Beauty

Ihoni valo

Beauty | 22.10.2015 | Katja Kokko

DSC_0060

Ihon puhdistaminen on ehdottomasti minulle kauneudenhoitorituaaleistani pyhin. Mitä monimutkaisempi puhdistusrituaali, sitä kiinnostavampaa.

Siksipä olin saada kohtauksen läydettyäni san franciscolaisen In Fioren 4-2-4 puhdistusmetodin – ja ylipäätään koko sarjan. Merkin purnukat ovat ehkä kauneimpia, mihin olen koskaan törmännyt (miksei kukaan ole aiemmin keksinyt käyttää viininpunaista lasia luonnonkosmetiikassa), ja ne tuoksut… ne ovat jotain, joiden kuvailemiseksi joudun ehkä nauttimaan lasillisen portviiniä.

DSC_0022

In Fioren perustaja Julie Elliott on apteekkari – tosin höystettynä urbaanilla ja hienostuneella twistillä. Lisäksi hän on tuotteidensa koostumusten suunnittelija, parfymööri (!!) sekä antroposofian opiskelija. Julie on inspiroitunut entisaikojen apteekkareista ja alkemisteistä, joiden ikivanhaa viisauttaa hän ammentaa In Fioreen.

Juliella on uskomaton intuitio tuoksuyhdistelmien luomiseen, jonka hän antaa ohjata itseään suunnitellessaan tuotteita. Intohimo onkin syntynyt jo lapsuudessa hänen tutkiessa äitinsä ranskalaista kosmetiikkamuistikirjaa, joka oli täynnä mitä mielikuvituksellisimpia kemiallisia yhdistelmiä. Julie kirjaimellisesti tallentaa hajunystyröihinsä jokaisen tuoksun hienovaraisimmatkin vivahteet, mikä on hyvin harvinainen taito, asettaen In Fioren muiden sarjojen yläpuolelle. Tuotteet puhuvat luonnon omaa kieltä, uskomattoman kauniilla tavalla.

DSC_0043

Suomesta In Fiorea ei vielä löydy ja tilasinkin omat tuotteeni suoraan sarjan omasta verkkokaupasta. Ihanuudet eivät ole myöskään aivan sieltä edullisimmasta päästä, mutta jokaisen dollarin arvoisia, sen voin vakuuttaa. Ensimmäisellä kerralla ostoskoriin päätyi 4-2-4 puhdistusmetodin kokeilusetti, jonka tuotteet ovat matkakokoisia. Seuraavaksi sijoitan normaalikokoisiin purnukoihin, sillä jo ensimmäisen kerran puhdistusmetodia kokeiltuani, sain hämmästellä peilikuvaani: kasvot näyttivät siltä, kuin ihooni olisi sytytetty valot.

4-2-4 puhdistusmetodiin kuuluu viisi tuotetta:

LUSTRA Illuminating Cleansing Essence – aromaterapeuttinen puhdistusöljy, joka imeytyy syvälle ihoon puhdistaen lian ja meikin tasapainottaen talineritystä. Öljyä hierotaan kasvoille neljän minuutin ajan pakkauksessa tulevan hierontakaavan mukaan. Puhdistusöljy sisältää risiiniöljyn lisäksi viinirypäleensiemen-, jojoba- ja avokadoöljyjä. Eteerisistä öljyistä mainittakoon jasmiini, bergamotti, ruusupuu, frankinsensi ja kamomilla.

LUSTRA Exfoliating Floral Compound – ”Divine Mud” ei voisi kuvata paremmin tätä kuorivaa kukkaissavea, joka sisältää kahtatoista villinä kasvavaa kukkaa ja eteeristä öljyä. Kuorinta antaa lempeää kyytiä kuolleelle ihosolukolle ja sillä täydennetään puhdistusta 2-3 kertaa viikossa levittäen se suoraan puhdistusöljyn päälle. Kukkaissavi sisältää ruusun-, laventelin-, kehäkukan ja puna-apilan kukkien lisäksi mantelin kuitumassaa, kauraa ja pelargoniaöljyä.

TREATE Gentle Cleansing Emulsion – kukkaismaito, joka poistaa lian ja epäpuhtaudet ärsyttämättä ihoa ja vahingoittamatta ihon omaa vastustuskykyä eli hydrolipidikalvoa. Puhdistusmaitoa hierotaan öljyn (ja kuorinnan) päälle kahden minuutin ajan. Kukkaismaito sisältää aloeveran ja ruusuveden lisäksi mm. jasmiinia, kehäkukkaa, voikukkaa ja humalaa.

Puhdistusmaidon jälkeen on huuhtelun vuoro, joka aloitetaan huuhtelemalla ihoa ensin kaksi minuuttia lämpimällä vedellä ja sitten kaksi minuuttia kylmällä vedellä, eli yhteensä neljä minuuttia. Tämä huuhtelumetodi stimuloi mikroverenkiertoa antaen iholle elinvoimaa.

