olivat Inken polttarit. Päädyimme taas käymään Marin kanssa pitkiä keskusteluja ja polttariporukan hajaantuessa hyppäsin Marin pyörän tarakalle ja hurautimme keskustan baareihin. Ystävyytemme alkoi tuosta illasta.

Mari asuu vain korttelin päässä minusta ja pitkin syksyä ja talvea tapasimmekin usein, sillä olimme osittain samanlaisessa elämäntilanteessa: minä olin uuden ja tuntemattoman äärellä ja Mari uusien haasteiden kaipuussa. Nainen olikin viime syksynä yksi tärkeimmistä sparraajistani. Olen oppinut häneltä paljon itseluottamuksesta ja oman työn arvostamisesta. Ihailen Marin itsevarmuutta ja maadoittunutta olemusta, jossa on kuitenkin roimasti rentoutta ja pilkettä silmäkulmassa.

Marille kuuluu myös osittain kiitos tulevasta kirjastani. Tämä vuosi on opettanut, kuinka tärkeää on ympäröidä itsensä ihmisillä, jotka ymmärtävät ja tukevat haaveitasi.

DSC_8048

Mari on sydämellinen, älykäs, kunnianhimoinen ja lojaali ihminen, joka rakastaa intohimoisesti työtään. Loppusyksystä Mari haki uutta työtä. Paikka kuulosti unelmien täyttymykseltä – ja tismalleen Marilta. Vaihdoimme kuulumisia valintaprosessin aikana useita kertoja. Mari kertoi minulle prosessin kulusta tyynenrauhallisena viilipyttynä. Muistan, kun erään kerran koko ihoni nousi kananlihalle ja tiesin, että paikka olisi hänen. Enkä ollut väärässä: vuodenvaihteessa Mari nimitettiin Helsinki Contemporaryn johtajaksi.

DSC_8056

Kiitos Marin uuden työn, olen jälleen aktivoitunut taiteen suhteen. Contemporaryn näyttelyt ovat olleet upeita. Tällä hetkellä menossa on Rauha Mäkilän näyttely Harmony, jonka työt ovat ihanan virkistävää väriterapiaa.

Marilla on äärimmäisen hyvä maku asioiden suhteen. Hän näkee kauneutta sekä mahdollisuuksia kiinnostavissa ja normaalista poikkeavissa asioissa ja ihmisissä. Siksipä hän onkin myös yksi kirjani tärkeimmistä kriitikoista.

DSC_8034

Mari lukeutuu ihmisiin, joita on siunattu hyvillä geeneillä mitä tulee hehkuvaan ihoon, eikä hänen kylpyhuoneestaan löydy mitään suurta purnukkamerta. Olen kuitenkin onnistunut ujuttamaan luonnonkosmetiikan naisen elämään, jotta iho myös säilyisi näin upeana – onneksi mutinoita ei ole kuulunut.

Marin meikkiresepti on ehdottomasti au naturel: kuulas iho, ripaus poskipunaa, vaalea luomiväri, ripsiväri ja kulmakarvojen harjaus. Kun pitää edustaa, ovat huulet kirkkaanpunaiset. Mari ei viihdy lainkaan tummassa silmämeikissä, jonka vuoksi en lähtenyt edes ehdottamaan niin radikaalia vetoa. Olen myös sitä mieltä, että Marin kauniit piirteet korostuvat luonnollisella meikillä parhaiten ja kirkkaanpunainen huulipuna tekee hänestä aivan tyrmäävän ilmestyksen.

DSC_8014DSC_8023

Käytin Marille meikkipohjaksi RMS Beautyn Un Cover meikkivoiteen 33. Korostin kasvojen korkeimmat kohdat Living Luminizerilla ja tein varjostukset Kjaer Weisin Dazzling Bronzerilla. Poskipuna on RMS Beautyn Lip2Cheekin sävy Smile. Silmämeikkinä toimii pelkästään Kjaer Weisin nudeväri Charmed sekä Kjaerin ripsiväri. Kulmakarvoille en tehnyt muuta, kuin suihkaisin niihin Uniquen hiuslakkaa ja harjasin karvat ylöspäin. Huulissa on Absolutionin huulipunan sävy 16 Poppy Red. Marille sopii huulimeikkiin upeasti erilaiset kirkkaanpunaisen ja oranssin sävyt, mutta voisin yllyttää naisen kokeilemaan joskus myös viininpunaista väriä!

Tämä meikki toimii pomminvarmasti niin töissä kuin juhlissakin. Mikä on oma luottomeikkisi? Kuinka moni teistä vannoo kirkkaanpunaisen huulipunan nimeen vahvan silmämeikin sijasta?

DSC_8032

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

/ / /

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 1. Jennie sanoo:

  Perusmeikki vaihtelee silmissä, harvemmin käytän kovin vahvaa silmämeikkiä.. mutta huulipunaa käytetään juhlavissa tilanteissa ja arkenakin jos on esim. väsyneet silmät, näppylöitä tms joista haluaa huomion pois 🙂 Oikeastaan tuo Marin meikki on aika samaa tyyliä mitä itsekin käytän, välillä teen silmiin rajausta ja poskipuna on yleensä näkyvämpi kuin mitä tässä.

  • Valo söi tässä meikissä poskipunan 🙂 Ei tosiaan näy kuvissa yhtä hyvin kuin luonnossa. Omakin arkimeikkini on melkeinpä tämmöinen kuin Marilla, luomiväriä käytän hiukan enemmän 🙂 Itse lukeudun niihin, jotka saattavat punata huulet vaikka ihan huvikseen sunnuntaina ruokaostoksille, kuten tein tänään!

 2. Anna sanoo:

  Oi, tuo huulipuna on upea ja sopii kantajalleen kuin nakutettu. Myönnän viihtyväni parhaiten melko nudessa meikissä, mutta pitäisi kyllä rohkaistua ja hankkia näyttävä puna piristämään ilmettä.

 3. Nina sanoo:

  Moi Katja,
  Suosittelisitko jotain tiettyä seerumi + öljy + voide komboa esim NYR:ltä alkavaan syyskauteen. ikää pian 39, joten tuotteiden tulee olla jo melko tehokkaita! 😉 Pintakuivuus vaivaa välillä juurikin syys-talvikaudella. Rrrakastan Absolution kasvoöljyä, mutta jotain muuta yhtä ihanaa olisi kiva päästä kokeilemaan.

 4. sonsaa sanoo:

  Sinulla on kyllä niin todella kauniita ja muutenkin aivan ihanan kuuloisia ystävättäriä! On ihanaa, kun elämässä on tällaisia ihmisiä ja kerrot heistä niin kauniisti. Myös meikki on todella kaunis. Juuri sellainen sopivan luonnollinen, mutta kuitenkin näyttävä. Itsekään en silmiini tuon enempää osaa laittaa meikkiä ja huulipunaa tulee käytettyä aina silloin, kun on sellainen olo, ja silloin vannon kirkkaan punaisen nimeen! 😉

  • Sanos muuta <3 Näiden ystäväjuttujen kirjoittaminen on ihan parasta, sillä näistä tulee joka kerta niin onnelliseksi. Hyvät ystävät ovat siunaus <3