VITALE Toning Floral Essence – aloe vera -pohjainen kasvovesi sisältää neljäätoista synergiassa keskenään toimivaa yrttihauduketta, jotka tasapainottavat talineritystä ja supistavat ihohuokosia. Kasvovesi viimeistelee puhdistusmetodin ja valmistelee ihon hoitaville öljyille. Se sisältää aloe vera -mehua, appelsiininkukkavettä, hamamelisvettä, nokkosta, jasmiinia ja rakkolevää.

FLEUR VIBRANTE Face Balm Concentré – parantava balmi, jonka luomuviljellyt kasviuutteet ja -öljyt vahvistavat ihoa ja tekevät siitä elastisen. Balmi imeytyy hyvin kasvovedestä kostealle iholle ja jättää ihon pehmeäksi. Se sisältää mm. ruusunmarjaöljyä, tyrniuutetta, kehäkukkaa ja jasmiinia.

DSC_0034

Julie on saanut inspiraation 4-2-4 metodiin, mistäs muualtakaan, kuin Aasiasta. Hän ei voinut olla Japanin matkallaan kiinnittämättä huomiota naisten virheettömiin ihoihin. Julien perehtyessä syvällisemmin japanilaisten ja aasialaisten naisten ihonhoitotottumuksiin, hänelle selvisi, kuinka suuressa roolissa ihon puhdistaminen siellä oli. Omistatuneisuus puhdistukselle oli poikkeuksellista. Yhteistä rituaaleille oli aina kasvojen huuhtelu ensin lämpimällä vedellä, musliiniliinan käyttö, lopuksi huuhtelu kylmällä vedellä ja viimeistely suihkauksella kasvovettä. That’s it.

Metodi voi tuntua wash-and-go ajattelulle tottuneen korviin aikaa vievältä, mutta tulokset puhuvat puolestaan: ihosta tulee tasainen, kirkas, heleä ja puhdas. Itse olen sitä mieltä, että jokainen kauneudenhoitoon käyttämämme minuutti on kuin rakkauskirjeen kirjoittamista itselleen.

Puhdistusmetodin tuotteiden ja tilauksessa mukana tulleiden näytteiden myötä olen aivan täysin In Fioren pauloissa. Palan halusta päästä kokeilmaan sarjan tuotteita laajemmin, sen verran kirkkaasti alkoi oman ihoni valo 4-2-4 metodilla loistamaan. Nyt joku: tuokaa tämä sarja Suomeen!

Miltä 4-2-4 metodi kuulostaa? Jaksaisitko tehdä joka ilta näin huolellisen kasvojen puhdistamisen? Mikä on oma lempirituaalisi päivittäisessä ihonhoidossa?

DSC_0038

Koristeet Proloque

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

7 kommenttia artikkeliin “Ihoni valo”

 1. Minna

  Kuulostaa mielenkiintoiselta. Tuotteet on kyllä hurjan nättejä! Mielenkiinnosta voisi tuollaista metodia joskus kokeilla.

  Ainoa, mikä tuossa vähän särähti korvaan on tuo 4 minuutin vedellä huuhtelu. Olen ihan tolkuttoman tarkka, etten koskaan valuta vettä enempää kuin on välttämätöntä, joten en varmaan pystyisi tuohon 😀 Tosin kurkkasin nettisivuja, ja siellä olikin vinkkejä jos ei halua tuhlata vettä. Ja jotenkin kun nyt on tottunut siihen, ettei kasvojen hoidossa käytä vesipesua juuri lainkaan niin muutos 4 minuutin vedellä huuhteluun tuntuu aika hurjalta. 🙂

  Lempparijuttuni päivittäisessä kasvojenhoidossa on kasvoveden suihkiminen ja kostealle iholle öljyn hierominen. Se on tosi rentouttavaa ja tuo pientä luksusta jokaiseen päivään.

  Tuoksut on kyllä tuotteissa tosi tärkeitä, ainakin mulle! Tällä hetkellä mulla on Dabban kamomillavesi käytössä, ja multa tuli oikeasti yökkäys kun haistoin sitä ekan kerran. Luulin jo, että se on mennyt pilalle. Mutta nettiä lueskeltuani ilmeisesti tuoksu jakaa mielipiteitä tosi vahvasti. Muutaman päivän jälkeen tuoksuun tottui, mutta pidätän kyllä edelleen hengitystä sitä suihkiessani etten juuri haistaisi sitä 😀

  • Jenni

   Sarja vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta.

   Minusta myös tuo 4 minuutin huuhtelu kuullosti pahalta. Noiden In Fioren vedensäästöohjeiden lopussa vakuutettiin, että vähemmällä veden käytöllä pääsee samaan tulokseen. No, miksi sitä 4 minuutin huuhtelua sitten alunperinkään suositellaan?

   Kaliforniassa asuneena tuollainen vedenlotraussuositus kuullostaa aivan käsittämättömältä (siellä kun on lähes jatkuva vesipula ja ohjeistukset veden käytön vähentämiseen – kaikki ihmiset eivät esimerkiksi vedä vessaa jokaisen pienen hädän jälkeen vettä säästääkseen). Jotenkin en voi olla ajattelematta, että vastuullisesti toimiva kalifornialainen yritys kehittelisi mieluummin vettä säästävää ihonpuhdistusta.

  • Olen tehnyt pari kertaa tuon neljän minuutin huuhtelun. Vaikutus ihoon on kyllä valtava ja myös yllättävä, sillä en suosittele kasvojen huuhtomista runsaalla vedellä. Tosin tässä on nyt tuotteet kohdallaan, öljy sekä maito, jotka eivät ärsytä ihoa ja tuhoa suojakalvoa. Parin kerran vedellä lotraamisen jälkeen päädyin kokeilemaan huuhtelun sijasta ensin ihon pyyhkimistä 2-3 kertaa kuumaan veteen kastetulla musliiniliinalla ja sen jälkeen 2-3 kertaa jääkylmään veteen. Tämä tuntuu mukavammalta ja on myös ekologisempaa. En ole kokeillut vielä kuorivan voiteen kanssa musliiniliinalla pyyhkimistä, joten en osaa sanoa, onko lopputulos yhtä merkittävä, kuin vedellä huuhtelun kanssa, sillä se tosiaan sai ihon sädehtimään.

   Kukkaisvedet ovat usein vähän oudon tuoksuisia 🙂 Ruusu lienee miellyttävin tuoksu mintun lisäksi, mutta tuoksut ovat voimakkaita, joka johtuu eteeristen öljyjen komponenteista.

   Jenni, samaa mieltä kyllä ekologisuuden suhteen, etenkin Kaliforniassa, jossa vesi uhkaa loppua. Tuota neljän minuutin huuhtelua ensin lämpimällä ja sitten kylmällä vedellä suositellaan siksi, että se stimuloi mikroveren- ja lymfakiertoa ja kirkastaa siksi ihoa voimakkaasti. Juoksevalla vedellä huuhtelua ei kuitenkaan ole pakko suorittaa, vaan vettä voi laskea myös lavuaariin.

 2. Nuppu

  Oi vau, kuulostaa ihanalta! Itsekin muistan ihastelleeni tuotteita joskus netin syövereissä, mutta sarja onkin päässyt ihan unohtumaan, joten kiitoksia muistutuksesta! 🙂
  Itselläni tulee helposti hierottua nykyisiäkin puhdistustuotteita kuten Honey Mudia ainakin parisen minuuttia kasvoille, joten en koe, että tuo kymmenisen minuuttia kovin pitkä aika olisi. Jos sillä vielä saa tasaisen ja kirkkaan ihon (ja joskos tukkeumatkin sillä hälvenisi..), niin voisin mielihyvin viettää jokailtaisen tovin tämän metodin parissa 🙂
  Toivottavasti rantautuu suomeen pian!

  • Honey Mud on niin mieletön ihonhoitotuote, että ehdottomasti kannattaa hieroa sitä iholle, kunnes tuntuu, että se alkaa vähän jämähtämään iholle. Sittenkin voi vielä kostuttaa sormet ja jatkaa hieromista. Puhdistustuote on todellakin paljon enemmän, kuin nopeasti iholla käytettävä tuote – oikein käytettynä se todella hoitaa ihoa 🙂 Sormet ristissä toivon, että In Fiore tulisi Suomeen, aivan ihana sarja!

 3. Jennie

  Metodi kuulostaa aika hauskalle ja kokeilla voisin, mutta minuutit kuulostaa pitkiltä, eniten ehkä vesihuuhtelu. Miten teit tuon vesihuuhtelun? Tykkään kyllä käyttää aikaa itseni hoitamiseen jos sitä on ja hieroa kasvojakin, mutta en varmaan jaksaisi joka ilta sitoutua, kun tiedän itseni illan torkuksi. Lempirituaali on varmaan eri naamioiden käyttäminen tällä hetkellä ja hyvän tuoksuiset öljyt.

  • Pari ekaa kertaa huuhtelin juoksevan veden alla hana mahdollisimman pienellä. Sitten siirryin musliiniliinan käyttöön, jolla pyyhin 2-3 kertaa ensin kuumalla ja sitten jääkylmällä vedellä. Jos kasvojenhoitorituaalit menee liian myöhään, en jaksa itsekään antaumuksella hieroa kasvoja ja siksi menen aina iltapesulla hyvissä ajoin, kun ei vielä väsytä 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>